cand se face vaccinul antirabic?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Eu stiu ca primele 2 doze (se fac 5 in total) se fac oricum. Pt ca nu ai de unde sa stii (teoretic) daca cc catelul este turbat sau nu. Decat daca l-ai urmarit 3 zile. Mai ales atunci cand cainele e din mediul rural.
Si ca sa nu mai faci si cele ultime 3 doze, trb dus catelul la veterinar si luat o adeverinta din care sa reiasa ca nu are rabie. Indiferent daca are sau nu vaccinurile la zi facute.
Primele 3 doze se fac parca: 1.in primele ore de la muscatura (cat mai repede); 2. la 3 zile; 3. la 7 zile.
Si se face si antitetanos, chiar daca copilul este vaccinat la zi.

Cel putin asta e protocolul.
In Bucuresti antirabicul se face doar la Centrul antirabic din cadrul Inst Matei Bals.

Toate cele de mai sus le-am scris din proprie experienta.

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana_a spune:

Multumesc pt toate raspunsurile.

Am renuntat insa sa ma mai agit, mai devreme de duminica n-as putea ajunge la tara, iar incidentul s-a petrecut luni, deci va trece oricum aproape o saptamana. Nici catelul, nici copilul nu au simptome ciudate, asa ca zic si eu Doamne-ajuta, sa fie bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus
2.catelul trebuie tinut sub observatie si daca in trei zile este ok atunci nu este nimic

Cainele se tine sub observatie 10 zile pentru ca virusul apare in saliva animalului cu aprox 10 zile inainte de aparitia semnelor clinice. Daca dupa 10 zile cainele este neschimbat, vaccinarea nu este necesara. Vaccinarea se face doar in cazul in care animalul este necunoscut sau nu exista posibilitatea de-al tine sub observatie.

Citat:
in primul rand trebuie sa-i faceti un antitetanos fiindca este riscul mult mai mare sa faca tetanie decat rabie!

Tetanosul este provocat de toxica unei bacterii anaerobe si nu traieste in gura sau saliva cainelui. Tetanosul se face de rutina in cazul ranilor penetrante pentru ca acestea sunt genul de rani care creaza mediul propice pentru anaerobi. La un copil atat de mic nu se face vaccinarea anti-tetanica pentru ca este acoperit de DTPer.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

ma refeream la tetanos...:-)
Tetanosul este o boala infectioasa acuta, necontagioasa, cauzata de bacilul anaerob Clostridium tetani.
"Microbul este prezent in mediul inconjurator, mai ales in solul contaminat cu dejecte animale. In anumite conditii de mediu, sporii pot supravietui cativa ani, fiind rezistenti la diferite dezinfectante si la fierbere 20 minute. Tetanosul nu se transmite de la o persoana la alta. Boala apare ca urmare a infectarii unei plagi cutanate (chiar in cazul unei rani superficiale, atunci cand se produce o slaba oxigenare a tesutului respectiv) produsa de un obiect murdar (cuie, ace, foarfeci, aschii, pamant etc.) sau prin muscaturi de animale.
Nou-nascutul poate fi infectat la nastere, atunci cand cordonul ombilical este taiat cu un instrument nesteril. "

Important este ca totul sa fie bine

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney

Mergi la inceput