Cum il dezvat pe bebe sa adoarma la san?

Cum il dezvat pe bebe sa adoarma la san? | Autor: camishor

Link direct la acest mesaj

Buna,

Am nevoie de sfaturile voastre legate de cum as putea sa-l dezvat pe beietelul meu in varsta de 5 luni sa adoarma numai sugand.

Nu i-as rapi aceasta placere insa la 1 octombrie (cand el va avea 6 luni si jumatate) va trebui sa plec la scoala. Cat timp eu voi fi plecata, mamaia va trebui sa-l adoarma macar o data, insa el nu adoarme decat cu titilica in gura :(

As vrea sa-l invat sa adoarma si altfel, sa nu stau cu inima in ghimpi ca nu doarme si plange cate 4/6 ore continuu :(:(

Multumesc anticipat pentru idei :*

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Poate te ajuta cu ceva aceste subiecte:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=150197
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146421

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

nu trebuie sa il dezveti, pentru ca efectiv nu are sens.
Va observa singurel ca nu esti acolo sa il adormi si se vor adapta din mers.
In unele zile vei pleca cand el a adormit..in altele cand ei vor fi la plimbare....nu trebuie sa iti faci planuri, pentru ca nicio zi nu va semana cu alta.Nu o sa ai cursuri in fiecare zi. la unele vei putea lipsi. Etc etc.
Ti-o spune cineva care a facut anul 5 cu bebe nou nascut alaptat la cerere :)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camishor spune:

Multumesc!

Cele 2 forumuri inca le lecturez, iar de la tine - Sabina - am citit cum ti-ai alaptat tu comorile si m-am mai linistit putin... Te felicit pentru puterea care reiese din povestea ta si iti doresc numai bine :*

ps. despre scoala mi-e frica deoarece am avut anii trecuti zile cu cate 6 ore fara intrerupere... :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Eu m-am intors la munca atunci cand David avea un an.Cat timp am stat cu el acasa dormea exclusiv la san.
Cand am plecat la seviciu asta a fost singura chestie asupra careia am ezitat- ca nu stiam cum o sa ii fie.
Din fericire s-a obisnuit repede si adormea cu buni fara san si fara mine alaturi.Il lua, il tinea de vorba, ii citea o poveste, ii arata o jucarie si adormea fara ca macar sa isi dea seama.
Obiceiul de a dormi doar la san il are si acum, la 1 an si 11 luni.Cand sunt eu acasa adoarme exclusiv la san.Cand nu, se adapteaza situatiei si a inceput chiar sa doarma singurel (o da pe buni afara din camera).

Eu zic ca se va adapta noilor conditii

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

pai si eu aveam ore asa...da trebuie sa recunosc, la inceput mai si lipseam, adica :
Aveam 2 cursuri a cate doua ore. Mergeam la a doua ora din primul si la prima ora din al doilea, apoi repede acasa cu taxiul sa alaptez, ca era mica de tot cea mica, 2 luni.
Sau intr-o saptamana ma duceam la ceva, in saptamana urmatoare la altceva.

M-am adaptat din mers, insa si profesorii au fost intelegatori.Si daca apaream doua saptamani la rand la acelasi curs li se parea ca sunt mega silitoare:) (oricum eram o tocilara, probabil ca asta a fost in avantajul meu, ca in anii trecuti nu lipseam deloc)
In orice caz, cel mai rau era cand faceam planuri si nu ieseau...asa de aia sfatul meu e sa nu ai niciun fel de asteptari si sa zici in fiecare zi, hai ca trece si asta:))

A, si tu ai un mare avantaj, pe mama ta.
Eu trebuia sa mai chiulesc pt ca mergeam la facultate in functie de programul sotului....(profesor)

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Camishor, ce facultate faci?
ca si asta conteaza...la noi anul 5 a avut putine cursuri cu lucruri efectiv noi, jalea mare au fost examenele la compozitie , ca trebuia sa lucrez foarte mult singura.
a, si ala de pian, ca nu aveam timp sa studiez....nu poti sa studiezi noaptea si ziua ea vroia aproape nonstop la Tz, a mai fost si in sesiunea de iarna, cand ea avea 4 luni

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camishor spune:

Medicina, anul 4...
De invartit ma gandeam sa mai invart si eu cursurile - exact ca tine, numai sa vad orarul...

Multumesc de raspunsuri :*

Mergi la inceput

eu zic ca o sa fie ok, si bebe mult mai mare decat era a mea...si ai sa vezi ca si de la 5 luni la 6 luni jumate e o diferenta imensa.

Asa ca nu te mai gandi la viitor, bucura-te de momentele astea pana incepe facultatea, ca ele nu se mai intorc.
E foarte important sa fii senna si impacata si sigura pe tine, tocmai ca sa treceti mai usor peste momentele in care nu sunteti impreuna.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Camishor, am facut si eu anul V de Medicina cu bebe mic, avea 2 luni jumate cand am inceput scoala. Norocul meu a fost ca sugea la 4 ore fix, avea ceas .

Ii vei lasa lapte muls? Daca da, bunica i-l poate da in timp ce-l tine in brate, apoi sa-l puna usor in patut. Sunt sigura ca se va adapta.
Plus ca la 6 luni si ceva nu mai doarme non-stop, cu putin noroc vei fi acasa la el dupa cateva ore.

Ca sfat general vis-a-vis de cursuri, iti recomand sa mergi la stagii si lucrari practice, pt. ca se face prezenta. Cursurile le poti imprumuta de la colegi.

Curaj, se poate!

Diana, mami de Alexandru (16.01.2010), Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

O sa se adapteze foarte repede.
Baietelul meu a fost adormit (si inca mai este) in brate din ziua in care s-a nascut. La 11 luni a inceput cresa (acum are 19 luni) si mi-am facut probleme foarte mari legate de modul in care va adormi acolo, pt ca el acasa nu adoarme singur, nici macar la somnul de dupa amiaza. Eu cand povestesc alte mamici ca isi pun copiii in patut si acestia adorm in cinci minute, mi se pare de domeniul SF-ului, sau mi se parea...pt ca puiul meu asa procedeaza la gradinita acum. Il vad pe camera web, deci stiu sigur ca nu plange, pur si simplu se aseaza pe burta in pat si adoarme in cinci minute.
Dar acasa am pastrat aceeasi rutina, ii ia cam 30-45 de minute sa adoarma, timp in care il legan in brate sau ma plimb cu el prin casa.

Face diferenta intre situatii si persoane f bine si a facut-o din prima zi in care a fost dus la cresa.
La tine va fi si mai usor, pt ca el ramane in mediul lui, cu persoana cunoscuta.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput