Suflete la kil

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

... la Presbyterian am nascut . 2 persoane * 11 bebelusi (iau si eu exemplul de la Giulesti) = 22 persoane + 2 doctori + 4 asistente = 28 persoane printre fire si aparate si manusi si dezinfectant .

Plus ca iata ce scrie mai jos, in acelasi articol :
"Although most NICUs permit visitation of babies by other family members, limiting visitors is a good idea. Many sick and premature babies are very susceptible to infection. Siblings should be carefully checked for signs of colds or other illness and be helped with handwashing before visiting their baby brother or sister" ...

Asta e ca aia cand ceri o zi libera de la serviciu si seful iti spune "ok, sunt de acord dar as prefera totusi ca maine sa te am in birou" ...ce faci ? pleci sau ramai ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analuz spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

... la Presbyterian am nascut . 2 persoane * 11 bebelusi (iau si eu exemplul de la Giulesti) = 22 persoane + 2 doctori + 4 asistente = 28 persoane printre fire si aparate si manusi si dezinfectant .

Plus ca iata ce scrie mai jos, in acelasi articol :
"Although most NICUs permit visitation of babies by other family members, limiting visitors is a good idea. Many sick and premature babies are very susceptible to infection. Siblings should be carefully checked for signs of colds or other illness and be helped with handwashing before visiting their baby brother or sister" ...

Asta e ca aia cand ceri o zi libera de la serviciu si seful iti spune "ok, sunt de acord dar as prefera totusi ca maine sa te am in birou" ...ce faci ? pleci sau ramai ?

Vezi ca zice "other" family members. Adica parintii pot sa fie acolo, si este recomandat sa fie acolo, dar sa nu va strangeti tot neamul. Mi se pare ceva ok si de bun simt. Dar tu poti sa citesti ce vrei printre randurile de acolo. Ideea era ca este permis, este recomandat, si normal ca trebuie respectate anumite limite.

Vad ca tu mergi pe ideea, asa am facut/patit eu, asa se face peste tot in state, si daca asa se face in state, apoi asa trebuie sa fie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

Ai dreptate Laura, si pe mine ma lasau la program, si nu foarte mult, doar cu halat special, dar macar ma incurajau sa fiu alaturi de ele, sa simta (asta pt ca eram printre pacientele "vip", care dadeau plic gros, altfel, nu vreau sa-mi imaginez).

Macar eu nu am dat nimic (o cutie de bomboane si un buchet de trandafiri dr. neonatolog cand m-am dus odata intre orele de alaptat special la ea in birou sa imi spuna cum sunt copii, cum evolueaza). Si toate mamicile erau tratate la fel.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Dr. enescu, cel care se ocupa de copilasii arsi , intrebat de o reportera ce rol joaca parintii, a raspuns " joaca un rol esential". Explicand apoi ca el este convins ca exista o legatura puternica, un "cordon ombilical" intre mama si copil si dupa nastere si ca prezenta si suportul parintilor este vital in procesul de vindecare. A dat chiar si un exemplu cu un bebe de 6 luni, cu arsuri, care isi revenrea, era aproape externabil, ca intr-o noapte sa moara. A aflat apoi ca mamica lui murise in seara dinainte (amandoi suferisera arsuri in urma unei explozii in bucatarie, mama fiind tratata la alt spital)

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Laura, nu stiu daca as fi fost tratata altfel (si scuze de off-topic), dar asa nu as vrea sa se creada ca ma plang prea mult, ca mi-au fost alaturi si la nastere si apoi, dar stiu ca au facut pt ca erau recompensate. De ex aceasi moasa care m-a sustinut foarte mult la nastere, dupa ce fetita a murit, a zis ca e bine ca am nascut natural si asa pot avea mai curand alti copii (vechea replica "lasa ca esti tanara si faci altii").
Ii voi fi vesnic recunoascatoare unei asistente de la prematuri care m-a sustinut mult moral, m-a incurajat si ma mai lasa noaptea sa stau mai mult cu Luana (si iti spun serios, se vedeau progresele, cand era ea de tura, fiind si noapte, eram si eu linistita, putea sta cu ea, ii vorbeam, o tineam de manuta, in ziele urmatoarea facea mereu progrese). Cand eram trista si speriata imi spunea sa nu disper, ca a vazut ea si copiii mai mici, si ca va scapa. Si ca prematurul creste cu iubire, multa iubire, pe langa laptic de la mami. Da, asa este, cu atat mai mult un prematur are nevoie de prezenta mamei lui, pt ca el, inca o perioada ar fi trebuit sa fie in burtica mamei, sa fie una cu ea, fizic, dar nici psihic nu e pregatit sa infrunte lumea fara mama lui.

www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mami de Claudiu si Luana - raza mea de soare
Adun cioburi de fericire. Poate candva isi vor da mana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui neda

Din experienta mea va spun ca aici copiii prematuri sunt lasati sa stea cu parintii .Au saloane diferite dar parintii isi pot vizita copilul oricind doresc la orice ora din zi si noapte.

Da, Neda, probabil in America, dar noi aici ne lovim de sistemul din RO, unde nici macar copii nascuti la temen, fara nici o probleme nu stau cu parintii decat in foarte putine spitale din tara.

www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mami de Claudiu si Luana - raza mea de soare
Adun cioburi de fericire. Poate candva isi vor da mana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

fata mea a stat la "prematuri" dupa nastere pentru tratament cu antibiotic.

eu si tatal am avut tot timpul voie acolo, insa cu halat steril si mainile dezinfectate. orice alt vizitator putea veni oricand la geam - se intra printr-ul hol buffer si asistentele ridicau bebelusul sa il vada.

nici eu nu as fi luat-o de una singura in brate caci era plina de sarme si furtunase insa mi-o dadea asistenta, in special sa incerc sa o alaptez. tatal era incurajat sa vina sa ii dea biberon, tin minte ca il asteptau in pauza de pranz de la servici cu masa fetii.

cand mi-a venit randul la externare am plecat acasa, fata a ramas. nu mai dormeam acolo insa in continuare puteam veni oricand si sta oricat.

e drept ca nu era nici aglomerat, spital de oras mic.

la prematuri era tot timpul o asistenta, iesea uneori scurt pt maxim 2 minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

Nu vreau decat sa mentionez ca o prietena a nascut in aprilie un baietel prematur intr-un spital din Ohio.
Medicii au incurajat parintii sa stea cat mai mult cu baietelul pentru Kangaroo Care.
http://www.americanpregnancy.org/labornbirth/carepremature.htm

www.razvanphotography.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

La noi poti sa stai cu copilul daca dai plic gros si te certi, daca strigi si ceri sa-ti dea hartia pe care sa semnezi ca o faci pe proprie raspundere. Eu am facut asta...mai aveau putin si ma bateam cu ele pe acolo...Ceva-i putred rau in sistem de ajung sa fie atata de indiferenti

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Buflea da mi si mie voie sa te contrazic; Francesca a fost la NICU. Am putut intra de cate ori am vrut si sa stau cat am vrut, Trebuia la intrare la NICU sa ma spal f bine pe maini. Atat.
Si ea a fost conectata la oxigen dar asistentele chiar m au ajutat s o iau in brate. Eu ochi nu am avut decat ptr bebele meu plus ca se trageau niste draperii ptr intimitate si nu puteai vedea alti bebi...
A fost si Ralu si sotul meu. Aveau rocking chair langa chestia in care era bebe iar asistenta (se prezenta fiecare asistenta care o avea in ingrijire pe bebe si mi mai zicea intre ce ora si ce ora e n grija ei) ma ajuta cu perne ca sa stau cat mai comod.
Eu dupa experienta din RO mai sa mi se faca rau de la atata amabilitate.

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput