transcriere certificat de nastere

transcriere certificat de nastere | Autor: gabyv

Link direct la acest mesaj

buna,
cine ne poate spune cat dureaza procedura de transcriere a certificatului de nastere a unui bebelus care a fost nascut in strainatate.
Fina mea a nascut in Franta (acolo unde locuieste) dar a plecat cu bebelusul de 2 luni in Ro - la inmormantarea mamei sale. A plecat cu un titlu de calatorie care aparent e valabil numai un drum. Dupa cat am citit pe net transcrierea dureaza f mult, iar ea ar trebui sa se intoarca sapt asta.
Se poate accelera procedura? mai poate iesi cu copilul din tara in conditiile astea?

multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LAlexandra spune:

Buna, e binecunoscut cazul multor romani care au plecat in strainatate si au fost nevoiti sa isi lase copii acasa, pt ca nu au reusit transcrierea. Din experienta iti spun ca foarte mult depinde de Primaria unde apartin ei, poate fi gata in cateva zile sau intr-un an....

Noi am facut actele la ambasada si au durat cam 3 saptamani, insa am cunostinte care au reusit sa isi faca acasa in 3 zile...insa daca eu nu aveam pile am preferat sa il fac aici.

Dupa ce face certificatul, trebuie sa ii faca pasaport si abia apoi poate iesi din tara, iar daca e singura ii trebuie pt toate astea procuri de la tata.

Mami de printisor Alessandro - 15.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

multumesc, din pacate s-au cam innecat in toata birocratia asta... ei si-au imaginat ca o sa dureze cam cat a durat la ei ca isi scrimbe certificatul cel vechi in cel nou -roz (o zi), dar se pare ca transcrierea e altceva...
incercam sa gasim o solutie... deci greu de zis ca se gasesc peste noapte "rude" la primarie

mersi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAlexandra spune:

sper sa rezolve cumva...ca nu ii lipseste pe langa pierderea mamei si acest necaz

Mami de printisor Alessandro - 15.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Gaby,cum tzi-am scris si dincolo,la mine transcrierea actelor in Romania a durat 3 luni d ezile!

Sper sa gaseasca o modalitate de rezolvare rapida!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

Buna,
Vin cu noutati:
finii au fost la primarie si li s-a spus ca tocmai au bagat o taxa de urgenta pt eliberarea certificatelor de nastere, dar ca sa urgenteze trebuie ca ei sa duca dosarul de la primarie la starea civila si inapoi. Dosarul a fost depus miercuri si luni se pare ca o sa fie gata certificatul. Aceasta taxa este noua si "s-a bagat datorita crizei" (citat de la biroul primariei)
Deci vinerea viit. vin acasa.
S-A REZOLVAT !!!!

Mergi la inceput