Cum il dezvat pe bebe sa adoarma la san?
Raspunsuri - Pagina 3
IRA_LIZA spune:
Mai, o fi in plin puseu de crestere?? citeam pe undeva k puseul de crestere dureaza de la cateva ore pana la 5-7 zile - asta in fct de restabilirea echilibrului intre cantitatea de secretie lactata si cererea lui bb.
La noi s-a intamplat o singura zi, cred k pe la 2-2,5 luni, am stat cu Eliza la san aproape 14 ore. Acum, k ma uit in urma, ma cuprinde duiosia, insa in momentul ala mi s-a parut crunt, ma simteam si vinovata (absolut aiurea!) si, ce sa mai zic, a fost o zi k pe front!
camishor spune:
Nu stiu ce sa spun despre puseul de crestere, nu am mai auzit de el pana la tine...
Legumele tot nu-i plac, insa ii place mult sucul de morcovi. Poate vom reusi sa-l adormim cu el...
Dezleaga-ma, Parinte, de ce-am jurat sa fiu,
Si iarta-ma ca-n viata n-am fost decat ce sunt...
anamona spune:
subscriu cu adaptatului bebelui din mers
eu am inceput serviciul cand bebelina mea avea 6 luni. De adormit adoarme si acum la 1 an si 10 luni tot numai la san, dar asta numai cand ma stie acasa. Prima bona o adormea la inceput in carut la plimbare, apoi a doua bona prin leganat. Doarme de nu are treaba.....in schimb cu mine nu accepta sa nu fie pusa la san :)
Sabina are dreptate, nu te stresa de pe acum, lasa lucrurile sa mearga de la sine, important e sa o accepte pe mama ta in lipsa ta. Daca nu sunt preobleme din punctul asta de vedere, totul va merge ca uns.
IRA_LIZA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui camishor Nu stiu ce sa spun despre puseul de crestere, nu am mai auzit de el pana la tine... Legumele tot nu-i plac, insa ii place mult sucul de morcovi. Poate vom reusi sa-l adormim cu el... Dezleaga-ma, Parinte, de ce-am jurat sa fiu, Si iarta-ma ca-n viata n-am fost decat ce sunt... |
Camishor, in afara de o gramada de alte surse de informatii al caror link nu il pot posta aici (le gasesti f usor pe Google), uite info chiar de pe acest forum:
"Puseele de crestere
Cei mai multi bebelusi trec prin cateva pusee de crestere in timpul primele 12 luni de viata.
Ce este puseul de crestere?
In timpul unui asemenea puseu, bebelusii alaptati la san se hranesc mai des ca deobicei (cateodata la o ora) si sunt ceva mai agitati. Marirea portiilor de lapte din timpul puseelor este temporara. In cazul bebelusilor alimentati exclusiv la san, cantitatea de lapte creste in primele saptamani de viata, apoi stagneaza intre prima si a sasea luna. Pe masura ce sunt introduse solidele, la varsta de 6 luni, cantitatea de lapte bauta de bebelus va scadea treptat. Cresterea fizica nu este singurul motiv pentru care bebelusii au nevoie sa fie hraniti mai mult. Bebelusii exhiba adesea acelasi tip de comportament (alaptat des, insotit sau nu de agitatie) atunci cand inregistreaza progrese in dezvoltare, cum ar fi rostogolirea, tararea, mersul sau vorbitul. Prin urmare, laptele matern este benefic atat cresterii fizice, cat si dezvoltarii creierului.
Cand au loc puseele de crestere la bebelusi?
Aceste pusee au loc in timpul primelor zile de viata, in jurul varstei de 7-10 zile, 2-3 saptamani, 4-6 saptamani, iar apoi mai mult sau mai putin la varstele de 3, 4, 6 si 9 luni. Bebelusii nu stiu sa citeasca in calendare, de aceea bebelusul tau se poate comporta diferit (adica de graficul de mai sus).
Puseele de crestere nu se opresc dupa primul an - cele mai multe mame pot observa puseele acestea la fiecare cateva luni in timpul copilariei si periodic dupa aceea, inclusiv in timpul adolescentei.
Cat dureaza puseele de crestere?
De obicei dureaza intre 2 si 3 zile, dar cateodata chiar o saptamana si mai mult.
Cum este cel mai bine sa procedam in timpul unui puseu de crestere?
Lasa-ti copilul sa te dirijeze! Bebelusii vor avea parte automat de mai mult lapte prin faptul ca se vor hrani mai des, iar cantitatea de lapte matern se va mari datorita frecventei alaptarilor. Nu este necesar (si nici recomandabil) sa suplementati bebelusul cu formula sau lapte muls in timpul puseului. Suplimentarea (si/sau introducerea alaptarii dupa program) interfereaza cu procesul natural de cerere si oferta pe care se bazeaza productia de milk si va opri corpul tau sa primeasca mesajul ca trebuie sa produca mai mult lapte in timpul puseului.
Unele mame care alapteaza se vor simti mai insetate si mai infometate cand bebelusul trece printr-un puseu de crestere. Asculta-ti organismul - s-ar putea sa ai nevoie sa te hranesti mai mult si sa consumi mai multe lichide in perioada in care bebelusul este alaptat mai des."
Cu ocazia asta, multumesc inca o data, emaaimee & sweet_sm, pt postarile voastre pe acest forum, postari care, la momentul necesar mie, m-au lamurit si m-au ajutat.
Singurul sfat pe care nu l-am urmat (pe riscul meu, insa la noi s-a soldat cu succes) a fost acela rf la laptele muls si dat cu biberonul seara inainte de culcare.
camishor spune:
Multumesc foarte mult pentru lamuriri, chiar nu stiam despre ce e vorba :)
-------------------------------------------
IRA_LIZA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui camishor Multumesc foarte mult pentru lamuriri, chiar nu stiam despre ce e vorba :) ------------------------------------------- Dezleaga-ma, Parinte, de ce-am jurat sa fiu, Si iarta-ma ca-n viata n-am fost decat ce sunt... |
Crezi k eu stiam inainte sa dau de informatiile astea?? insa intamplarea f fericita a facut sa exista o discutie intre mamicile de licurici din care fac si eu parte. Sunt niste fete extraordinare, fiecare in parte, le datorez extrem de multe dintre lucrurile pe care le stiu...
Ei, acum, k stii despre puseele de crestere, poate reusesti sa evaluezi situatia putin mai degajat - poate-o fi puseu, poate o fi altceva...
Mult succes, camishor! sa ne spui cum au evoluat lucrurile, ok? Pup si bebe mis sa-i treaca repede mica lui suparare si sa se faca mare, macacios si voios!
camishor spune:
Am reusit astazi sa-l culc pe picioare, nu doar la insa, din pacate, tot eu. Nici tati, nici mamaia nu par sa aiba vreo sansa ....
Ca papica, am renuntat la gretosul piure de legume si i-am facut piure dintr-o para. A mancat cateva ligurite si maine ma gandesc sa-i pun un pic de mar.
-------------------------------------------
Sabina spune:
mai, eu spun ca adormitul pe picioare e si mai pacatos....ai incredere ca o sa doarma la plimbare, te torturezi inutil in loc sa savurezi ultima luna cu bebe mic inainte sa mergi la scoala.
Nu vei merge chiar in fiecare zi, uneori poate te intorci la ora somnului...de ce nu lasi tu grijile astea pana dupa ce se afiseaza orarul?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
camishor spune:
In fiecare zi imi repet ca trebuie sa astept pana se afiseaza orarul , apoi imi amintesc ca doarme numai cu mine si ma ia o frica teribila ca o sa planga ore-n sir in lipsa mea .
---------------------------------------------------------
Si iarta-ma ca-n viata n-am fost decat ce sunt -
Un cantec prea devreme, sau poate prea tarziu,
Un ropot scurt de ploaie
Si-un mic vartej de vant...
Sabina spune:
ooof, stiu exact cum e, sa te gandesti fara sa vrei, insa ca principiu de viata, cel mai daunator pt om e sa-si proiecteze fricile in viitor.
Daca mi-ar fi zis si mie careva asta acum 8 ani....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo