EU CE FAC? Tragedia bebelusilor si sist medical Ro

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns terry spune:

indraznesc si eu sa vin cu o idee, poate ca e utopica.dupa ce se pun la punct toate cererile si se redacteaza o scrisoare, poate un bun orator sa ceara audienta la primar si la ministrul sanatatii si sa ceara termene fixe de rezolvare a unor puncte. sa ii puna sa promita si sa ii verificam daca se tin sau nu de cuvant. vrem ca pana la data cutare sa se faca "nu-stiu-ce". la data respectiva venim sa verificam. oare societatea civila are acest drept? exista organizatii care ar putea reprezenta societatea civila?ca daca stam dupa autoritati...in cateva luni se musamalizeaza totul si niciodata nu vom avea minimul necesar in spitale, scoli, diguri la rauri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Este evident ca avem nevoie de o echipa de coordonare si de un leader care sa fie purtatorul de cuvint: e vorba de cineva care prezinta bine, stie vorbeasca in public si este disponibil sa rupa din timpul lui/ei.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui terry

indraznesc si eu sa vin cu o idee, poate ca e utopica.

dupa ce se pun la punct toate cererile si se redacteaza o scrisoare, poate un bun orator sa ceara audienta la primar si la ministrul sanatatii si sa ceara termene fixe de rezolvare a unor puncte. sa ii puna sa promita si sa ii verificam daca se tin sau nu de cuvant. vrem ca pana la data cutare sa se faca "nu-stiu-ce". la data respectiva venim sa verificam. oare societatea civila are acest drept? exista organizatii care ar putea reprezenta societatea civila?

ca daca stam dupa autoritati...in cateva luni se musamalizeaza totul si niciodata nu vom avea minimul necesar in spitale, scoli, diguri la rauri...

exact de asta am spus de la inceput ca e nevoie sa creem o asociatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Marina, mi se pare foarte buna si ideea ta...macar de inceput.
Dar sincer mi-as dori ca spitalul ala sa fie ras din temelii si sa fie facut altul.Nu numai din motive 'sentimentale'...ci pur si simplu trebuie facut ceva cu cap...un nou spital.
Asa cum s-a facut campanie pentru sectia de cardiologie de la Marie Curie ma gandesc ca se poate face si pentru un nou spital...

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Tzitziri, in nici un caz nu trebuie demolat spitalul!! Trebuie sa ramana acolo si sa fie infierat cu litere cat el de mare, ce tragedie s-a petrecut acolo! Trebuie sa se tina minte si sa se aiba grija sa nu se mai repete niciunde asemenea grozavie!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Citat:
citat din mesajul lui chiccutza

Citat:
citat din mesajul lui adelamaria

Daca am lansa un manifest de protest pe Facebook? Nu stiu ce s-ar realiza la modul practic, adica ce influenta ar avea - dar in mod sigur ar avea vizibilitate! Il traducem si-n engleza si-n franceza si-n ce limbi mai stim si-l lansam! Credeti ca ar folosi la ceva?

Ade, mami de Ilana
http://www.ilanaandreea.blogspot.com/

pe Facebook a fost lansat "Lumina pentru ingeri"

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
ALTE POZE
BLOGU' MEU

Unde gasesc pe FB "Lumina pentru ingeri"?? k nu gasesc!! eu am un grup mare pe FB, peste 1000 pers, pot mediatiza! pot si vreau!

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui IRA_LIZA

Citat:
citat din mesajul lui chiccutza

Citat:
citat din mesajul lui adelamaria

Daca am lansa un manifest de protest pe Facebook? Nu stiu ce s-ar realiza la modul practic, adica ce influenta ar avea - dar in mod sigur ar avea vizibilitate! Il traducem si-n engleza si-n franceza si-n ce limbi mai stim si-l lansam! Credeti ca ar folosi la ceva?

Ade, mami de Ilana
http://www.ilanaandreea.blogspot.com/

pe Facebook a fost lansat "Lumina pentru ingeri"

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
ALTE POZE
BLOGU' MEU

Unde gasesc pe FB "Lumina pentru ingeri"?? k nu gasesc!! eu am un grup mare pe FB, peste 1000 pers, pot mediatiza! pot si vreau!

Ira, mamica Elizei

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/event.php?eid=146826888674883

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry spune:

au spus cei de la primarie ca pe terenul de langa actualul spital giulesti se va ridica o cladire cu 2 niveluri sub pamant si 3 deasupra (P, 1, 2) care va inlocui vechiul spital. proiectul este facut si lucrarile ar trebui sa inceapa anul acesta. a fost declaratia viceprimarului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Nu ma gandeam la uitare cand ziceam sa fie demolat....
Oricum cred ca e normal sa fie facut un locsor cu ceva sa aduca aminte de tragedia de acolo...un monument?O placa memoriala?
Ma gandeam acum la un lucru mai practic - din prisma faptului ca Giulesti-ul a fost mereu depasit ca spital.Dovada instalatiile facute fara cap, lipsa unor minime masuri contra incendiilor, toaleta la capatul coridorului, saloanele de 10 persoane, bebelusii care sa nu stea in camera cu mamele.
Degeaba aveau dotari pentru prematuri de zeci/sute de mii de euro cand faceau improvizatii la AC....

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Mutze, TERRY, CHATONEL, TZITZIRI

eu am experienta a doua proteste organizate:
in afara de timpul alocat, implica si alte o multime de aspecte/resurse cu privire la:
... discutii de urmarit, redactare mesaje, comunicare cu mass media, realizare afise/bannere, participare la diferite actiuni de presa, iesire in strada efectiva
(am trait pe pielea mea zicala cum ca... multi am fost, putini am ramas... am avut atunci in cazul protestelor cu indemnizatia norocul ca presa era de partea noastra si empatizau cu noi prezentand partile bune ale actiunii)

Sunt gata oricand sa o fac din nou, sa actionez coerent si realist.
Vreau ca lucrurile sa se schimbe, vreau sa traiesc intr-o tara cu un viitor pt copiii mei si nu numai.
Este si motivul pt care am deschis acest subiect.

Doar ca in timp ce la subiectul unde se discuta discutii ...si unde oamenii pe buna dreptate isi 'varsa' nemultumirile - se scriu zilnic zeci de pagini, aici unde am facul apel la solidaritte si la sprijin pt A FACE CEVA ...max doua trei pe zi.

consider ca e proportia nemultumirii/revoltei oamenilor impotriva sistemului versus determinarea efetiva de a si actiona pt aceste nemultumiri

Ma bucur si apreciez faptul ca desprecopii.com a postat mesajul de doliu pe prima pagina.

Personal, alaturi de prietenele mele de la Asociatia MAME am pus manutza si am intocmt un comunicat de presa pt familiile celor implicati ..cu un mesaj de solidaritate, compasiune si sprijin psihologic la cerere

si lucram la:

- finalizarea unei scrisori deschise;
- deschiderea unei petitii online la care sa adunam semnaturi;
- comunicate de presa, eventual conferinta de presa
- trimitem apoi scrisoarea si semnaturile catre Guvernul Romaniei / primarii/ Ministerul Sanatatii;

Mi-as dori ca alaturi de demersurile acestea sa existe mai multa solidaritate care sa se finalizeze cu IMPLICARE efectiva.

solicit din partea cuiva care doreste sa fie alaturi de noi sa faca o selectie a tuturor ideilor care s-au scris pana acum, un draft de scrisoare deschisa, petitie

timpul pe care-l pot aloca este limitat din pacate... cei doi copii pe care ii am (un an jumate resp trei ani jumatate) si viata mea privata nu imi permit mai mult
stiu ca multi sunt in aceasta situatie

Totusi, daca 6-10 persoane se ofera voluntari si aleg sa se implice / sa-si imparta sarcinile si sa comunice eficient, sunt sigura ca vocea noastra comuna s-ar face auzita.

Alinuk

la doar un pas...multumim!

www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput