La France ?...????

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70
Pe de alta parte si-au facut-o cu mana lor. Eu cand am auzit ca vor lasa romanii sa circule liber prin Europa am fost sigura ca asta va fi o mutare pe care o vor regreta foarte tare.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Bird ,eu nu.s de acord cu tine!

Ce-ar fi acum sa se ridice dreptul de libera trecere al romanilor datorirta alora din Paris care fac probleme!

Educarea lor sta in respectarea legii,indiferent ca e pe nteritoriul romanesc,francez sau in Noua GFuinee!Legea e pentru toata lumea ,iar rromii trebuie sa se conforme!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Mihaela: pai e campanie electorala, sunt alegeri locale

Edit, sa se inteleaga: la care pot vota si emigrantii, daca au locuit cel putin 3 ani continuu in Suedia si au numar de asigurari sociale suedez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:

Visst! Uitasem . Ca eu nu am inca drept de vot .

Edit si eu: implinim trei ani la cateva zile dupa alegeri...

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby
www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Citat:

Visst! Uitasem . Ca eu nu am inca drept de vot .

Edit si eu: implinim trei ani la cateva zile dupa alegeri...

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby
www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Na stai,ca tu ai dreptate! Nu sunt locale...In fine, irelevant, dar e electorala povestea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Nu stiu daca e sau nu o decizie democrata, dar eu una, ii inteleg.
Democratie inseamna sa-i lasi sa murdareasca strazile, sa faca pipi pe la colturile turnului Eiffel, sa haituiasca oamenii pe strada, sa-i fure, sa-i bata?

De ce i-ar suporta? Asa face un stat democrat?
Ei nu vor sa fie trimisi la scoala sau la munca, pentru ca, contravine legilor lor, ei vor sa fure si sa cerseasca.

Cati tigani ati vazut in Franta sa munceasca?
Eu, in 2 saptamani petrecute in Franta nu am vazut 1 tigan sa munceasca.

A, ba da, am vazut cativa cantareti prin metrou.

In rest, pe la toate colturile vedeai cersetori tigani, care trageau de hainele oamenilor "donnez moi un euro".

Si daca ii raspundeai in romana, doamne sfinte ce blesteme si injuraturi erau la gura lor...

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

BAZAR UMANITAR

Intamplarea face ca tocmai m-am intors din Franta.
Am vazut cersetori la semafoare, am vazut cersetori pe langa obiective turistice, dar nici unul nu tragea oamenii de haine, nu haituia oamenii si nu blestema/injura.
Eu nu stiu de unde scoateti toate exagerarile astea, pe bune.

Citat:

Cati tigani ati vazut in Franta sa munceasca?
Eu, in 2 saptamani petrecute in Franta nu am vazut 1 tigan sa munceasca.

Remarca asta e de Cascadorii rasului...

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Nu stiu unde ai fost tu dar vara asta au devenit din ce in ce mai agresivi si mai insistenti mai ales spalatorii de parbrize.

Cait
www.biomonde.ecosapiens.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos
Ce-ar fi acum sa se ridice dreptul de libera trecere al romanilor datorirta alora din Paris care fac probleme!

Eu cred ca statul francez trebuie sa se preocupe in primul rand de drepturile cetatenilor francezi si apoi de cele ale cetatenilor romani. Si francezul are dreptul sa-si traiasca viata linistit fara sa fie deranjat de uscaturile altor tari, are dreptul sa-si vada taxele folosite ca sa-i imbunatateasca lui viata si nu sa vaneze si sa protejeze uscaturile de alta provenienta. Sunt sigura ca francezii au si ei uscaturile lor locale, nu mai au nevoie si de cele de import. Si daca asta inseamna ca nu mai poate romanul sa mearga in Franta fara viza, so be it! Romanul de treaba care poate justifica ce vrea acolo si cum se va intretine va primi viza.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Luna1 am crezut ca locuiesti in acelasi oras cu mine, ca am vazut si eu acu vreo 2 luni niste tigani care vindeau Big issue in centru. Orasul meu e mic si linistit si am fost mirata sa-i vad ca au ajuns si aici. Nici prin gind nu mi-a trecut sa cumpar vreo revista si n-am vorbit niciodata pe linga ei in romaneste. De atunci ma cam tin de genta, de cite ori ma duc in oras, dar de la o vreme nu i-am mai vazut. Probabil ca nu prea mergea buzunareala aici. S-or fi dus la Londra.

Aici s-a cam umplut de romani, insa vad ca prea multi rromi n-au ajuns, decat astia trei.

Mergi la inceput

Citat:

Kari, eram la un pas sa ma acomodez, pana era pe cale sa ma buzunareasca un compatriot in ICA (asta e un lant de supermarketuri suedeze, n.a.). Si nu glumesc, chiar sunt 2 familii de rromi(?)/tigani pe care le stiu deja, ca ma tot intalnesc cu ei prin centru. Asa ca nu,inca nu m-am adaptat, ca vad ca aici e de munca, nu tine cu...imprumutatul din buzunare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:

Eu cred ca statul francez trebuie sa se preocupe in primul rand de drepturile cetatenilor francezi si apoi de cele ale cetatenilor romani. Si francezul are dreptul sa-si traiasca viata linistit fara sa fie deranjat de uscaturile altor tari, are dreptul sa-si vada taxele folosite ca sa-i imbunatateasca lui viata si nu sa vaneze si sa protejeze uscaturile de alta provenienta. Sunt sigura ca francezii au si ei uscaturile lor locale, nu mai au nevoie si de cele de import. Si daca asta inseamna ca nu mai poate romanul sa mearga in Franta fara viza, so be it! Romanul de treaba care poate justifica ce vrea acolo si cum se va intretine va primi viza.

B ird,nu e asa!

Potzi fi sigura ca statul francez se ocupa de cetazenii lui,faptul ca citeva sute de rromi le dau bataie de cap nu inseamna ca isi neglijeaza cetazenii!Si de ce sa sufere-cum s.-a mai intimplat de altfel,romanul cu ingradirea circulatzieiei din cauza citorva sute de cetatzeni "rromani" care nu respecta legea!Cetatzeni romani cind le convine lor ca de altfel sunt rromi!

Dana

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Conform legislatiei europene, orice cetatean al Uniunii se poate stabili intr-un alt stat membru decat cel de origine in niste conditii. Dupa cele 3 luni cand locuieste ca turist, are nevoie de un motiv (job, studii) sau de fonduri suficiente (demonstrabile) ca sa se intretina. Cine nu face dovada fondurilor sau nu are motive sa ramana, e obligat sa se intoarca in tara lui dupa cele 3 luni. Simplu.

Aici am ajuns cu cititul,si asta este cheia legala ao ..po0vestii!

Luna,de ce crezi tu ca Romania nu afacut nimic pentru integrarea lor si si-au gasit ei adapost inntr-un alt strat democxratic?Au vrut ei sa se integreze in Romania sau in alt stat democratic?

Dana

Pai eu nu am vazut ca s-a facut mare lucru pentru integrarea lor, cel putin pana am plecat eu din tara.

Nu s-au organizat niciun fel de stimulente sa fie trimisi copiii la scoala, nici sa nu paraseasca scoala la 12 ani (obligati de parinti sa se marite) nici nu li s-au oferit locuri de munca (de ex n-am auzit de vreun stimulent dat de guvern catre firmele private care angajeaza cetateni de etnie), nu s-au facut campanii televizate care sa prezinte rromii intr-o lumina buna ca sa nu ii mai arate romanul cu degetul. Ca fonduri europene am inteles ca sunt.

Daca s-a facut ceva totusi eu imi cer scuze ca n-am fost informata.

Mergi la inceput