am o mare problema
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
absoluta spune:
Alina-Satena ai mai deschis un subiect dar cu alta denumire. Nu am timp acum sa-l caut. Daca esti corecta da tu un c/p cu trimitere la el. Acolo il acuzai pe sotul tau ca iti reproseaza faptul ca tu stai acasa si te plangi ca nu va ajung banii adusi doar de el.
Ai spus si acolo ca la cresa au cerut spaga, cand ai fost intrebata sa spui exact ce cresa si daca chiar ai fost tu cu dosarul in mana , ai dat-o la "intors" si ai spus ca ai auzit tu ca s-ar cere spaga....
Spui ca ai terminat o facultate insa tu ai probleme cu limba romana. Daca ai facut greseli si in cv este de inteles de ce nu esti angajata.
Soacra ta dintr-un punct de vedere are dreptate.
A face un copil este o mare responsabilitate !
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina_satena/alina_satena.jpg)
alina_satena spune:
Sa iti spun ceva absoluta nu am dat numele cresei pentru ca nu ar avea nici un rost,iar acel subiect despre care vorbeai tu era legat de cu totul si cu totul altceva acolo am expus problema mai pe scurt,in cv-ul de angajare nu am avut probleme de exprimare,stiu ca soacra mea pe de o parte are dreptate dar cand un copil vine neplanificat nu yi poti lua viata doar Dumnezeu ia viata oamenilor,eu nu am vrut sa fac un asemenea pacat,un copil ,mai greu ,mai usor se creste(te intreb ceva offtopic bineinteles tu daca ai fi aflat ca esti insarcinata ai fi facut avort-eu sunt credincioasa si nu vreau sa fac un pacat,daca Dumnezeu mi-a dat copilul inseamna ca mi l-a dat cu un scop)toate pe aceasta lume au un scop.unele dintre cele care au scris aici sau dat "rotunde"cum ca nu stiu sa scriu corect,ca nu scriu concis,uitati-va si la celelalte subiecte nu toata lumea este perfecta si te rog sa nu ma faci mincinoasa(pentru absoluta)eu am cerut o parere nu am cerut nimic mai mult nu am cerut sa mi se analizeze modul de a scrie gramatical,cum am mai spus si repet am cerut doar niste sfaturi de la niste femei cu mai multa experienta de viata decat mine atat.Fiecare care scrie pe acest forum are mai multe sau mai putine probleme asa si eu vreau doar niste sfaturi care vin din afara,eu poate privesc lucrurile subiectiv,persoanele care privesc lucrurile din afara le privesc obiectiv,asa ca accept sfaturi,critici.O seara placuta.
petra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alina_satena Petra am incercat sa o dau la gradinita,doar ca cum si u bine ai spus pitica mea rface 3 ani in martie si inscrieri de abia se fac in mai ,mi-am cautat si imi caut in continuare un loc de munca dar cum bine stii si u nu toti absolventii care termina facultatea se angajeaza in acelasi domeniu pe care le-au studiat,mai caut loc de munca nu ma las doborata asa de usor.Tu mai mai intrebat cum ma inteleg cu soacra mea nu vorbim la telefon doar daca este nevoie nu ne vizitam,nu pot spune ca suntem la cutite dar nici lapte si miere nu este relatia dintre mine si dansa,este o relatie rece,la "jutorul"parintilor lui nu apelez pentru ca nu am de ce cum bine au spus fetele fiecare om reuseste in viata mai greu sau mai usor,dupa posibilitati fiecare,eu astept sa dau fetita la cresa,la gradinita la ce pot sa o inscriu mai repede si apoi sa ma pot angaja deoarece cum bine ati spus si voi,noi rebuie sa reusim prin fortele proprii.Stiu ca lamentarile nu imi aduc nimic bun si nimic nu imi va pica din cer.Va astept parerile,criticile,sfaturile in continuare,o zi buna si o saptamana usoara. |
Alina, ti-am mai recitit postarea initiala inca odata si tocmai asta m-i s-a parut a fi una dintre problemele tale: faptul ca socara ta nu va ajuta si sotul tau nu i-a spus niciodata sa va primeasca la ea in apartamentul cu 4 camere in cara sta singura !
Daca tu zici ca ai o relatie rece cu soacra ta atunci de ce te mai gandesti la apartamentul ei ca o solutie? Nu cred ca ti-ar fi nici tie bine acolo in casa ei daca tu si cu ea nu aveti nici un fel de relatie asa mai prietenoasa ci una rece (asa cum ai spus tu)!
PArerea mea este ca tie acum iti este greu si nu stii de fapt in care parte sa o iei. Eu am inteles ca ai mai lucrat si ca ti-ai facut datoria acolo la acel loc de munca, muncind acolo si cate 10 ore pe zi,acolo nu ai mai putea incerca sa te intorci? Este greu, doar trebuie sa stii de fapt sigur ce vrei si in care parte sa o apuci !
Succes si numai bine !
petra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alina_satena Sa iti spun ceva absoluta nu am dat numele cresei pentru ca nu ar avea nici un rost,iar acel subiect despre care vorbeai tu era legat de cu totul si cu totul altceva acolo am expus problema mai pe scurt,in cv-ul de angajare nu am avut probleme de exprimare,stiu ca soacra mea pe de o parte are dreptate dar cand un copil vine neplanificat nu yi poti lua viata doar Dumnezeu ia viata oamenilor,eu nu am vrut sa fac un asemenea pacat,un copil ,mai greu ,mai usor se creste(te intreb ceva offtopic bineinteles tu daca ai fi aflat ca esti insarcinata ai fi facut avort-eu sunt credincioasa si nu vreau sa fac un pacat,daca Dumnezeu mi-a dat copilul inseamna ca mi l-a dat cu un scop)toate pe aceasta lume au un scop.unele dintre cele care au scris aici sau dat "rotunde"cum ca nu stiu sa scriu corect,ca nu scriu concis,uitati-va si la celelalte subiecte nu toata lumea este perfecta si te rog sa nu ma faci mincinoasa(pentru absoluta)eu am cerut o parere nu am cerut nimic mai mult nu am cerut sa mi se analizeze modul de a scrie gramatical,cum am mai spus si repet am cerut doar niste sfaturi de la niste femei cu mai multa experienta de viata decat mine atat.Fiecare care scrie pe acest forum are mai multe sau mai putine probleme asa si eu vreau doar niste sfaturi care vin din afara,eu poate privesc lucrurile subiectiv,persoanele care privesc lucrurile din afara le privesc obiectiv,asa ca accept sfaturi,critici.O seara placuta. |
Off Topic!!!
Aici Alina Satena are dreptate. Este si in Regulamentul forumului ca nu se comenteaza daca cineva a facut o greseala gramaticala, de scriere sau de exprimare. Nu toate suntem urmasele lui Iorga sa ne sintetizam la maxim ideile si a compune postari perfecte din punct de vedere literar!.
absoluta spune:
Ma abtin sa-ti raspund la ce m-ai intrebat, nu as putea sa fiu draguta in raspuns....
claudia_a spune:
Buna, sincer mi se pare ca ati cam sarit pe ea de aiurea... nimic de zis, trebuie sa munceasca, asta e si sfatul meu... insa sa fim seriosi, unde gasesti acum loc de munca... poate in Bucuresti e altfel, insa in Galati, am prietene, cunostinte care isi cauta de luni bune ceva de munca si nu gasesc; in cazul ei, si fara experienta cred ca isi va gasi greu ceva de lucru in perioada asta!
Situatia ei e ca cea a multora; diferenta este ca ea vrea sa isi strige of-ul si cand colo gaseste numai respingere!
Draga Alina, eu sunt o norocoasa: mi-am luat apartamentul meu din banii de nunta (acum 11 ani); bunicile (mama si soacra) au grija de fetita mea (gradinita, hrana, somn, plimbare), slava Domnului avem 2 servicii si relativ 2 salarii (desi sotul meu nu a luat salariul de 5 luni - insa speram sa isi revina firma unde lucreaza) - as fi putut foarte bine sa te trimit la munca, aruncam un post pe forum si ...imi vedeam de viata mea!
Trebuie insa sa constientizezi ca traim niste vremuri grele, instabile si este nevoie de mult calm si intelegere: parerea mea ca a forta sotul sa apeleze la parintii lui (in ciuda vointei lui) e un lucru gresit - va veti indeparta unul de altul; a astepta ca ai tai sa te ajute deja mai mult decat fac - va accentua tensiunile din casa; in situatia ta, pentru moment, solutia e linistea si incercarea ta de a rezolva pe rand problemele aparute: in primul rand caminul pentru copil, apoi un serviciu pentru tine (pentru inceput orice), apoi ordonarea cheltuielilor, fuga dupa oferte (cumperi pe rand cand sunt oferte - mai ales cele de intretinere), plecatul de acasa cu lista si nimic pe langa; si nu in ultimul rand linistea din casa si armonia dintre voi sa nu lipseasca; vremurile astea sunt facute sa dezbine... depinde doar de noi! Sa va traiasca bebelusul si fii convinsa ca a venit atunci cand a vrut Doamne Doamne!
Mult succes si rabdare... vor veni si vremuri mai bune!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ni-na/ni-na.jpg)
ni-na spune:
Dintre cele cateva puncte enumerate de mine,ai ales doar cel ce ti-a convenit:te-am sfatuit sa scrii concis si clar in scrisoarea de intentie............ca pe forum nu ne obosesti decat pe noi,cele carora tu le-ai cerut ajutorul!
Eu ma retrag pentru ca iti doresti doar sa ti se cante in struna........te-as fi putut ajuta,acum 25 zile am deschis un subiect in care intrebam cum sa rezolv ca sa nu stau tot preavizul,deci,chiar stiu "sa ma vand".Cand vei mai dori ajutor,hotaraste-te de il vrei sau vei doar mangaieri pe crestet.
Atat am avut de spus,subiectul este incheiat pentru mine!Prefer sa nu iti consumi energia dandu-mi replica,deoarece nu voi mai citi acest subiect!
petra spune:
Ni-na, hai nu te supara chiar asa ! MAi poti baga un ochi pe aici sa vezi ce au mai raspuns fetele! Eu zic ca in ziua de azi este un atuu sa stii sa-ti pastrezi punctul de vedere, sa stii cum "sa te vinzi" pentru un servici, dar trebuie sa nu uitam ca nu toata lumea poseda astfel de calitati, si de aceea nu trebuie dat cu acele persoane de pamant.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina_satena/alina_satena.jpg)
alina_satena spune:
Ni-na eu nu am vrut sa te supar cu absolut nimic doar am raspuns la ceea ce ai spus tu,si nu am inteles faza cu "vandutul"si te rog sa mi-o explici daca esti dragutza.Pentru Petra esti o norocoasa ca ai cine sa te ajute,eu dupa ce am citit ce m-ati sfatuit voi mi-am dat seama ca aveti dreptate chiar daca lucrurile scrise aici de unele dintre voi au avut si jigniri,mi-am dat seama ca eu trebuie sa imi fac lucrurile singura chiar daca stau cu ai mei sa ma descurc eu cu sotul meu si copilul vorba absolutei nimeni nu imi vada pe de a moaca,mi-au fost de mare ajutor sfaturile voastre si va multumesc din suflet,le astept in continuare.O seara placuta.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
Eu nu inteleg mentalitatea asta!!! Pai de ce iti creezi o familie daca nu esti in stare sa o sustii? Si nu vorbesc numai de tine, Alina, ci de toata lumea care are pretentii... Ai nevoie de mai multi bani? Gaseste-ti servici! Ai nevoie sa iti stea cineva cu copilul? Plateste-i cresa! Copiii sunt responsabilitatea parintilor, NU a bunicilor!
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!