Sezatoarea canadiana (188)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Citat:
citat din mesajul lui ailed15

Vroiam doar sa va salut si eu, am mai incercat sava scriu dar nu eram logata asa ca s-a dus tot ce am scris, sper s afunctioneze de data asta. V-am citit cu drag si am descoperit sfaturi bune. Va doresc un sfarsit de saptamana placut.

Da, asta ni se intimpla tuturor, cu logatul :) Cind ai timp ne scrii din nou, Multam de urari!

Doamnelor, mie toddlerita asta a mea atita imi da de lucru ca gasesc cu mare greutate citeva momente sa deschid net-ul. Eh... daca n-am dormit :))))

Pupici,
S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Wow e vineri! Ce ma bucur ca vine weekendul - ca si cum as munci
Am avut o saptamana extrem de intensa, plina de surprize si vesti bune. Sunt fericita ca am reusit sa avem locsor pentru amandoua fetele, cea mare la scoala la care mi-am dorit, cea mica la gradinita la care mi-am dorit (cel putin in cazul celei mici, nu visam nici in cele mai indraznete vise sa inceapa direct la CPE!!)
Si tot saptamana asta mi-am schimbat programul la scoala, a fost ca in filme, in ultima ora in care era posibil sa fac asta am rezolvat, la 2 jumate am vorbit la telefon, la 3 eram la usa la madame, la 4 eram la geam la registrariat, la 4 jumate inchideau... Dar am rezolvat-o si pe asta.
Si am vorbit si la Dawson, am cam presat-o pe madame, ca la orice intrebam, imi tot zicea ca o sa faca o sesiune de informare si ca aflam noi atunci, dar n-am lasat-o si tot am aflat, am mai cotrobait si pe site la ei, dar am avut suficiente amanunte incat sa pun totul impreuna si sa am o imagine clara.
Bai ce-mi place tara asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasuc spune:

Ankalaura ma bucur tare mult pentru tine! Mi-a placut inca de la inceput entuziasmul tau, determinarea si deschiderea ta spre nou.

Tine-o tot asa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _carmen spune:

ankalaura, chiar te misti repede, fata! (vorba bucurestencelor )
Ma bucur ca le-ai rezolvat pe toate asa cum ai vrut!
maru, toamna? S-a mai racorit si la noi, nu mai sunt 38 de grade, sunt 35.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Ankalaura, imi place si mie avantul tau . Sa nu te schimbi

Nasuc, cum merg planurile? N-aveti drum prin Mississauga curand?

Carmen, si eu tot ca Maru zic de toamna...adevarul e ca eu in august 20 grade de aproape 9 ani de vietuit pe aici n-am prins, de-asta-i tot dam zor cu toamna, pe cand in RO 35 grade e ceva normal.

Mimitete, esti iar in delegatii?

Ailed15, bine ai venit

Cristina

Yasmine et Chris Anthony

The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

He he, sunteti voi prea dragute
Cred ca e pe undeva specific, poate romanilor, poate emigrantilor in general, mai ales celor europeni... Cred ca lumea vine (sau DEVINE) focusata rapid, faptul ca aici lucrurile SE INTAMPLA te motiveaza.
E clar ca sunt etape pe care nu le poti sari, trebuie sa le iei una cate una, pas cu pas. Tot la fel de adevarat e ca aici sistemul functioneaza pe baza unui "numar de ordine" care peste tot se afiseaza si iti da calea de urmat, oriunde te-ai duce.
Insa m-am prins ca exista metode prin care poti cumva grabi asta. Adica, poti sa iei de bun ce zic ei (de ex "sunati peste 4 luni") sau poti sa te faci ca ploua si sa suni peste doar 4 saptamani. Ce o sa iti faca? In cel mai rau caz, obtii acelasi raspuns ca mai devreme.
Inca o chestie pe care am invatat-o aici e ca trebuie sa dai din coate si sa insisti, sa intrebi. Apai in Ro nu intrebai nimic pe nimeni ca erai imediat pus la punct (ce domne, sa deranjezi functionarul din a manca felia aia de pepene? Nu vezi ca doar a dat la o parte toate hartiile de pe birou, ca sa nu le stropeasca de pepene? - asta e o chestie traita de mine la ADP sect2).

Codritu - am aflat ca nu trebuie evaluarea diplomei, insa daca ducem doar diploma tradusa mai platim 50 de dolari si echivaleaza ei dupa sistemul lor (ceea ce face sens, ca doar nu suntem noi primii romani care aplica acolo) - evaluarea comparativa nu si-o face toata lumea. Si-o fac toti cei care au ordin profesional, cei care vor sa lucreze la guvern sau la oras, sau, dupa caz, daca aplici la ceva ministere pentru vreo chestie, cum ar fi de ex permisul de predare. Mai sunt firme care cer la angajare. Dar altfel nu prea ai nevoie de evaluarea aia....
Am mai aflat ca de platit nu se platesc decat cheltuielile alea de inscriere, etc... Cursul in sine nu (e full time).

Carmen - daca nu iti place caldura aia torida din Bucuresti, cu praful care ti se lipeste de fata, vei vedea ce fericita vei fi sa mirosi aici aerul de toamna.
Eu, de cand am ajuns, ma simt ca la Sinaia zau! Asa mi se pare ca miroase dimineata.
Ca sa nu mai vorbim de noxele de la diesel care aici nu exista.
Si imi mai place cand tund astia iarba si miroase a iarba.

Ma duc acum sa scot fetele afara.

Aaa. uitam sa va spun ca am cumparat ieri vinete si pate feuilletee. Abia astept sa le testez dupa cum mi-ati zis voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

eu sunt soparla, imi place caldura...si ma bucur ca inca e cald afara, mai ales acu fara umiditate! dar mor de placere cand noaptea e rece, dorm cu ferestrele deschise, cu patura pana la nas, si miroase cu zice ankalaura a munte!

ok, dovada ferma ca is baba e ca uit! Bucati de zile dispar, si nici analogii, nici mers pe pasi, nici pe obisnuinte, nu ma fac sa imi amintesc! So, ce sfaturi aveti pentru baba?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasuc spune:

Khristin drum la Mississauga....nu stiu, nu pot sa zic nici da nici ba. Ca ne-au expirat pasapoartele si nici nu stiu cum e mai avantajos in Europa acum, sa fii cetatean canadian sau roman. Dar daca venim cumva, te anunt din timp ca tare mi-ar place sa ne vedem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _carmen spune:

Khristin, ti-ai gasit albumul pierdut?
Ankalaura, nu m-am impacat niciodata cu praful si aglomeratia din Bucuresti, desi locuiesc aici de 6 ani... (Eu am crescut in inima muntilor, intr-un sat din Apuseni, am facut apoi facultatea la Sibiu...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

va doresc un weekend minunat!

Mergi la inceput