Tiganii cu pasaport romanesc

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Rufus, daca erai vreun user nou..ma intelegeam, dar la cate subiecte pe aceasta tema bine documetate, argumentate si explicate au fost de-a lungul timpului, asta e deja rea-vointa. Personal am scris enorm pe tema asta asa ca nu am nici timp si nici chef sa o fac a "n"-a oara, ca se trezesc unii sa ridice iar problema asa, de "dixtractie". Daca era vorba despre alta tema, moderatorii inchideau discutia trimitand la linkuri unde s-a mai ras-discutat pe toate muchiile. Dar fiind vorba despre rasism, moderatorii (care au mai ramas) ie si ei oameni si nu in ultimul rand: romani verzi.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cred ca ne invartim in jurul degetului. Opinia mea este urmatoarea. Inainte de 1989 chiar daca pare bizar era obligatoriu sa muncesti. Prin lege. Se creau locuri de munca pentru oricine in toate domeniile. Inclusiv pentru tigani. Si in acea vreme erau tigani saraci. Si in acea vreme tiganii ar fi fost preferat sa nu-si trimita copiii la scoala. Dar autoritatile nu au admis. Asa incat au plecat cu forta. Nu aveai cum sa fentezi legea. La fel si cu munca. Nu ar fi lucrat - dar era obligatoriu. Ca neavand decat scoli putine lucrau necalificati este adevarat dar erau obligati. Unii tineau cu orice pret sa nu lucreze. Uite asa. In general erau arestati. Nu pentru asta ci pentru ca comiteau fapte antisociale. Asa incat in moc curent in dosar scria FARA OCUPATIE. Statistic discutand si inainte de 1989 cele mai multe dosare penale erau ale celor de etnie roma. Statistic discutand si inainte de 1989 cei mai multi care doreau sa fenteze scoala erau de etnie roma. Statistic discutand cele mai multe persoane FARA OCUPATIE erau de etnie roma. Toate acestea sunt statistici dintr-o perioada in care prin politica de stat NU AVEAI VOIE sa nu lucrezi, NU AVEAI VOIE sa nu faci scoala, si erau create INTOTDEAUNA locuri de munca pentru ORICINE.

Dupa anul 1989 - odata cu deschiderea granitelor (sau chiar si fara deschiderea lor) a aparut migrarea in general ilegala a celor de etnie roma. Motivatia este relativ simpla. In Romania au scazut posibilitatile "de a face bani" deoarece pe de o parte a scazut nivelul de trai si in egala masura ca ne convine sau nu romanii nu mai sunt asa de naivi. Adica asa cum preciza Rufus aici atata s-a furat si se fura incat cei care nu fura casca ochii de 100 de ori ca sa nu fie furati fiind deja obisnuiti cu acest fenomen. Pe scurt romanii nu mai pot fi asa de usor fraieriti asa cum se scria mai sus. Spre deosebire de alte societati care nu -sau prea izbit de acest fenomen sau oricum nu la nivel de impact major social - au fost si mai sunt (deocamdata) inca o "vaca buna de muls". Trebuie sa precizez ca nu este vorba doar de romi de etnie romana ci in general de infractori romani fie ca sunt de etnie roma fie de alta etnie. Insa statistic discutand cele mai multe cazuri antisociale sunt inregistrate de etnici romi de origine romana. Nu intamplator statele europene precum Italia, Franta, Marea Britanie, tarile nordice au ridicat oficial problema romilor ajunsi pe meleagurile lor si are produc fapte antsociale majoritatea grave sau oricum inacceptabile. nu intamplator societatile din aceste tari au ajuns a fie oripilate.

Revin.....

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Aici sunt de acord cu Marius si cu Rufus. Singura solutie (in viziunea mea) este sa li se ia copiii (daca nu au conditii acasa si nu-si trimit copiii la scoala) si sa-i bage in scoli-internat de stat (de tip internat de baieti, internat de fete) si sa-i tina acolo pana la 18 ani cu actuala programa MEC si cu integrare in campul muncii. Dupa numai o generatie de copii luati si educati cu de-a sila ... se vor schimba.

Acum, daca eu vad un copil tigan cersind la Arcul de Triumf (cu tac-su pe gazon, la supraveghere) in loc sa fie la scoala, eu nu pot sa reclam chestia asta nimanui, nici o autoritate nu se baga (pentru ca nu sunt rele tratamente dovedite), nici un ONG nu poate sa intervina (am incercat...cu mai multe organizatii, toti mi-au spus ca nu au baza legala sa intervina).

Pe de alta parte am vazut in Bucuresti tigani pe strada, ma-sa cu fuste si codite si copiii erau imbracati exemplar si curati!! Deci se poate, daca vor!!
Si nu unul...mai multi, curati, spalati, frumos.

Acte mai nou au toti copiii, pentru ca primesc alocatia aia de 200 ron lunar si pentru ea se deranjeaza sa le faca si acte.

Trebuie schimbata legea cu protectia drepturilor copilului (facuta cat se poate de clara si aspra) si bagat bani in educatia copiilor. Altfel... degeaba.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

In una din garzile la urgente a venit o familie de rromi trimisa pachet din Elvetia.
Cand spun "trimisa pachet" ma refer la efortul elvetienilor de a face rost de un avion in care sa ii urce pe cei 4 (3imobilizati la pat) si sa-i pasaporteze in Romania. De ce? Pt. ca rromii au avut un accident de circulatie , un roman a intrat cu tirul in ei. Au ajuns la urgente, evident fara asigurare, dar au fost tratati. Pana cand in fata spitalului au aparut rudele in stilul caracteristic, cu gratare, plapume si altele.

Am avut prieteni rromi, si acum m-am imprietenit in piata cu mai multi rromi, dar mi-e scarba de cei care sunt "tigani" in sensul rau.
Prietenul meu lucra la un mic centru de recuperare intr-o casa veche stil bloc, adica erau cateva familii. Deasupra lor s-a mutat o familie de rromi. Cei tineri erau de treaba, linistiti , dar cand tatal de 40 si ceva de ani a venit din Germania de la "munca" s-au trezit locatarii cu geamurile sparte, cu el rupt de beat care facea scandal de au chemat politia. Mai trebuie sa spun ca s-a mutat firma de acolo din cauza comportamentului aluia?

Rromi nu au voie sa faca scoala. Asa e traditia, daca mergi la scoala ajungi sa-ti faci de rusine familia.
Nu poti face educatie acolo unde nimeni nu accepta sa o faca. Si asta e valabil la orice om. Nu tiu daca ati citit de nu stiu ce angajat al primariei care a fost amenintat de rromii care s-au mutat in aceeasi casa cu el (din nou, stil bloc), ca daca nu se muta de acolo va regreta Cu fecale puse pe clanta usii, muzica data la maximum, si un cearsaf mare pe care scria "aici locuiec tigani", arborat chiar de rromi. Mi se pare penibil si astia ar trebui sa zaca in icnhisoare ani buni.
Dar apar si intrebarile : cine le da aprobarea pt. construirea vilelor? De ce politistii stiu ca este un cretin care obliga batrani si copii sa cerseasca si dupa aia le ia banii?
De ce cand mama-mea a fost jefuita in tramvai si a mers la politie identificandu-l pe respectivul hot , politistul i-a spus candid ca "n-are rost sa depuneti plangere, si asa banii nu ii mai vedeti si lui n-avem ce sa ii facem".

Solutia ar fi sa se aplice si la noi legile, sa ii sanctioneze daca nu isi fac acte doveditoare (certificat de nastere, buletin etc), sa fie pedepsiti daca ameninta locatarii, nu lasati in pace ca si asa nu prea au ce sa le faca.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Rufus, daca erai vreun user nou..ma intelegeam, dar la cate subiecte pe aceasta tema bine documetate, argumentate si explicate au fost de-a lungul timpului, asta e deja rea-vointa. Personal am scris enorm pe tema asta asa ca nu am nici timp si nici chef sa o fac a "n"-a oara, ca se trezesc unii sa ridice iar problema asa, de "dixtractie". Daca era vorba despre alta tema, moderatorii inchideau discutia trimitand la linkuri unde s-a mai ras-discutat pe toate muchiile. Dar fiind vorba despre rasism, moderatorii (care au mai ramas) ie si ei oameni si nu in ultimul rand: romani verzi.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Ioana, tocmai pentru ca nu sunt un user nou, n-ar fi trebuit sa ma acuzi de rea vointa si nici ca ma dixtrez antrenand discutii de amorul artei. Faptul ca au fost nenumarate discutii pe aceasta tema, mie imi suna ca vorbim de un subiect mereu actual si fara nici o rezolvare pana in prezent.
De ce sa inchida moderatorii subiectul? S-a rezolvat problema? Nu mai e nimic de discutat pe tema asta?
Incerc sa inteleg, atat cat ma pricep:
1. De ce tiganii nu doresc sa se integreze, incepand asta prin a nu face nimic, ci doar a-si da acordul ca puradeii lor sa aiba voie sa se desprinda de un sistem plin de traditii, dovedite adeseori paguboase?
2. De ce se vantura la nesfarsit termenul de rasism, cand cel mult putem vorbi de o intoleranta la adresa tiganilor, provenita nu din vreo caracteristica a rasei lor, ci din faptele antisociale la care se deda majoritatea din ei? Crede cineva ca aruncarea cuvantului "rasism" duce, cumva, la o tacere de tip mafiot, fara ca discutia pe tema tiganilor sa mai fie permisa? De ce nu putem vorbi decat in sloganuri, si nu in fapte reale?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

pai asta e problema, ca se discuta mult si nu se face nimic.
la discutat sintem artisti!
si la aratat cu degetul!

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Da, Rufus, occidentalii acum s-au dat jos din copac...

Eu credeam ca se intelege in ce sens am vorbit de "fraierii" de occidentali, dar vad ca, cel putin tu, n-ai inteles; asa ca me explic: era vorba despre occidentali care, neinvatati cu gainariile, furturile si alte "delicatese" (alea, cu care noi suntem zilnic omeniti), habar nu au sa-si pazeasca geanta, buzunarul, portofelul, geamul si usa la casa, curtea sau masina. Prin urmare, sunt prazi usoare fata de romanii care isi tin gentile cu doua maini, banii in chiloti, isi pun gratii la geam si in masina isi lasa doar scaunele si volanul, in rest totul putand face picioare.
Am citit, de curand, ca occidentalii au mai invatat ceva: cum dispare sina de cale ferata si cabluri electrice feroviare. Noi stim demult, nu?

Lady, astept sa citesti ce am scris mai sus. Este vreun neadevar acolo?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Rufus, privesti problema doar dintr-un unghi. Adica te uiti din Romania la peste 1000 km departare si te intrebi de ce aia de acolo(din departare) nu actioneaza asa cum faci tu in Romania.
Si tragi concluzia: ´´pentru ca ei nu stiu ce inseamna sa triesti printre anti-sociali, hoti,etc´´

Nu te supara pe mine cand iti spun ca ai foarte multe prejudecati.ok?
Tu crezi ca in occident e raiu pe pamant si ca in Romania s-au adunat toate necazurile. Tu crezi ca aia de acolo traiesc bine din NOROC? Noroc chior? Si romanii ´´ghinionistii´´, saracii de ei, trebuie acum sa faca fata acestor paria, tiganii, care iti fura portofelul in tramvai?
Rufus, au situatia sub control mai bine decat iti poti imagina tu...

Stii ce inseamna faptul ca occidentalul nu isi tine geanta cu doua maini? Inseamna ca ALEGE sa NU traiasca CONDITIONAT de drobul de sare. Romanul insa, tine bine de geanta, bombane-n barba, si isi pune gratii la geamuri. A..si se plange, ca de ce tre´sa faca el vreo miscare in acest sens?El, romanu´, vrea dom´le sa vina Sf Petru sa-i rezolve problema !
Si cand spun ´´romanul´´ spun atat omul de rand cat si institutiile statului.

Tarile dezvoltate au fost dintotdeauna luate cu asalt de grupurile infractionale. Cand cu razboiul din fost Iugoslavie, grupuri intregi de infractori au ajuns in occident. Nu la furat portofele, la violente de strada, talharii. Impuscat pe strada, o grenada pusa strategic, injunghiat, morti prin parcuri sau aruncati in ape.
Ma intreb cu groaza cum ar fi reactionat Romania in fata acestor grupari. S-ar fi inchis romanii in buncare?

Incerc doar sa-ti explic cat de importanta este atitudinea si luatul de masuri in fata problemelor sociale de tot felul. Capul in nisip nu ne ajuta.

Legat de primul tau post, l-am citit cu atentie, ai sintetizat bine.
Ai discutat pe marginea lui cu Buli si sdcristian, adevarul scris de tine acolo are niste CAUZE.
Cauzele trebuie sa le intelegi tu, si chair daca iti convine sau nu, la baza lor sta majoritatea, aka romanu´verde.

Tiganii ´´nu vor sa se integreze´´ pentru ca NU au in ce se integra. Ostilitatea cu care sunt priviti le trezeste dorinta de a raspunde cu ostilitate.
Pentru a schimba ceva, trebuie intai sa ne schimbam NOI atutudinea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

"Tiganii ´´nu vor sa se integreze´´ pentru ca NU au in ce se integra." - Au fost primiti in Occident de ani de zile. De ce nu s-au integrat acolo, daca in Romania e asa de rau?

Cat despre cei din Europa - trimit tziganii inapoi in Romania - au gasit solutia. Noi unde sa-i mai trimitem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Lady, nu ma supar daca imi spui ca am prejudecati, cu totii avem in diverse domenii si corect ar fi sa luptam cu ele, ca sa nu ne strice viata noastra si acelor din jurul nostru.
Dar, desi problema occidentalilor speriati (mai mult sau mai putin, ca din presa aflam si noi toate chestiile astea) nu ma preocupa asa tare, chiar daca am adus-o in discutie, nu sunt de acord ca cei din departare aleg constient sa stea cu "pieptul gol" la mana tiganilor nostri, doar ca drobul de sare sa nu le strice armoinia interioara; asta spre deosebire de romanii isterizati, din Romania sau alte parti.
Cred ca cei din tarile civilizate nu traiesc detasat din noroc chior, isi merita detasarea aia, sunt multi factori care contribuie la asta. Iata, insa, ca tiganii le strica planurile. Mai sunt detasati? Au situatia sub control strict? Ma gandesc, doar, la politicieni si partide care castiga teren pe tema tiganilor...esti la curent, nu? Cu cat dau mai tare in tigani, cu atat castiga sustinatori...Pai, mie nu mi se pare detasati oamenii aia care voteaza pentru intoleranta...Iata, Austria, Italia, Franta...chiar zilele astea Sarkozy a urcat in sondaje ca urmare masurilor antiemigranti...pai de ce se bucura francezii, ca o sa plece oamenii de treaba din Franta, sau poate-i deranjeaza altceva?

Ai dreptate cand spui ca primesc ostilitate, cand vor sa se integreze. Nu cred, insa, ca ar trebui inceput cu noi. O mentalitate se schimba incet, uneori dureros de incet, dar numai cand ai argumente sa o faci. Pentru ca nu noi trebuie sa ne integram in clanurile tiganesti. Datoria noastra ar fi sa privim deschisi la incercarile lor, dar cand nu exista incercari, riscam sa semanam cu Bula, care a "ajutat" fortat o babuta sa treaca strada, in ciuda vointei ei. Si s-a mai si laudat cu fapta asta la scoala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Nu contest faptul ca exista si prejudecatzile romanilor vis a vis de tzigani,insa nici ei nu doresc sa fie "deranjatzi"!Daca incerci sa actzionezi intr-un fel,imediat sar ca le sunt drepturile amenintzate!

Da ,trebuie lege valabila si respectata de catre totzi romanii si atunci probabil ca si imaginea cu integrarea lor se va schimba!Dar ...trebuie sa si vrei !

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput