MESAJE ERONATE CATRE COPIII NOSTRI

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada.P spune:

Foarte bun subiectul! Am regasit o mare parte din cliseele de "educatie" folosite - din pacate - pe scara larga

As vrea sa adaug:

"nu mai plange ca se uita cutare la tine"
"de ce faci cutare lucru? Mai vezi tu pe cineva ca face la fel?"

Cred ca ambele clisee nu fac decat sa inhibe copilul si dezvoltarea lui ca persoana libera. Accentueaza timiditatea acolo unde exista fond. Ii obisnuieste sa se raporteze mereu la cei din jur, sa aiba nevoie de aprobarea lor pentru orice actiune.

Din categoria " sa facem copilul sa manance cu orice pret" ar mai fi:

"hai mai ia o lingurita pt mine, una pt tati, una pt x si una pt y".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Multumesc tuturor celor care apreciaza acest subiect!

K sa ma dau in fapt, k asa e cinstit:
ne intorceam in seara asta de la Careffour si, trecand oarecum prin apropierea unui parculet unde mergem f des, evident k Eliza mea a intins mana in directia lui, cerand sa mergem intr-acolo. Ora - tarzie! noi - grabiti sa ajungem la timp pt cina si rutina de seara. la insistentele fetitei i-am spus din automatism "mergem maine!", fara a avea convingerea k asa va fi (cel mai probabil k da, insa, pana maine dupa-amiaza, pot aparea destule incidente astfel incat sa nu ma pot tine de cuvant). Instinctiv, ma feresc mult mai mult de negatii gen "nu facem/nu dregem" si incerc sa folosec in dialogul cu Eliza tot ceea ce este axat pe "da", chiar daca este un "da" nuantat.

Noroc cu pandispanul meu care m-a tinut pana mai adineauri in bucatarie k am apucat sa reflectez putin asupra replicii asteia cu "facem cutare lucru maine". Pe moment, Eliza nu cred k are cum sa inteleaga replica (la 1,5 ani inca nu are notiunea timpului), insa ea va creste si ma tem k, daca nu corijez chestia asta acum, cat inca nu intelege, o voi dezamagi de cateva ori pana sa-mi dau seama k trebuie sa ma autoeduc. Deci imi trebuie o formula noua de replica, ceva de genul "daca putem, venim maine in parc". Ma mai gandesc...

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Felicitari pt subiect!

Desi stiu ca nu este bine sa folosesc anumite expresii/amenintari... inevitabil mi se intampla sa le mai scap. Desi citisem intr-o carte de psihologia copilului ca trebuie sa fiu f. atenta la VORBE pt ca un copil retine tot si acorda o f. mare importanta VORBELOR noastre... acum vreo 3 luni ... baietelul meu de 4 ani plangea din nu stiu ce motiv(defapt este fff plangacios de felul lui )si parea ca nu mai inceteaza vreodata. Cam in acelasi timp l-a apucat si pe frate-su sa planga (avea doar 3 luni pe-atunci)iar eu cu nervii la pamant ca cel mare nu mai inceta cu vaicareala si exagerarea lui am zis catre cel mic ceva de genul "Daca plangi si tu... o sa plec de-acasa pana la urma". A... pai stati sa vedeti jale mare pe baiatul cel mare... si dai si plangi.... Si vine disperat... "Mami tu ai zis ca pleci si ne lasi singuri pe mine si pe bebelush" Atunci mi s-a aprins beculetul si-mi venea sa ma dau cu capul de toti peretii... si-acu' belea du' munca de lamurire cu copilul ca am batut campii.

Apropos de faptul ca-i atat de plangacios si vaicaricios si sensibilicos trebuie sa recunosc ca i-am tot pus "placa" ..."Baietii nu plang din orice". Stiu... nu e bine... nici nu stiu ce sa-i mai spun sa-l determin sa taca atunci cand il apuca plansul... defapt cred ca cell mai bine e sa tac si sa-l las sa-si faca numarul pt ca oricum nu reusesc sa-l impac cu nimic. In schimb stie sa spuna cand plang alti copii ca "Numai bebelushii FETITE plang". Nu de alta da' frate-su... bebelush fiind pe bune ca nu plange nici pe sfert din cat plange cel mare...(probabil... deocamdata).

Nu-mi place sa fie speriat cu diverse animale. O vecina ii spunea a daca nu-i cuminte vine broasca . Pai el era nepasator pt ca are broasca testoasa chiar in casa... stie ca sta cuminte in acvariu... deci nu o considera pericol. Apoi i-am spus vecinei sa nu-l mai sperie cu diverse personaje.

Deasemenea ma feresc sa ii spun ca facem un lucru... si sa nu-l facem. Faza nasoala a fost chiar duminica trecuta cand am avut niste musafiri care i-au spus ca vin a doua zi sa-l ia la ei...(defapt era o minciuna). Le-am spus ca nu au procedat corect pt ca a doua zi dimineata cand se va trezi ii va astepta sa il ia. Evident ca ei nu m-au crezut dar oricum faptul era consumat... insa dimineata si toata ziua respectiva mi-a facut capul calendar cu "Vine x sa ma ia sa ma joc la ei". I-am explicat ca nu au cum insa el ii mai asteapta si "astazi" ca sa zic asa pt ca in fiecare zi isi aduce aminte ca nu au venit sa-l ia la ei.

Notiunea timpului pt ziua de maine... deja si-a facut-o singur... "maine inseamna sa dorm o data"

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Da...asa a fost si la noi, notiunea timpului a fost foarte usor de inteles - s-a raportat la somn si totul a fost usor de inteles pt pici.
Din categoria replici "celebre" as mai aduaga
"mergi tu la scoala...dai de dracu, ...se da militaria jos din pod"
"pe cine iubesti tu mai mult, pe tati sau pe mami?"

Eu una nu promit nimic din ce stiu nu pot duce la indeplinire si asa i-am invatat si pe cei din jur. Cine a vrut sa ma asculte bine ,cine nu...si-a invatat lectia pe propria piele, in sensul ca la urmatoarea intalnire s-a ales din start cu intrebarea "Mi-ai promis ca ....si nu ti-ai tinut promisiunea, cum ai pretentia sa te mai cred?!"
Nu avem Bau bau, tigani, doctori...doar cand era micut ii mai spuneam ca Basescu ne opreste apa, ca altfel era jale la iesirea din baita, sau TV , pana ne-a zis copilul ca Base e plecat in alta tara si nu ne mai poate opri nici apa si nici TV. "Poate nu mai vine si ma balacesc toata seara". Si am incetat si cu prostia asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allbinutza spune:

Buna fetelor,interesant subiect.
Eu am fost terorizata toata copilaria de fraza"daca nu faci asta....sau nu esti cuminte etc. te duc la casa copilului".Si acuma ma mai gandesc cu groaza la momentele alea.Recunosc ca si eu din cand in cand mai fac amenintari aiurea dar cand imi trece supararea incerc sa le exlic ca doar am glumit si nu am vb serios.De multe ori nici nu ma baga in seama cand comentez aiurea.
Si faza cu necunoscutii care se baga in seama imi vine sa-i strang de gat mai ales cand zic de Bau-Bau,dar copii stiu ca nu exista Bau-Bau si nu-i mai intereseaza.
Singura data cand am rabufnit la o baba a fost cand era David mic,avea cred vreo 9-10 luni si aveam mari probleme cu somnul ca nu adormea decat dupa ce facea un concert de tipete de vreo 10 minute.Si in timp ce eu ma plimbam legnad caruciorul in parc(David urla cat il tineau plamanii,ceva normal pe vremea aceea)o desteapta de baba se apropie de mine si ma intreaba ce fac cu copilul de plnge asa,si eu cu nervii la pamant,ii raspund ca il omor.Dupa aia mi-a parut rau ca m-am rastit asa la ea,dar in momentul ala am zis ca innebunesc.

Pupici multi,sanatate si rabdare multa.

Silvia mamicutza de Davidutz(07.02.2006)si Emmutza(15.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Eu recunosc,ii spun fetitei mele unele lucruri...cum ar fii,daca mananci primesti cioco,papa tot ca sa cresti mare,mai ia o lingurita pentru mama,pentru tata,pentru Cora...atunci cand ai un copil ff mofturos,care nu mananca mai nimic,esti nevoit sa apelezi la tot felul de minciunele ca sa il faci sa manance.Si daca functioneaza sunt foarte multumita,ca altfel nu mananca...
Aaa,si o mai folosesc pe aceea,ca daca se loveste,o pup si ii trece.Chiar ea vine la mine cand se loveste,o pup si gata.Trece.De fapt,chiar am citit undeva,ca e dovedit ca acest lucru functioneaza.Cred ca actioneaza asupra psihicului copilului.

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot

In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

vorbind despre clisee (cred ca e singurul), noi avem totusi unul care functioneaza, asa ca noi il folosim: cand se loveste pupam sa treaca! Nu stiu daca inceteaza durerea, dar culmea e ca dupa pupic fata i se insenineaza.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Apropo de "te pup si-ti trece", copilul meu, invatat asa, nu concepea ca unul din noi sa se loveasca si sa nu fie, la randul lui, pupat. Chiar a intrebat-o odata, pe matusa lui, cand a vazut ca s-a lovit: "dar pe tine cine te pupa?"

Si apropo de "maine inseamna sa mai dorm o data", toti copiii nemti pe care-i cunosc, asa masoara timpul, cand sunt inca mici si au de asteptat ceva, intreaba: "Cate nopti trebuie sa mai dorm pana...?"

Sa-i spui copilului ca, daca nu face nu stiu ce, i se intampla una sau alta sau ca este dat nu stiu unde, sau ca il ia nu stiu cine, este complet gresit, de aici pot sa apara fobii, complexe, o perceptie deformata a realitatii.
Sa-l conditionezi, sa-l santajezi, iarasi nu e bine, cand mai creste, e posibil sa ti-o intoarca, sa faca acelasi lucru cu tine, ca doar te-a avut ca exemplu.
Ideal este sa ajungi sa-ti cunosti copilul, sa stii cum gandeste, cum reactioneaza, ce asteptari si dorinte are, ce ii place si ce nu si sa reusesti sa-l determini sa aleaga singur ce este mai bine pentru el, ce-l reprezinta.
Copilul meu mi-a spus odata, cand ii tot spuneam ce trebuie sa faca : "Mama, am impresia ca eu sunt jucaria ta cu telecomanda"
Atunci mi-am dat seama c-am exagerat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Eu am dus faza cu "te pup si-ti trece" si mai departe. S-a lovit odata si eram pana la coate-n spalat vase..pana sa apuc sa ma sterg ma loveste inspiratia: pupa-te, sa-ti treaca! .....

Culmea e ca s-a pupat frumos singurel la degetel si....i-a trecut!

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

..va sa zica "sa pupe mama sa treaca" rullz!

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput