Sezatoarea canadiana(187)Bun venit Felix si Sebi!!
Raspunsuri - Pagina 16
cge spune:
Repede raspunsurile de dimineata:
1. Cocota adica cocotte e de fapt un fel de tuci, se pune pe aragaz sau in cuptor.
La mancarurile noastre traditionale nu mai trebuie pusa apa, totul se gateste incet si legumele isi lasa ele sos/suc.
http://www.starfrit.com/Products/kitchen/COOKWARE/Cast%20Iron/Starfrit/Starfrit/Cocottes/32136.aspx?sc_lang=fr-CA
2.
Anka, fa o vizita la fruteria ta
Fruiterie Anka
2610 BARCLAY AVE, MONTRÉAL, QC H3S 1J6
Phone: 514-731-5023
Gasesti si varza murata, muraturi, fructe si legume. Poate si gem si nu mai faci.
Eu am facut sarmale cu varza creata oparita. Au iesit bune.
3. Doloress, "La Multi Ani" sa fii sanatoasa si fericita alaturi de toti ai tai.
4. Khristin, si noi tot cu gandul la vacanta de iarna suntem.
Preturile o iau razna in perioada sarbatorilor.
A, da, si miroase a toamna. Am cumparat rechizite pentru 2 copii anul asta.
5. Azi e ziua lui Seba de Roxana (Pitilache)
Asadar, "La Multi Ani", sa fii sanatos si sa aduci numai bucurii familiei tale!!
Petrecere frumoasa cu cadouri multe.
O zi buna,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
pitilache spune:
Cristina multumim de urari!!!
Buflea daca soacra nu are green card, va trebui sa mergeti sa-i luati viza de Canada (uite aici www.cic.gc.ca/english/information/offices/missions.asp" target="_blank">locatiile) sau sa trimiteti prin posta. Uite www.cic.gc.ca/english/visit/apply-how.asp" target="_blank">aici toate informatiile necesare.
Doloress spune:
La multi ani Seba! Sa cresti mare, sanatos si fericit!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!
mamaana spune:
la multi ani Doloress!
la multi ani Seba de pitilache!
ne-au chemat ieri la munca pe toti, chiar daca munceam de acasa ca sa mai dea afara. eu am scapat, dar am fost atat de obosita dupa asa zi...
Denisam spune:
SEBA-La multi ani,sa fii sanatos si norocos!
Roxana-sa va traiasca baiatul si sa petreceti fain!
Denisa cu Emma Andrea 4,5 ani si Mark Alex 3 ani
maru spune:
Roxana, la multi ani pentru Seba! Sa creasca mare, sanatos, iubit si norocos!
Denisam, imi place ca te mai "vad " pe acilea...
Podeanu spune:
Doloress, iti zic si aici La multi ani! Sa ai o sarcina fara probleme.
Roxana sa-ti traiasca cavalerul, cit a facut?
Ptr miine la film, va rog sa va hotariti azi, eu miine nu am acces la internet si sa nu ma duc singura
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pitilache Buflea daca soacra nu are green card, va trebui sa mergeti sa-i luati viza de Canada (uite aici www.cic.gc.ca/english/information/offices/missions.asp" target="_blank">locatiile) sau sa trimiteti prin posta. Uite www.cic.gc.ca/english/visit/apply-how.asp" target="_blank">aici toate informatiile necesare. |
Multumesc mult ... sper sa reusesc sa ii iau viza
iselin spune:
LA MULTI ANI DOLORESS!
LA MULTI ANI SEBA!
1.Cine ma asaza si pe mine in lista aceea de inceput? Locuiesc in Laval, mariee, 35, un copil de 7, etc
2.Cocotta- am crezut ca vorbiti de mijotesue( ca d-asta am). Eu nu am cocotta, dar am vase din fonta, adica nu au capac ermetic dintr-ala, si tare mult imi place gustul mancarii preparate in ele.
3.Pentru sarbatoarea copiilor in parcul Jean Drapeau trebuie mers de dimineata, devine aglomerat dupa aceea (si plin de arabi, desolee). Copilul nostru ar merge, dar tati zice sa mai incercam si altceva, lui nu-i plac aglomeratiile si statul la coada. Doar ca fiind o activitate gratuita si populara e de asteptat sa fie asa.
4.Ati inceput achizitia de rechizite? Din ce magazine le luati de obicei? Gasiti speciale, reduceri?
5.Khristin, noi nu avem Highland Farms aici,sau nu stiu eu inca. Varza murata de la charcuterii ploneze, unguresti, magazinul Bucuresti, sau daca nu incercati frunze de vita de vie murate din Provigo. Mie nu-mi trebuie neaparat frunze murate pentru ca fac sarmalele in vin, sunt ff bune, e bataie pe ele intre prieteni.
6. Tot Khristin: si noi am avut aceeasi problema cu pretul biletului pentru copil in vacante. Ce am facut noi: am incercat sumisionari pentru toate posibilitatle de sejur pana cand am cazut pe un complex care ne convenea unde are copilul reducere sau nu plateste. Ce am observat noi: resorturile bine cotate,de mai multe stele (4,5 si +) au mai multe facilitati si reduceri pentru copii.
7. Ce este contul comun?
8. Dna. P. ai din nou fiara de calcat! Ce noroc pe familie! Zic Dna.P. caci mi-e tare greu sa zic intreg asa P... E numele de familie, nu?
***O zi buna va doresc!
zavalita spune:
La multi ani Doloress!
La multi ani Seba!
Eu nu vin la film, lenea-i coana mare...Distractie placuta!
Anka, eu am facut sarmale cu varza dulce, se spune asa?! am vazut si vita de vie murata, parca la IGA...
Ce-am gatit eu de vreo 2 ori si mi-a placut, plus ca nu-i deloc expensive.
pui in tigaie 2 linguri de ulei de masline
tai o ceapa mai mare-sau 2 micirondele,calesti putin, adaugi pe ;patul de ceapa o punga de sardine-evident decapitate si curatate,lasi putin, pui peste peste 2-3 rosii taiate cubuletele, cimbru( eu iau bete de la sami, sare, piper, usturoi), lasi sa se inabuse tot putin tot asa in straturi, incepi sa intorci pestele pe o parte si cealalta, totul la ochi cam 15 minute max toata opertaiunea de intoarcere, spre sfarsit pui putin otet balsamic in sos si lasi sa se evapore otetul, lasi cel putin 5 minute pe foc....iese un sos beton si mie imi place sardina...cu macrou nu cred ca iese la fel de bun sau cu un peste de apa dulce. asta-i reteta inventata de mine, nu am inca gratar
practic nu prajesti pestele direct in ulei, tre' sa stea pe ceva.