Ce jucarii cumparam copiilor?
Raspunsuri - Pagina 2
IRA_LIZA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cori83 Eu sunt aproape disperata, fiu-meu e innebunit dupa calculator si laptop si nu prea acorda atentie jucariilor clasice. Eu ii cumpar destul de des masinute sau jucarii telecomandate dar se cam plictiseste. Ce site-uri care comercializeaza jucarii cunoasteti? |
Posibil k baietelul tau vede la voi o atractie deosebita pt calculator si atunci desigur k va cauta si el ce-o fi interesant in permanenta acolo. Daca adaugam cantecele, filmulete, etc pe care le-a vazut pe monitor, e clar - si cred k prbl asta o au multi bebei/copii.
Noi avem jucarii o gramada - si dintre cele cantatoare si din celelalte - insa se pare k pietricelele, crengutele, cochiliile melcilor si nu in ultimul rand jucariile celorlalti copii sunt mult, muuult mai interesante.
F interesata in ultima vreme este de carutul de papusi (cu sau fara papusa inauntru, papusa e optionala ). Si de rotile acelea care sunt impinse cu un bat. Atat doar k rotile p[e noi ne tin cateeva zile doar, sunt tare fragile in zona furcii care cuprinde roata.
Sa nu uit, Eliza mea are 1 an si aproapte 7 luni.
Ira, mamica Elizei
Jasmin012 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui IRA_LIZA
Posibil k baietelul tau vede la voi o atractie deosebita pt calculator si atunci desigur k va cauta si el ce-o fi interesant in permanenta acolo. Daca adaugam cantecele, filmulete, etc pe care le-a vazut pe monitor, e clar - si cred k prbl asta o au multi bebei/copii. Noi avem jucarii o gramada - si dintre cele cantatoare si din celelalte - insa se pare k pietricelele, crengutele, cochiliile melcilor si nu in ultimul rand jucariile celorlalti copii sunt mult, muuult mai interesante. F interesata in ultima vreme este de carutul de papusi (cu sau fara papusa inauntru, papusa e optionala ). Si de rotile acelea care sunt impinse cu un bat. Atat doar k rotile p[e noi ne tin cateeva zile doar, sunt tare fragile in zona furcii care cuprinde roata. Sa nu uit, Eliza mea are 1 an si aproapte 7 luni. Ira, mamica Elizei |
Ira, exact, se zice ca jucariile cele mai frumoase nu sunt cele scumpe ci cele simple, facute in casa, ca cele amintite de tine.
Daaaa, apropos de carut de papusi, si Lucas avea acum un an, exact la varsta fetitei tale, aceeasi dragoste de a plimba carutul (la noi era gol, ca nu voia sa plimbe nici macar un plush, il interesa doar sa impinga acel carut si faea asta ore intregi prin casa si pe-afara.)
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
szivarvany spune:
Fi`mea, la 6 ani, inca prefera plastelina, acuarelele, lipiciul cu sclipirici, forfecutele cu diverse forme de taiat.
De cateva zile a redescoperit plimbatul papusilor in carucioare, unde isi mai plimba si catelul si "vaccineaza" toate plusurile si papusile cu noile seringi (evident, fara ace, primite de la pediatra).
La calculator(care este la discretie) se cere cam o data / luna, cand o las sa stea atat cat isi doreste, isi pune cd-urile educative, mai intra pe site-urile ei din favorites dar mai mult de 40 de minute nu o acapareaza. Prefera altceva.
Inca nu i plac jocurile de societate ... si ma lasa sa ma joc singura
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I Love DC&page=3" target="_blank">Avem foto in concurs si acum ne laudam
IRA_LIZA spune:
Acu', cinstit va spun, ma ghidez mult dupa preferintele Elizei exprimate fata de jucariile celorlalti copii: daca vad k ii place mult o jucarie, incerc sa aflu ce firma o produce/importa si, daca am bani si se gaseste pe piata, cel mai probabil i-o iau (existand sanse sa-i placa si daca o are pe-a ei - sanse, nu garantii).
O vreme am citi mult despre jucariile educative, insa pana la urma am renuntat la ideea de a-i influenta gusturile la o varsta atat de mica numai pt k vreau eu sa fiu in randul lumii, o las sa fie ea formator de opinie in casa ref la jucarii. Macar vara asta. E prima ei vara de libertate, merge, alearga, e fericita si asta conteaza cel mai mult pt noi. Cu echilibru si oarecare discernamant ne intelegem toti cu toti, avem timp pt toate cele...
Asta-iarna a fost mai greu pt k, neinteractionand cu alti copii de varsta ei si cu jucariile lor si fiind si destul de mica, i-am cumparat "la ghici" vreo 2 sortatoare si vreo cateva jucarii cu cantecele si luminite. Era si mica si oricum avea alte prioritati, abia invatase sa mearga
Ira, mamica Elizei
Jasmin012 spune:
Eu zic totusi ca nu poti sa dai gres cu jucariile muzicale, mai ales daca mai au si luminite si alte chestii. Lucas a primit la 5 luni un pian muzical cu ferma de animale (scria ca e pentru 9+ luni), dar el s-a jucat cu el de la 5 luni si pana si in zilele noastre, cand are 2 ani si 8 luni. In timp a mai primit 2 piane asemanatoare si chiar s-a jucat cu toate.
Referitor la jucarii simple, fiu-meu imi scoate dn cand in cand din dulap capacele de bucatarie si alte cutiute metalice si mi le insira in sufragerie. La inceput ma deranja, ca trebuia sa strang ditamai pravalia, dar l-am lasat in pace. Am observat ca-i plac mult. So...
silvi_2005 spune:
Cori nu ai mentionat ce varsta are fiul tau dar daca e inebunit dupa laptop banuiesc ca are peste 4 ani . Noi suntem mari pasionati de cumparat jucarii, ne jucam si noi in rand cu el si asta conteaza cel mai mult. Nu pot sa zic un gen anume, avem de la educative gen ferma animalelor de la Chicco , ceva telefon interactiv, la castele demontabile cu cavaleri si soldati, ferma de animale cu animale si safari, statie de pompieri si de politie ( atat de la lego cat si de la Abrik, foarte frumoase amandoua). Avem gari si trenuri de la duplo si facem santiere intregi, garaje si masinute de toate mamele si marimile.....cred ca ei nu vor ceva anume ci cate ceva din toate. Noi il lasam cand mergem la magazin sa isi alega ce vrea el, o singura jucarie sau set mic, de multe ori si-a ales lucruri la cere nici nu ne-am fi gandit un copacel de plastic cu fructe, o casuta banala dar cu care isi facea el acasa istoriile lui.
Ii facem pe rand cate o seara o data cu trenuri si atunci citim povesti cu thomas, facem linii si santier impreuna, alta data curse de masini sau expeditii safari , am obsercat ca e interesat sa ne vada implicati si pe noi, destul de putin se joaca singur si sa facem in asa fel incat sa para importanta joaca .
De jucat pe televizor sau pe laptop nu vb face si asta binenteles dar nu e dependent de nimic anume, trece el repede de la una la alta. Poate ideea cu oragnizatul de tematici de joc sa va ajute.
Site-uri nu stiu ce sa iti recomand sa livreze si in Romania, noi luam de pe Amazon si Fnac plus ceva site-uri de aici din Franta, dar sincer de pe site luam numai lego daca e oferta sau desene si filme, jucarii il lasam pe el sa isi aleaga.
Jasmin012 spune:
are 3 ani. Am aflat dintr-un post la alt subiect.