Cosmarul unui divort
Am vorbit si cu persoane pentru care divortul a fost o eliberare dintr-o viata de cuplu de cosmar... Si tot spuneau ca perioada divortului a fost foarte stresanta.
Dar cand divortul nu a fost dorit, cand ea se straduia cu disperare sa-si salveze casnicia, in timp ce partenerul umbla cu trup si suflet pe alte carari?
Cand, dupa luni intregi de agonie de genul "ma inseala? chiar nu ma mai iubeste deloc? ce vrea de la mine?" - totul se termina brusc, fiindca afli ca, da, te inseala, ca nu, nu te mai iubeste de mult... Si ce vrea de la tine e sa dispari cumva din viata lui - daca se poate sa-i lasi si casa, si masina si copilul...
Asa ca, pe langa sentimentele dureroase cauzate de faptul ca ai fost parasita (cu mult inainte ca tu sa-ti fi dat seama), si calcata in picioare sistematic (probabil ca sa divortezi tu, sau ca sa clachezi psihic si sa obtina el tot ce vrea...) - se anunta si un divort furtunos, fiindca el e furios ca a fost descoperit prea devreme si planurile i s-au dat peste cap...
Cum faci fata?
Sau cum poti ajuta pe cineva aflat intr-o astfel de situatie?
Raspunsuri
szivarvany spune:
Cum faci fata ?
Intelegand ca NU ai de ales.
E crunt, dureros, insa este realitatea si neavand cum sa o schimbi, pana la urma, o accepti.
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
Deus spune:
am intr-o carte de medicina un tabel cu valori ale stresului care pot sa imbolnaveasca o persoana...divortul este pe locul doi dupa decesul unei persoane dragi
ce nu inteleg eu este cum te poate surprinde asa ceva? ceva ce este frumos si merge bine nu se poate rupe de pe o zi pe alta.
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney
EllaX spune:
witeflower, de la mine o imbratisare mare (virtuala, din pacate). E ingrozitoare perioada prin care treci tu acum, crede-ma ca stiu! Da' trece, trece!
Ganduri bune pentru tine si copilul tau!
mama lia spune:
mamagiuliei a zis foarte bine!!!
NU ai de ales, asa este viata, are si bune si rele....
cand se intampla la altii ....e una, dar cand ti se intimpla tie....
nu este un capat de tara...trece...greu, dar trece...
si eu am trecut printr-un divort foarte urat, care a durat de la momentul critic pana la terminarea divortului si partajului 3 ani ....copilul avea 2 ani cand a inceput totul......
atunci am crezut ca mor....dar nu a fost asa... a trecut...parca a fost un vis uarat si atat... mi-am refacut viata foarte frumos, sunt recasatorita de 9 ani....am o domnisoara care implineste 17 ani curand, un copil de nota 10, echilibrat
Dumnezeu nu iti da mai mult decat poti sa duci...sunt lucruri mai rele decat divortul....
sa fii sanataosa, ca le poti duce pe toate...sub o forma sau alta
Yvon spune:
Daca spui ca se anunta un divort furtunos, atunci va fi mai greu
daca insa reusiti sa gasiti un dram de demnitate sa va intelegeti, veti trece mai usor aceasta incercare.
Eu sunt intr-un divort furtunos de aproape un an si am impresia ca nu se mai termina, dar nu poate dura o vesnicie , asta e clar!
Iti doresc multa putere !
babyblue spune:
te consolezi cu ideea ca Dumnezeu nu ti da mai mult decat poti duce.
_
Babyblue va pupa pe toti!!
In asteptarea unui ingeras in viata noastra....
szivarvany spune:
Si dupa ce ai plans din tot sufletul, sa nu uiti sa-ti amintesti ca e "doar" un divort, nu e o boala incurabila si va fi bine
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui witeflower Cum faci fata? Sau cum poti ajuta pe cineva aflat intr-o astfel de situatie? |
In primul rand, te hotarasti sa inchei imediat acest capitol din viata ta. Ii pui cruce, pentru ca ce a fost, a fost (ca multe alte lucruri). Nu mai conteaza cine e de vina, cata umilinta s-a indurat. Asta pentru ca, oricat te-ai framanta, rezultatul este acelasi, deja stabilit. Iti scoti din cap orice eventuala speranta, resentiment.
Dupa ce ai inchis capitolul, te preocupi si de autentificarea inchiderii capitolului. Chiar daca este stresant, acesta este partea tehnica a problemei, cea in care esti detasata si ai nevoie de luciditate pentru ca, desi mult mai putin important pentru psihicul tau, poate fi crucial pentru viitorul tau capitol, dupa cel inchis. Asta e divortul. Aici esti atenta, motivata, nemiloasa, pragmatica, pentru ca vorbim de copii, de posesii materiale, adica de lucruri care trebuie sa functioneze si dupa ce lumea ta interioara e praf si pulbere. Aici nu plangi, scrasnesti doar din dinti. Si iti iei putere din lucruri marunte, pentru ca poate dura ceva timp. Aici nu trebuie sa fii slaba, toleranta, uneori nici macar nu trebuie sa fii "doamna".
Dupa care pasesti intr-un nou capitol. Daca suferinta a fost mare, incepi sa traiesti ca cei cu AVC, o iei de la zero: inveti sa mananci, sa dormi, sa mergi, sa respiri. Constati ca nu mai stii sa faci nimic din ce stiai; invatatul, la alta varsta decat copilaria, este anevoios. Si, pe cand iti sustii examenele la noile lectii de viata, constati ca poti trai din nou. Ba, as zice, chiar bine.
Deci, nu uita: capitol inchis, purgatoriu si iar capitol deschis. Sub nici o forma nu trebuie amestecate!
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Gabi_K spune:
Bine a zis Mamagiuliei.
Nu ai de ales. El nu te vrea. Ca sa fie ok o relatie, e nevoie de doua persoane. Nu de una si nici de trei.
Te-a inselat, si-a sters picioarele in tine. Acest om nu si-a respectat juramantul de la casatorie, nu merita nici macar sa suferi pt. el.
Acum doare, e greu sa treci printr-un divort, iti tin pumnii sa ai puterea sufleteasca si sa depasesti usor aceste momente dificile!
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
emilia.m spune:
Probabil vei avea nopti in care vei visa urat si tevei trezi plangand. Probabil vei avea si nopti in care vei visa frumos si iti va fi greu cand va veni dimineata si vei vedea ca ce-ai visat n-a fost decat vis. Fi puternica, ai grija de tine si de copil, ia lucrurile pas cu pas si incet incet vei vedea ca va fi bine.
P.S. si odihneste-te cat poti de mult... somnul e o buna terapie pentru eventuale depresii.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.