Cum il dezvat pe bebe sa adoarma la san?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns camishor spune:

@Dianami: As vrea tare mult sa-i las laptic insa nu cred ca o sa am de unde:(. De la inceput am avut probleme cu lapicul, ca era putin in titi. Am baut cate 3-4 l/zi de ceai de stimularea lactatiei si am luat Nutrinatal, ca sa aibe el papica cea mai buna. La supt, se satura, ia in greutate tot timpul insa la pompa nu curge nimic... :(

@miereamara: Sper din tot sufletul sa fie cum spui :). Mama mea are 70 de ani si de asta mi-e un pic teama. As vrea sa exersez un pic cu ea statul cu bebe, ca sa plec cat de cat impacata din casa. Sa stiu ca poate sa-l hraneasca si sa-l adoarma, ca de jucat cu el cred ca o sa se descurce.

Multumesc pentru incurajari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Camishor, ca sa iasa la pompa secretul e sa te folosesti de bebe. Pui puiul la un san si pompa la celalt san. o sa vezi ce bine curge si la pompa. Stimularea lactatiei e mult mai buna asa, iti spun din proprie experienta

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Camishor, ca sa iasa la pompa secretul e sa te folosesti de bebe. Pui puiul la un san si pompa la celalt san. o sa vezi ce bine curge si la pompa. Stimularea lactatiei e mult mai buna asa, iti spun din proprie experienta

Subscriu. Si daca nu cu bebe la san, macar incearca sa pompezi uitandu-te si gandindu-te la el.
(Tin minte ca am incercat si eu cand aveam pruncul mai mic sa scot intr-o zi lapte si am scos in baie, cu pompa fix 5 picaturi. Si lapte aveam cumva ca doar luase copilul alaptat exclusiv 1.200 gr in prima luna . M-am calmat, am trecut peste momentul "vai se termina laptele" si am incercat din nou peste 10 minute asezata langa el, pe patul unde dormea. Am scos 100 ml in cateva minute fara efort.)

Pe de alta parte Dr. Spock zice in cartea lui ca nu exista pompa precum copilul, si ca prin mulgere / expresare nu scoatem nici jumatate din cat poate scoate copilul. Dar am sesizat in perioada de inceput cand mai pompam si eu ca sanul se obisnuieste cumva si poti scoate din ce in ce mai usor laptic. Totul depinde de conditiile in care o faci (liniste, dus cald-fierbinte inainte, bebe aproape, nici un stres daca nu iese chiar atunci sau nu iese chiar cat iti doreai).

Multa bafta

Monis si piticutzul Santiago (02 nov '09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

pompa electrica e sfanta (cel putin la mine aia manuala a fost apa de ploaie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

La noi - scos laptic cu mana! pompa am avut, manuala, insa nu m-am descurcat cu ea din varii motive.
Insa vezi k sunt niste mici secrete aici. Ma rog, eu am sesizat unele amanunte care m-au ajutat mult sa strang laptic suficient.
So:
1) lichid mult zici k bei - boon, primul bifat pe lista;
2) strans laptic dupa fiecare alaptat! fiecare inseamna exact asta: fiecare! eu asa am procedat si a mers excelent! nu mai spun k astfel am marit si lactatia (desigur, fac exceptie cz in care alaptezi in afara casei); sa stii k nu conteaza daca, dpdv cantitativ, e mult sau putin la un "recoltat, important sa-l strangi cu grija; mai e un lucru: sfatul general este sa lasi in pace sanul din care nu a supt bebe - eu NU am procedat asa si bine am facut, sanul se umplea de lapte pana la urmatorul supt, Eliza nu ramanea niciodata nemancata, chiar daca umnblasem la ambele "rezervoare" cu 2-3 ore inainte, se umpleau la loc;
3) cel mai bun moment pt strans lapte la mine era dis-de-dimineata, dupa alaptatul de la ora 5-6: o lasam pe Eliza dormind si, oricat as fi fost de ostenita, strangeam lapte; ajunsesem si la 200 ml la "recoltatul" de la ora aia, deci se poate, crede-ma, dar tre' sa insisti o perioada; la acea ora eram mai odihnita decat in restul zilei;
4) banalul sfat "incearca sa dormi si tu cand doarme bebe" - incl ziua.
daca imi mai aduc aminte, revin.
A, sa nu uit: am luat galafor; iar lichidul pe care il beam - ceai de chimen, fenicul & anason.

Mult succes!

Mergi la inceput

De stors, am reusit sa mai storc cate putin multumita sfaturilor voastre , insa de adormit cu alta metoda decat papatul la titi... no way .

M-am ascuns in alta camera si am lasat-o pe mamaia sa exerseze: langa ea in pat, plange; in brate se foieste si plange; pe picioare urla de-a dreptul. Suzeta il enerveaza in loc sa-l ajute. Pana nu m-am asezat langa el sa-i dau titi... n-a inchis un ochi.

Nush ce-o sa ne facem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

In primul rand nu-l mai chinui de-acuma... e total inutil.
Am o idee. Sa faca plimbarea afara la ora somnului bunica si e posibil sa doarma in carut. Nu stiu cum de nu ti-am zis pana acuma, ca noi asa am facut. O plimba sotul si cate 2, 3 ore. Si asta pana hat, spre un an si 7, 8 luni. Ca el nu avea rabdare sa se joace cu ea in parc :)), asa ca o scotea cand trebuia sa se doarma.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

se plimbau afara asa de mult si iarna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

da:), bine nu 3 ore, dar 2 da.
Si uneori mai dormea si incasa inca o ora, e la aerul rece.
dar nu la minus 20, evident.
daca erau sub zero, nu mai mult de o ora, o ora jumate.
Si pana la iarna...isi schimba obiceiurile de 1000 de ori, nu te mai stresa de pe-acuma, ca te torturezi degeaba si ii transmiti si lui angoasa asta.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

ma straduiesc :)

cumnata mea zice ca pana plec la scoala el va manca o masa de mancare si cu burtica plina va adormi fara probleme cu buni. De luni, am incercat sa-i dau sa pape si legume fierte si mixate insa abia ce a primit de cateva ori, apoi a sigilat gurita :)) ieri a sigilat-o din prima.

tu cu ce ai inceput diversificarea, tot cu mix de legume fierte?

Mergi la inceput