Salarii reduse si spaga

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lia popescu spune:

Bedrosmart... La ATI nu se inchide usa cu cheia ci automat, iar pt a se deschide se foloseste un cod sau o cartela magnetica. Daca se defecteaza reteaua electrica se poate ca usa sa se blocheze. Normal ar fi sa existe un sistem de siguranta pentru ca asa ceva sa nu se intample, dar nu stiu exact ce s-a intamplat la Giulesti? Tu stii???!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Citat:
citat din mesajul lui lia popescu

Bedrosmart... La ATI nu se inchide usa cu cheia ci automat, iar pt a se deschide se foloseste un cod sau o cartela magnetica. Daca se defecteaza reteaua electrica se poate ca usa sa se blocheze. Normal ar fi sa existe un sistem de siguranta pentru ca asa ceva sa nu se intample, dar nu stiu exact ce s-a intamplat la Giulesti? Tu stii???!!!

Era o figura de stil treaba cu cheia, stiam ca era o cartela magnetica.

Nu stiu exact ce s-a intamplat cu incendiul, cum si de ce s-a declansat.

Dar stiu ca au fost inchisi, automat sau nu, intr-o incapere, 11 prematuri aflati in stare mai mult sau mai putin critica, dintre care 8 in incubatoare, unii intubati si AU FOST LASATI SINGURI minimum 30-45 de minute. Corect, nu?

Lasand la o parte incendiul si tot ce s-a intamplat, cele de mai sus consideri ca sunt NORMALE? Bine, hai sa nu zicem normale, ca situatia in sistemul sanitar nu e demult normala. Atunci sunt uman acceptabile? Poate ca nu asistenta e vinovata ca a plecat din incapere, la urma urmei nu ea a hotarat organizarea turelor si in general a activitatii din sectie. dar neonatoloaga care era la o cezariana, ea n-are nicio vina pentru lipsa de organizare? Ea stia ca exista o singura persoana pe sectie si n-a gasit efectiv nicio alta solutie de compromis? Sau a considerat, ca de obicei, ca MERGE SI ASA?

Imi pare rau, Lia, dar chiar daca nu s-ar fi intamplat absolut deloc nenorocirea de la Giulesti, simplul fapt ca oamenii aia lucrau asa cu prematurii este o mare, foarte mare problema. Sa nu uitam ca sectia respectiva era considerata una de elita, un model pentru Romania. Dumnezeule, ce o fi atunci prin provincie, prin spitale mai mici? Scapa cine poate?

Bedrosmart

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia popescu spune:

Asa e Bedrosmart...scapa cine poate...h

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

E inadmisibil ca nu era nimeni acolo! Sper sa faca ani grei de inchisoare.

Am citit recent pe undeva ca majoritatea celor din sistem sunt dezumanizati si ca asta face diferenta. De vreme ce o tragedie asa mare s-a putut intimpla, nu pot fi decat de acord. Cei abrutizati, care se joaca cu moartea altora fara nici o emotie, au facut posibil asa ceva.

On topic, eu aveam solutii pentru oprirea spagii din spitale:

Solutia dupa parerea mea este un sistem asemanator cu cel al asigurarilor private. Pentru ca într-o clinica privata nu iti trece prin cap ideea sa dai spaga, tocmai pentru ca esti constient ca platesti serviciile medicale.

Din procentul care se plateste din salariu pentru CAS o parte sa se plateasca în continuare din salariu iar o parte sa fie un contract individual cu spitalul/policlinica unde fiecare merge sa faca acum consultatii.

Plata catre spital sa se faca de catre fiecare prin contract individual, pentru ca e responsabilitatea mai mare în felul acesta. Spitalele pot oferi servicii de nivel diferit - de baza pentru cine nu are multi bani de investit, premium pentru cine vrea tratament preferential.

Suma obtinuta de spital in felul acesta ar trebui sa revina spitalului pentru platile consumabilelor si pentru o parte din plata salariilor. O parte poate merge spre casa de asigurari de sanatate, pentru cheltuielile care revin casei de asigurari de sanatate in spital.

Cei care nu vor avea un asemenea contract vor plati orice consultatie din buzunar, la fel cum se face acum la clinicile particulare.

Nu cred ca vor fi multi care nu îsi vor face asigurarea respectiva de sanatate , pentru ca daca nu vor avea contract cu un spital nu vor putea sa îsi ia concediu medical sau vor plati orice consultatie integral din buzunar. Un alt avantaj pe care il vad eu este ca spitalul va functiona ca un prestator de servicii, daca nu atrage asigurati nu va avea fonduri si va fi obligat sa se inchida.

Consultatiile de urgenta trebuie sa fie in continuare gratuite. Trebuie reglementat ce anume e urgenta iar cei care nu sunt urgente (nu se aplica si copiilor) vor trebui sa plateasca consultatia.

Spitalele in care oamenii sunt internati si sunt tratati gratuit acum vor functiona în continuare cu fonduri de la casa de asigurari de sanatate ca si pâna acum. Diferenta este ca din CAS nu se mai suporta toate cheltuielile cu policlinicile si medicii de familie, vor fi mai putini bani colectati din salarii dar se poate ca un CAS diminuat sa scoata din munca gri la suprafata si avantajele sunt evidente.
http://alteopiniisiganduri.blogspot.com/2010/07/spaga-din-spitale.html

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Sirimie, cred ca ai dreptate.

Uite mai jos o opinie care il poate pune pe ganduri si pe presedintele Basescu, care se mira zilele trecute de ce nu se vad rezultate bune in sistemul sanitar in conditiile in care a suplimentat fondurile de 4 ori mai mult decat erau in 2001.("Ceva se intampla, daca din 2001 pana acum cresterea de patru ori a bugetului n-a avut nici un impact pe sistemul de sanatate?")

"Unul dintre cele mai mari pericole este adoptarea “parteneriatului public-privat” în reforma sistemului sanitar. Atâta timp cât o proportie importanta a celor doua componente – asigurarile, si prestarea serviciilor medicale, va ramâne preponderant în proprietatea statului, ineficienta va fi perpetuata, iar costurile vor fi platite exclusiv de catre beneficiari, care suntem chiar noi.

În cazul în care asigurarile vor ramâne preponderent de stat, iar serviciile medicale propriu-zise vor fi privatizate, exista riscul aparitiei unor grupuri privilegiate din rândul furnizorilor privati de servicii medicale. În rândul spitalelelor, marilor companii producatoare de medicamente, consumabile si echipamente medicale se vor forma carteluri având ca unic scop obtinerea de la stat a unor beneficii financiare exagerate în schimbul serviciilor prestate. Acesta, având privilegiul taxarii, va stoarce la rândul sau banii de la contribuabili. Acest proces abuziv va avea, în postura de placa turnanta, tocmai politicienii si birocratii corupti din sistem care nu vor face altceva decât sa exproprieze avutia cetatenilor în favoarea grupurilor favorite de interese, obtinând în schimb comisioane si contributii electorale substantiale. Ei nu se vor limita doar la furt, ci vor încerca, prin diverse reglamentari, sa restrictioneze accesul pe piata al micilor întreprinzatori din domeniul sanitar, care ar putea concura cu succes împotriva acestor grupuri de interese."

http://ecol.ro/content/sanatatea-nu-este-bun-public

http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/America_-Bugetul-spitalelor_-stabilit-in-functie-de-prioritati_8778/?ref=newswire.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Gresit. Si eu am fost uimita la maxim, dar si in clinicile private se primeste plicul de catre personalul angajat, normal ca nu de catre medicul al carui clinica este, ci de catre cei pe care ii plateste mai bine sau mai prost. Adica asistente, anestezist ... vazut cu ochii mei.

Citat:
citat din mesajul lui sirimie
Pentru ca într-o clinica privata nu iti trece prin cap ideea sa dai spaga, tocmai pentru ca esti constient ca platesti serviciile medicale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

De acord.
Eu nu pricep nicicum logica maririi taxelor pe fond de criza. Ok, nu sunt bani. Marim taxele sa treaca cati mai multi inapoi la munca la negru si sa colectam si mai putini bani. In loc sa faca invers.
De altfel eu nu inteleg nici logica (,) comerciantului roman care daca vede ca n-are vanzare mareste pretul, ca na, vinde putin da' scump si profitul tot ala socoteste el ca va fi. In loc sa micsoreze pretul, sa vanda in draci si sa faca profit mult mai mare.

Citat:
citat din mesajul lui sirimiese poate ca un CAS diminuat sa scoata din munca gri la suprafata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui cameliam

Gresit. Si eu am fost uimita la maxim, dar si in clinicile private se primeste plicul de catre personalul angajat, normal ca nu de catre medicul al carui clinica este, ci de catre cei pe care ii plateste mai bine sau mai prost. Adica asistente, anestezist ... vazut cu ochii mei.

Citat:
citat din mesajul lui sirimie
Pentru ca într-o clinica privata nu iti trece prin cap ideea sa dai spaga, tocmai pentru ca esti constient ca platesti serviciile medicale.

Bine dar majoritatea nu vor mai da spaga in clinici private. Pentru ca vor plati la intrare. Eu de exemplu nu dau nici un fel de spaga la clinica privata, platesc destul ;)

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Deja stim cu totii ca sistemul medical romanesc este la pamant...iar taierea asta cu 25% pare a fi un fel de justificare. Daca pana acum eram tratati mizerabil pentru ca erau salarii mici de-acum o sa fim calcati in picioare. La propriu. Doamne fereste sa ne imbolnavim.
Am asa un sentiment ca din cauza serviciilor medicale primite multi dintre noi suntem vraci. Preferam sa ne tratam babeste numai sa nu fie cazul sa intram pe mana spagarilor

Revenind la salarii taiate va pove ce experiente am eu:
1. prietena fff buna, asistenta. Mi se plange mie (eu in CIC) ca i-a taiat 25%...adica aproape 8 milioane. Va dau cuvantul meu ca nu reuseam sa fac calculele. Pe langa asta...s-a taiat si norma de hrana tot cu 25% adica inca 2 milioane.(e vb de spital militar care functioneaza ca orice alt spital).
Nu discutam acum de faptul ca se serveste masa la locul de munca, da?? Eu nu primesc nici macar un covrig...
La faza asta am zis ca fac ceva pe studiile mele academice si ma reprofilez.

2. Sotia unui amic, medic primar. Ne intalnim si stam la o sueta si il intreb cand au de gand sa plece. Zambeste. Si-mi zice ca astea-s povesti. Ca medicii care au incercat marea (lume) cu dejtu se intorc. Salariul de acolo e mai mic (!!!) decat ar fi adunat aici
Eu nu stiu ce sa cred, totusi.

Acum, eu nu zic ca medicina este la indemana oricui...dar ma gandesc ca poate si la noi ar trebui instituit un sistem mai occidental in ceea ce priveste instruirea unui viitor medic. Se stie ca in SUA sau in Germania scoala se plateste. Cu bani grei.
De ce nu si la noi?? Si in acest fel statul va putea sa-i ofere proaspatului rezident o plata a garzilor.
Pot exista si locuri bugetate de stat, dar sa fie putine si NUMAI pentru studentii merituosi.

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Orice solutie de a voastra este bine primita numai daca mareste calitatea serviciului medical si scade plata bolnavului. Tot ceea ce mareste pretul este imposibil de realizat . Cred ca solutia de mijloc este sa ramana lucrurile asa cum sunt

Mergi la inceput