Rugaciune colectiva pt. a dobandi prunci buni (62)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

Doamne ajuta!

dragutelor si ciprian....sinaxarul de azi......

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/septembrie/septembrie02.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Livsy spune:

Buna seara,

pentru ca vad ca nu mai scrie nimeni sper ca veti primi din partea mea, o mare pacatoasa, o sugestie...

http://www.laurentiudumitru.ro/viata-in-Hristos.php
(un interviu cu parintele Savatie Bastovoi, intitulat "Viata in Hristos")

Pentru cine are timp...

Iata o mica "mostra":

Parintele Sabin: Ne atrage atentia Sfantul Serafim si Cuviosul Siluan, mai aproape de noi, ca si postul si nevointa si privegherile nu-s decat mijloace pentru dobandirea Duhului Sfant. Vreau sa va intreb, parinte, pentru ca resimt lucrul asta la tot pasul, in mine, la cei de langa mine: De ce crestinul, fie crestinul ortodox, nu mai cauta Duhul Sfant, nu-l cunoaste pe Duhul Sfant.
Parintele Savatie: Tocmai pentru ca, am zis, oamenii s-au amestecat cu lumea si cu faptele lumii acesteia si-n loc sa duca biserica in lume - „Cu pace sa iesim” - in loc sa duca ei duhul pacii pe care il primim de la Hristos in Liturghie, sa-l duca-n lume, au adus lumea in biserica. Si in acest fel ne-am incalzit asa de binisor cu toata spurcaciunea lumii, incat neavand invatatori care sa ne spuna ca nu aceasta este vietuirea pe care ne-a lasat-o Dumnezeu, am luat de buna si am considerat ca asta este crestinismul, dar crestinismul este ceva mult mai adanc, mai rascolitor. Asa ca daca oamenii au ajuns sa nu mai caute pe Duhul Sfant, este pentru ca socotesc ca ceea ce au ei este suficient, si ca ce fac ei este chiar crestinismul si viata bisericeasca. Dar se inseala amarnic. Pentru ca sunt multi asa, da sunt multi asa, dar Ioan Gura de Aur atunci cand a fost intrebat: „Dar ce noi nu ne vom mantui? Numai calugarii cei din munti?”. Si Ioan Gura de Aur cu multa ironie duhovniceasca le spune: „Dar cine-a zis ca toti se vor mantui?”. Asa si noi, sa nu cadem in ispita autosuficientei, ca ceea ce facem noi este ceea ce trebuie chiar dintru inceput, sa lasam la o parte sfintii, sa lasam la o parte Evanghelia si sa nu cadem in ispita de a spune: „Aceasta a fost candva, astazi nu se poate, sunt alte vremuri. Atmosfera culturala ne impune un alt fel de trai si de a vedea lucrurile si credem ca si Biserica este timpul sa se adapteze si sa nu mai fie asa de inchistata”. Asa ca din cauza ispitei acesteia prostesti, oamenii ajung sa nu mai caute pe Duhul Sfant si ajung sa-si iroseasca viata. Se ostenesc, se scoala dimineata, merg la biserica, macar singura osteneala pe care o fac, dar o fac degeaba pentru ca nu stiu de ce o fac. Asa ca sa ne intoarcem, sa lepadam prostiile astea de la noi si sa primim Evanghelia si sfintii chiar daca noi vedem ca nu facem ceea ce citim, vedem ca ne mustra ceea ce citim, si chiar daca nu vrem sa incepem a face, dar macar sa nu spunem: „Astea-s prostii din patericuri, povesti, asa ceva nu se poate face”. Dar sa spunem: „Eu nu pot face, dar fericiti cei care au facut. Rugati-va pentru mine, sfintilor Macarie, Arsenie, care puteati sa stati in starile astea. Eu nu pot”. Dar cinsteste pe Sfintii lui Dumnezeu. Nu da cu piciorul, asa incat ajungi pe la facultate si sunt profesori care spun ca patericurile astea-s inventii. „Cum nu poate face asa? Ce-s cu prostii aia ca or stat in Lavra la Pecerska si s-or inchis asa? Oare Dumnezeu vrea asa ceva?”. Bine tu nu poti face asta, dar nu huli. Si zic, este un bun inceput ca „duhul umilit si smerit Dumnezeu nu-l va urgisi”. Nu zic acuma ca toti sa ne apucam sa facem, bine ar fi, dar totusi Dumnezeu nu ne-a cerut sa stam pe stalpi. E adevarat ca nu ne-a cerut sa stam pe stalp, e adevarat ca nu ne-a cerut sa stam zece ceasuri in picioare. Toate astea sunt adevarate si nimeni nu ne cere si nici pana astazi nu le cere. Omul le-a facut de buna voie, dar sa nu-l hulesc pe cel care le-a facut. Cand am vazut ca Dumnezeu a binevoit in el, ii vad moastele, ma inchin la ele, sa nu hulesc Duhul Sfant, chiar daca eu nu voiesc sa fac (urmez) asta.
Si este un bun inceput si socotesc ca Dumnezeu va cauta la inima smerita. Asta-i viata. Si Dumnezeu da Duhul Sfant, Cel pe care nu-l cauta crestinii nostri, pentru o astfel de atitudine decenta macar, cuvioasa. Pentru ca este mostenirea Bisericii la care tu mergi, mostenire de mii de ani si daca tu asa de usor o calci in picioare, de ce mai mergi la biserica asta? Daca socotesti ca ea 2000 de ani a gresit, de ce mai mergi la ea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Livsy multumim pt link-ul cu interviu! si pt monstra, insa diacriticele nu sunt scoase.
Si mie imi este dor..nu prea am stat noi prea mult, dar totusi ne-am avzut.

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)

MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Daa, Alina, vazusem si eu, dar cand sa schimb nu mai mergea internetul.

Te pup si multumesc ca mi-ai raspuns!

Doamne Ajuta! TUTUROR!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeva73 spune:

livsy multumesc pt postare.

Am ratat inseminarea. Luna asta o fac pe a patra. Am sa incerc in fiecare luna pana reusesc.

Domnu' Bunu ne intoarce binele cu bine si mare va fi rasplata Lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

Doamne ajuta!

dragutelor si ciprian.....sinaxarul de azi.....

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/septembrie/septembrie03.htm

Livsy - multumim pentru postare...f. folositoare pentru suflet....

Deeva- nu te necaji....Bunul Dumnezeu le randuieste pe toate la timpul lor.....

Mergi la inceput

Deeva, imi pare rau!!!! Sa iti ajute Dumnezeu!
O calda imbratisare si imbarbatare de la mine...

Doamne Ajuta!

Mergi la inceput

caciantoni multumesc pentru sustinere. Nu-s nacajita defel, de fapt ma astepta la rezultatul asta. In schimb ne-am hotarat sa facem FIV, traba sa reusim ii foarte important, si urgent, imi apasa anii pe umar. Ma voi indrepta spre Polisano Sibiu. Imi este aproape si au referinte foarte bune. Colaboreaza cu o clinica din Viena.

Mergi la inceput

Fete dragi,

Am primit de la prietena mea un mesaj: ieri Dumnezeu a luat-o la El pe fetita Livia Maria.

Va rog sa ne rugam in continuare pentru parintii ei, Daniela si Alexandru, Dumnezeu sa ii mangaie.

Va multumesc mult tuturor celor care v-ati rugat, stie Domnul mai bine.

Cu drag,
Ana

Mergi la inceput

Domnu sa o primeasca printre ingerasi pe Livia Maria. Si sa aduca alinare parintilor indoliati.

Mergi la inceput