EU CE FAC? Tragedia bebelusilor si sist medical Ro

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui chatonel
Daca maternitatea din Giulesti era la zi cu detectoarele de fum, daca serviciul tehnic facea reviziile tehnice la termen, daca ... daca... daca.
Prea multe lipsuri adunate la un loc.

Stii care-i culmea?
Maternitatea Giulesti era data exemplu la dotari si management. Probabil prin comparatie cu altele, ca altfel...
Din prisma asta, chiar il "intelegi" pe director, s-a casnit ceva sa doteze spitalul cu aparatura...acum s-a dus o parte.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

s-a dus din cauza neglijentei. Aparatura de gen se asigura, nu se lasa in bataia vintului.
Nu am nici cea mai mica urma de mila pt el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

Citat:
citat din mesajul lui MACARIE
Am putea sa incercam sa vb cu biserica sa accepte sai imormanteze pe copilasi , ei nu au nici o vina ca au murit nebotezati , dar cred ca ar fi bine pt bietele mamici .

se poate cere o dispensa, sau ar trebui sa se poata.
cum s-a procedat in cazul altei tragedii recente - nu vreau sa mai pomenesc nume, cu o persoana cunoscuta care s-a sinucis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

treaba cu nu avem personal de multe ori este o minciuna...cati neonatologi nu au serviciu pe motiv de suprafata ca spitalele nu mai fac angajari? SPAGA care a nenorocit sufletele multor oameni care din intamplare sunt si medici...de fapt acum a venit vremea sa platim pt anii in care parintii si-au educat cu sarg copiii in a copia, a trisa, a umili tot ce tine de sistemul de invatamant...anii in care ne-am instruit in a da sau a primi spaga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anymony spune:

CONDOLEANTE FAMILIILOR CARE SI-AU PIERDUT COPIII IN TRAGICUL ACCIDENT!

E de fapt "prohodul" sistemului sanitar. Nu pot sa il mai vad pe primul ministru ca ii ajuta cu bani pe cei care si-au pierdut copiii. Ce crede? ca mai obtine 4 voturi? El NU STIE ca viata nu are pret??? ca va achita bani in sistemul sanitar 2 miliarde pentru plati-ori datoriile numai la farmacii din 2009 inca sunt de 1,5 miliarde. Nu il mai pot vedea pe ministru ca iese cu multumiri pe post in loc sa isi dea demisia urgent, pentru ca de cind a preluat postul totul merge din ce in ce mai prost in sanatate. Macar cel dinainte a mai facut anchete, s-a dus in spitale, i-a demis imediat pe cei vinovati, a ridicat licente.

urmaream acum la tv cazul unui copil din Slatina care a murit la 2 ani inecat cu boabe de porumb. MORT dupa ce medicii de la ambulanta l-au adus VIU la spital, iar la spital au tupeul sa spuna ca l-au adus in coma...ceva nu se leaga-au subtilizat si falsificat foaia de pe ambulanta. daca se ajunge pina aici sa stergi urmele incompetentei unor medici atunci e FOARTE GRAV!!!

Oricum eu cred ca se va termina totul cu "defectiune tehnica" si ca nu se va rezolva nimic concret.
E pacat ca era o sectie moderna, aparatura si asa cum spun multe mamici acolo au fost salvati multi copii. E grava ca in alte parti nu exista dotari atit de performante pentru viitoarele cazuri critice. La "Gr. Alexandrescu" e clar ca e suprasolicitata sectia de terapie intensiva. De spitale noi nici nu poate fi vorba. La Iasi se construieste de aproape 10 ani un spital de urgente nou si tot prin curtea spitalului se plimba pacientii- ce intrare separata, ce mediu steril.
Spitalul de copii din Iasi zici ca e dupa razboi. Daca te internezi acolo risti sa pleci cu inca 10 boli. Nici macar pe holuri nu au schimbat linoleumul , e gaurit, usile de la saloane nu permit intrarea targilor, iar pacientii proaspat iesiti din blocul operator sunt purtati de la usa salonului pina la pat pe brate. NU SE POATE ASA CEVA!!!!
Sistemul sanitar are multe hibe si sa dai vina pe lipsa banilor nu e o solutie. bani sunt dar se duc in cu totul alte destinatii.
De exemplu d-l prim ministru isi doreste un sistem unic in care va baga miliarde si va da licitatia "cui trebuie", dar daca infrastructura nu e pusa la punct, cum poti face asa ceva. Vrei conexiune prin server, dar in satele de munte unde sunt medici oare semnal de internet exista? Si citi isi vor dota cabinetele cu calc la internet. Si oare citi medici vor introduce on line prescriptia, cind ea trebuie trecuta si in registrul de consultatii-format nou cu n-spe rubrici care trebuie completate, compatibil ma rog cu SIUI.
Parerea mea este ca e o pierdere de vreme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Oare sindicatele din sistemul medical de ce nu reactioneaza ?
Eu cred ca ar putea fi un mijloc de presiune. Ei pot cere in mod organizat si reforma, cu idei concrete ca doar sunt din sistem si stiu bine cu ce se mananca. E absurd pentru mine sa ceara mereu numai si numai salarii. Trebuie sa ceara si salarii, sunt de acord, dar in sanatate cred ca ar putea presa si pentru conditii de munca decente si organizare a spitalelor. Ca respectarea unor proceduri (care au fost calcate in picioare in cazul de fata) protejeaza pacientii dar ei uita mereu ca ii protejeaza si pe ei ca angajati cu responsabilitate pe umeri.
Eu cred ca daca ar protesta si ar cere reforma si conditii decente ar putea obtine sprijinul populatiei si ar putea cere apoi si salarii. Daca ar incerca o schimbare de sistem din interior sigur vor primi un sprijin larg si din exterior.

E o idee proasta ? Sunt prea idealista ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui grati.ela

treaba cu nu avem personal de multe ori este o minciuna...cati neonatologi nu au serviciu pe motiv de suprafata ca spitalele nu mai fac angajari? SPAGA care a nenorocit sufletele multor oameni care din intamplare sunt si medici...de fapt acum a venit vremea sa platim pt anii in care parintii si-au educat cu sarg copiii in a copia, a trisa, a umili tot ce tine de sistemul de invatamant...anii in care ne-am instruit in a da sau a primi spaga.

"Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur

Nu se fac angajari de la minister, pt ca nu sunt bani sa plateasca angajatii. Spitalele tot fac cereri , dar nu se aproba, sunt blocate posturile.
Si nu este o minciuna, unt sectii unde sunt doar 2 asistente. La o sectie de gineco din TM sunt 3 rezidenti, garzile neplatite.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:

"Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur

jos palaria!!
intr-o tara in care copiii merg la scoala cu telefoane mobile mai scumpe decat salariul profului pe o luna, intr-o tara in care nu exista respect pentru autoritate si "descurcareala" individuala e sfanta, intr-o tara in care un permis auto costa 300 de euro si un post de medic intr-un spital de stat cateva mii pana la zeci de mii, intr-o tara in care un vot pe telefon costa 30 de lei maxim...toti suntem vinovati de ceea ce s-a intamplat!! Pentru ca am permis sa se ajunga aici! Si acum ne e frica ...pur si simplu ne e frica sa nu fim urmatorul intr-un lung sir de evenimente.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Oare sindicatele din sistemul medical de ce nu reactioneaza ?
Eu cred ca ar putea fi un mijloc de presiune. Ei pot cere in mod organizat si reforma, cu idei concrete ca doar sunt din sistem si stiu bine cu ce se mananca. E absurd pentru mine sa ceara mereu numai si numai salarii. Trebuie sa ceara si salarii, sunt de acord, dar in sanatate cred ca ar putea presa si pentru conditii de munca decente si organizare a spitalelor. Ca respectarea unor proceduri (care au fost calcate in picioare in cazul de fata) protejeaza pacientii dar ei uita mereu ca ii protejeaza si pe ei ca angajati cu responsabilitate pe umeri.
Eu cred ca daca ar protesta si ar cere reforma si conditii decente ar putea obtine sprijinul populatiei si ar putea cere apoi si salarii. Daca ar incerca o schimbare de sistem din interior sigur vor primi un sprijin larg si din exterior.

E o idee proasta ? Sunt prea idealista ?

Ce inseamna sprijinul populatiei? Ce inseamna un sprijin larg din exterior?

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andries

Citat:

jos palaria!!
intr-o tara in care copiii merg la scoala cu telefoane mobile mai scumpe decat salariul profului pe o luna, intr-o tara in care nu exista respect pentru autoritate si "descurcareala" individuala e sfanta, intr-o tara in care un permis auto costa 300 de euro si un post de medic intr-un spital de stat cateva mii pana la zeci de mii, intr-o tara in care un vot pe telefon costa 30 de lei maxim...toti suntem vinovati de ceea ce s-a intamplat!! Pentru ca am permis sa se ajunga aici! Si acum ne e frica ...pur si simplu ne e frica sa nu fim urmatorul intr-un lung sir de evenimente.

Andries

Andries, un post costa vreo 40.000 de euro, daca ai si pile.
Un post la facultate ca preparator costa cu pile, la reducere, vreo 15-20.000 de euro.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Tragedia de la Giulesti s-a intamplat din cauza NEPASARII, a INDOLENTEI. Nu are neaparat legatura cu criza si lipsurile economice.

Un detector de fum costa infim. Orice hotel de mana a doua il are in camera, ba destule au si instalatie de stins incediile activata de detectorul de fum.
O banda izolatoare este si ea extrem de ieftina si doar nepasarea poate face un pseudo-electrician sa lase fire neizolate.

Orice protocol de functionare al unei sectii ATI trebuie sa poata suporta o eroare umana, sa aiba bucle de asigurare pentru orice eroare umana.

Izbucnirea incendiului a fost un accident, dar ranirea si uciderea copiilor puteau fi foarte usor prevenite. Daca se dadea alarma, daca cineva supraveghea sectia - care trebuia supravegheata continuu!! Copilasii internati acolo erau oricum cu risc, puteau avea nevoie de interventii rapide chiar si fara incendiu. Cum sa-i lasi total nesupravegheati?!?

Asa cum mai spunea cineva, cred ca a venit momentul sa dam cu pietre. Macar simbolic. E momentul sa fim luati in seama, sa-i trezim din nepasare. Trebuie sa reactionam. Da, sa iesim in strada, multi, cat mai multi, e tot ce putem face. Sa stie ca nu-si pot permite orice si noi inghitim, dupa ce striga presa cateva zile... Sa-si asume responsabilitatea, si guvernul, si ministerul si conducerea spitalului.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput