Ajutor.......probleme cu olita
![](images/user_woman.png)
Salut fetelor!
Va rog invatati-ma si pe mine cum sa-mi invat copilul sa faca la olita.
Am un baietel de 2 ani si 3 luni.Problema e ca nu vrea sub nici o forma sa faca la olita.Stie ca nare voie sa faca in pampers si de aceea se ascunde cand face treaba mare. Ieri mai rau sa oparit de nu putea sa stea in fund.Daunazi lam lasat in fundul gol,a stat jumatate de ora pe olita si na facut nimic,sa ridicat si mia facut in balcol pe jos(treba mare).Are olite in toate camerele,nimic
Nu mai stiu ce sa-i mai fac.Va rog datimi un sfat,va rog...
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=724e548b768b30618f9a7a&source=category&category_id=12" target="_blank">album 1;www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=7458c364f09f6e60b2d077&source=category&category_id=all" target="_blank">album 2; www.onetruemedia.com/shared?p=7e53fc2f14b83fa6df78e2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Faby la 8 luni;
www.onetruemedia.com/shared?p=7c6534b75f4fce2bec111f&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj nou; www.onetruemedia.com/shared?p=7e3f9de70122621331eba0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Fabi in girelo; www.onetruemedia.com/shared?p=801ef5ea45694371e9ba2d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">mersul fara girelo
www.onetruemedia.com/shared?p=8bbff05b8d5de94fe11877&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">POZE NOI
Raspunsuri
Deea_24 spune:
noi inca nu am ajuns acolo, incercam doar sa ne acomodam cu ea.. incet... la fel face si al meu, sta pe olita si nu face nimic se ridica se pune pup si... stiti ce urmeaza.
ai incercat sa ii cumperi un reductor pentru WC-ul mare din baie? poate il va atrage ideea ca face si el ca cei mari.. nu stiu ce alt sfat sa-ti dau. sunt curioasa ce o sa-ti raspunda fetele mai experimentate.
Bafta!
Raza noastra de soare www.flickr.com/photos/deea_24" target="_blank"> DARIAN RAFAEL (22.04.2009)
Darian's B-day ticker!>>>>> bebe mic >>>>> filmulete
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
SufletDInger spune:
Mama mia, jumate de ora pe olita?!
Al meu face 2 ani si 8 luni si nu sta nici 5 min. Se ascunde si al meu si spun ca are nevoie de intimitate de aia o face. Pana acum o luna nici nu se aseza pe olita si spunea ca e gata, desi el nu facuse nimic. Nu l-am stresat deloc cu asta. Ma bucur ca s-a imprietenit cu olita si cu wc-ul de copii. Pentru noi e un pas ff important. Acum uneori spune si cand face pisu, kk aproape deloc. Insa pentru ca acum accepta sa foloseasca olita si wc-ul, cred ca e pregatit sa renunte la pampers. In concluzie, mi-am luat concediu sa incepem operatiunea adio pampers , cel putin ziua. Intamplarea care l-a determinat sa foloseasca toaleta a fost ca m-a intrebat o fetita in parc daca face pisu si kk pe el, iar eu i-am spus sa-l intrebe pe el. El avea o privire oarecum disperata legata de ce voi raspunde. A raspuns, ca face la wc si olita. M-am facut ca nu aud pt ca era o minciuna, dar pt el a fost oarecum o lectie. In seara aia m-a dus la olita pt fiecare strop, si asta de cel putin 5 ori.
Cunosc fetite care sunt mai mici ca varsta decat copilul meu si nu au pampers.
Cred ca nu este pregatit sa mearga singur la olita atunci cand sta pe olita, apoi urineaza pe podea. Copiii mearg singuri la wc intre 2 si 3 ani, iar fetitele sunt pregatite mai devreme decat baietii.
Nu te stresa prea tare, probabil nu e pregatit inca si apoi toti oamenii au invatat pana la urma sa foloseasca wc-ul.
Tecky spune:
Fetita mea are 2 ani si o luna si sta pe olita dar nu face nimic.I-am luat si reductor de wc dar degeaba....
slimatei spune:
irina
in primul rand off- topic ma bucur sa te revad!
stai linistita mami, ia-o usurel, caci stii cat de mult ii influenteaza stare ata de spirit? eu am probat-o pe propia mea piele, sincer .
Am inteles ca e nevoie de timp si muuulta rabdare.. nu te supara pe el si nu tipa la el..e normal sa fie si contra(mai ales daca i se impune).. depinde si situatii si de copil..
am obs ca daca lucrurile nu i sunt impuse , ci sugerate,luate ca pe o joaca rezolvi mult mai multe..dar pentru asta trebuie sa fii pregatita si pentru "plocunul " de pe covor, etc.. in primul rand tb sa fii tu pregatita si sa nu te astepti sa realizezi asta repede .. unii parinti au noroc..altii trebuie sa invete cu rabdare sa treaca peste aceasta perioada....
nu exista o regula sau o magie...macar de'ar fi.. iti pot impartasi un pic din experienta noastra daca crezi ca te ajuta(dat ca suntem tot la faza asta si am mai citit si eu in stanga in dreapata de m-am documentat..
noi avem ceva timp decand ne luptam.. si nu se stie cand voi zice ura! in gura mare..mai incepusem odata si am lasa-o balta... acum deja am facut progrese face pp la olita chiar ii face placere sa-mi zica ca vrea.. pe timpul zilei a inceput de vreo cateva zile sa-mi ceara ea sa nu-i mai pun pampers...pb e ca acum s-ar putea sa o las deocamdata asa cu kk ca a intervenit complicatia cu constipatia desi mananca bine..asta e.. eu acum sunt fericita daca ar reusi sa iasa singura nu conteaza cum si unde.. deocamdata ma lupt doar cu spozitor..sper sa-si revina la normal cat mai repede caci s-a cam ingrosat gluma si nici nu vreau sa ma gandesc la ceva grav...
in rest nustiu ce sa mai adaug..ca trebuie sa avem rabdare ...
te pup si sper sa rezolvati "problema" cat mai usor ! oricum cand se va simti pregatit cu adevarat..vei vedea atunci progrese
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina_1609/Marina_1609.jpg)
Marina_1609 spune:
eu nu cred ca e cazul sa te stresezi!
fetita mea are 2 ani si nici un gand sa stea pe olita. Avem doua olite modele diferite si reductor pt wc. cu toate acestea nu are timp sa stea nici 2 minute... e prea ocupata cu altele
nici nu o vad prea curand sa faca ceva la olita...
varsta limita cand copilul scapa de scutece este 4 ani asa ca relax
----------------------------------------
Marina & ANA SOFIA 05.08.08
----------------------------------------
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi
ligeea spune:
imprietenest-o cu ea. Tu te-ai gandit ce stresat e bietul copil daca in toata casa , in fiecare camera are olita ?
Trebie sa ai doar una , la baie .Incerca sa faci si tu de fata cu ea-el, la Wc stai linistita , vorbete cu el de pe Wc , arata-i ca nu se intampla nimic rau.
daca e baietel lasa-l fara pampers si fa pisu cu el afara, la cate o tufa in parc .
baietelului meu ii era frica de olita , vazuse un desen cu ceva ce manca ,,caca " si ii era frica sa nu-l manace de puta .
ligeea spune:
imprietenest-o cu ea. Tu te-ai gandit ce stresat e bietul copil daca in toata casa , in fiecare camera are olita ?
Trebie sa ai doar una , la baie .Incerca sa faci si tu de fata cu ea-el, la Wc stai linistita , vorbete cu el de pe Wc , arata-i ca nu se intampla nimic rau.
daca e baietel lasa-l fara pampers si fa pisu cu el afara, la cate o tufa in parc .
baietelului meu ii era frica de olita , vazuse un desen cu ceva ce manca ,,caca " si ii era frica sa nu-l manace de puta .
Irina20 spune:
Va multumesc mult fetelor pentru cele spuse,sincer ma-ti mai linistit un pic.
Slimatei si eu ma bucur sa te revad,imi pare rau sa aud ca aveti probleme cu constipatia,am trecut si eu prin asa ceva,inceraca cu mult suc proaspat de fructe sau ceva care sai provoace purgatia,la noi a functionat si functioneaza in continuare.
Intradevar fetitele sunt mai istete si tot timpul cu un pas in fata baietilor.Eu am un exemplu foarte bun ,o amica de a mea are fetita de 2 ani si o luna si a terminat de tot cu pampersul,chiar si cu cel de noapte,depinde acum.
Ligeea sincer nu stiu daca vede olita ca pe un dusman,sau cum ii spun eu un stres.Pt ca se joaca cu ele.Cat despre mersul in baie impreuna ,asta e o regula ,vine el singur dupa mine,am incercat lam pus si pe el pe olita,sau mam dat eu deoparte si lam pus si pe el,nimic.La inceput e incantat de ideie dar in momentul in care lam asezat incepe sami planga sal iau de acolo.
Iam cumparat chilotei si lam lasat asa prin casa,cu speranta ca nui va placea faptul ca face pe el si imi va cere olita,dar nu face decat sa se uite ca a facut pe el si apoi pleaca linistit mai departe.
De ce ma grabesc?Pt ca din toamna sper sa reusesc sal dau la gradinita,practic aici iau copii de la 3 ani,dar daca raman locuri iau si copii de 2 ani jumate.Desi miar fi usor sal las si sa vada la gradinita alti copii,el copie tot ce vede ca face alt copil,problema e ca educatoarele neau rugat sa facem pe cat posibil saa le scoatem pampersul.
Mie foarte greu pt ca el nici nu vorbeste decat mama si tati si atat.Iar cand vorbesc cu el incerc sai explic e ca si cum nici nas vorbi cu el,ori ca nu vrea sa ma asculte ori nam ideie.
Cred ca singura sansa e sa o iau si eu mai usor si sa fiu mai indiferenta,sal las in pace sa nui spun nimic si sa vad cum reactioneaza.
Va pup pe toate si va multumesc pentru sprijin
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=724e548b768b30618f9a7a&source=category&category_id=12" target="_blank">album 1;www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=7458c364f09f6e60b2d077&source=category&category_id=all" target="_blank">album 2; www.onetruemedia.com/shared?p=7e53fc2f14b83fa6df78e2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Faby la 8 luni;
www.onetruemedia.com/shared?p=7c6534b75f4fce2bec111f&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj nou; www.onetruemedia.com/shared?p=7e3f9de70122621331eba0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Fabi in girelo; www.onetruemedia.com/shared?p=801ef5ea45694371e9ba2d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">mersul fara girelo
www.onetruemedia.com/shared?p=8bbff05b8d5de94fe11877&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">POZE NOI
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/doxinu/doxinu.jpg)
doxinu spune:
Io te sfatuiesc sa nu te stresezi cu olita ca nu exista o varsta la care TREBUIE sa faca.Feicare are ritmul sau si o sa faca cand o sa fie pregatit.
nici baietelul meu nu a vrut sa stea nici o secunda pe olita.I-am luat reductor si asa i-a placut.Acum face singur,urcandu-se pe scarita,fara ajutor.
Afara ii placea cel mai tare ca uda florile si pomii.Il lasam fara pampers ca a facut 2 ani vara(pana la 2 ani nu i-am spus nimik de olita sau altceva,cand am vazut ca spune pipi si pune mana,mi-am dat seama ca este constient de proces si atunci am inceput.in 2 saptamani nu mai facea pe el decat daca era prins in actiune la joaca si uita sa spuna)dupa care il incurajam sa-si aleaga pomul/floare4a de udat,ca sa invete sa tina nitel pana unde ajungeam.
Acum are 3 ani si este independent.Nu ma cheama la wc. sa-l ajut si nici nu am problme sa faca pe langa wc.
Ai rabdare si ai sa vezi ca si el o sa fie mai cooperant
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Jasmin012/Jasmin012.jpg)
Jasmin012 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Irina20 Salut fetelor! Va rog invatati-ma si pe mine cum sa-mi invat copilul sa faca la olita. Am un baietel de 2 ani si 3 luni.Problema e ca nu vrea sub nici o forma sa faca la olita.Stie ca nare voie sa faca in pampers si de aceea se ascunde cand face treaba mare. Ieri mai rau sa oparit de nu putea sa stea in fund.Daunazi lam lasat in fundul gol,a stat jumatate de ora pe olita si na facut nimic,sa ridicat si mia facut in balcol pe jos ![]() Nu mai stiu ce sa-i mai fac.Va rog datimi un sfat,va rog... Irina,mamy de ![]() www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=724e548b768b30618f9a7a&source=category&category_id=12" target="_blank">album 1;www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=7458c364f09f6e60b2d077&source=category&category_id=all" target="_blank">album 2; www.onetruemedia.com/shared?p=7e53fc2f14b83fa6df78e2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Faby la 8 luni; www.onetruemedia.com/shared?p=7c6534b75f4fce2bec111f&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj nou; www.onetruemedia.com/shared?p=7e3f9de70122621331eba0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Fabi in girelo; www.onetruemedia.com/shared?p=801ef5ea45694371e9ba2d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">mersul fara girelo www.onetruemedia.com/shared?p=8bbff05b8d5de94fe11877&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">POZE NOI |
Pai tocmai pentru ca nu-i dai voie sa faca in pampers se acunde, asa ca nu-l stresa, ca mai rau faci. Ideea e sa-l faci sa stea la pipi, apoi, cu rabdare, va face si kk. Si cand se va intampla sa faca pipi la olita fara probleme, poate sa dureze si cateva luni pana va face kk. Atunci cand iti cere pampers trebuie sa-i pui, altfel ar putea sa nu mai vrea sa faca kk deloc si sa ajunga la constipatii si alte cele. Nu-l forta cu nimic. Iti vorbesc din proprie experienta. Noi abia pe la 2 ani si 5 luni am scapat definitiv de pampers, dar eu am fost foarte rabdatoare. Si rabdarea mea a dat rezultate, caci am scapat de pampers cu totul, chiar si pe timp de noapte. Eu l-am lasat in ritmul lui, a durat poate mai mult, dar sunt foarte multumita de rezultat. Si al meu se ascundea prin casa pentru kk, iar cand deja incepuse sa faca pipi tot imi cerea pampers pt kk. Si i-am pus de fiecare data, pana cand nu a mai cerut deloc.
Iar despre faptul ca sta pe olita si nu face nimic, e absolut normal la inceput. Fiu-meu a mers la cresa si vedea copiii stand pe olita si atunci mai statea si el, dar nu facea nimic. asta a durat cateva luni bune. Iti dai seama ce eveniment a fost la primul pipi
![](icon_smile_big.gif)
![](alcool.gif)
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...