cand se face vaccinul antirabic?

cand se face vaccinul antirabic? | Autor: ileana_a

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor,

am un baietel de 3 ani care e la tara acum si a fost muscat usor de catelul din curte. L-a muscat de obraz si buza, soacra-mea zice ca mai mult l-a "capsat", nu e adanc, dar i-a curs putin sange.

Stie cineva daca trebuie sa-l iau acasa sa-i fac antirabicul? Cainele din curte e de fapt un catelus si mi s-a spus ca a fost vaccinat o data anul trecut.

Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

1.daca catelul a fost vaccinat si exista dovada(carnetul de vaccinare) atunci este ok, vaccinurile sunt real valabile 3 ani doar ca statul Ro in intelepciunea lui ne obliga sa-l facem in fiecare an!
2.catelul trebuie tinut sub observatie si daca in trei zile este ok atunci nu este nimic
3.in cazul in care te musca un catel nevaccinat/necunoscut

nu se mai fac in burta se fac in brat si
in primul rand trebuie sa-i faceti un antitetanos fiindca este riscul mult mai mare sa faca tetanie decat rabie!

la orice spital de urgenta in principiu trebuie sa va faca asa ceva

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Deus

Ileana, sper sa nu-i ramana semn pe buzita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana_a spune:

Deus, multumesc pt raspuns

Of, e destul de complicat si cu antitetanosul, socrii mei stau la tara, eu trebuie sa nasc (de-asta l-am si dus acolo) si nu stiu cine l-ar putea duce la un spital de urgenta...Ar fi Ploiestiul aproape de socri, dar sincer, mi-e groaza de spitalele de provincie, nu stiu nici macar daca au grija sa foloseasca ace sterile...

In sfarsit, vom vedea. Catelusul l-a muscat acum 3 zile, eu abia in seara asta am aflat cand am dat un telefon sa vad ce mai fac. Cred ca asta ma enerveaza insa cel mai tare, ca n-am stiut imediat

Macrina, soacra-mea m-a asigurat ca are o bubita mica, nu stiu acum cat e de adevarat, si eu sper sa nu ramana cu semn, mai ales ca e cel mai frumos copil din lume

Mergi la inceput

trimite pe cineva la farmacie sa-l cumpere si orice medic il poate face fara probleme in maxim 48 de ore de la incident! se face sus in brat!

la farmaciile mari gasesti, la cele de cartier se poate sa se uite la tine crucis

sanatate si nastere usoara, nu te speria totul o sa fie bine! probabil se jucau si doar a fost usor zgariat

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Daca s-a aplicat schema obisnuita de vaccinare copilul este "acoperit" antitetanos.

Mergi la inceput

eu din cate stiu antitetanosul are acoperire doar pt 6 luni! noua asa ne-au spus la urgenta de cate ori l-am facut...sotul meu gaseste cuie ruginite si calca in elesau isi smulge unghia cu cate un pat ruginit

xio - lumineaza-ne:-)

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana_a spune:

Deus, cum am spus, a fost muscat acum 3 zile, deci de mai mult de 48 de ore. Inseamna ca nu are sens sa ma mai agit cu antitetanosul, nu?

Da, si eu stiu la fel, ca antitetanosul te acopera doar 6 luni.

Sper sa treaca si asta fara urmari, cred ca sunt cam emotiva pt ca nasc saptamana viitoare, astia de la televizor m-au bagat in sperieti cu spitalele din RO, iar pe fi-miu il stiu cum trage cainii de coada

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ileana_a

Deus, cum am spus, a fost muscat acum 3 zile, deci de mai mult de 48 de ore. Inseamna ca nu are sens sa ma mai agit cu antitetanosul, nu?

Da, si eu stiu la fel, ca antitetanosul te acopera doar 6 luni.

Sper sa treaca si asta fara urmari, cred ca sunt cam emotiva pt ca nasc saptamana viitoare, astia de la televizor m-au bagat in sperieti cu spitalele din RO, iar pe fi-miu il stiu cum trage cainii de coada

no draga stai linistita ca totul este ok! garantat:-)))
asculta la baba
nu te stressa o sa fie bine si al tau flacau o sa uite repede de incident

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Eu stiu ca e valabil 10 ani tetanosul. In Romania cum la adultzi nu se mai fac rappeluri, cred ca de aia se tot face tetanosul ala un doi.
La copii se fac primele 3 doze in primele 6 luni, un rappel la 18 luni si apoi un rappel la 6 ani. Deci este ok pentru baietzelul tau.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Pe fiul meu (19 ani) l-a muscat un caine (de pe strada) de picior. A mers la spital in aceeasi seara si i-au facut antitetanos si antirabic. Antitetanosul nu te acepoera 10 ani. Doar ca la copiii mai mari si la adulti nu se mai face decat in caz de nevoie. Antirabic a facut mai multe, in mana, dupa o schema, ultimul a fost la aproape o luna de la eveniment.

Mergi la inceput