EU CE FAC? Tragedia bebelusilor si sist medical Ro

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mutze spune:

Citat:
citat din mesajul lui chatonel

ce nu va rezolva petitia si trebuie cautata alta cale:

- problema inmormintarii copilasilor (fara slujba )

- sa creem o asociatie a parintilor prin care sa putem cere socoteala ministerului pentru actele sale, sa ii cerem acces la Audit-urile pe care fiecare uitate sanitara e obligata sa le faca si accesul la autorizatiile de functionare a lor.

Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009

Toulouse, la ville rose

problema legata de inmormantarea copiilor o putem rezolva,mergand la Patriarhie,unde putem incerca sa-i determinam sa modifice astfel de canoane,despre care sincer cred ca nu ar fi pe placul Lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Cred ca mai putem comasa punctele din anexa - 3 cu 8, 6,7 cu 33. Si integrata partea de care a povestit Sirimie cu profilaxia: medicul de familie sa fie obligat sa traga cate o tura pe la domiciliul pacientilor, ca de-aia are si ore de teren, in care sa ii instruiasca cu privire la profilaxia celor mai comune boli (exista, sunt sigura, sau se pot face si niste pliante cu asa ceva); controlarea medicilor de familie prin sondaj telefonic, ca altfel te trezesti ca nenea nu-si misca fundul si te cheama la cabinet pt o semnatura si 2 pliante. Mai important: cursuri de profilaxie in scoli, la orele de dirigentie, dar si in clasele mici.

Si ma mai gandeam la un numar de telefon gratuit unde sa se sesizeze neregulile din spitale, iar plangerile formulate sa fie controlate de un corp de control special format pt asta.

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!

Mergi la inceput

In anexa sunt prevazute lucruri care exista, dar nu sunt functionale. De pilda, unde am nascut eu, la CF2, era un psiholog, dar in loc sa vina el la tine sa te consilieze te chema pe tine, lauza, cu copilul in salon, undeva pe un hol unde sa tina o prelegere. Cum puii mei sa-ti lasi copilul singur ca sa asculti o melodie nepersonalizata?

Cred ca accentul trebuie pus pe institutiile de control si pe sanctiuni si, mai ales, pe transparenta acestora, adica eu, omul din bobor, daca depun o plangere, tre' sa o si pot urmari, sa vad ce se intampla si ce sanctiuni se aplica.

CRISTIAN (7.03.2009)
cioburi de viata in 3

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mutze

Citat:

ce nu va rezolva petitia si trebuie cautata alta cale:

- problema inmormintarii copilasilor (fara slujba )

- sa creem o asociatie a parintilor prin care sa putem cere socoteala ministerului pentru actele sale, sa ii cerem acces la Audit-urile pe care fiecare uitate sanitara e obligata sa le faca si accesul la autorizatiile de functionare a lor.

Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009

Toulouse, la ville rose

problema legata de inmormantarea copiilor o putem rezolva,mergand la Patriarhie,unde putem incerca sa-i determinam sa modifice astfel de canoane,despre care sincer cred ca nu ar fi pe placul Lui.

Marian,"tatic fara burtic",insa cu caprioara Eliza(3.ian.2009)si scorpionul Albert(2.nov.1992)

Nu le vor schimba, pentru ca asta e un canon aplicat nu numai la noi, ci in toate bisericile ortodoxe (nu stiu cum e la alte confesiuni, dar banuiesc ca si la catolici e la fel). Apoi, chiar daca s-ar intampla minunea sa se lumineze preasfintitii, o asemenea decizie cere intrunirea Sinodului si asta ar dura luni. Or, parintii au nevoie de ajutor acum. S-ar putea cere niste slujbe pentu sufletele lor, chiar daca nu sunt fix slujbe de inmormantare, cateva servicii speciale, dar diferite le-ar putea aduce alinare parintilor. Si, sunt sigura, si sufletelor nevinovate

CRISTIAN (7.03.2009)
cioburi de viata in 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

Cred ca mai putem comasa punctele din anexa - 3 cu 8, 6,7 cu 33. Si integrata partea de care a povestit Sirimie cu profilaxia: medicul de familie sa fie obligat sa traga cate o tura pe la domiciliul pacientilor, ca de-aia are si ore de teren, in care sa ii instruiasca cu privire la profilaxia celor mai comune boli (exista, sunt sigura, sau se pot face si niste pliante cu asa ceva); controlarea medicilor de familie prin sondaj telefonic, ca altfel te trezesti ca nenea nu-si misca fundul si te cheama la cabinet pt o semnatura si 2 pliante. Mai important: cursuri de profilaxie in scoli, la orele de dirigentie, dar si in clasele mici.

Si ma mai gandeam la un numar de telefon gratuit unde sa se sesizeze neregulile din spitale, iar plangerile formulate sa fie controlate de un corp de control special format pt asta.

CRISTIAN (7.03.2009)
cioburi de viata in 3

imi faci tu, te rog, un paragraf care sa contina ideea comuna celor 5 paragrafe(3 cu 8, 6,7 cu 33) ?
nu inteleg (adica.. inteleg, dar mi se pare imposibil de facut) educatia sanitara a parintilor. Sa-si ia carti, sau sa li se dea pliante... medicii sint si asa ocupati pina peste cap, cind sa faca asta?
Aici, la inregistrarea sarcinii, se da un "dosar" cu tot felul de carticele, de esantioane de produse, secretara de la ginecologie le are. Din partea firmelor care au articole pt BB. Si acolo scrie tot-tot ce e nevoie in a sti, bazele, cum s-ar spune, despre BB si nevoile lui.
La nastere se primeste un "carnet de sanatate" al copilului si acolo iar, e scris tot ce trebuie stiut, plus curbe de crestere, plus controale obligatorii la medic, vaccine efectuate, boli avute etc. sa se implementeze asta mai degraba.
Despre posibilitatea de sesizare a neregulilor e scris deja un paragraf unde se cere posibilitatea de a "nota" spitalele si altul in care e vb de a putea face reclamatie scrisa sau hirtie de "lauda", dupa caz. Nu cred ca mai e nevoie si de o cucoana plictisita la telefon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

sper sa nu dau cu oistea in gard la subiect, dar as vrea ca si Colegiul Medicilor si cel al Asistentelor sa fie.... nu stiu cum sa ma exprim... "obligat" sa-si faca treaba mai bine. Sa fie analizate mai atent cazurile care ajung la ei. Multe din cazurile clare de malpraxis (vorbesc de cele mediatizate, de cele in care partea vatamata a avut o legatura cu presa) au fost inabusite in fasa de Colegiul Medicilor, unde lucreaza oameni cu buzunare "largi" (nu ma contraziceti, vecinii mei lucreaza acolo si stiu despre ce vorbesc).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Citat:

ok, fete si baieti. Acum va las ca am si io treaba. Ar fi super daca s-ar gasi cineva care sa definitiveze petitia

eu si prietenele mele de la Asociatia MAME vom incerca sa facem asta

Citat:
_ cui adresam petitia? (deocamdata sint niste nume acolo, dar vreau sa stiu daca sint persoanele potrivite)

guvernului, min sanatatii, primariilor - tuturor facturilor care fac legi, regulamente

Citat:
_ in ce mod o trimitem? Pe mail, cu posta?
forumuri, FB, presa, mailuri directe - v-am zis ca Asociatia MAME are parghiile necesare aici

Citat:
_ in numele cui semnam - ar fi fost bine sa fim o asociatie, dar nu sintem, deci nu avem nici un statut legal. Ce se poate apropia de? Un comitet al parintilor? ori sa ne lipim de asociatia MAME?

eu sunt membru Asociatia MAME - deci de aici va semna fara nicio problema dna Maria Culescu, presedinta Asociatiei
ar fi bine sa fie semnata in numele a cat mai multor ONG uri asa incat sa fie o voce cat mai puternica din partea societatii civile
(voi lua legatura cu Organizatia EMMA si cu Asociatia Pacientilor...care s-au implicat putin in cazul asta...si ei au zis ca vor sa schimbe ceva)

Citat:
_ anexa o punem sau nu pe net, cu petitia?

da, de ce nu?
va rog insa sa asteptati sa dam o forma finala care sa fie in acord cu toti cei care o vor sustine

mei copii nu stiu ce imbold a fost ...dar vad ca s-a miscat treaba azi!!

feicitari!
va imbratisez pe toti...fete si baieti

propunere
ce ziceti ii scriem si Mirelei si lui Florin sa vedem daca e de acord ca printre sustinatorii demersului sa fie si comunitatea desprecopii.com??

Alinuk

la doar un pas...multumim!

www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Jasmin012

Citat:

Buna dimineata!

Impreuna cu fetele de la Ghiocei am dat o forma petitiei, ramine acum sa punem in anexa toate sugestiile gasite la "incendiu" sau in alte topice.
Puteti sa cititi (si sa comentati, bineinteles, sa corectati greseli, omisiuni etc dar pe PM) aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=155272&whichpage=18

am citit scrisoarea si mi se pare ok, dar as avea o mica sugestie de corectura. Cred ca e o scapare, in primele randuri, ar trebui scris Cenusareasa si nu cenusereasa.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

multumesc, corectez acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

ca sa nu mai le iau la rand..

va rog dati-mi si mie forma finala la care ati corectat, adaugat, modificat pana la acest moment

Alinuk

la doar un pas...multumim!

www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mutze

cam asa vad eu:
Domnului Traian Basescu, Presedintele Romaniei,
Domnului Emil Boc, Primul Ministru al Romaniei,
Domnului Sorin Oprescu, Primar al Bucurestiului,

Sistemul public de sanatate este unul dintre cele mai importante domenii dintr-o tara care se vrea pe drumul spre o viata civilizata si decenta.Este un domeniu care,in permanenta,trebuie sa se situeze la standarde inalte din toate punctele de vedere,insa trist e ca numai”sufletul”lui(unii medici dedicati cu totul meseriei lor)s-au pastrat la nivele,profesionale si morale,inalte.
Catastrofa de la Maternitatea Giulesti survenita luni, in data de 16 august 2010, ne-a readus la realitatea brutala a sistemului de sanatate in Romania. Cinci bebelusi prematuri sint decedati si inca sase sint in stare foarte grava; echipament medical de virf, specific pentru prematuri si unic in tara, in valoare de doua milioane de euro, a fost distrus; aceasta datorita unui incendiu care ar fi putut fi evitat daca nu ar fi existat fisurile in sistem: lipsa de personal, lipsa formarii personalului in caz de incendiu, lipsa de detectoare de fum etc.
Toata lumea cauta acum vinovatul, se fac anchete si se arata cu degetul. Avem dreptul sa cerem gasirea celor vinovati. Chiar daca acest lucru nu va schimba tragedia produsa poate va schimba atitudinea pe care o au fata de sistemul public de sanatate politicienii nostri si cei care pot decide reformarea sistemului.
Noi, cei care suportam sistemul, care platim contributii lunar, nu ne putem baza decat pe sistemul romanesc, sistem care este total ineficient si mai nou MORTAL. Va intrebam domnilor, dupa cele intamplate v-ati lasa fiicele sau sotiile sa nasca intr-o maternitate similara cu aceasta? E doar o intrebare retorica.
Intr-un sistem de sanatate in care lipsesc infrastructura si dotarile minime, in care aparatura e veche si neperformanta, iar personalul e platit prost si bolnavii vor fi tratati la fel. Subfinantarea cronica determina mii de cadre medicale sa emigreze, dotarile vechi din spitale pun in pericol viata pacientilor si a medicilor.
E vremea sa nu mai acceptam sa mergem la spital cu plicurile de bani in buzunar: unul pentru medicamente, unul pentru analize. Si nu s-a terminat, mai e nevoie de un plic ptr fiecare asistenta si de unul mare pentru doctor.E vremea sa nu mai acceptam sa fim internati 2 in pat, sa ducem lenjerie de acasa, sa facem curatenie in salon, si sa stam noaptea de veghe ptr a ne apara copiii de tantari, gandaci, soareci.E vremea sa ne solidarizam ptr ca la randul lor responsabilii acestui sistem sa caute si sa gaseasca solutii pentru ca tragedia de la Giulesti sa nu se repete.
Va cerem asadar insistent sa realizati gravitatea catastrofei produse, sa va asumati public vina si in cel mai scurt timp sa propuneti un proiect viabil de reformare a sistemului de sanatate, care sa intre in dezbatere publica si sa fie aplicat.
Sistemul sanitar romanesc, aflat in proces de descentralizare, are nevoie nu numai de o finantare mai consistenta, ci si de o reforma a personalului, de o standardizare a procedurilor. De ce nu s-au facut toate acestea pana acum? Cate vieti mai trebuie sa se piarda, cati copii abia nascuti trebuie sa moara pentru ca autoritatile indreptatite sa puna ordine in acest sistem?
Demisia ministrului Sanatatii, Domnul CSEKE ATTILA, si a primarului Capitalei, Domnul Sorin Oprescu, in subordinea carora se afla maternitatea Giulesti, alaturi de schimbarea conducerii maternitatii, ar fi un gest de onoare si o dovada a vointei politice de a indrepta mersul lucrurilor. Aceste demisii, desi nu rezolva prin ele insele problemele din sistemul sanitar romanesc, rezolva problema morala a asumarii raspunderii.
Cerem demiterea Administratorul Spitalului Giulesti pt ineficinta in serviciu, a Cadreleor medicale de garda in ziua respectiva la ATI care nu au dat dovada de profesionalism, a Sefului sectiei ATI pt ca nu a condus si coordonat eficient echipa sa.
Propunem (aici ar trebui sa zicem cine suntem noi, poate ne lipim de vreo asociatie, a se contacta alinuk) cateva masuri care ar asigura o mai mare eficienta a actului medical.
Prin prezenta petitie cerem ca noua comisie prezidentiala proaspat formata sa aiba in vedere aceste aspecte si sa le integreze in propunerile legislative pe care le va inainta Parlamentului spre dezbatere.

Marian,"tatic fara burtic",insa cu caprioara Eliza(3.ian.2009)si scorpionul Albert(2.nov.1992)

personal, prefer prima varianta. Imi place acolo unde Presedintele e pus la zid, ca el se "cauta" prin strainatati
In rest, nu am vazut decit o propozitie lipsa, pe la inceput.
Am scapat ceva?

Mergi la inceput