Viatza in Germania (62)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Panseluta, imi pare rau de asa rezultat...probabil vei fi indusa mai devreme de 40 sapt sa nu fie bebe prea mare.O sa fie bine, doctoul te va monitoriza atent, sunt sigura.
Aveti grija de voi!

Adriana 40+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Panseluta

Sunt suparata foc
Tocmai am venit de la doctor. La 34+ am prea mult lichid amniotic in burtica, fapt ce semnaleaza diabet (am spus mai devreme ca am "toleranta scazut la glucoza", facusem mai demult Glucosetoleranztest si una din 3 valori nu iesise bine, de aici si diagnosticul respectiv). Valorile bebe masurate la echo(cap, femur, burta) sar din scala, bebeul e prea mare si gras ...sare deja de 3,3 kg si are multa grasime sub pielea de pe burtica!

Doctorul m-a bagat pe insulina. Ce ma supara este ca de fapt curba de glicemie la mine arata ok (am grija ce mananc), unica valoare mare e intotdeauna cea de dimineata, la trezire. Apoi a mai fost si doctorul in concediu si apoi bolnav....si doctorita care i-a tinut locul nu a facut echo, a zis ca-l asteptam pe el...asta din cauza nenorocitelor alea de poze 3D,la care numai doctorul se pricepe, de parca pe mine asta ma interesa!. Altfel poate ar fi observat mai dinainte problema (La ultima echo de acum o luna bebe era ok).
Asta e, ca sa fac acum, mergem mai departe....

pupici

Panseluta, imi pare rau de vesti. Este cumva doctorul cu care vei naste? ca daca nu, as lua legatura direct cu el, poate chiar si cu moasa care va avea grija de tine dupa ce nasti, in primul rand ca a doua parere, iar moasele pot sa te ajute cu un "wehencocktail", varianta mai usoara de inducere a unei nasteri, fara hormoni sub diverse forme. E voie asa ceva numai sub indrumarea ei sau doc, de asta iti zic de ele ca exista si nu exact ce contin, desi stiu si asta. In plus iti poate zice ea si de celelalte metode de a veni bebe mai repede, ca la diabet nu te lasa sa treci de termen. Mai bine discuti cu moasa de toate metodele alernative, nu functioneaza tot timpul, si asta e drept, dar sunt mai "usoare" de suportat decat inducerea cu diverse forme de hormoni!

harnici la de 39 de saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Panesluta, curaj si putere multa iti doresc. din ce mai stiu, valorile glicemiei cresc mult in perioada sarcinii. ramai la ce spune medicul, trebuie sa fie bine. sarcina usoara mai departe.

ce este sindromul karpeltunnel?

am editat ca am gresit numele Panselutei!

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Camelia,eu aveam o coafeza romanca care mai venea acasa.Mai mergeam la un mom dat si la salon la o italianca,da de cand m-am mutat nu stiu daca mai e la salonul ala si e cam departe de tine.

Cat de manechiura nu-s ce sa zic, eu imi pun singura.

Panselutza,imi pare rau sa aud de pg care le ai.Mai cere o parere, cine stie.Fa insulina, nu mai ai asa mult,oricum dupa sarcina dispare.La fel si CTS-ul dispare, mai ales daca este aparut in sarcina.Ai incercat cu acupunctura sau terapia Bowen?

Kariguld, CTS-ul sau karpeltunnel syndrom reprezinta nervul de la incheietura mainii.Unul din simtome(dar care nu reprezinta neaparat acest CTS, eu o patesc,dar la mine vine din alta parte) este armotirea degetelor sau ca nu mai ai forta in mana.Un simplu control la neurolog iti va spune daca este sau nu vb de CTS.

Cica femeile sunt mai predispuse la acest sindrom decat barbatii.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Multam fetelor de raspunsuri si incurajari
Ideea cu "wehencocktail" o sa o discut azi cu moasa, ca si asa am Termin cu ea.
Intre timp mi-am mai revenit un pic din suparare, asa problematic nu e, se pare...vorba voastra, ca se va induce nasterea mai devreme daca e cazul.
Ginecologul meu e si diabetolog, specializat de altfel pe diabetul gestational, cu o groaza de publicatii pe aceasta tema...deci sunt pe maini bune.

Va pup si numai bine tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui tumpi

Kariguld, CTS-ul sau karpeltunnel syndrom reprezinta nervul de la incheietura mainii.Unul din simtome(dar care nu reprezinta neaparat acest CTS, eu o patesc,dar la mine vine din alta parte) este armotirea degetelor sau ca nu mai ai forta in mana.Un simplu control la neurolog iti va spune daca este sau nu vb de CTS.

of, ce bine ar fi fost sa am si eu asta. la mine e ceva mai complicat. si nu-mi sunt afectate doar mainile si incheieturile de la maini, de un an si la picioare au inceput durerile.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Citat:
citat din mesajul lui tumpi

of, ce bine ar fi fost sa am si eu asta. la mine e ceva mai complicat. si nu-mi sunt afectate doar mainile si incheieturile de la maini, de un an si la picioare au inceput durerile.

nu e chiar asa, ce am scri eu sunt forme incipiente,din pacate cine sufera de CTS si mai ales in forma avansata ajunge la operatie.Sunt peroane care pot prin physiotherapie sa tina in frau acest sindrom.
La gravine de cele mai multe ori dipare dupa nastere.

Eu am avut o colega care suferea de asa ceva, efectiv daca mie mi se dezmortesc mainile dupa max 5 min, la ea era mai grav, pana la urma a ajuns la operatie.

Cu genunchii sufar si eu, inca caut cauza, mai nasol e ca de cateva luni la piciorul stang simt de parca mi l-am luxat , mai exact in partea de jos,spre laba piciorului.Cateva zile am umblat cu bandaj special ca nu puteam pune piciorul jos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Fetelor, vad ca discutati despre probleme cu incheieturile, oasele; sindromul Carpel Tunel. Sper sa nu va suparati pe mine dar eu sunt cu medicina alternativa. La practica, in Olanda, la cabinetul de fizioterapie, coordinatorul meu este fizioterapeut si acupuncturist: In general el practica numai medicina chineza. Am vazut o pacienta care a fost operata de sindromul asta si a ajuns pe mainile lui pana la urma pt ca mai rau a fost dupa operatie decat inainte. Avea o cicatrice de speriat iar mana ei se strambase de la incheietura. Nu putea sa o inchida si sa o deschida. Asta DUPA operatie. Deja problemele incepusera la cealalta mana. A spus ca nu mai vrea sa auda de operatie si a apelat la el ca sa o vindece la mana neoperata si sa-i 'cosmeticeze' ce-a stricat operatia la cealalta. Dupa fiecare sedinta semnele benefice erau incetul cu incetul vizibile. Incepuse sa poata misca mana operata mai suplu, iar cealalta mana dadea semne de vindecare.
Eu va sugerez sa apelati la terapeuti de medicina chineza care au experienta pt ca va vindecati. Sunt multe boli de incheieturi si oase care se vindeca prin acupunctura. Din pacate nu cunosc terapeuti buni in Germania si nici nu am o parere buna, dar asta poate pt ca nu-i cunosc pe toti. In Olanda va pot recomanda pe cineva foarte bun.
La fel, nu am vrut sa ma bag in problema Adrianei cu intorsul fatului. Acupunctura poate acest lucru, daca este practicata de cineva cu experienta care intelege filozofia acestei forme de terapii. Exista un punct de acupunctura care sigur are efect, Bladder 67, langa unghia de la degetul mic de la picior. Terapeutul la care fac eu practica a ajutat multe gravide in aceasta problema, chiar cu 5 zile inainte de nastere, nu sunt povesti.
Nu vreau sa ma amestec, dar daca sunteti interesate in alte cai de vindecare, va sugerez medicina chineza, practicata de terapeuti cu experienta. Am vazut ca in Germania, aproape orice medic de familie 'ofera' acupunctura de parca ar fi o pilula. Din pacate nu merg lucrurila asa usor si de aceea medicina chineza ajunge sa fie stigmatizata si batjocorita. Pacat.

Tratamentul pt intoarcerea fatului se poate efectua si acasa de catre gravida
http://acupuncture.rhizome.net.nz/Downloads/Sample%20Chapter.pdf

Mergi la inceput

Amonar, ai mare dreptate si eu prefer medicina alternativa, de aceea i-am si spus Panselutei de acupunctura si Terapia Bowen.

Eu urasc medicamentele, acele, dr in general.
Al meu a mers la acupunctura,sincer mie mi-e cam frica,nu de durere,ca pe asta o suport ci de ace.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Tumpi, nu ar trebui sa-ti fie frica de ace. Simti o senzatie neplacuta la introducerea acului dar nu este permanenta. Ceea ce mai simti este un fel de 'soc electric' de mic voltaj. Dar acest lucru este bine pt ca asta inseamna ca s-a activat QI-ul, energia ce circula prin meridiane.
Daca ti-e frica de acupunctura poti sa incepi cu TUINA (masaj chinezesc) care se bazeaza pe aceleasi principii de terapie ca si acupunctura. De asemenea 'moxibustion' mai este o metoda de a introduce energie in corp. Se foloseste mai rar, dar sunt terapeuti care folosesc aceasta metoda. Nu este dureroasa ci foarte relaxanta si incalzitoare. Eu am inceput cu prima mea clienta, o femeie care are dureri de spate si de oase, sufera de depresie si oboseala cronica. Dupa prima sedinta mi-a spus ca pt prima data in ani de zile se simte 'treaza'. Durerile de spate au incetat si a putut sa doarma in sfarsit fara dureri. Pe sot, la fel, din cand in cand ii fac un tratament cu moxa si reinvie. Are mult stress.
Daca nu as fi vazut cu ochii mei, nu as fi spus nimic despre medicina chineza. Mai am un an de studiu si pot sa-mi deschid cabinetul in Olanda. Sunteti si voi binevenite

Mergi la inceput