Isi scrisneste dintii
Raspunsuri - Pagina 2
lorellay spune:
liliana...chestia asta nu tine de psiholog...
Solutia este cum spune maadi..la stomatolog.
Si eu scrasnesc din dinti noaptea..si Codrin care are 5 ani jumate...si a inceput si Diana care are aproape 2 ani.Eu ziua nu pot..adica constient, pur si simplu nu pot.Si noaptea daca sotul doar imi spune"mami"...incetez.
Cand mi-am facut dantura am vb cu stomatologul si la fel mi-a propus o chestie de tinut noaptea..dar nu am avut "cu ce".
Eu intr-adevar am probleme mari cu dantura..dar nu stiu daca din cauza bruxismului..sau a fumatului, cola, cafea...oricum am simtit "pe dintii mei" ambele sarcini!
Codrin si Diana....cei mai iubiti dintre pamanteni...
ankalaura spune:
LORELLAY - gutiera nu este un aparat dentar. Costa 60-80 de lei bucata.
Intre scrasnitul din dinti din timpul noptii si cel din timpul zilei sunt oarecare diferente. Intre scrasnitul dintilor la un copil de 7 ani si la unul de 1 an, iarasi sunt oarecare diferente....
SIRIMIE - inclin sa cred ca la pustoaica ta e amuzamentul de a descoperi ca are dinti. Sunt multi copii care scrasnesc din primii 3 dinti, ca atata au, 3 dinti, dar e interesant ca ii au, iti dai seama ce fascinatie?
Bruxismul este cu totul altceva, si una este bruxismul la adult si alta la copiii "din ziua de azi".
In RO, stomatologul ne-a dat gutiere (fi-mea avea 5 ani). Nimic nu s-a schimbat in 2 ani, scrasneste la fel, si a schimbat deja 4 dintisori.
In CA, stomatologul ne-a spus ca e un fenomen normal, e drept ca e mai des intalnit in ultimii ani (ca si ADHD, ca si alergiile, ca o multime de alte chestii aduse de "vremurile de azi"). Insa aici nu se poarta nici o gutiera, abia dupa 12 ani, daca reflexul nu dispare, se recomanda gutiera. Si parca inclin sa il cred pe dentistul de aici, no offence....
danat spune:
Inafara de stomatolog, mersul si la un psiholog, sa discute cu copilul despre diversele lui stressuri din viata zilnica, este foarte util!
Baiatul meu scrisneste din dinti noaptea de vreo 2-3 ani. Am fost la un stomatolog de aici care doar s-a uitat daca muscatura nu ii este afectata, a zis ca totul e ok, si doar sa-l supraveghem... insa maselutele sunt putin aplatizate din cauza acestui scrasnit.
Apoi, l-a vazut un stomatolog f experimentat, care ne-a explicat ca (normal, logic..) cauza trebuie tratata, si ca, copilul resimte ceva stress din mediul in care traieste si asta e modalitatea de descarcare. Ne-a recomandat mersul la un psiholog pt o discutie cu el.
Am intors-o pe toate partile, nestiind unde sa gasim cauza, adica stressul , si solutia a venit singurica: de cum nu s-a mai dus la gradinita, a incetat scrasnitul
Asa ca, teoretic, acum nu mai avem problema asta... astept cu interes inceperea scolii
Jasmin012 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sirimie Fetita mea de 1 an si 3 luni are 4 dinti sus si 2 jos si isi scrisneste dintii - destul de des. Eu nu mi-am facut probleme dar acum am citit ca nu ar fi tocmai bine. Se mai intimpla si altcuiva? Cum o conving sa nu mai faca? Multumesc frumos pentru raspunsuri! Va dorim sa cresteti mari si frumosi! Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009) Am blog |
Sirimie, nu cred ca ai cum sa convingi fetita sa nu mai scrasneasca din dinti, ca e ceva inconstient. Nu depinde de tine.
Eu anul trecut am avut aceasta problema cu baietelul meu. Avea aproape 2 ani atunci. Am scris si pe forum, exact ca tine.
Din cate am citit eu bruxismul poate fi permanent (sunt persoane care sufera de aceasta afectiune, sau tic toata viata) sau trecator (citisem undevaca atunci cand copiii incep sa vorbeasca pot suferi de bruxism). Aici pe forum nu mi-a zis nimeni asta, am aflat-o din alte surse, straine. Pe forum mi s-a spus sa merg la specialist cu el.
Din fericire la noi a fost a doua varianta, acum ca princhindelul meu a-nceput sa vorbeasca deja nu mai scrasneste din dinti. Poate aveti si voi aceeasi problema.
Am editat fiindca tocmai am citit raspunsurile care ti s-au dat si am vazut ca nimeni nu spus de aceasta posibila cauza a bruxismului, respectiv momentul in care copilul e in faza de a invata sa vorbeasca. Vad ca mai toata lumea ti-a recomandat mersul la stomatolog si la psiholog. Noi nu am fost la niciunul din acesti medici, pentru ca am avut de la inceput senzatia ca e doar o faza a cresterii. Trebuie insa sa vezi un pic sa nu ai pe cineva in familie cu aceasta afectiune, pentru ca da, atunci e ceva mostenit si atunci intr-adevar trebuie sa mergi la medic.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
adra_bell spune:
eu am suferit de bruxism, se accentueaza in perioadele de stres. Este foarte daunator pentru dantura, asa cum ti-au scris si fetele ar fi bun sfatul unui stomatolog, nu stiu in ce masura se poate folosi gutiera la un copil atat de mic. Iar daca persista, desi nu cred, probabil e ceva trecator, care poate va reveni, te poate sfatui si un psiholog
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva
secolul XX la subiectiv
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce