Mabrouk Ramadan
Raspunsuri - Pagina 8
gabriella1 spune:
of,Doamne, v-as lua in brate si v-as strange atat de tare la pieptul meu incat sa simtiti toata dragostea si respectul pe care vi-l port!
Gabriela
25 + viitoare mami de Tudor Andrei
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
hannen spune:
Happy,dar numai EL stie cit mai avem pina ne vine ceasul,ce ne facem daca vine peste 5 minute?dar peste o ora,sau poate maine?
Asa ca nu putem amina pina suntem pragatiti.Pregatirea noastra dureaza o viata si nu e niciodata de ajuns.
A fost pe DC o fata cu care acum vorbesc numai pe mess.De cite ori se mai isca scintei si`i povestesc ea imi zice asa "tot mai pierzi timpul aiurea?Tu esti pregatita sa mori?Ai curajul sa iesi afara cind fulgera ??Eu ma gindesc ca nu`s pregatita si pling,pling de teama ca nu am facut de ajuns!"Si m-a pus pe ginduri pt. ca si eu "vad" sau cel putin sper ca sfirsitul e undeva departe.
Eu n-am plins de tristete,am plins de dragul vostru .
Gabriela,chiar nu stiu ce am facut/zis noi sa meritam vorbele tale frumoase.Iti multumesc din suflet si cred ca Happy se bucura la fel ca mine sa te citeasca.
Ana,multumim mult!
Whatever happens don`t let go of my hand!
Happy_in_TO spune:
E o stare de bucurie de imi vine sa va pup pe toate in parte, cu toate ca nu sint pupacioasa din fire
Gabriella, Hannen, Ana Stroe, DarkBendis, Kari si toate celelalte care citesc
gabriella1 spune:
vorbele voastre imi merg la inima si-mi dau starea de liniste pe care n-am mai avut-o de mult timp. stiu acum ca un Dumnezeu imi va da un copil sanatos !mii de temeri mi-au macinat sufletul.nopti de plans si de pus chelia falnica a consortului pi bigudiuri. invariabil intreba" de ce plangi? nu-ti fie teama. CINEVA ne va ajuta sa avem un copil sanatos". si plangeam si mai tare. cu toate ca armata de dr. si teancul de analize imi spuneau/aratau ca totul e bine.
tot ce am citit zilele astea pe acest topic mi-au adus linistea.
ma voi putea compensa vreodata?
ps-ma duc sa-l caut pi costi
Gabriela
25 + viitoare mami de Tudor Andrei
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
hannen spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabriella1 vorbele voastre imi merg la inima si-mi dau starea de liniste pe care n-am mai avut-o de mult timp. stiu acum ca un Dumnezeu imi va da un copil sanatos !mii de temeri mi-au macinat sufletul.nopti de plans si de pus chelia falnica a consortului pi bigudiuri. invariabil intreba" de ce plangi? nu-ti fie teama. CINEVA ne va ajuta sa avem un copil sanatos". si plangeam si mai tare. cu toate ca armata de dr. si teancul de analize imi spuneau/aratau ca totul e bine. tot ce am citit zilele astea pe acest topic mi-au adus linistea. ma voi putea compensa vreodata? ps-ma duc sa-l caut pi costi Gabriela 25 + viitoare mami de Tudor Andrei "Stelele care cad nu pier, Stelele care cad se duc pe un alt cer" |
Gabi,vorbele Domnului sunt cele care merg cel mai bine la inima.
Noi nu avem niciun merit iar tu nu trebuie sa te compensezi in niciun fel fata de noi.
Multa sanatate ,sarcina usoara in continuare si un bb Tudor sanatos si mincacios.
hannen spune:
Povestea lui Cain si Abel
Imamul Abu Ja'far a mentionat in lucrarea sa "Istoria", sub autoritatea catorva persoane care au spus :
Eva a nascut 40 de copii, in urma a 20 de nasteri. Ibn Ishaq a punctat la fel si a mentionat detaliat numele lor. Cu toate acestea, nimic nu este sigur legat de numele sau numarul acestora. Doar Allah stie cel mai bine si nimeni altcineva nu poate sa le cunoasca cu exactitate numarul ! Altii au subliniat : au existat 120 de nasteri, de fiecare data nascandu-se un baiat si o fata. Prima dintre ele i-a cuprins pe Cain si pe sora sa Qalimah, iar ultima pe 'Abdul Mughith si pe sora sa Ummul Mughith. Dupa aceea oamenii au crescut sub raport numeric si s-au raspandit pe pamant.
Allah Preainaltul spune :{O, voi, oameni ! Fiti cu frica de Domnul vostru care v-a facut dintr-o singura fiinta [Adam] si a facut din aceasta [Adam] si pe perechea ei [Eva (Hawwa)] si care a raspandit din cele doua [fiinte] multi barbati si femei ! Fiti cu frica de Allah in numele Caruia va conjurati [unii pe altii] si [fiti cu frica de ruperea] legaturilor de rudenie, caci Allah este Veghetor peste voi !} (an-Nisa', 1)
Istoricii au comentat : Adam nu a murit pana cand nu a vazut 400.000 dintre urmasii sai. Si numai Allah stie cel mai bine !
Allah Preainaltul spune : {El este Cel care v-a creat dintr-un singur suflet [Adam] si din el a facut-o si pe perechea lui [Eva (Hawwa)], langa care el sa poata gasi liniste. Si cand el s-a impreunat cu ea, a purtat ea o sarcina usoara si putea umbla cu ea. Dar cand s-a simtit mai grea, au strigat ei amandoi [rugandu-se] catre Allah, Domnul lor : "De ne vei darui un copil bun, vom fi noi dintre cei multumitori !"
Si cand le-a daruit lor un copil bun, I-au facut Lui asociati, ca rasplata pentru ceea ce le-a dat. Dar Allah s-a inaltat deasupra celor pe care I-au asociat [Lui]} (al-'A'raf, 189-190)
Adam (Pacea lui Allah sa fie asupra sa !) a fost parintele omenirii. El a fost creat de Mana lui Allah, Cel Care i-a insuflat din spiritul Sau, Cel Care le-a cerut ingerilor sa se prosterneze inaintea lui, Cel Care l-a invatat numele tuturor lucrurilor si Cel Care l-a facut pe el oaspete al Paradisului Sau nemarginit.
Ibn Hibban a relatat in Sahihul sau, sub autoritatea lui Abu Dharr urmatoarele : "Eu am intrebat, 'Mesager al lui Allah ! Cati profeti a avut Allah ?' El a raspuns : 'Foarte multi, 313 !' Eu am intrebat : 'Mesager al lui Allah, care a fost primul dintre acestia ?' El (Pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra sa !) a raspuns : 'Adam.' Eu am intrebat : 'Mesager al lui Allah, a fost el un profet trimis cu un Mesaj ?' El (Pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra sa !) a raspuns : 'Da, Allah Atotputernicul l-a creat cu Mana Sa, apoi i-a insuflat din spiritul sau si apoi l-a modelat [in cel mai potrivit mod].' "
In hadisul calatoriei nocturne care poate fi gasit in cele doua Sahihuri - al-Bukhari si Muslim - profetul Muhammed (Pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra sa !) a spus : "Asadar, portile au fost deschise si noi am ajuns in cel mai de jos cer, unde am zarit un om avand la dreapta sa niste oameni si la stanga sa, altii. Cand isi indrepta privirea in partea sa dreapta radea, iar cand si-o indrepta spre stanga, lacrima. Si ne-a intampinat, spunandu-ne, 'Bine ai venit, evlavios profet si evlavios fiu !' L-am intrebat pe [ingerul] Gabriel : 'Cine este acesta ?' El a raspuns : 'Este Adam, iar oamenii de la dreapta si de la stanga sa sunt urmasii sai. Cei din partea dreapta sunt oamenii Paradisului, iar cei din partea stanga, salasuitorii Infernului; iar cand priveste inspre dreapta sa, zambeste si cand privirea i se intoarce inspre stanga, lacrimeaza.' " (al-Bukhari si Muslim)
In continuarea acestui hadis profetic mai putem citi : "Apoi, am trecut pe langa Iosif (Yusuf) si l-am aflat frumos pe jumatate." Unii invatati au explicat ca aceasta inseamna ca i-a fost data jumatate din frumusetea lui Adam. Si acest lucru este posibil pentru ca Allah Atotputernicul l-a creat pe Adam, l-a modelat cu Mana Sa si i-a insuflat din spiritul Sau, toate acestea fiind facute in cel mai desavarsit mod.
S-a relatat sub autoritatea lui 'Abdullah Ibn 'Umar si 'Abdullah Ibn 'Amr urmatoarele : "Cand Allah Atotputernicul a creat Paradisul, ingerii au spus : 'Stapanul nostru ! Ofera-ni-l noua, Tu creand pentru oameni pamantul unde ei mananca si beau.' Allah Atotputernicul a spus : 'Jur pe Gloria si Maretia Mea ! Nu ii voi considera egali pe cei evlaviosi dintre cei creati cu Mana Mea si cei carora atunci cand am spus Fiti ! ei au fost !' "
S-a consemnat in cele doua Sahihuri - Bukhari si Muslim - ca Abu Hurairah (Allah sa fie multumit de el !) a relatat ca Mesagerul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra sa !) a spus : "Allah, Maretul si Gloriosul, l-a creat pe Adam dupa asemanarea Sa, cu inaltimea de 60 de coti [n.t. un cot = 45 cm] si dupa ce l-a creat i-a poruncit sa salute acest grup, o parte dintre ingerii gasindu-se acolo, si sa ia aminte la raspunsul pe care ei i-l vor da deoarece acesta va ramane salutul sau si al urmasilor sai. Si Adam li s-a adresat : 'Pacea sa fie asupra voastra !' Ei [ingerii] i-au raspuns : 'Fie ca pacea sa fie si asupra ta si mila lui Allah', adaugand 'mila lui Allah'. Asadar, acela care va fi rasplatit cu Paradisul, [va intra avand] dimensiunile lui Adam, inaltimea sa fiind de 60 de coti, cele ale urmasilor sai scazand pana in zilele noastre." (al-Bukhari si Muslim)
hannen spune:
Continuare.
'Abdullah Ibn 'Amr (Allah sa fie multumit de ei amandoi !) a spus : Jur pe Allah ! Cel ucis (Abel) s-a dovedit mai puternic (decat ucigasul, Cain), insa datorita evlaviei sale si fricii de Dumnezeu a refuzat sa ridice mana impotriva fratelui sau pentru a-l omori.
Abu Ja'far Al-Baqir a sustinut ca Adam (Pacea lui Allah sa fie asupra sa !) a fost de fata cand ei si-au oferit sacrificiile. Dupa ce sacrificiul lui Abel a fost acceptat, Cain i-a spus tatalui sau, Adam : "I-a fost acceptat doar lui pentru ca, fiindu-ti drag, tu te-ai rugat la Allah pentru el." Si, in secret, a pus la cale ceva impotriva fratelui sau. Intro zi, Abel a intarziat si Adam l-a trimis pe Cain sa se uite dupa el. Cei doi s-au intalnit si Cain i-a reprosat : "Sacrificiul tau a fost acceptat, iar al meu - nu." Abel i-a replicat :{"Dara Allah primeste jertfa numai de la cei al-muttaqun (cucernici) !"} Cain s-a infuriat si l-a lovit cu o bucata de fier, provocandu-i pe loc moartea.
S-a spus : Cain l-a ucis pe Abel aruncandu-i o piatra in cap in timp ce era adormit. De asemenea, s-a mai spus : Cain l-a sufocat intrun mod violent pe Abel, inima-i incetand sa mai bata si aruncandu-l in ghearele mortii. In orice caz, cand a primit amenintarile, Abel l-a avertizat :{De vei intinde tu mana spre mine ca sa ma omori, eu nu voi intinde mana spre tine ca sa te omor, caci eu am frica de Allah, Stapanul lumilor.} dezvaluindu-si bunele moravuri si conduita etica prin manifestarea fricii de Allah si a evlaviei desavarsite, in contrast cu fapta odioasa intentionata de fratele sau, Cain. Plecand de la aceasta, Abu Bakrah (Allah sa fie multumit de el !) a relatat ca Mesagerul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra sa !) a spus : " 'Cand doi musulmani se infrunta reciproc si unul dintre ei isi ataca fratele cu o arma, amandoi ajung in Focul Iadului.' El (Ahnaf, unul din sirul de relatatori) a adaugat : 'Am spus sau s-a spus : Mesager al lui Allah ! Poate sa fie cazul celui care ucide, dar [de ce sa ajunga in Foc] cel care este omorat ?' Mai departe, el (Pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra sa !) a raspuns : '[Pentru ca] si el a intentionat, la fel, sa-si omoare tovarasul.' "
Allah Preainaltul spune(in Qur`an) :{Eu voiesc sa porti pacatul meu impreuna cu pacatul tau si sa ajungi printre oaspetii Focului, caci aceasta este rasplata celor nelegiuiti !"}, adica eu nu intentionez sa ma lupt cu tine, desi sunt mai puternic si mai hotarat decat esti tu, insa tu {porti pacatul meu impreuna cu pacatul tau }, adica vei purta pacatul de a ma ucide, alaturi de pacatele tale anterioare.
Imam Ahmed, Abu Dawud si at-Tirmidhi a relatat, sub autoritatea lui Sa'd Ibn Abu Waqqas [urmatoarea] declaratie lui 'Uthman Ibn 'Affan : Marturisesc ca Mesagerul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra sa !) a spus : "In curand va sosi o perioada agitata cand va fi mai bine pentru cel care va ramane asezat decat pentru cel care se ridica, iar cel care se ridica va fi mai bun decat cel care merge si cel care merge decat acela care alearga." Cineva a intrebat : 'Mesager al lui Allah, ce parere ai daca in casa mea va intra cineva si va intinde mana sa ma omoare ?' Mesagerul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra sa !) i-a raspuns : 'Sa fii drept, asemenea fiului lui Adam [Abel].' "
Imam Ahmed a transmis de la Mu'awiyah si Waki' cuvintele lor : Ni s-au relatat de catre Al-A'mash, sub autoritatea lui 'Abdullah Ibn Murrah, de la Masruq de la 'Abdullah Ibn Mas'ud (Allah sa fie multumit de el !) urmatoarele : Profetul (Pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra sa !) a spus, "Nimeni [nici o fiinta umana] nu este omorat sau ucis [in mod injust] fara ca o parte din responsabilitatea crimei sa fie trecuta la primul fiu al lui Adam, cel care a pus bazele traditiei de a ucide [de a omori pe pamant]." (Musnadul lui Ahmed)
In orice caz, in partea nordica a Siriei, intro regiune muntoasa, exista o pestera numita "Grota sangelui". Se presupune a fi scena crimei, locul unde Cain l-a ucis pe fratele sau, Abel.Cei care locuiesc acolo stiu aceasta de la oamenii Cartii (crestini si evrei) si numai Allah Atoatestiutorul cunoaste adevarul. Al-Hafiz Ibn 'Asakir a mentionat in biografia lui Ahmed Ibn Kathir ca "el (Ahmed) i-a visat pe Mesagerul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra sa !), Abu Bakr, 'Umar si Abel. Ahmed a aflat de la Abel - care a jurat pentru aceasta - ca este sangele sau [varsat acolo (in acea grota)]. Abel a marturisit ca i-a cerut lui Allah Preainaltul sa accepte rugile care sunt oferite in acea zona. Allah i-a acceptat propria ruga, Mesagerul Sau, Muhammed (Pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra sa !) crezand acest lucru si spunand : Eu (Mesagerul lui Allah), Abu Bakr si 'Umar obisnuiam sa vizitam acel loc in fiecare joi." Cu toate acestea, trebuie retinut ca aceasta poveste este numai un vis pe care, chiar si daca ar fi adevarat, nu se poate cladi nicio norma religioasa; si Allah stie cel mai bine !
Allah Preainaltul spune :{Si a trimis Allah apoi un corb, ca sa scurme pamantul, pentru a-i arata cum sa ingroape cadavrul fratelui sau. Atunci el a zis : "Vai de mine ! Oare sunt eu mai neputincios decat acest corb si nu sunt in stare sa ingrop cadavrul fratelui meu ?" Si a ajuns el astfel sa se caiasca.}
Unii exegeti au concluzionat : "Dupa ce Cain si-a omorat fratele, l-a carat in spate un an intreg (nestiind ce sa faca, cu trupul fratelui sau !)." Altii au spus : "El l-a carat in spate vreme de 100 de ani pana cand Allah Preainaltul a trimis doi corbi care sa se lupte unul cu celalalt. Unul dintre ei a fost omorat, iar cel ramas in viata a scormonit tarana pentru a-i ascunde ramasitele. Vazandu-l cum a procedat, Cain a exclamat : Vai de mine ! Nu sunt in stare nici macar sa fac precum acest corb si sa ascund lesul fratelui meu ? Apoi i l-a ingropat si l-a acoperit cu pamant."
Istoricii au comentat : La aflarea vestii mortii fiului sau, inima lui Adam s-a imbolnavit, parandu-i foarte rau. Mujahid a adaugat : La scurt timp, Cain a fost pedepsit. In aceeasi zi in care si-a ucis fratele, piciorul i-a fost retezat din coapsa si fata sa i-a fost orientata cu forta direct catre discul solar. Si astfel, fata i se deplasa odata cu Soarele, drept pedeapsa pentru ce i-a facut fratelui sau. Mesagerul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra sa !) a spus : "Nu exista niciun alt pacat care sa atraga mai repede pedeapsa in aceasta viata, pe langa cele asteptate in Viata de Apoi, decat ruperea relatiilor de rudenie."
hannen spune:
STIATI CA ... ALLAH PREAINALTUL COBOARA IN FIECARE NOAPTE
SA RASPUNDA RUGILOR NOASTRE ?
Imagineaza-ti ca trebuie sa prinzi un zbor la ora 5 dimineata. Reusesti sa stai relaxat pana in ultimul minut sau ti-ai dori sa mergi la aeroport cu doua sau trei ore inainte ? Nu-ti doresti sa iei toate masurile astfel incat sa te trezesti 'la timp' ? Sau ne amanam calatoria din cauza trandavelii ?
Atunci, de ce este atat de dificil sa ne trezim noaptea pentru rugaciunea de noapte (qiyaam ul-leyl) ? De ce mereu lasam "pe alta data" rugaciunile noastre de noapte ?
Atunci cand te rogi si toti ceilalti dorm, te-ai apropiat mai multi pasi de Allah Preainaltul, adorandu-L in secret. Allah Preainaltul este multumit de tine, iti raspunde rugaciunilor, iti binecuvanteaza actiunile si toate treburile tale zilnice (scoala, serviciu, munca acasa etc.), facandu-te pe deplin multumit cu rezultatele avute, indiferent daca vei avea sau nu castig de cauza. SubhanAllah !
Paraseste caldura invelisului, caci cu adevarat Allah ne stie dificultatile si ne rasplateste fiecare dintre eforturile pe care le facem pentru a ne apropia de El. Insha Allah !
Abu Huraira a relatat ca profetul Muhammed (Pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra sa !) a spus :"Cand ultima treime a noptii soseste, Stapanul nostru, Binecuvantatul, Preainaltul, coboara de fiecare data si spune, 'Este careva care sa Ma cheme (cerandu-mi orice),caci Eu pot sa-i raspund cererii sale; Este careva care sa-mi ceara ceva, Eu putand sa-i ofer (acel lucru); Este careva care sa-Mi ceara iertarea pe care Eu as putea sa i-o ofer ?' "
(Bukhari)
Cum se face ca putem sa stam trezi in noapte sa vorbim cu altii, insa avem atatea dificultati in a sta trezi sa-I vorbim lui Allah ?"
hannen spune:
Filantropia – mijloc de apori averea
Uneori, prin minte ne trece gandul ca milostenia imputineaza averea si il apropie pe om de saracie, rapindu-i pacea si siguranta pe care le simte la adapostul averii. Un astfel de gand este generat de Seytan, care-l pune in mintea avarilor de speta joasa.
Adevarul este ca milostenia constituie un mijloc de alimentare si dezvoltare. Donarea averilor este un drum lung si larg. Omului care cheltuieste darurile lui Allah cu generozitate si cu ambele maini, Allah ii va umple mainile cu daruri. El este intotdeauna inconjurat de harul si binecuvantarile lui Allah.
Intr-o relatare se mentioneaza:„Exista trei oameni pentru care pot sa pun garantie. Averea nici unui om nu se imputineaza prin milostenie. Orice om arata rabdare in fata asupritorilor va avea parte de lauda lui Allah. Si celui care deschide usa cersetoriei, Allah ii va deschide usa saraciilor si nevoilor.”
Omul trebuie sa arate mila si genorozitate si sa incerce sa umple golurile societatii. Cei saraci si nevoiasi, care vin la el dupa ajutor, sa nu fie respinsi si dezamagiti, ci el sa-i multumeasca si sa-l trateze astfel incat el insusi sa culeaga foloase in lumea ce va sa vina.
Daca astazi se cheltuie putin prin milostenie, maine sau poimaine mari foloase se vor ivi din aceasta.
Allah a denumit acest lucru drept generozitate sau donatie, un imprumut perfect ce va fi dat inapoi inmultit, nu de doua sau de trei ori, ci de mult mai multe ori. El si-a incurajat supusii sa cheltuie pentru cauza Lui si le-a explicat foarte clar ca aceasta cheltuiala ii ajuta sa dobandeasca pe merit harul si binecuvantarile nelimitate ale lui Allah, care sunt vesnice.
Intr-o relatare sfanta se mentioneaza: „O, supus al lui Allah, cheltuie, este de datoria ta ss cheltui. Mana lui Allah este plina. Milostenia facuta si zi si noapte nu o poate goli. Ce crezi tu, cat de mult a cheltuit El de cand a creat cerurile si pamantul? El nu si-a inchis niciodata palmele, cand tronul Sau se fla pe ape, in mainile Sale se afla cantarul care se ridica si coboara.” (consemnat de Bukhari)
Allah spune:
Si pentru tot cee ce daruiti voi El va va da voua in schimb, caci El este cel mai bun dintre daruitori.”[Coran 34:39]
Cei ce cheltuie pentru cauza lui Allah raman sub veghea Sa si la adapostul Sau atat la vreme de bucurie, cat si la vreme de nenorocire. Ingerul a trimis Darud pentru ei si s-a rugat sa li se inmulteasca averea. Iar celor ce agonisesc bani cu multa avari#355;ie, ei le doresc pierzanie si distrugere. Si vor ramane ei cu averea lor sau averea lor va ramane cu ei vesnic? Averea o aveau de la altii si va ajunge din nou in mainile altora. Atunci de ce avem atata fala ai mandrie pentru ea? Si de ce sa-si uite cineva locul si manierele din cauza asta?
Omul isi va lasa lucrurile de care este atasat in aceasta lume adevaratului mostenitor ale acestora si va aparea dinaintea Domnului sau fara nici o avere si fara rang sau pozitie. Averea si lucrurile pentru care el s-a purtat cu atata meschinarie vor deveni o povara pe umerii sai în Ziua Judecatii. Si nu este de mirare ca Allah se va razbuna pe acei oameni care au uitat aceste realitati si au trait pe lume nepasatori fata de indatoririle lor. Singurul gand ce i-a tulburat a fost daca un lucru sau altul a fost folositor sau nu pentru ei. Ei au fost profund egoisti si in egoismul lor au uitat ce era intr-adevar bine pentru ei.
Trimisul lui Allah spune:„In fiecare dimineata, doi ingeri coboara pe pamant. Unul dintre ei spune: Celalalt spune: ”
hannen spune:
Pt. cei interesati in a cunoaste si intelege Islamul mai bine recomand si acest site/blog
http://femeiamusulmana.blogspot.com/p/introducere-in-islam.html