Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***233***

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Atat de talentata is, incat postez un mesaj de doua ori...da'i unul important!

Ana, mama lui Andrei (14.03.2009)

Mergi la inceput

Trebuie sa ma concentrez mai des/sa gandesc mai des!

Ina, asa-mi place cand esti back in action!Despre intalneala m-ai intrebat, si ti-am si raspuns, dar stiu, batranetile sunt grele (doar suntem nascute in acelasi an!)....glumesc, evident, noi suntem tinere si ferice, spiritu' ne e sprintar si corpul bine conservat!(al tau mai mult, am meu mai putin)Eu as veni, iti dai seama, dar in primul weekend din septembrie mergem la o nunta, apoi al meu sot e supraaglomerat cu organizarea unui eveniment, care anul asta mai este si jubiliar(intre 15 si 19).... Io nu vreau sa va suparati pe mine, ca vin cu pretentii, dar, oare, mai ales ca toate fetele opteaza spre sf lui septembrie, nu s-ar putea sa alegem primul weekend din octombrie?Zau, nu-i pretentie, e doar o dorinta, ca tare v-as cunoaste si eu de-adevaratelea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mababei spune:

Ilinca, te gandisi si la mine?

Anaan, m-ai dat gata cu umorul! Poate uneori exprimarea mea e mai plastica dar in general eu zic ca-s destul de "plata" (eh, mai putin abdomenul meu, dar asta-i din alta poveste, da?)

Sa le fie de bine concediul "bulgaroaicelor", am inteles ca a fost foarte frumos!

Uali, frumos concediu ai avut si tu!

Intalneala: ne bagam! Mie zona Praid-ului imi place, si cred ca e accesibila tuturor, dar nu zicem pas altor destinatii ( tot din zona Harghitei). Noi am fost putin si in zona Vama-Gura Humorului, absolut incantatoare, dar e cam departe de Bucuresti/Deva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mababei spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anaan

Pai, nu-s si eu telepata/clarvazatoare/Mama Omida?!!!Mi-a fost dor de Mababei si Olga si, cu forta coplesitoare a gandirii mele, le-am adus pe forum!

Confirm! Nu m-am putut opune chemarii si desi casa-mi era sub asediu, eu trebuia sa viu aici, neaparat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Pe scurt si in graba:

1. Excursia, pt noi e ok septembrie, durau e ok, stiu ca au fost acolo v+t in vreo 3 tabere, nu ma omor dupa salina, dar accept orice locatie, insa in alegerea locatiei cred ca cel mai important este ce a scris gaza, sa fie zona de natura, cu pajiste, aer, iarba, nu oras!

2. ca tot veni vorba de gaza, am realizat ca de cand cu pozele digitale, nu am mai scos poze pe hartie :(, si deci astia mici, mai ales bb3, nu au mai atins o poza de mult timp... So, merci gaza, trebuie neaparat sa selectez cateva sa le scot pe hartie

3. dezbracat: la noi e mai simplu, tata nu exista prin casa, iar eu si singura nu prea stau dezbracata din motive de ne-diva si oglinzi pe hol . Dus fac cu perdea de dus, netransparenta [special mi-am luat-o!!!], insa la schimbat haine chiar dc merg in alta camera, mai vine dupa mine bb3 si ma priveste atent si analitic [dar NU fascinat, nuuu, ci cred ca evaluativ, cam cate kg ar trebui sa mai dau jos :))))]. In schimb, cei mari, adica tudor [vorba lui pisik, copilul de sex opus] cam de 1 an a inceput sa ma ocoleasca EL cu privirea daca ma vede accidental. Cumva, de la o varsta incolo [cu scoala cred] deduc ei ca delicat ar fi sa eviti privitul direct...

4. dyana, bine a zis cine a zis ca te conving eu cumva sa faci bb2!!! So, stiti ca de multe ori spuneam proverbul cu "ai 5 degete la o mana dar nu seamana unul cu altul". E adevarat ca ziceam in sens de oftat, negativ, adica voiam sa zic ca ACELEASI idei un copil le preia, altul nu. Dar exista si un sens pozitiv, MULT mai important, si anume ca fiecare copil poate avea ceva aparte care sa te bucure. In fond, desigur ca parintii isi iubesc copiii, daaaaaar e si mai ok cand ii SI admira!!!!! [sper sa fi scris clar!!!!!!!] Si cum fiecare copil e unic, fiecare va avea un potential de a-si bucura parintele cu o anumita calitate [sau sa ii zicem feature :)]. In plus, eu stiu ce inseamna sa ramai, peste ani, singur, cand unul din parinti si apoi amandoi, se duc... De aceea, eu l-am facut pe Tudor PENTRU veronica in primul rand, abia in randul 2 si pt mine [sigur, abia in randul 3 si pt tat-su ]. Eu stiu ca am oferit lui veronica OPORTUNITATEA de a intalni niste sentimente [ma rog, inca astept sa vie, mam'mareeee!!!] sentimente aparte pe care un om fara frati nu le poate avea, ORICAT de sentimental si cald este acel om. Prieten isi face fiecare, depinde mult de fiecare om in parte, dar frati..., nu ai cum sa ti "fabrici", doar parintii ti-i pot oferi... AICI am considerat eu ca e rolul meu... Sigur, tot la argumente sunt si momentele minunate cand ii privesti pe copilasi si zici ca uite, asa buni si rai cum sunt ei si asa buna sau rea cum esti tu ca mama/femeie, totusi sunt realizarile tale, si sunt cele mai mari impliniri. Eu cred ca decizia de a veni bb2 sta in primul rand in inima si gandirea unei mame, mama primului copil. Apoi, tatal si situatia financiara sunt chestii rezolvabile...

5. niko, ziceam ca o sa iti scriu SI EU. In primul rand din ce ai povestit e clar ca mihai nu e cam deloc patruns de sentimentul de tata. Pana si zari, tata lui v+t intreaba standard, in fiecare vineri, pe mess [cred ca din history ]: "ce le iau lui v+t?" si eu raspund, tot standard [dar nu din history]: "banane". Nu stiu cat contribuie varsta lui mihai, daaar, e totusi impardonabil. Totusi, decizia de divort trebuie sa aiba 2 componente: cea legata de activitatea sotului ca tata [unde e cam clar] si cea legata de fericirea ta de femeie. Aici eu vreau sa iti zic sa te gandesti cu ochii inchisi daca ai dori sa intalnesti un om cu ALTA fire/caracter etc si daca pe acel ALT om l-ai iubi. In sensul ca e important sa fi clara ca, daca nu ar intra in discutie deloc mario, ai vrea sa fie posibil sa mergi cu mihai undeva pe o insula minunata, sa va mai dati o sansa? Sau nu? Si cand SI la aceasta componenta vei fi clara, atunci e ok sa te desparti. Acum, legat de custodie, din experienta mea, iti scriu ca DESI TENDINTA initiala [cand tu inca esti ff suparata pe mihai] este sa te lupti si sa obtii custodie totala fara nici un contact cu mihai, mai bine ar fi sa obtii custodia la tine dar cu vizite controlate ale tatalui. Exista n argumente pt asta:
- un copil care isi vede din cand in cand tatal NU se considera un copil fara de tata, nu e deloc o victima;
- pot exista momente in viitor cand doamne fereste, ai vreo problema, si tatal va putea oferi un ajutor [stiu, iti pare imposibil acum, dar nu te supraestima peste viitor];
- pot exista momente cand trebuie sa decizi ceva pt copil, sa mearga in tabara x sau y, sau sa mearga la engleza sau germana, si o discutie constructiva cu tatal nu strica;
- sufletul tau nu va ramane plin cu ranchiuna, ci doar cu tristete ca nu a mers aceasta relatie; dar nu cu ranchiuna!
- nu e ok sa ai pe viitor o viata "politieneasca", in sensul ca sa stai stresata tu si mama ta ca poate apare mihai sa fure copilul. Multi barbati, daca li se interzice sa isi vada copiii, chiar de nu se omoara cu iubirea, numai de ai naibii oftica pe mama, luan copilul in mod nepermis. In schimb, majoritatea barbatilor care au voie sa isi viziteze copilul, o vor face, dar fara sa se inghesuie sau sa se dea peste cap. Asa ca incrancenearea de acum, aceasta lupta din timpul divortului, poate atrage dupa sine o viitoare viata politieneasca si proasta, in schimb, un dialog CONSTRUCTIV, ar putea indulci amareala unui divort.

Eu te sfatuiesc sa te prefaci ca nu esti manioasa pe mihai si sa incerci sa virbesti cu el constructiv despre cum ar fi mai bine pt mario sa traisca. Ii accentuezi ca tu doresti ca mihai sa RAMANA in continuare tatal lui mario [chiar daca in sinea ta il dispretuiesti, ACUM], sa il viziteze cand dioreste, dar cu instintarea si acordul vostru, si ca pt a SCUTI niste bani [cu care poate cumparati IMPREUNA ceva lui mario], ar fi bine sa divortati AMIABIL. La divortul amiabil nu este nevoie de avocat, se da din oficiu pt procedura de autoritate tutelara, si efectiv scutiti niste bani. Crede-ma, in genrela, 2 parinti pot ramane intr-o relatie amiabila, dupa divort, DACA VOR. Eu te-as sfatui sa vrei!

Ma poti intreba orice altceva, eu am divoratt mai demult, e adevarat, in 1999, cand o aveam doar pe veronica, totusi sunt chestii utile si azi. Aaa, si ce este important, daca obtii custodia pe numele tau vei scapa de problema cu declaratia notariala la iesirea din tara a lui mario, unde IARASI e bine sa fi cat de cat prieten cu tatal, stiu cazuri cand un elev bun nu a putut merge la olimpiade in strainatate pentru ca inversunatul [ca sa nu zic bou] de tata, ofticat de mama, nu a vrut sa semneze declaratia...!!!!!!!!]

Daca postarea asta fu pe scurt, va dati seama una pe lung dar stiu ca DEJA ma cunoasteti :)))))

Poze cu noi

Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 1 anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ela78
Cu Ianis n-am avut niciodata problema asta, el e si mai somnoros din fire, de mic titi dupa aceea il puneam in patut si gata!, n-am stat niciodata sa-l legan/plimb/dansez etc Acum el ne da semnalul cand e obosit, incepe sa-si arunce jucariile in cos, scoate dopul la cada cand s-a plictisit de jucat, se duce langa patut si pune capul pe patul mare cu degetele in gura.
[...]
Intalneala: noua ne convine oricand, numai sa stabilim mai repede perioada ca sa-si programeze sotul week-endul respectiv liber de la servici. Zona Baile Tusnad/Harghita/Tirgu Mures/ Mures (Joanna ) e foarte bine, si echitabil pentru toata lumea Anaan, abia astept sa ne cunoastem la munte Ilinca, sa stii ca te-am visat azi noapte, dar nu mai stiu in ce context.. Anamariane, trenul sau avionul pica din start, spuneai ca avionul costa 750 RON, motorina 150, avionul te lasa la Suceava si de acolo cum ajungi la pensiune?, bagajele cine le cara? + asteptatul prin gara/aeroport

Nici noi nu avem probleme cu somnul, de-aia nu zic nika... sa nu provoc depresii, dar noi NU MANCAM (ca-n bancul ala... "da, da'ei omoara negrii)

Si eu zic ca Mures-Harghita e ekitabil pt toata lumea, zole ca Vatra Dornei mi-ar placea la nebunie, dra nu cred ca se poate face intr-un we... Anaan, Ilinca, sper... tin mortzish sa ne vedem.

Si... ma gandeam... bucureshtencele cu masini mai mari (ca baba nostra e depasita de situatie... ) nu am putea sa o deportam la fata locului si pe madame Monn, ca prea se exkiveaza pe motiv ca nu-i migilocul de transport!!!???

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute

Mergi la inceput

Am urcat pe youtube cateva filmulete de la mare (sunt nelistate, nu se vad decat cu link direct, aviz celor ce apar in film... )

Discutie www.youtube.com/watch?v=7NQ87-UGWEg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=7NQ87-UGWEg
Hap http://www.youtube.com/watch?v=aRSPZn7StkAwww.youtube.com/watch?v=5mJqh5roMPU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=5mJqh5roMPU
Nelu www.youtube.com/watch?v=YBpRUB7l8ZU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=YBpRUB7l8ZU
Scari www.youtube.com/watch?v=Hq5gsUJ5fuY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Hq5gsUJ5fuY
Planta www.youtube.com/watch?v=2adGr75Bcu4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=2adGr75Bcu4

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui inapreda Noi am fost de simbata pe duminica la Praid (cu ocazia asta am aflat si eu ca e in Harghita, ca eu stiam ca e in jud. Mures ). Nu a fost programata din vreme, d' aia n-am anuntat. S-a dus sor' mea cu gasca si 4 copilasi (cel mai mare avea 3 ani!) si, mai mult pentru Ian, ne-am hotarit sa mergem si noi.

Ian s-o comportat IMPECABIL!!!!! S-a jucat, a alergat, s-a bagat in seama pe linga ceilalti copii, a agatat o fetitza (da' numa' in joaca, sa-si verifice talentele, Ilinca! ), a mincat de numa' numa, a dansat, ce mai, a fost lumea lui!
[...]
Desi sor' mea l-a dus pe Mark (nepotelu') la salina, noi am preferat sa nu mergem. Sor' mea zice ca-i super distractie acolo si ca toti copiii au fost mega incintati

Si Adela s-a simtit super ok la ziua verisora-sii (sambata), s-a jucat cu copiii pana a picat lata (si noi ne-am dus tot "pt ea").. Cand o vedeam cat ii place, nici nu mai conta ca nu era tocmai stilul nostru de petrecere... Nici petrecere "de copii" nu era, dar pt ei nu conta.

Eu nu am inteles de ce ar putea fi "NU" salina, dar nu am avut timp sa dezvolt... adik... ok, e utila pt anumite boli.. pt altii ar putea fi inutila, nicidecum nociva... daca luam masuri pt diferenta de temperatura, desigur) - adik de la noi un vot "pro" Praid

Mergi la inceput

Denisamada, dorinta intalnirii e reciproca!

Am vazut filmuletele si am ras cu mare pofta!Nu stiu ce mesaje isi transmit copiii astia, dar la primul filmulet, dupa ce s-a uitat foarte interesat la Adelake si-a mormait si el ceva in limba lui, Andrei s-a dus in bucatarie si a aparut cu o bucata de prajitura cu mere cu care tinea mortis s-o hraneasca pe Adela

Pisi de Novus e mortal in placarea bebelusilor!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mihaelacg

se pare ca micuta bris e chiar incantata de lucrul ei.pai pt prima zi eu cred ca s-a descurcat de minune.mie oricum mi se pare o etapa importanta.chiar ca trece timpul.
nu stiu, eu unde nu mai am nicio motivatie sa ma intorc cu drag la munca, despartirea de maria mi se pare crunta. mai ales cand stiu ca ma intorc la munca pt 8 mil, mai putin decat iau acum.asa mi-e de drag

Da... eu adeseori ma gandesc la prima nostra echo, pe care mi-a facut-o Costin cu ecograful medicului nostru de familie si nu stia sigur daca punctuletul ala e bebele nostru... sau trebuie sa cautam alt "punctuletz" (el nu a facut inca cursul de echo.. )

Cand am intrat in CIC nu eram 100% hotarata sa stau 2 ani... stiam ca nu o sa am cu cine sa o las, dar ma temeam ca nu voi rezista sa las "activitatea" pt 2 ani... acum nu stiu cum o sa o las dupa 2 ani pt a ma intoarce la servic... am mai pastrat legatura cu congrese, studii, de frik sa nu uit kiar tot, dar ma gandesc cum va fi sa merg zi de zi la spital, sa o las la gradi, si mai ales cum va fi prima garda...

Mergi la inceput