Isi scrisneste dintii
Fetita mea de 1 an si 3 luni are 4 dinti sus si 2 jos si isi scrisneste dintii - destul de des. Eu nu mi-am facut probleme dar acum am citit ca nu ar fi tocmai bine. Se mai intimpla si altcuiva? Cum o conving sa nu mai faca?
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
Raspunsuri
Anda08 spune:
Scrasnitul din dinti (Bruxismul) se intalneste foarte des la copiii cu varsta cuprinsa intre 3-6 ani si 10-12 ani. Dispare adesea cand erup dintii permanenti.
Atat copiii cat si adultii sufera de acest tic, gasiti alte pareri si in urmatoarele topicuri de pe forumul DC:
- topic 1
- topic 2
A day without laughter is a day wasted - Charlie Chaplin
emilia.m spune:
Ma gandeam ca-i scrasneste in timpul noptii. Ziua poti incerca sa o convingi explicandu-i des ca nu e bine (si de ce nu e bine) si ca nu e frumos. Dar daca face asta noaptea... nu prea cred ca ai ce sa-i faci.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
mychydutza spune:
si andrei (3 ani) scarsneste noaptea. ma "mosteneste" pe mine, care-l mostenesc pe tata .......am inteles ca s-ar "rezolva" cu un aport de calciu. nu i-am dat calciu pt ca inainte vreau sa-i fac niste analize sa vad daca e intradevar nevoie.
decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!
madau spune:
Al meu sot scrasneste din dinti de cand era mic. Nu prea ai cum s-o convingi sa nu mai faca, e un tic nervos si cu cat ii atragi mai mult atentia, cu atat e mai rau. Am observat la al meu ca daca e nervos sau foarte obosit scrasneste de am senzatia ca o sa-si rupa toti dintii, in rest mai putin. Singura solutie a fost purtarea de gutiere
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX
crisspy spune:
Si baietelul meu scrasnea din dinti mai ales in perioada in care ii mai iesea cate unul - doi...acum avem toti dintii si foarte, dar foarte rar, mai face...asa ca rabdare ca trece
Crisspy, fericita de Razvi
lucialu spune:
Si eu cred ca la varsta asta si mai ales la nr de dinti in discutie nu e o problema adevarata. Si a mea cand a avut 4 dinti, adica incisivi centrali iesiti i-a scrasnit, la scurt timp au crescut si lateralii de sus si a incetat pur si simplu.Deci noi am comis-o cand aveam doar 4 dinti...o fi si noutatea, o face pt ca poate, exact cum descopera tot felul de sunete si le tot repeta.
sirimie spune:
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
ellinia spune:
Si Stefan - 5 ani jumate, scrasneste din dinti noaptea. Cateodata atat de tare incat am senzatia ca o sa i se rupa . Cam toata lumea, inclusiv stomatologul mi-a zis sa-l duc la psiholog. Am inteles ca exista tratament homeopat pentru bruxism. Eu n-am reusit inca sa ajung . Oricum, are perioade. Scrasneste cate o saptamana, cred eu atunci cand e mai obosit sau are o perioada mai stresanta la gradinita, gen serbari, teme, zile in care nu mai adoarme la pranz, etc. Apoi are o pauza si cand cred ca s-a terminat, incepe iar... Si tot asa. Inca nu i-au cazut dintii de lapte, inca asteptam.
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
BazarGeneral
Maadi spune:
Buna,
Si baietelul meu scrasnea din dinti, noaptea in somn.
Se numeste bruxism si trebuie avut grija, ca in timp se poate strica smaltul dintilor si ulterior, chiar dintii sau gingiile.
Am fost cu el la stomatolog si ne-a recomandat o gutiera (din silicon), pe care o puneam inainte sa ne culcam, pe dintisorii de sus.
Dupa aproape 2 luni, nu a mai scrasnit din dinti si nu a mai fost nevoie sa purtam gutiera.
Maadi si Calin (19.07.2003)
LilianaR spune:
Da, primul drum la psiholog trebuie facut. E un tic nervos, corect, dar e important sa se determine daca e din suferinta psihica venit.
Mie imi pare rau ca mai asteptati, o discutie de principiu macar poate v-ar informa suficient cat sa puteti lua o decizie mai adaptata situatiei concrete.
Succes!
33+