ne intoarcem in Romania sau nu?

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns escu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Wudy

Citat:
citat din mesajul lui Luna1
Al meu sot e IT-ist si a studiat arhitectura la universitate. Crede-ma ca il face la cultura generala si pe taica-tu si la geografie si la istorie.
Mai departe pot afirma ca si fiu-miu la 9 ani e posibil sa il dovedeasca, deja stiind toate tarile Europei si capitalele lor, istorie la greu, plus numele statelor americii de nord si sud. Toate invatate de placere.
In timp ce o fata din Romania premianta vine aici si la o intrebare despre Austria confunda cu Australia, nestiind unde e Austria.
Si mai am exemple dar n-are rost.
Si indraznesc sa afirm cu mana pe inima ca nu sistemul ed din Romania i-a format cultura generala tatalui tau.

Off topic

din mesajul tau sa inteleg ca noi astia cu scoala facuta in Romania suntem niste prosti si ca nu ne putem compara nici macar cu copilasul tau de 9 ani care stie oricum mai multe decat noi?

Mai fetelor, voi cititi sau ganditi ceea ce scrieti aici?

On Topic:

Am zis sa citesc si celelalte raspunsuri inainte sa-mi dau cu parerea, doar ca ma infurii teribil cand vad parerile oamenilor plecati de ani buni din Romania care nu traiesc aici la propriu, traiesc doar din ce scrie presa sau povestirile altora...

eesa2008 eu pot sa-ti spun asa, alegerea este a ta, trebuie sa stii ca exista invatamant privat si in Romania ca si afara granitelor, exista sistem sanitar privat si in Romania ca si in alta parte
Cum in afara platesti bani ca sa invete copilul tau in cele mai bune conditii asa platesti si aici, cum in afara platesti ca sa fii tratat bine in spital, asa platesti si aici
Depinde foarte mult ce veti face in Romania daca va veti intoarce, in ce domenii veti activa, cum de altfel conteaza foarte mult si daca acolo, in Canada, sunteti platiti bine, daca job-urile sunt stabile si daca va place ceea ce faceti.

Multa intelepciune va doresc in alegerea pe care o veti face.

12+

exista spital privat in romania? Ma intereseaza serios daca exista asa ceva in Bucuresti, pentru parinti. As vrea sa stiu ca pot plati si nu exista riscul unei infectii cu cine stie ce "minune" spitaliceasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:

Citat:
Al meu sot e IT-ist si a studiat arhitectura la universitate. Crede-ma ca il face la cultura generala si pe taica-tu si la geografie si la istorie.
Mai departe pot afirma ca si fiu-miu la 9 ani e posibil sa il dovedeasca, deja stiind toate tarile Europei si capitalele lor, istorie la greu, plus numele statelor americii de nord si sud. Toate invatate de placere.
In timp ce o fata din Romania premianta vine aici si la o intrebare despre Austria confunda cu Australia, nestiind unde e Austria.
Si indraznesc sa afirm cu mana pe inima ca nu sistemul ed din Romania i-a format cultura generala tatalui tau.

Off topic

din mesajul tau sa inteleg ca noi astia cu scoala facuta in Romania suntem niste prosti si ca nu ne putem compara nici macar cu copilasul tau de 9 ani care stie oricum mai multe decat noi?

On Topic:

Am zis sa citesc si celelalte raspunsuri inainte sa-mi dau cu parerea, doar ca ma infurii teribil cand vad parerile oamenilor plecati de ani buni din Romania care nu traiesc aici la propriu, traiesc doar din ce scrie presa sau povestirile altora...

eesa2008 eu pot sa-ti spun asa, alegerea este a ta, trebuie sa stii ca exista invatamant privat si in Romania ca si afara granitelor, exista sistem sanitar privat si in Romania ca si in alta parte
Cum in afara platesti bani ca sa invete copilul tau in cele mai bune conditii asa platesti si aici, cum in afara platesti ca sa fii tratat bine in spital, asa platesti si aici
Depinde foarte mult ce veti face in Romania daca va veti intoarce, in ce domenii veti activa, cum de altfel conteaza foarte mult si daca acolo, in Canada, sunteti platiti bine, daca job-urile sunt stabile si daca va place ceea ce faceti.

12+

Wudy, ai citit putin si ai inteles si mai putin.

Michele, habar n-aveam ca te-ai intors in US.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Wudy spune:

Luna1 - nu vreau sa comentez mai mult decat am facut-o. M-ai catalogat mult prea devreme ca fiind frustrata.
Sa va fie bine

Citat:

Citat:

Citat:

Off topic

On Topic:

12+

Pentru ca m-ai citat pe mine am sa-ti raspund. Ideal era sa vezi la ce am raspuns eu, altfel, scos din context, raspunsul meu pare asa cum l-ai interpretat tu.

In primul rand nu, nu ii cred prosti pe cei din Romania, mai exact ar fi bine sa definesti cuvantul prost. Noi discutam acolo de cultura generala. Parerea mea vis-a-vis de cultura generala e ca in general ti-o faci singur si toata viata. Sistemul de invatamant de aici e axat pe aptitudinile individuale ale fiecarui copil, nu pe mase. Copiii nu sunt tratati ca un tot ( o clasa intreaga, care trebuie sa fie la acelasi nivel altfel sunt "prosti" cum f usor ai uzitat si tu acest cuvant). Copiii aici sunt despartiti in grupe in functie de aptitudini si chiar si cei ramasi in urma primesc asistenta si ajutor personal, fara repetentii.

In fine sunt multe de spus. Insa legat de cultura generala, aceasta e vasta, o completezi o viata intreaga, iar mie personal nu mi-a folosit la nimic ca la scoala ne-a ascultat profa de geografie la tarile si capitalele Europei. Le-am invatat in 2 zile, le-am uitat in alte 3. Nu ma interesa atunci asa ceva, nu in asta sta cultura generala. In schimb fiul meu pasionat de geografie si istorie n-are nici o problema sa le retina, o face de placere, si nu impus de la scoala.

Iar despre sisteme private, ce povestesc eu mai sus sunt sisteme de stat gratuite, si de sanatate si de invatamant. Nu sunt perfecte insa crede-ma, e totusi incomparabil.

Iti inteleg frustrarea si patriotismul, e boala grea, eu m-am lecuit de ea.

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

*Cum in afara platesti bani ca sa invete copilul tau in cele mai bune conditii asa platesti si aici, cum in afara platesti ca sa fii tratat bine in spital, asa platesti si aici* - asta citeam mai sus.

Inexact. Ce vrei sa spui prin *platesti*?

Acolo unde exista un sistem public de sanatate (asa cum exista si in Romania), nu platesti nimic ca sa ai dreptul la serviciile medicale. Platesti cotizatie la sistem, da, dar asta cred ca si in Romania se plateste. Ma insel? Daca in Romania nu se platesc impozite, e cazul sa se inceapa a plati, daca sunt dorite servicii publice de calitate.

Iar scolile, depinde ce intelege fiecare prin * a studia in conditii optime*. Copilul meu de exemplu studiaza in conditii care mi se par optime, la o scoala publica. E drept, a trebuit sa dea concurs sa intre in acea scoala.

Dupa parerea mea, *a plati* in Romania e tare diferit de *a plati in afara*.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Wudy spune:

Ramona J, crezi ca era cazul sa analizezi cat am citit eu si ce am inteles?
Nu trebuie sa te grabesti sa-mi raspunzi rautacios, pentru mine topicul acesta nu mai exista, el avea un alt subiect, nu era vorba despre mine.

Scuze Medeea ca am ajuns subiect de discutie in topicul tau.

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Te-am analizat?
Poate citesti ce a scris Ari, sa nu mai repet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui ari

*Cum in afara platesti bani ca sa invete copilul tau in cele mai bune conditii asa platesti si aici, cum in afara platesti ca sa fii tratat bine in spital, asa platesti si aici* - asta citeam mai sus.
Acolo unde exista un sistem public de sanatate (asa cum exista si in Romania), nu platesti nimic ca sa ai dreptul la serviciile medicale. Platesti cotizatie la sistem, da, dar asta cred ca si in Romania se plateste. Ma insel? Daca in Romania nu se platesc impozite, e cazul sa se inceapa a plati, daca sunt dorite servicii publice de calitate.
Iar scolile, depinde ce intelege fiecare prin * a studia in conditii optime*. Copilul meu de exemplu studiaza in conditii care mi se par optime, la o scoala publica. E drept, a trebuit sa dea concurs sa intre in acea scoala.

Dupa mine nu - dar cred ca depinde mult tara de comparatie cu Romania.
Eu sunt de acord cu Ari - exista spitale private in Romania si o sa mai apara, exista clinici si exista multe cabinete private. Exista scoli private cu conditii foarte bune, cu programe extrascolare, cu tabere si scoli de ski. Exista gradinite private stralucitoare si toata lumea sta cirochine si da spaga la gradinita de stat ca e gratis ... nimeni nu le ia in considerare pentru ca sunt scumpe ... ei bine, scumpe sunt si in tara de unde scriu eu, foarte scumpe ... Tendinta in Romania este sa obtii totul gratis si de calitate ...
Stiu ca in Canada, taxele pe impozit sunt cam 55% din salariu - din aceste taxe se plateste invatamantul si serviciile medicale, care, servicii medicale sunt mai de proasta calitate ca in America, dar categoric mai de buna calitate ca in Romania.
De curiozitate, ce procent din salariu brut se duce pe taxe in Romania ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Da' de unde ai scos-o ca serviciile medicale sunt mai proaste in Canada fata de America? Asa e?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Draga eeda 2008uite raspunsul la intrebarea ta.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=155444

Asta e nivelul tarii in care vrei sa te intorci. Asta la 21 de ani de la revoutie. Eu as mai astepta 20 de ani, poate o fi mai bine atunci.
Succese.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui ari

Dupa mine nu - dar cred ca depinde mult tara de comparatie cu Romania.
Eu sunt de acord cu Ari - exista spitale private in Romania si o sa mai apara, exista clinici si exista multe cabinete private. Exista scoli private cu conditii foarte bune, cu programe extrascolare, cu tabere si scoli de ski. Exista gradinite private stralucitoare si toata lumea sta cirochine si da spaga la gradinita de stat ca e gratis ... nimeni nu le ia in considerare pentru ca sunt scumpe ... ei bine, scumpe sunt si in tara de unde scriu eu, foarte scumpe ... Tendinta in Romania este sa obtii totul gratis si de calitate ...
Stiu ca in Canada, taxele pe impozit sunt cam 55% din salariu - din aceste taxe se plateste invatamantul si serviciile medicale, care, servicii medicale sunt mai de proasta calitate ca in America, dar categoric mai de buna calitate ca in Romania.
De curiozitate, ce procent din salariu brut se duce pe taxe in Romania ?

Poti intreba in acelasi timp si ce procent din salariu se duce pe alimente/produse de uz zilnic si cheltuieli cu intretinerea (unui amarat de apartament). Apoi sa tragi linie si sa vezi din ce sa mai poti plati o gradinita particulara/scoala sau spital!

Pe taxe se duc cca 30% din brut...cred. Rog ca cine are informatii exacte sa ma corecteze.

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!

Mergi la inceput