Mabrouk Ramadan

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Asa e,acum parca raman doar 10 zile ,zilele in care straduinta trebuie sa fie si mai multa.Vor trece imediat ,deja simt Eid-ul...e ceva in aer nu stiu cum sa explic,mi-am reglat simturile si toate au un farmec aparte.Inainte pt. mine era un mister de ce se bucura toti cind vine Ramadanul.Acum am inteles,desi stiu ca urmeaza o perioada grea dpdv fizic este o bucurie de nedescris.abia astept sa inceapa.

Happy,esti bine??

Whatever happens don`t let go of my hand!

vreau sa-ti declar ca te iubesc (cred ca stii asta deja) si sa-ti doresc pace si binecuvantare!

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

M-am nascut pentru succes!

fiindca m-am laudat acum citeva mesaje in urma ,trebuie sa admit ca stiu (ziceam ca eu stiu tot) si sa`ti declar sentimente reciproce.

Mergi la inceput

Happy,ma bucur ca esti bine!Am terminat si a 17-a zi de post,inca putin.
Lasa,nu`ti fa griji ,niciodata nu`i prea tirziu (numai sa nu aminam si sa fie chiar prea tirziu)sa`L cautam ,sa`I cerem iertare , sa ne caim si sa`I urmam calea!

Orice intrebari ai,te rog nu ezita!!Post usor in continuare si de Eid sa vii sa`mi zici ca simti sarbatoarea ,ca ti-e inima plina de bucurie si multumire ca ai facut ceea ce a fost cerut de la noi ,Postul(as -Syam) care este obligatoriu si care este absolut singurul lucru pe care il facem pt. EL!

Tanti,iti multumesc ca te-ai gindit la mine. Si da, mamica aceea avea dreptate,este un ritm total diferit care te oboseste tare dar e doar o luna in an ,o luna care se rasplateste mult deci eforturile si suferinta noastra nu este irosita.
Oricind vrei sa ma interbi ceva,la fel,sunt aici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Marti am reinceput postul, dupa perioada rusilor cind nu este permis ca sa tii post. Si pentru ca am iesit citeva zile din ritm, am uitat timpul iftarului care se schimba la citeva minunte in fiecare zi.
Cind am ajuns acasa de la munca, obosita, tracasata si stoarsa de vlaga, ma asteptau fetele cu o problema. Sarah facuse niste manevre cu skateboardul si cazuse cam rau cu tot corpul pe piciorul care era sub ea. Nu putea pune piciorul jos deloc si o durea tare. Si, in graba am luat din frigider ceva de mincare intr-o cutie si o sticla de apa si am plecat spre Urgenta. Stiam ca vom fi acolo citeva ore bune.
Am ajuns la spital pe la ora 6 jumate, si am plecat pe la 9 jumate. I-au facut raze si nu a avut nimic rupt.
In fine... La spital ma tot intrebam oare cind este iftarul, incercam sa fac un calcul de la ultima zi cind am tinut post. Oricum, nu era cine site ce problema, pina la urma asteptam mai mult, ca sa fiu sigura. M-am uitat in jur si am vazut o femeie cu naframa care astepta si ea. M-am dus la ea si am intrebat-o daca nu cumva stie cind este iftarul ca am uitat. S-a uitat la mine mirata intr-un fel placut, mi-a spus timpul si mi-a zimbit frumos.

Mergi la inceput

Hannen, m-ai intrebat cite ore este postul aici si daca mi-e greu sau cald si am uitat sa iti raspund...
Chiar nu am numarat orele, dar trec repede pentru ca sint ocupata mereu. Caldura nu o simt deloc pentru ca am aer conditionat si astia au o dambla la munca de dau aerul conditionat la maxim de iti clantane dintii din gura. Mai greu cred ca le vine celor care lucreaza afara.

Ieri nu am tinut post pentru ca am avut un meeting de lunch la care am vrut sa particip fara sa ii fac pe ceilalti sa ridice din sprinceana.

Faptul ca nu maninc si nu beau nimic toata ziua nu mi se pare greu deloc. Ce mi se pare greu este ca maininc pe la ora 8 jumate si apoi ma culc la 9 jumate, ora mea de somn.
Si mi se pare inconvenient ca, de la atitea ore de nemincat si nebaut, spre dupa-masa imi miroase gura si ma simt aiurea cind vorbesc cu lumea aici la munca si stau mai la distanta

Vinerea trecuta ma grabeam spre casa, cu masina. La intersectie, rosu. Opresc si vad in oglinda o masina in spatele meu. Tipa opreste, apoi cauta ceva pa bangheta din spate si apoi din greseala cred, apasa pe accelerator si intra in mine. Nu prea rau, ca nu a avut loc sa aiba viteza, dar indeajuns de rau ca sa imi dea bara din spate jos intr-o parte. M-am dat jos din masina, ea la fel. Ea tremura si incepuse sa plinga, mi-era mila de ea, ne-am schimbat datele si am plecat.
Am ajuns acasa, m-am uitat la bara, nu era sparta, doar un pic de tot zgiriiata si iesise din titini :) Am bagat-o inapoi in chestiile care o tin, dar avea o saiba sarita si locul de pe linga ea spart. Seara m-a sunat sa ma intrebe daca ma duc la asigurare si i-am spus ca am fixat-o cit de cit, dar ca trebuie dusa la un mecanic ca sa ii puna saiba aia cum trebuie. I-am spus sa gasesca ea pe cineva, ca nu are rost sa plateasca mult. Si ne-am intilnit Duminica la un mecanic de al ei unde am stat 10 minute si masina arata ca noua, mai putin o julitura care nu are asa mare importanta, oricum. Tipa mi-a multumit ca nu i-am cerut sa imi schimbe bara cu totul si mi-a spus ca a fost mirata ca m-am comportat calm si ca am ales alternativa asta care este mai ieftina si fara bataie de cap pentru ea.
I-am spus ca sint la post, s-a uitat la mine mirata si mi-a spus ca nu arat a musulmanca. I-am spus ca nu trebuie ca sa arati in vreun fel ca sa fii musulman :)

Mergi la inceput

Happy,felicitari pt. tarie si vointa!Si rasplata ta se afla la Cel Milostiv!InshaAllah,Bismillah!

Eu cind am timp la prinz ma bag in dormitor si dau drumul la AC si huzuresc asa vreo 2 ore ,in masina iar cind ma preumblu din loc in loc,insa cind sunt acasa cu treaba ,pfua,curg apele de pe mine.
Foarte bine ca esti calma,eu cind sufar rau de sete (am si zile de astea) sunt cam ca artificiile,noroc cu al meu ca ma potoleste.
Happy,poti sa te speli pe dinti normal numai sa nu inghiti apa si da,dupa un nr. de ore respiratia incepe sa miroasa dar nu uita "respiratia celui care posteste este mai buna/frumoasa la Allah decit mirosul de mosk!"
si ultimele 13 zile sa`ti fie usoare si pline de sawab!

Mergi la inceput

Fata draga, eu sint o ratacita rau de tot M-am casatorit cu un kaafir , am mincat porc (bacon si peperoni) si chiar am zis ca nu vreau sa ma asociez sau sa am nimic in comun cu teroristii Nasol, nu?...
Nu stiu daca voi fi vreodata o credincioasa adevarata, sper sa am timpul necesar ca sa ajung la acel punct in viata.
In rest incerc sa fiu o persoana buna, sa ajut, sa dau, sa imi cresc copiii cum trebuie. Stiu ca nu este indeajuns insa Allah este mare si milostiv si stiu ca ma iubeste.

In septembrie 2001 eram insarcinata cu Maya in luna a 7-a. Ma simteam bine, aveam energie mare, Sarah avea aproape 2 ani, acasa toate erau bune pe atunci, la munca la fel.
Pe data de 11 era o vreme superba, nici cald, nici rece, cu cerul senin si plin de nori albi si pufosi. O zi din aia in care tragi aer in piept si simti ca zbori. Am ajuns la munca la timp, fara probleme. La munca ma astepta o zi lejera, deja imi facusem planuri sa merg prin magazine sa iau cite ceva. Viata era frumoasa. Apoi, in timp ce imi beam cafeaua si rasfoiam prin dosare, am auzit la radio stirea urgenta a primului avion intrat in Gemeni. Am amutit toti la munca, toata lumea credea ca a fost o eroare a pilotului. Apoi al doilea... Apoi nu au mai dat muzica deloc, dadeau numai stiri, vorbeau, haos total. Teroristi, arabi, musulmani.
Simteam ca ma sufoc, nu intelegeam nimic. Am iesit pe strada, fara o tinta anume, numai ca sa iau aer, sa imi aerisesc gindurile. La radio spuneau ca toate avioanele care erau sa aterizeze in New York se poate sa le redirectioneze in Toronto. Lucrez la ultimul etaj la un zgiriie nori in centrul Torontoului... Puteam avea aceeasi soarta? Vroiam sa merg acasa, sa o iau pe Sarah in brate, dar imi dadeam seama ca strazile erau aglomerate cu lumea panicata ca sa ajunga acasa.
In ziua aceea mi-am pierdut credinta. Nu am vrut sa am nimic in comun cu cei care au creeat atita suferinta. Si i-am urit pentru asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christie spune:

hannen, sper sa nu te supere intrebarea mea, dar, citeam acest subiect si ma gindeam cum tin copii postul?? nu ma intelege gresit, eu chiar va admir taria si puterea dar copii inteleg si rezista toata ziua?

Mergi la inceput

Copiii nu trebuie sa tina postul. Decit dupa ce intra in pubertate.

Dar tin minte ca atunci cind eram mica eram incurajata sa tin post partial adica pina la prinz, ca sa ma simt si eu in rind cu cei mari.
O alta latura a postului este milostenia, ajutorul dat neconditionat celor din jur, impartirea de mincare aproape de iftar. Copii sint incurajati sa ajute, sa imparta mincare de iftar, sa de apa animalelor, sa stringa maruntis pentru cei saraci.

Mergi la inceput

Happy,(editez ca imi pare ca am formulat aiurea)daca stau bine si ma gindesc este de inteles reactia ta ,mai ales acolo cit de cit aproape de problema.Probabil ca si eu m-as fi temut .Eu imi cunosc religia si stiu ca nicaieri nu spune/invata sa omori suflete nevinovate insa nu toata lumea stie,asa ca banuiesc ca e greu sa te simti privit cu ura...apoi despre adevaratii faptasi,eu nu pot sa cred varianta oficiala cum ca musulmanii au facut`o.Multi dintre asa zisii care pilotau avioanele sunt in Saudi Arabia,bine si in viata.In plus,cladirile alea au fost detonate cu explozibil!Au cazut cladiri care nu au fost lovite de niciun avion,plus turnurile alea zic expertii si inginerii care au lucrat la constructia lor erau imposibil de daramat cu un avion.
Atunci si eu eram gravida,gata sa nasc,nu eram muslima dar asta niciodata nu m-a facut sa privesc Islamul sau musulmanii in vreun fel .Nu aveam cum,omul de linga mine nu era terorist .Nici familia lui care este absolut minunata.Am fost ingrozita,e adevarat!am blamat faptasii,dar nu religia si pe toti adeptii la un loc.
Asa cum blamez orice fapta reprobabila si pe oricine care`i in extreme.
In fine,nu este subiectul in care sa discutam asta.Sa vorbim aici despre postul nostru.

Christie,copiii de la o anumita virsta trebuiesc incurajati sa posteasca atit cit pot pt. a se obisnui si a le fi mai usor cind el devine obligatoriu.
Fetita mea a inceput de anul trecut cite putin iar anul acesta a tinut tot postul (de doua ori l-a intrerupt pe la 14:30 p.m si aia cu mare greutate ca am insistat noi)Dar tine post fara nicio greutate,nici nu`i este foame,nici sete.Zice ca nu o deranjeaza nimic si eu cind o vad imi gasesc tarie in ea.Efectiv ma face sa pling de rusine ca ma smiorcai citeodata ca e cald,ca mi-e sete.
De azi nu o sa mai posteasca(ea vrea,insa noi am hotarit ca nu) pt. ca in curind va incepe scoala si are nevoie de odihna si n-am de gind sa o trimit la scoala postind!Am uitat sa specific ca are doar 8 ani. pt. taria si credinta ei,pt ca vrea sa arate ca poate,pt ca vrea sa tina postul din toata inimioara ei mica si pt. ca la 8 ani realizeaza ceea ce multi adulti nici nu`si pot imagina ca este posibil.O ador si sunt mindra de ea de mor!!

Mergi la inceput

Happy,inca ceva.Ce a fost a fost,Allah e Milostiv si iarta cu cainta curata El iarta orice.Insa sa nu cadem in extrema prea relaxata.De ex. neefectuarea celor 5 rugaciuni obligatorii il scoate pe om din credinta si este considerat kafir(necredincios,opusul cuvintului musulman=supus lui Allah si vointei Lui)
Daca este ceva pe lumea asta care facem pt. sufletele noastre pe linga faptele bune,atunci acel ceva este rugaciunea.
Cind omul se departeaza de ea,se departeaza de EL!El a cerut sa`L intilnim zilnic de 5 ori,ne asteapta sa`I vorbim,sa`L pomenim !
Facerea de bine nu este de ajuns ,pt. ca nimic din tot ce facem noi nu va echivala vreodata darurile Lui catre noi.Puse in balanta ,ele nu sunt niciodata de ajuns.
Viata este o continua lupta(btw,in araba jihad-atit de rastalmacitul si prost intelesul jihad).Este o lupta a omului in primul rind cu raul si tentatiile din sine,raul care vine de la Shaitan ...o lupta pt. a ramane om bun!Insa asta nu ne absolva de la obligativitatea rugaciunii!

Mergi la inceput