La France ?...????
Raspunsuri - Pagina 13
Letitia1 spune:
GabyvSi ma rog, de ce au romii asa un tratament speicial? O familie sarmana de romani, poate ar vrea sa mearga si ea in tabara aia de care vorbesti, decit sa stea sa moara de foame in romania. Tre sa fii neaparat tigan sa te primeasca acolo??? Pai asta nu-i discriminare? Vezi, francezii astia sint cu curul in 2 luntre.
gabyv spune:
pai... Letitia evident ca nu e chiar ok...dar cred ca aceea e tabara cu care se lauda ei ca ii pot integra pe romi. Altfel nu imi pot imagina existenta unei astfel de tabere. Acum sa nu vb de negrii si de arabii pe care ei ii cazeaza in HLM-uri (blocuri de la stat-gen Anl) care nu au nimic de munca, care traiesc pe ajutor social si platesc o chirie gen 500 de euro la un apart de 4 camere. (evident ca acea chirie le este aproape integral platita tot de stat)
Chiar sunt liste de asteptare pt aceste HLM-uri, unii aplicanti sunt evident si francezi, dar circula o gluma: "aaa, nu stai in HLM, pt ca nu ai numele potrivit.", deci intaietate au imigrantii. (nu vreau sa zic cuvinte mai dure, ca apoi o sa credeti ca sunt rasista).
Oricum nu se pune pt ca am predat cursuri de alfabetizare anul trecut, deci scap.
Will you love me in the December as you do in May, Will you love me in the good old fashioned way? When my hair has turned all gray, Will you kiss me then and say, That you love me in December as you do in May?
Letitia1 spune:
pai... Letitia evident ca nu e chiar ok...dar cred ca aceea e tabara cu care se lauda ei ca ii pot integra pe romi. Altfel nu imi pot imagina existenta unei astfel de tabere. Acum sa nu vb de negrii si de arabii pe care ei ii cazeaza in HLM-uri (blocuri de la stat-gen Anl) care nu au nimic de munca, care traiesc pe ajutor social si platesc o chirie gen 500 de euro la un apart de 4 camere. (evident ca acea chirie le este aproape integral platita tot de stat)
Chiar sunt liste de asteptare pt aceste HLM-uri, unii aplicanti sunt evident si francezi, dar circula o gluma: "aaa, nu stai in HLM, pt ca nu ai numele potrivit.", deci intaietate au imigrantii. (nu vreau sa zic cuvinte mai dure, ca apoi o sa credeti ca sunt rasista).
Oricum nu se pune pt ca am predat cursuri de alfabetizare anul trecut, deci scap.
pai e strigator la cer, in cazul asta!
Poate negrii si arabii au cerut azil politic si de aia sint gazduiti pina se dovedeste ca sint haituiti in tara lor sau nu. In uk in cazuri de astea se da adapost pe veresie. Iar daca se dovedeste ca au venit din motive economice sint pusi in avion si trmisi acasa.
Dar cu tiganii nu prea inteleg. De ce au tratament preferential? De ce nu integreaza si romani sau bulgari de exemplu?
gabyv spune:
Letitia, nu stiu sa-ti raspund... eu iti cazuri pe care le stiu... evident si mie mi-ar fi placut sa vin aici si sa se ofere sa-mi achite ei chiria
Cert este ca ei nu expulzeaza asa fara motiv, (plus ca mai dau afara si alte nationalitati)dar pe mine ma enerveaza tocmaii banii aruncati asa pe ei.
Iar daca vrei sa zici ca ar fi bine sa integreze romani cu putere munca.... hmmm, pai nu ar veni prea multi? ..zic si eu asa...
Asta ar insemna prea mult ajutor social, alocatii, ajutor de platit chiria, etc.
Will you love me in the December as you do in May, Will you love me in the good old fashioned way? When my hair has turned all gray, Will you kiss me then and say, That you love me in December as you do in May?
ari spune:
Cu siguranta au cerut azil, toti cei care cer azil au dreptul sa fie ajutati de stat (asa e cam peste tot in tarile semnatare ale conventiei de la Geneva, care primesc azilanti) pana li se acorda sau refuza statutul. Dar acei oameni nu sunt prezenti ilegal pe teritoriul tarii. Din momentul in care s-au prezentat si identificat la autoritati cerand azil, nu mai au nici in clin nici in maneca cu ilegalii.
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabyv vazusem la un post de Tv, luna trecuta un reportaj despre niste romi de nationalitate romana, care sunt cazati intr-o tabara speciala undeva in zona pariziana. (au zis si localitatea, dar am uitat). Ei erau cazati acolo gratuit, in casute amenajate din containere de alea mari (gen cum folosesc muncitorii pe santier), gratuit, dar erau supusi unor conditii. Copii se duceau toti la scoala din cartier, parintii luau cursuri de limba franceza si apoi integrati prin diverse asociatii, ca sa isi gaseasca de munca. Evident toti erau strict controlati, nu aveau voie sa primeasca vizite, decat pe baza de legitimare la poarta, iar dupa ora 10 nimeni nu intra si nu iesea. Directorul taberei au spus ca au fost cazuri cand unii si-au introdus alte rude, dar au fost dati afara imediat. Evindent aveau in tabara deschis un birou de orientare profesionala, un cabinet medical (dr de 2 ori pe sapt) ...etc. Acum eu nu zic ca era perfect, doar ce am vazut la Tv.Stiu ca deseori ceea ce vedem nu se potriveste 100%, dar era un exemplu de romi integrati partial. (evident ca toti care au dat interviu ziceau ca e ok, dar ca vor sa plece pt a fi pe picioarele lor) |
ah, asta-i trai taica! ce munca, ce chirie, ce alea alea? pomeni peste pomeni.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
M-am nascut pentru succes!
Madanic spune:
citat din mesajul lui kariguld Mandic, cred ca iti scapa ceva cred ca i-au luat la verificat act de identitate, loc de munca, unde domiciliaza...etc si pentru ca nu au avut acestea toate, au fost trimisi in tara de domiciliu. repet inca o data: poti calatori in Europa, la liber, fara vize si alte cele. daca pleci cu masina din Bucuresti, te contoleaza la granita cu Ungaria si atat, apoi te duci pana in Franta si nimeni nu-ti mai cere pasaport sau nu te intreaba ce cauti pe acolo. ca sa poti sta intr-o anume tara, ai nevoie de cazare, de un prieten sau un apartament inchiriat. apoi mai trebuie sa te anunti la autoritati (cel putin asa este in Germania). de aici un intreg lant, se leaga una de alta: inchirierea unei case, un loc de munca (ca trebuie sa platesti chirie, proprietarul te intreaba in 90% din cazuri daca lucrezi si ai cu ce-ti plati chiria, si-ti mai cere sa ai si cont la banca)trebuie sa inscrii copilul la scoala, deci o multitudine de lucruri care trebuiesc facute pe la autoritatile din tarile respective. ei, aici e marea problema a rromilor. ei evita toate acestea si stau pe unde vrea muschiul lor, isi trimit copii la cersit sau chiar fura din magazine. mai trebuie explicat de ce vin rromi in tarile Europei? Bazar general pe DC ********************* VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA Speranta si incredere pentru David M-am nascut pentru succes! |
Pai daca n-aveau acte de identitate de unde stii ca erau romani? Se poate sa fi fost nascuti din parinti romani dar prin alte tari. Ori asta nu ii face cetateni ai tarii respective.
Dar "vorbim vorbe", situatia este in continuare aceeasi. Voi sustineti ca ei trebuie integrati in Romania, ca asa e drept. Reteta de integrare nu exista, e foarte greu sa-i convingi sa munceasca si sa se supuna regulilor. Daca fac infractiuni in Romania nu putem sa-i tragem la raspundere ca de aia exista ONG-uri alimentate din bani europeni sa ne zica ca-i discriminam cu orice ocazie. Si oricum daca sunt "discriminati" aici mai face si presa franceza/europeana un ban cu lipsa de civilizatie si ororile din Romania. De fapt si de drept tot ce vor europenii este sa nu fie deranjati de specimene din astea, sa vina doar oamenii muncitori si eventual sa aiba "maimuta" la care sa arate cu degetul (in speta Romania).
Kariguld tu nu m-ai inteles ce am vrut sa zic. Pe mine ma deranjaza duplicitatea mesajului, atat din partea lor (a europenilor) cat si din partea voastra a romanilor plecati afara la munca cinstita. Voi nu mai dati doi bani pe tara, si nu va pasa ca oameni ca voi ramasi acasa se vor trezii cu drepturile limitate din cauza ca cei din tarile in care traiti acum s-au trezit ca mangaiatul tiganilor pe cap nu e eficient.
Pe mine nu ma intereseaza ca cei cu care lucrez se uita stramb ca sunt romanca, daca trec la repercursiuni imi stiu drepturile si or sa aiba surprize.
Eu nu fur, eu nu iau ajutor social, eu nici macar nu m-am bagat la deducerile fiscale la care m-am incadrat. NU pentru ca castig enorm ci pentru ca ma descurc si asa si oricum nu imi place sa intind mana.
Daca strainii se uita la mine ca la ciumat pentru ca au auzit ei ceva pe undeva de tigani si Romania, e prostia lor.
Ma irita faptul ca prietenii mei din Romania si familia care mi-a ramas acolo se zbat in criza insa statul va fi obligat sa discrimineze pozitiv tiganii facuti pachet de Franta ca sa-i multumeasca pe francezi.
Si mai tare ma irita ca desi ONU si alte organisme internationale spun ca ce face Franta e discriminare si voi romani spuneti ca au tot dreptul.
Madalina
mami de Isabella Andreea si 29+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"
Madanic spune:
citat din mesajul lui Letitia1 Si sa inteleg ca te doare mai mult ca francezii ar putea sa le dea venit minim de pomana decat ca va trebui sa le dea statul roman Madanic nu ma doare de francezi, evident. Dar nu inteleg de ce cineva trebuie sa le dea ceva. Tu practic esti suparata ca tiganii se intorc in romania, nu ca franta i-a expulzat. Ai vrea ca toate tarile care ne-au criticat inaite de 2007 ca sintem rasisti vizavi de tigani, sa-i ia si sa se spele cu ei pe cap. Sint de acord cu tine, dar din pacate asa ceva nu e posibil. Trebuie sa nii asumam in continuare. Cit despre deportare, stai linistita ca se intorc inapoi. Cei ce au socotit ca dindu-le bani au scapat de ei, rau au socotit. |
De fapt ce vreau eu este sa respecte regulile pe care chiar ei le-au impus. A nu se poate, pai atunci inainte sa ii arunci inapoi in ograda noastra sa facem impreuna un set de reguli noi care sa rezolve situatia pentru toti.
Asa ei ce fac, ii trimit in Romania, daca Romania presionata de Franta impune niste reguli mai dure la iesirea tiganilor din tara o sa sara Dumnezeu stie ce ONG sustinut din bani Europeni ca sunt discriminati, libertatile lor sunt ingradite s.a.m.d. Si oalele cine le plateste la CEDO? Nu cumva tot Romania?
Pai si asta nu ti se pare de condamnat? Sau acuma ca nu mai platesti taxe la statul roman nu te mai doare?
Madalina
mami de Isabella Andreea si 29+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"
ari spune:
*Voi nu mai dati doi bani pe tara, si nu va pasa ca oameni ca voi ramasi acasa se vor trezii cu drepturile limitate din cauza ca cei din tarile in care traiti acum s-au trezit ca mangaiatul tiganilor pe cap nu e eficient.*
Zau? Esti sigura ca e asa? Eu n-as prea face afirmatii de genul asta, nu ai de unde sa judeci tu cat ne pasa noua si de cine, numai pentru ca vedem lucrurile altfel decat tine.
Daca in Romania se vrea ajutor de la europeni, sa se ceara ajutor, nu sa se tipe ca ar trebui sa le integreze altii cetatenii. Si da, se pare ca cei trimisi in Romania sunt cetateni romani, ca doar n-au trimis cehi in Romania...ar fi culmea!
ari spune:
Madanic, hai sa facem un exercitiu de imaginatie : sa presupunem ca intr-o zi descoperi cu stupoare ca la marginea orasului unde locuiesti tu e o tabara maaare, de tigani din Romania. Aproape de strada ta, sa zicem. Poti sa-ti faci o imagine clara despre asta? ok, sa continuam, deci. Toti americanii din jur sunt ingroziti, nu stiu ce sa mai faca, iar autoritatile decid sa-i deporteze (asa cum deporteaza orice ilegal pe care-l prind) spre ...Romania, ca doar aia e tara lor de origine. Ce spui? Strigi si atunci ca americanii sunt discriminatori, ca nu se chinuie sa-i integreze pe cei care, nu-i asa, nici tara lor de origine nu reuseste sa-i integreze, sau reactionezi in mod rezonabil si accepti ca America n-are nici o obligatie sa adaposteasca si integreze toti ilegalii de pe teritoriul sau, cu atat mai putin pe acei care sunt grupati in tabere, traiesc in modul in care o fac si afecteaza populatia locala.
(Si sa stii ca situatia asta nici nu-i chiar asa de departe de noi, ca deja trec oceanul din ce in ce mai simplu... Nu stiu in State, dar aici chiar sunt luati in serios cand spun ca sunt persecutati in Romania si li se acorda azil, daca binevoiesc sa-l ceara...)