Laptele de capra
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bulinuta27/bulinuta27.jpg)
bulinuta27 spune:
am terminat si noi cu laptele praf la aproape 4 ani si am trecut pe lapte de capra...fiert . eu il iau de la un magazin online laptesibranzadecapra.ro
bulinuta mamica de bulinel dragutel
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
erika85 spune:
Buna! Eu am citit despre laptele de capra ca are foarte putin fier, mai putin si decat laptele de vaca, si poate sa duca la anemie grava la copii. Pe de alta parte este foarte sanatos, mai usor de digerat decat laptele de vaca, poate sa consume chiar si persoanele care au intoleranta la laptele de vaca. Este si un bun antialergic, de ex daca capra mananca plante alergeni, ea produce anticorpi, si acesti anticorpi ajung in laptele ei. Sincer, si eu m-am gandit sa-i dau baietelului meu lapte de capra, deoarece el nu tolereaza laptele de vaca, dar el are si anemie si nu am curajul sa-i dau.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/SoriLea/SoriLea.jpg)
SoriLea spune:
Eu am fost crescuta cu lapte de capra inca de pe la 4-5 luni (din cate isi aminteste mama). A ramas fara lapte si nu am acceptat nici un alt fel de lapte (praf, vaca) si au incercat si de capra, pe care l-am acceptat fara probl. Si spune ca mi-a mers ff bn cu el. Poate unde am baut atunci prea mult, acum nici sa nu-l vad sau sa-i simt mirosul. Eu inca nu am incercat sa-i dau baietelui meu care are 1 anisor si 2.5 lunite, mergem pe lapte praf si ii merge ff bn. Nu exclud de al incerca la un moment dat si daca il acceta, cu placere.
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
SoriLea - Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)
http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Monnvas/Monnvas.jpg)
Monnvas spune:
Pediatrul mi-a recomandat sa nu il dau ca atare acum (pitic de 1,5 ani), din cauza aportului scazut de fier. Dar facut iaurt sau branzica e
Eu am luat de la laptesibranzadecapra.ro, doar ca astia livreaza in Bucuresti.
In hipermarketuri gasesti marca Andechser (sper ca am scris bine), e mai scump, dar e bio.
Vad ca ti-au mai oferit si celelalte fete alte variante.
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
cioburi de viata in 3
SILUAN trebuie sa traiasca!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/RAMONELLA/RAMONELLA.jpg)
RAMONELLA spune:
Multumesc inca o data pentru raspunsuri!
Am cautat la Cora si am gasit.Am cumparat de curiozitate,sa vedem daca ii place.L-am amestecat cu cel praf,jumi juma,si ii place f mult.Dar am sa-l cumpar direct de la sursa,ca asta de la Cora e cam scump...11 lei litrul,redus de la 15...
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot
In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"
![](images/user_woman.png)
adelamaria spune:
Ramo, eu am incercat sa-i dau fetei branza de capra. A gustat, dar n-a mai vrut pe urma. Cu lapte n-am incercat, suntem pe lapte praf inca. Dar nici eu, nici taica-sau nu bem lapte decat in cafea...asa ca nu-mi fac mari sperante.
Cum mai e Bea cu greutatea si mancarea?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luisa1983/luisa1983.jpg)
luisa1983 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui RAMONELLA Ati dat copiilor lapte de capra pana acum???Am inteles ca e foate sanatos.Dar ma gandesc ca daca se fierbe,isi cam pierde din proprietati.Si crud parca nu i l-as da... Oare se gaseste in comert???Ca eu n-am vazut pana acum... Ramonel,mami de ![]() 2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!" |
![](icon_smile_big.gif)
axxxa spune:
Nu mai dati laptele nefiert copiilor, se pot transmite multe boli de la animal, iar unele sunt chiar mortale.
Este cunoscut faptul ca prin lapte se pot transmite, de la animale bolnave la om, unele boli infectioase ca: tuberculoza, bruceloza, febra aftoasa. In mod cu totul accidental se mai pot gasi in lapte si alti agenti patogeni ca bacilul antraxului, bacili tifici, bacilul difteriei etc, fie datorita imbolnavirii animalelor, fie mai ales din cauza nerespectarii regulilor de igiena la muls si la manipularile ulterioare ale laptelui. Pentru a preveni transmiterea acestor boli, laptele nu trebuie consumat decat dupa o fierbere de 10-l5 minute.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/madau/madau.jpg)
madau spune:
Pt fetele care stau in Titan sau prin apropiere, exista in Auchan (Iris Mall) un dozator cu lapte de capra. Eu i-am luat o data Mirunei si i-a placut tare mult.Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX
gaia.nevia spune:
noi am dat peste laptele de capra din intamplare. Am fost la Cora sa refac stocul de Humana Junior, din care ai mei baieti beau amandoi cam 600ml/zi.
(Cel mare are 3 ani, cel mic aproape 2)
Si, stupoare, la raft gol gol, in depozit tot gol... fara lapte sa ma intorc acasa nu se putea, iar lapte praf nu mai beau domnii mei.
Asa ca m-am dus aiurea la raionul cu UHT, doar doar oi gasi ceva care sa ne salveze o zi doua.
Aici am dat peste raionul bio, si aveau lapte de capra, marca Andechser, scump ca naiba, 13lei, dar hai sa incercam...
Si am incercat. De atunci beau impreuna 1l/zi si nu mai vor altceva.
Ultima data cand am fost in Cora am luat 12l...
Nu stiam de aportul de fier, o sa casc gura pe eticheta... cred ca suplimentam fierul altfel, ca laptele nu mai am sanse sa-l schimb!