Ajutor!Bubita pe abdomen care se tot mareste!

Ajutor!Bubita pe abdomen care se tot mareste! | Autor: crialex06

Link direct la acest mesaj

Buna.

Mamici experimentate,am nevoie de un sfat de la voi,in cazul in care v-ati mai confruntat cu asa ceva...am fost la mare(la bulgari) cu baietelul meu de 3 ani si 8 luni.Am stat de vineri pana luni,timp in care s-a balacit in apa atat in piscina hotelului,cat si in mare.
Ei bine,duminica,am observat pe burtica lui ceva ca o zgarietura,mica si rotunda cam cat un varf de chibrit(semana putin cu o arsura,cam ca atunci cand se formeaza basica si-apoi se sparge).
Nu am acordat prea mare atentie,m-am gandit ca poate s-a zgariat pe undeva,sau poate s-a scarpinat mai rau si si-a luat pielea.
Numai ca,miercuri am observat ca zgarietura aia micuta a crescut destul de bine,in mijloc avand in fel de cojita si pe langa,pielea fiind rosie si putin umflata.
L-am dat cu Cicalfate,dar vad ca nu ii trece deloc,ba din contra,parca mai rau se intinde,e si mai mare,iar marginile sunt tot rosii si arata destul de urat.
In seara asta,l-am dat cu putin violet de gentiana...nu stiu insa daca am facut bine.

Nu-mi dau seama deloc ce ar putea fi...m-am gandit ca poate a fost o zgarietura si s-a infectat,dar rana este curata,fara puroi sau ulceratii,sau poate o ciuperca ceva,luata din apa?

Va rog din suflet,daca ati mai auzit de asa ceva,spuneti-mi si mie cam ce ar putea fi...oricum,luni il voi duce la un dermatolog,dar pana atunci,stau ca pe ace si ma tot gandesc ce ar putea sa fie.

Multumesc mult.

Cu drag,
Alexandra

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Cauta pe internet "ring worm pictures" si vezi daca "buba" este la fel. Din ceea ce ai descris pare a fi asta. Noi nu am avut niciodata, deci nu stiu cum se trateaza, dar daca este, poti intreba dr sau gasi raspunsuri online.
Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crialex06 spune:

Oana,multumesc mult pt raspuns.
Da,intr-adevar,cred ca asta este,desi la baietelul meu,nu pare atat de grav cum am vazut in poze.
Vad ca de aseara pana acum s-a mai marit putin,s-au intins marginile...abia astept sa merg luni cu el la dermatolog.

Inca o data,multumesc mult pt raspuns si multa sanatate si voua.

Cu drag,
Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MACARIE spune:

mai cauta si alte bubite pe corp, sa nu fie varicela (varsat de vant)....multa sanatate

---------------------------------------------------------------------

Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

cojitele alea mici din mijloc sigur nu sunt resturi de capusa?

Mergi la inceput

Macarie,nu este varicela,sau cel putin nu cred.Nu mai are si alte bubite pe corp,este singura,si arata mult prea rau ca sa fie varicela.

Zmotocel,nu cred ca sunt resturi de capusa,din cate stiu eu,capusa isi baga capul in piele,iar corpul ii ramane afara,deci l-as fi vazut,dar acum,nu mai sunt sigura de nimic.

Imi pare tare rau si ma simt vinovata ca nu i-am dat atentie,m-am gandit ca s-a zgariat undeva,si mai apoi,ca s-a scarpinat.
Offf,abia astept sa merg luni sa-l vada un doctor.
Deocamdata,am fost la farmacie si am luat o crema Clotrimazol...am vazut ca are efect antifungic si antimicotic.

Multumesc pt raspunsuri si multa sanatate va doresc.

Cu drag,
Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia1977 spune:

stiu pe cineva care asa a descoperit ca avea stafilococul auriu.
mai bine mergi la medic.
multa sanatate!

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Offf,da,azi am fost la doctor si ni s-a spus ca este impetigo(sau bube dulci).
Trebuie sa-l ung cu Fucidin de 3 ori pe zi si vineri sa mergem la control.

Sper sa-i fi pus diagnosticul corect si sa scapam cat mai repede.

Multa sanatate va doresc tuturor si numai bine.

Cu drag,
Alexandra

Mergi la inceput