pat ca la gradinita/cresa
Pustiul meu are 18 luni si a invatat sa escaladeze patutul lui (ceea ce e f riscant din pct meu de vedere) asa ca ma gandesc sa il trec la pat "normal" insa as vrea sa ii cumpar sau sa fac la comanda eventual dc nu gasesc ceva in genul paturilor de gradinita cresa (adica sa se ridice sus si sa intre incorporat ca intr-un dulap)
mi se pare f practic, lasa mult loc in camera (unde deja e o canapea la care nu vreau sa renunt dar pe care el nu ar putea dormi) si cred ca sunt si rezistente (mna gnadesc eu pt ca la gradinita/cresa le "desfac" de cel putin 1-2 ori pe zi)
aveti idee de unde pot achizitioana asa ceva?
Raspunsuri
alinuk spune:
la mothercare am vazut un fel de suport care se ataseaza la saltea
La noi, Andu, ca si Teo de la un an jumatate nu au mai vrut in patututzul de bebe, asa ca au fost mutati direct in patul mare (de o persoana 90x200, avem 2, etajate acum)
nu am cumparat niciun suport, au invatat destul de repede cat 'ii tine plapuma' si asiguram pe timpul noptii zona de margine a patului cu un fotoliu (din ala de burete de copilashi) si un pinguin mare de plus... asa incat se mai intampla sa ii gasesc dormind pe covor pe jos...adica se pot rostogoli ...dar nu se trezesc si raman sa doarma pe jos
acum pana face Teo vreo 4 ani dorm amandoi in patul de jos (plus ca Teo stie ca "are grija" pe timpul noptii de piculin), de la anu cred ca il mut in patul de sus...deh se va face baiat mare
Alinuk
la doar un pas...multumim!
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
anya spune:
La noi la gradinita au fost facute paturi de care zici tu si dupa vre-o luna au renuntat la ele pt ca se rupsesera deja 2, fara sa fi topait copiii in pat.
Eu le-am facut baietilor paturi normale si cam de la 1 an si jumatate au dormit in astfel de pat. La inceput puneam seara, pe jos, langa pat, o plapuma - sa cada pe moale .
Puppa spune:
si eu tot la comanda am facut patutul, cu o tablie pe perete si cu niste sertare mari sub, pentru depozitare... in comert am tot cautat dar erau fie prea scumpe, fie prea inguste...
http://picasaweb.google.com/cristina.catana
http://puppa.wordpress.com/
sdcristian spune:
porumbita - la comanda e cel mai bine
am vazut si unele ca niste sertare - ziua le bagai sub dulap si nu ocupau nimic, seara le tragi in afara
cele mai faine erau cu cate 2-3 sertare de genul asta, pt familii numeroase
7 +
alinuk spune:
o varianta de protectie pat e aici de exemplu
http://www.be belusultau.ro/detalii.php?cod=BV77
(scoti pauza de dupa be)
personal, nu as da banii astia pt ca picii se adapteaza repede si curand ajung sa ma impiedic de obiect prin casa
(la primul copil adesea mi se intampla sa iau diverse lucruri pe care ulterior le gaseam inutile)
Alinuk
la doar un pas...multumim!
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
Nimic nu-i intamplator!
bebelusi spune:
Porumbita, eu am o idee pe care as vrea sa o pun in practica si la noi, poate te ajuta.
http://www. staer.ro/produse/3/4/206/Canapea-SARA.html
In linkul de mai sus o sa gasesti o canapea care e fffff joasa, aproape ca atarna salteaua pe jos, asta e doar un exemplu , stiu unele care sunt chiar pe jos. Mi se par super utile sa nu cada copilul din ele.
PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si samburel mic de 16 saptamani
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
Porumbita spune:
pat normal inca nu as lua pt ca e mare si mananca mult spatiu (in cdt in care la canapeanu vreau sa renut inca)
de aia ma gandeam la varianta cu patul ala care se ridica in sus si devin parte din dulap;
emilia.m spune:
Cand am trecut de la pat de bebe la pat mic dormea cineva cu mine (bunica sau mama - la marginea patului care nu era lipita de perete). Erau foarte panicoase sa nu pic din pat. Apoi, pe la 10 ani, am dormit singura in patul mare de 2 persoane si n-am patit nimic. Dupa moartea buncii, am dormit tot singura dar intr-un pat mai mic, de o persoana. Am cazut din acel pat de doua ori (aveam vreo 14 ani dar n-am patit nimic grav, doar ca m-am trezit brusc pe jos si m-a bufnit rasul de mine insami). A treia oara n-am mai cazut ca m-am invatat "cat mi-e plapuma".
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
Tala spune:
Citat: |
citat din mesajul lui emilia.m A treia oara n-am mai cazut ca m-am invatat "cat mi-e plapuma". Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai. |
corect! orice ai face tot va cadea din pat. Noi am dormit (si inca mai dormim) cu puiul in pat. Pana la 2 ani am pus salteaua pe jos (asta ca in cazul in care ne escaladeaza sa nu cada copilu). Dupa ce am pus-o pe un pat, a facut in asa fel incat a cazut in primele 2 saptamani de 2 ori. si e destul de inalt patul dar n-a patit copilu nimica. Asa ca, pentru linistea ta, cel mai safe este sa folosesti chiar salteluta de la patutul de bb, o pui direct pe jos iar ziua e loc de joaca sau o pui undeva dupa usa.
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!