Ce jucarii cumparam copiilor?

Ce jucarii cumparam copiilor? | Autor: Cori83

Link direct la acest mesaj

Eu sunt aproape disperata, fiu-meu e innebunit dupa calculator si laptop si nu prea acorda atentie jucariilor clasice. Eu ii cumpar destul de des masinute sau jucarii telecomandate dar se cam plictiseste. Ce site-uri care comercializeaza jucarii cunoasteti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Cori, ce varsta are baietelul tau? Conteaza si asta

Ce jucarii are eva la 1 an si jumatate: jucarii pe baza de constructie, adica gen lego, gen cuburi care se baga in diverse forme, jucarii muzicale educative(care spun culorile si literele), balansoar(nu leaganul acela de bebelusi, ci are un balansoar calut din plastic si mai are un hip hop pe care se zgaltaie ea), papusi vorbitoare, diverse cuburi ce contin diverse activitati, girafa din aceea la care-i pui pe gat cercuri de diferite forme,carucior de papusa, cratiti si oale de jucarie,o tabla magnetica pe care scrie si apoi sterge, pian...etc

Ti-am zis o parte din ele, care mi s-au parut mai importante. Mai are o gramada de joaca afara,masinute de tot felul, papusici, carti colorate, etc.

Si eva este inebunita dupa laptop si calculator, cred ca majoritatea copiilor sunt, mai ales cei care vad la parintii lor.

Si eva este inebunita dupa: sticle, capace, telecomenzi(mi-a zapacit si televizoarele si aerele conditionate), reviste, plinta de la parchet(sa vezi ce incantata e cand reuseste sa o scoata), etc.

Ce intentionez sa-i cumpar intr-un viitor apropiat: o tabla care pe o parte are magnet si care contine 98 de piese, cifre si litere cu magnetei, iar pe cealalta parte are de colorat cu carioca.

Ea deja mazgaleste tot ce prinde daca gaseste ceva de desenat, iar in prezent am mutat toti magneteii care erau pe frigider, la nivelul ei, pentru ca se distreaza teribil sa-i dea jos si sa-i puna la loc

Dar, bineinteles, conteaza si varsta copilului si sexul lui.

Sper ca ti-am putut fi de folos

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Cori, eu chiar de curand am scris pe blog (la semnatura) un subiect cu jucarii in functie de varsta. Am si cateva poze cu jucarii. Daca arunci o privire poate iti vine vreo idee.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Apropos...ca am citit la blogul Jasminei

ieri am iesit in parc cu eva si nu a vrut sa iasa fara un bebe(jucarie)
si pana am ajuns in parc, avea bebele in brate si o sticla cu apa.
bea din sticla, apoi ii dadea si lui bebe si tot asa

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Din experienta mea,cred ca cele mai potrivite jucarii sunt acelea care le stimuleaza simturile(la varste mici:muzica,culorile,limbajul,formele geometrice din acele jucarii care le indica recunoasterea lor,recunoasterea functionalitatii unor obiecte din casa) si acelea care stimuleaza creativitatea si logica,ulterior:gen lego,puzzle.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

depinde foarte mult de varsta copilului.
Noi am preferat jucariile care sa nu-i de-a nimic de-a gata.
Am evitat jucarii fff colorate si zgomotoase care fac tot ce trebuie si copilul doar le priveste si se mira

De vreo 2 ani incoace, inafara de diverse figurine vazute pe la TV, si-a facut singur jucarii din bucati de lemn, hartie sau piatra

Ieri de exemplu a mesterit cu sotul 2 corabii de pirati si 2 avioane din cateva bucati de lemn gasite in lada de la soba. La o cabana la munte. Si impreuna cu o buturuga maricica le-a carat acasa pe toate.

Cu alte cuvinte...eu cam nu mai cumpar jucarii.

Pe la 2 ani a primit lego, la 3 ani a primit cuburi de lemn, pe care le are si azi la 6 ani. Pe langa astea s-au perindat tot felul de plasticuri colorate fara vreun interes deosebit sau de lunga durata.

Toate cele bune!

blog
proud
"Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente,
iar mintile reduse ii discuta pe altii."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

mi-am amintit de thomas si trenuletele prietene + calea ferata din lemn, autobusul galben cu copilasii care merg la gradinita, ceva masini de pompieri si basculante, casuta ferma cu animalele si multe animale de cauciuc de la cele salbatice pana la insecte, se comercializeaza in pachete pe feluri de animale, sunt ieftine si copiilor mei le-a placut intodeauna.
Si in ultima vreme robotii care pana la urma tot din lego sunt mai interesanti.

astea au fost mereu pe locul 3 in topul preferintelor copilului meu dar toate au avut un loc important in dezvoltarea lui(cred)

blog
proud
"Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente,
iar mintile reduse ii discuta pe altii."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Cred ca,mai mult decat a le oferi copiilor jucarii,e bine sa le oferim materiale diverse pe care sa le foloseasca in joaca.In vreme ce noi consideram jocul ca pe ceva pur distractiv,care le umple timpul si ne lasa si pe noi,ca parinti,usor mai liberi(vezi faze rostite in mod involuntar,de genul "lasa-ma si du-te si te joaca cu ceva!" ma regasesc uneori aici,din pacate),pentru ei este joaca este principala cale de invatare la varsta foarte mica sau prescolara.
Tocmai de aceea,materialele puse la dispozitie ar trebui sa fie cat mai variate(cu cat mai simple,cu atat mai bine):culori,creioane,cuburi,piese care se asociaza intre ele,carti(muuulte carti,cu imagini frumoase si potrivite varstei),miniaturi din lumea reala(cum spunea si Ana_A,animale,insecte,plante din cauciuc sau plastic sunt super),lucruri care sa stimuleze imaginatia si sa nu omoare creativitatea,prin meniul (electronic,de pilda) impus.Astfel,bucata de lemn ce azi e avion,maine poate fi pod,poimaine vazuta ca pasare si tot asa.
Eu personal am retineri cand e vorba de jucarii cu baterii,cantatoare si atragatoare prin lumini si muzica-sunt bune cat tin bateriile,apoi doar cosul de gunoi,cel mult lada de jucarii le asteapta.O jucarie,doua acolo,cu meniu electronic sunt ok(potrivite varstei copilului),dar prefer sa le pun la dispozitie cu totul altceva,parca.

Daca e vorba exclusiv de jucarii cumparate,inclin sa dau un ban mai mult si sa aleg ceva de calitate(jucarii rezistente,cele din lemn care nu aschiaza sau pvc care nu se crapa usor si nu e toxic pt copii mici,samd.calitatea le asigura si o convietuire mai lunga de o sapt-doua ).

cu Anne 38+ ,iar Sarah(2007) si Mark(2008) abia asteapta sa fie bebe gata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

jasmin, f util articolul! ai idee de ce nu pot vedea pozele?
de altfel si blogul, cred ca am sa trec mai des pe la tine.

acum, la subiect: site-uri sunt multe de unde poti comanda, dar e impotriva regulamentului sa le scriem aici...
- nestiind ce varsta are copilul, iti spun ce merge la noi, avem acum 1 an si 10 luni. o sa ma refer strict la perioada asta, jucariile de bebe de pana intr-un an cred ca ies din discutie, al tau zici ca deja e pasionat de laptop.
- printre preferinte: jucarii de tras si de impins (chiar si acum mai folosesc antemergatorul), carucioare/roabe, lego, puzzle din lemn cu 4-8 piese, unele cu sunete, cuburi de lemn de pus unele peste altele, sortator de forme, piramida montessori (cercuri de pus pe bat), masini (am cautat sa le iau simple, fara functii, sa invete sa le impinga singuri sau de la unul la altul, a mers), animalute din plastic, mingiile, caluti (simpli, din plastic, cu roti, pe care ii conduc singuri, cu ajutorul picioarelor), tricicleta e de asemenea la mare pret, incep deja sa dea la pedale.
- instrumentele muzicale pot fi iarasi f utile, nu cele care functioneaza cu baterii, ci mecanice, asa cred ca le spune. gen xilofon, o toba mica, o castanieta.
- si culorile/cariocile/cartile de desenat sau cartile, cam de orice fel. daca pana mai ieri erau bune doar de ros, acum incep sa aiba preferinte la imagini si rabdare sa le explic ce e pe acolo. invatam impreuna sa coloram. o carte, o agenda, un picior de copil, un perete...
- evident ca le plac toooate jucariile cu sunete si lumini, insa usor-usor incep sa nu le mai cumpar astfel de jucarii, prefer sa-si puna mintea la contributie mai mult decat prin apasarea de butoane.
jocurile de indemanare pot fi si ele iubite de cei mici (gen insirat margele pe o ata, asta chiar mi-am propus sa le cumpar, desi se poate f bine improviza, cu ce gasesti prin casa).

Ceata lui pitigoi: Luminita, Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cori83 spune:

Multumesc pentru raspunsurile voastre, chiar imi sunt utile. Foarte interesant blogul Iasminei, o sa-l recomand mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Multumesc foarte mult pentru aprecieri. De fapt sunt inca la inceput de drum cu blogul si inca nu m-am prins prea bine cum functioneaza. Sper sa devina si mai interesant cu timpul. Chiar mi-as dori sa-l fac frumos si mai interesant. Am deja un plan de viitoare subiecte dar nu vreau sa ma desconspir

Luminita, nu stiu de ce nu poti vedea pozele. S-a rezolvat?

Asa e, tocmai de asta nu am pus nici eu link-uri, pentru a nu face reclama. Dar jucarii sunt multe si interesante. Poti sa dai search pe gugal sau goagal si gasesti. Dar foarte interesante sunt jucariile hand made, eventual construite chiar de parinti cu ajutorul copilului (sau invers). Cine are imaginatie poate face foarte multe.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput