Mamici aspirante Galati (2)

Mamici aspirante Galati (2) | Autor: bebelus11

Link direct la acest mesaj

Buna luiza77,
Ma bucur sa te cunosc.
Multumesc pt sfaturi.
Hai sa-ti spun mai multe despre mine, mai intai!
Eu am 31 ani, si de 4 ani tot incerc sa fac un bebe mic. Am trecut pana acum prin toate starile de spirit posibile, de la speranta, la deznadejde si apoi la resemnare. Si asta pt ca, asa cum am spus si in primul mesaj, am incercat sa merg la mai multi doctori, si fiecare a avut propriul raspuns.
In 2006, cand ne-am hotarat sa ne "punem pe treaba" 9imediat dupa nunta), am mers la o doctorita de la Policlinica cu plata, printr-o cunostinta. Doctorita respectiva mi-a dat intai un tratament pe baza de produse naturiste (muguri de salcie) si vit E, in principal pt ca pana atunci luasem anticonceptionale. sincer, in acel moment, nu ma prea asteptam sa raman graviduta foarte repede, din cauza anticonceptionalelor luate pana atunci. Dupa 1 an de incercari si tratamente naturiste, am facut HSG si spermograma. HSG-ul mi l-a facut dr Soloviev la maternitate, care, la iesire mi-a spus doar ca e OK. Numai ca, atunci cand m-am dus la doctorita de la policlinica cu HSG-ul si cu spermograma sotului, ea ne-a spus sa incepem sa strangem bani pt ca singura solutie este FIV (una din trompele mele avea ceva anse, de la o raceala mai veche, dar era permeabila, pt ca substanta de contrast trecuse prin toata trompa; iar "baietii" sotului erau ceva mai lenesi). iti dai seama cum m-am simtit.
Totusi, eram contrariata pt ca Soloviev imi spusese ce e Ok. Deci, m-am dus la el la cabinet (cred ca are cabinetul tot acolo unde are si dr. Statescu)si mi-a dat tratament cu vit E si duphaston.
Pt mai multa "siguranta" ne-am facut si o programare la Dr. Ion Ionut de la Maternitatea Giulesti, care ne-a spus ca sunt anumite probleme (din cauza trompei mele si a "lenesilor"), dar nu considera ca nu am putea concepe natural un bebe, asa ca ...sa mai incercam.
Deci, ne-am intors la Galati si am continuat o perioada tratamentul dat de dr. Soloviev, fara nici un rezultat. Ceea ce m-a deranjat la el a fost faptul ca nici el nu parea sa tina minte cazul meu si, de fiecare data cand ne duceam la el...parca trebuia sa o luam de la inceput.
si, uite asa s-a scurs timpul si nu am reusit sa ne vedem visul implinit. E adevarat ca in ultimul an nici nu ne-am mai ocupat serios de problema asta pt ca au aparut alte prioritati.
Dar acum vrem sa o luam de la capat si sa stim "una si buna": putem face bebe normal, cu tratament sau chiar e nevoie de FIV. Si de aceea, vreau sa incerc sa merg la un madic, cu care sa si continui de acum incolo.
Multumesc pt sfatul cu dr. Statescu. Mai auzisem si eu de ea, dar chiar nu stiam ce sa fac. Daca esti multumita de ea, poate incerc si eu sa merg la ea la cabinet. Tu in ce "sdtadiu" esti acum? Faci vreum tratament?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luiza77 spune:

Buna bebelus...ai cam tras si tu destule.....noi incercam de 5 ani sa facem un bebe...acum 4 ani a intervenit problema mea cu tiroida...am 2 noduli la glanda tiroida si nivelul TSH-ului era foarte mare 18,6...mi-a trebuit 3 ani sa il reglez asta si datorita faptului ca am avut un serviciu stresant si stresul este factorul principal care dergleaza TSH-ul...asa ca acum 1 an am renuntat dupa 12 ani de munca la acest job si m-am gandit sa imi reiau studiile...sunt studenta in anul 3 la facultatea de Management financiar contabil...asa am reusit sa imi reglez si nivelul TSH-ului......in afara de asa am facut si histerosalpignografie acum 3 ani la Bucuresti si acum 2 luni am facut o histerosonografie la doamna doctor Statescu la ea la cabinet....nu am probleme cu trompele...totul este perfect.....singura problema este ca am un uter cam micut dar doamna doctor a spus ca nu ar fi nicio problema ca sa raman insarcinata...singura problema ar fi cea de mentinut sarcina dar cu repaus si tratament nu este nicio problema......la sotul meu totul este bine, spermograme facute in fiecare an cu rezultate foare bune.....eu am fost pana acum la urmatorii doctori...am inceput cu doamna doctor Caraman, domnul doctor Mereuta, doamna doctor Gogulescu, domnul doctor Ciobotaru si acum am ajuns la doamna doctor Statescu de care sincer iti spun ca sunt extrem de multumita....la Bucuresti pentru HSG am fost la domnul doctor Tutunaru.....ti-l recomand cu mare caldura daca vrei mai mulre informatii si eventuale investigatii......asa ca toat sunt bune si frumoase la noi in cuplu numai ca bebe nu vine......singurua mare problema la noi este ca sotul este sofer si lucreaza 3 luni in strainatate si o luna vine acasa....s-a mai intamplat sa stea si cate 2 luni acasa.......asta este singura explicatie pe care o gaseste doamna doctor.....acum in septembrie va venii acasa si nu va mai pleca in strainatate asa ca o sa incercam 3-4 luni si daca tot nu se prinde o sa plecam anul viitor la Bucuresti pentru o inseminare artificiala.........vreau sa iti mai precizez si faptul ca eu nu am avut nicio sarcina...miciun avort...nu am luat anticonceptionale.........eu oricum inca am speranta ca DD imi va asculat rugaciunea si voi devenii si eu mama intr-o zi...ceea ce iti doresc si tie din suflet......te pup si te mai astept sa mai vorbim aici....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

buna fetele, hop si eu pe aici

la origine sunt din Galati si vreau sa va zic ca sunt alaturi de voi ...
cred ca e f greu sa astepti atatea ani si fara nici un rezultat exact.
Nu am avut o experienta asemanatoare, dar chiar voiam sa zic ca si mie imi place de Statescu.Eu la ea am ajuns pt ca stiam ca mama mea merge acolo si prima data cand m-am dus eram f speriata. Totul a decurs f bine pt mine si pot zice ca in vacanta cand vin, mai ma duc asa la cate un control de rutina, e f buna atmosfera.
Si mie mi-a zis acelasi lucrul cu vaginul mic si la inceput am crezut ca exagereaza, dar se pare ca a avut dreptate, aici in Franta acelasi lucru mi-au zis. (ca e mic, dar cu repaos si tratament o sa fie ok)
Haideti curaj, fetelor!!! si sa dea DD cate un bebelus frumos la amandoua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinake spune:

buna, fetele! si eu tot din galati sunt! nu am fost niciodata la statescu, dar am incercat ceilalti dr din galati. pt probleme de fertilitate, daca nu sunt f serioase, o recomand pe dr calin. e cea mai buna dintre medicii din galati, daca exista asa ceva...adica vreun medic bun in galati. dr calin e sg specializata pe probleme de fertilitate si care face inseminari in galati. recomand cu caldura medici din bucuresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelus11 spune:

Multumesc fetelor pt toate parerile.
Luiza, din cate am inteles eu, d-na Statescu profeseaza la Judetean, nu? Eu am incercat sa ma orientez catre un medic care sa profeseze la maternitate, pt ca am auzit numai lucruri groaznice despre conditiile de la judetean (mizerie in saloane, ignoranta din partea asistenteloretc). De aceea m-am cam speriat si nu ma gandeam sa merg la vreun medic care sa profeseze acolo.
Pe de alta parte, parca imi convine sa fac macar o parte de analize direct la cabinet,si din cate vad, cel putin HSG-ul il poate face d-na doctor Statescu direct la ea la cabinet. Ceea ce ar fi un punct in plus pt a opta pt ea.
Stiu ca ma gandesc prea departe, dar am mai inteles ca la judetean nu se face nici anestezie la o nastere normala pt ca nu au anestezist permanent acolo (spre deosebire de maternitate). bine, dar asta este prea "departe" in timp. Mai intai vrem sa vedem cum ne ies din nou analizele si apoi ce drum luam.
Cred ca o sa ne apucam de analize undeva saptamana viitoare pt ca de joi plecam intr-un week-end prelungit la mare (sarbatorim anivesarea nuntii noastre ).
Ce set de analize ai facut pentru inceput? ..pe langa HSG (tu) si spermograma (sotul)...
Dupa cum ti-am spus, sotul meu a facut 2 spermograme: prima a iesit ceva mai rau (baietii erau lenesi rau de tot). Dar a doua a iesit ceva mai bine. e adevarat ca sotul meu schimbase intre timp serviciul si nu mai era ata de stresat. Poate de data asta o sa iasa ok. Cu toate ca este in fiecare zi "pe fuga", macar nu mai este ata de stresat ca in trecut.
Eu am inceput deja sa fac o monitorixare a temperaturii bazale, pt a vedea cand apare ovulatia, dar sincer, nu stiu cat de exacte sunt rezultatele. Adica, temperatura la mine variaza foarte putin si nu stiu daca sa iau de bune rezultatele inregistrate pana acum.
oricum, cred ca o optez pt d-na doctor Statescu, poate si pentru ca stiu cum arata cabinetul sau (dupa cum am spus, si dr. Soloviev are cabinet tot acolo), spre deosebine de dr. Caraman, despre care stiu doar din auzite.

Cat despre dr Calin, am auzit si bune si rele despre ea. Si, am avut ocazia sa o vad la maternitate cand mi-am facut HSG-ul. De fapt, doctorita care mi-a dat trimitere pt HSG mi-a recomandat-o pe dr. Calin. Si, atunci cand am discutat cu ea, m-a "pasat" lui Soloviev. Si parea si destul de "ametita": poate ca am prins-o eu intr-o zi proasta si nu este mereu asa, dar prima impresie nu a fost una buna.

Gaby, multumim de incurajari! Asta soer si eu: ca Dumnezeu isi va intoarce fata si catre noi. Stii, am avut o senzatie de nedreptate atunci cand mi-am facut HSG-ul la maternitate, pt ca stateam pe hol si asteptam sa mi se faca fisa, si vedeam cu intrau pustoaice de 16 - 17 ani la chiuretaje. Si, normal ca nu m-am putut abtine sa nu ma gandesc ca noi ne chinium sa facem un bebe, pe care ni-l dorim si de care am avea toata grija din lume, si altele renunta la acest dar. Oare cum de Dumnezeu le da acest dar unor femei care nu apreciaza si nu-si doresc un bebe?!
Si pe mine m-a pus pe "lista de asteptare"...pe perioada nedeterminata! Tin sa spun ca nu am facut nici un avort pana acum. Am incercat sa ma protejez si nu sa ajung in situatia de a renunta la un dar extraordinar pe care ti-l da Dumnezeu.
Dar asta e! Incerc sa tin capul sus si sa sper ca intr-o zi voi putea si eu sa radiez de fericire si sa dau vestea cea mare!
Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Bebelus,
eu nu cred ca D-zeu da un astfel de dar pustoaicelor, eu cred ca tine de educatie. In Ro educatia sexuala din partea parintilor este practic inexistenta si de asta se gasesc saracele fete in situatii neplacute. Acum gandeste-te ce s-ar intampla daca toate fetele alea ar decide sa pastreze copii.
Eu tind sa cred ca va aflati intr-o astfel de situatie, tocmai pt ca v-ati protejat, pt ca ati ales ca faceti lucrurile cum trebuie. Iti spun din experienta propie, ca am trecut prin AC-uri care nu erau deloc recomandate pt mine. Am pus kg multe in o luna si doctorul zicea ca e din cauza de stress, apoi m-am dus la altul care mi-a zis ca nu sunt bune si mi-a dat alceva, apoi am fost la Statescu care iar a zis ca numai niste oameni fara minte puteau sa-mi dea Ac-uri trifazate.(toate astea s-a intamplat in 3 ani)
Ajunsa in Fr, am vazut un endocrinolog care, dupa analize, mi-a aratat cum facusem eu alergie la Ac-uri si cum prolactina mea crescuse peste masura. Dupa nici 3 luni de tratament si cu AC-uri diferite (care nu cresc prolactina) totul a intrat in normal. Asta e cel mai scurt exemplu care iti pot da...asa ca fii cuajoasa si gandeste-te ca o sa fie si randul tau. Plus ca la 31 de ani esti inca tanara, deci sa nu iti faci griji de varsta.
Succes si sa ne tii la curent!!!

Mergi la inceput

Gabi, eu nu am luat AC de capul meu. Le-am luat la recomandarea unui medic, dupa ce am facut un set complet de analize. Stiu ca sunt foarte multe femei care iau un anumit tip de AC doar pt ca le-a vazut la vreo prietena si cred ca ar fi bune si pt ele, dar, asa cum am spus, nu este cazul meu. Si, tind sa cred ca au fost bune pt mine din moment ce nu m-am ingrasat de la ele si nici nu au avut alte efecte neplacute.
Nu spun acum ca anti-bebe-urile sunt cea mau buna solutie, dar decat sa fi mers pe variante babesti (calendar, etc) si sa fi ramas insarcinata intr-un moment al vietii cand nu mi-as fi permis un bebe... Oricum, s-a demostrat ca ac-urile au parti bune si beneficii, daca sunt luate cum trebuie.
Oricum, acum mi-am propus sa fiu optimista si sa privesc doar inainte cu speranta. E adevarat ca la 31 de ani nu sunt atat de "batrana", dar e frustrant doar sa vrei un bebe, sa ti se spuna ca nu sunt probleme foarte mari si bebe-ul sa intarzie sa-si faca aparitia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luiza77 spune:

Buna ziua fetelor...vad ca s-a cam discutat pe aici...eu am fost plecata cateva zile din localitate si abia acum am revenit....bebelus eu am facut urmatoarele analize in afara de HSG..... TSH, LH, estrogen, progesteron, 17 cetosteroizi urinari, testul chlamidya, oricum sa stii ca daca te duci la doamna doctor Statescu iti da ea toate analizele de facut si pentru chlamydia iti recolteaza acolo la cabinet ca lucreaza impreuna cu clinica Sante laborator de analize...oricum sa fi pregatita.....te costa 100 ron consultatia...daca vrei si ecografie te mai costa 50 ron in plus...testul chlamydia te costa 230 ron iar analizele hormonale te mai costa si ele 200 ron...destul de mult dar macar sa stii unde este problema...iti va spune ea cand trebuie facute analizele in a cata zi de la menstruatie.......in schim in ceea ce o priveste pe doamna doctor Alina Calin....eu am o prietena care lucreaza tot in domeniu medical si ea a ramas insarcinata la 37 de ani cu primul copil...lina viitoare trebuie sa nasca....ea era la doamna doctor Alina Calin dar s-a transferat la doamna doctor Statesc pentru ca i s-a parut ca doamna doctor Alina Calin nu mai dadea asa mare importanta poate si datorita faptului ca si ea este insarcinata asa ca nici nu stiou daca putea sa asiste la operatia de cezariana......prietena asta mi-a recomandat-o pe doamna Statescu...si ea este foarte multumita de doamna doctor asa cum sunt si eu dealtfel......asa ca bebelus ti-o recomand cu mare caldura........iar sotul a mai facut si niste analize hormonale......dar daca sotul tau are probleme cu "gigeii" ar trebuii sa faca totusi un tratament.....incerca sa ii dai MAca si poti lua si tu ...este un tratament naturist extrem de bun.....am facut si eu tratamentk cu Maca si mai multe prietene care au reusit sa ramana insarcinate.....si mai am o prietena care sotul ei avea tot asa probleme cu gigeii si a facut tratament tot cu Maca si cand sia facut spermograma era multtttttt mai bine.....incerca si tu ca nu iti face rau.............iti doresc un mini concediu minunat si La multi anifericiti impreuna si sa va dea DD tot ceea ce este mai frumos in lume si poate un bebe cat mai curand...pupici

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bebelus11

Gabi, eu nu am luat AC de capul meu. Le-am luat la recomandarea unui medic, dupa ce am facut un set complet de analize. Stiu ca sunt foarte multe femei care iau un anumit tip de AC doar pt ca le-a vazut la vreo prietena si cred ca ar fi bune si pt ele, dar, asa cum am spus, nu este cazul meu. Si, tind sa cred ca au fost bune pt mine din moment ce nu m-am ingrasat de la ele si nici nu au avut alte efecte neplacute.

Bebelus, nici eu nu am luat ac-uri de capul meu, ci date de doctori si mi-au facut in prealabil niste analize, dar asta nu inseamana ca au fost neaparat bune, sau mai exact, corpul meu nu a reactionat cu am fi trebuit.
Desi am o istorie destul de lunga cu ac-urile tot pe ele le-as recomanda si sub nici o forma nu cred ca exista ceva mai bun (poate implantul sau patch-ul - dar asta e alta discutie).

Succes la amandoua!!
sorinake tu? - nu stiu, esti aspiranta?

Mergi la inceput

Buna fetelor,
m-am intors din micul concediu si acum am inceput sa ne facem planurile pt analizele ce trebuiesc facute.
Tot in timpul concediului, am facut o mica sedinta de familie si am ajuns la concluzia ca vom merge pe mana d-nei doctor Statescu. Am vazut atatea pareri favorabile despre ea, icat chiar nu mai conteaza daca dansa profeseaza la Judetean si nu la maternitate (cel putin eu asa am inteles).
Oricum, am auzit ca pe la Judetean s-au facut imbunatatiri si ca acum arata mai bine sectia de ginecologie. Si, la urma urmei, am ajuns la concluzia ca nu conteaza daca nasti la maternitate sau la Judetean... cel mai important lucru este sa te intelegi bine cu doctorul care te monitorizeaza.
Asa ca, in cel mult 2 saptamani mergem la control la d-na Statescu. Pana atunci, strangem si banutii necesari pt analize. In plus astept sa-mi vina si CM-ul si sa si treaca, ca sa putem face analizele cum trebuie. Stiu ca HSG-ul trebuie facut dupa CM.
Va pup pe toate.

Mergi la inceput

bravo, bebelus, e bine ca va apucati de analize.

Succes si sa ne tii la curent!

Will you love me in the December as you do in May, Will you love me in the good old fashioned way? When my hair has turned all gray, Will you kiss me then and say, That you love me in December as you do in May?

Mergi la inceput