Bobocei de sept-oct 2008 (303)
Raspunsuri - Pagina 19
Nocom spune:
Doamne babytza, ce trebuie sa fie in sufletele voastre! Minuni se intampla tot timpul, sa nu va pierdeti speranta!!!! O sa fie bine! 
nikolici offf, saracuta Karinuta! O sa-i fie greu la inceput, si tie de 100 de ori mai greu insa sper din suflet ca perioada de acomodare sa fie cat mai scurta, si K sa mearga cu placere la gradi, la copii....
Aaaa, si eu zic ca ar fi mai usor pentru toata lumea s-o duca tati. Nici Matei nu plangea asa mult cand il ducea tati... fata de cand il duceam eu.....
andreutac eu in locul tau as astepta pana la primavara. Colectivitatea nu inseamna numia lucruri bune mai ales la o varsta asa de mica. Poate la o gradi particulara unde sunt mai putini in grupa...... dar eu tot as mai astepta 
tzitziri spune:
andreutac, din aceleasi motive l-am dat si noi pe David.Nu eram (inca) constransi sa mearga de acum la gradi (puteam astepta pana la 2 ani deci inca vreo 2-3 luni) dar eu cred ca asa e cel mai bine pentru ei.
Interactioneaza altfel cu copiii...si cu doamnele de acolo.E mai 'ghidat' spre activitati care sa il tina ocupat si sa ii placa, e altceva decat daca ne jucam noi pur si simplu cu el sau daca se joaca cu copiii in parc.
Eu nu regret deloc ca l-am dat acum.
David a fost dat initial la program pana la 12 (adica pana la masa de pranz) dorind ca eventual din septembrie sa ramana si la masa.Doar ca deja dupa o saptamana se cerea singur sa ramana si la masa asa ca acum ramane pana la 13.Acum astept sa ceara sa ramana si la nani acolo![]()
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso
mamidestefan spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui babytza Nu am mai scris, nu am vrut sa va intristez si pe voi. Sunt destui bobocei bolnavi, ca sa va mai zapacesc si eu cu vesti triste. Am luat-o pe mama acasa de marti. M-a sunat dr ei ca nu mai au ce sa ii faca. E grava situatia ei, sfarsitul e aproape. I-au mai dat o saptamana, maxim doua....sau o minune poate, sa se puna pe picioare.. Se chinuie si are dureri mari , mi se rupe sufletul sa o vad pe mama cum sufera si eu sa nu pot face nimik. O sa vorbesc cu dr sa imi mai dea niste calmante pentru ea , ca ce am acum nu fac fata... E greu sa o vad asa , mi-e greu cu ea si cu soricelul cand suntem singuri acasa, dar m-au ajutat toti cand au putut. Tina a plecat azi in tabara , ma bucur, ca nu mai e aici si se distreaza, ca si ea m-a ajutat o gramada saracuta .... David e cel mai bine dispus copil in ultimile zile, imi umple inima de bucurie. Mai ales ca mananca excelent si doarme dimineata pana la 9 chiar 10 ieri. Parca simte ca suntem nedormiti noaptea .... Biletele noastre sunt anulate, nu stim cand mai plecam.... Acum ma intreb oare daca va mai apuca ziua ei , saptamana viitoare pe 10 va pup pe toate si va citesc mereu ![]() Babytza si puii Valentina David |
Doamne Rox ..ce vesti triste!

Recunosc ca nu stiu prea multe despre situatia mamei tale..dar nu exista nici o varianta alternativa..de incercat ..macar in ultima instanta..acolo unde medicina alopata nu da nici o sansa poate sa vina alea alternative cu ceva..Doamne ajuta sa treceti cu bine peste hopul asta!

LIDIA
de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)
mamidestefan spune:
| citat din mesajul lui andreutac Referitor la gradinita as vrea sa va cer si eu parerea. De vreo luna de zile ma tot gandesc s-o inscriu pe Eva la o gradi, cu program scurt pentru inceput. Noi avem o bona, care vine 4h/zi si ma ajuta cu ea, o femeie tare cumsecade care o iubeste f mult pe Eva, o ingrijeste, iar Eva s-a acomodat extraordinar cu ea. Deci, din punctul asta de vedere n-ar fi probleme. Am observat insa ca Eva este dornica de socializare, de integrare intr-un grup, e in general atrasa de copiii mai marisori care se joaca in fel si chip si care o primesc si pe ea sa contribuie cu ceva la jocul lor. Ma gandesc ca din punctul asta de vedere i-ar prinde tare bine experienta cu gradinita, mai ales ca va veni toamna, vremea urata, ploioasa si nu va mai sta afara atat de mult cat sta acum pe timp de vara, iar in casa in general se plictiseste f repede de jucarii, jocuri, etc, oricat am incerca noi sa improvizam cate ceva nou. Totodata, ma gandesc ca la o gradinita personalul este specializat, stie cum sa ia copii, sa-i atraga in diverse activitati, au tot felul de metode, canta, danseaza...deci, nu cred ca s-ar plictisi. Voi cum ati proceda in locul meu? ![]() Andreea, cea mai fericita mamica de Eva Maria |
Daca as fi in locul tau ...as zice de 100 de ori NU gradi.. pina spre 3 ani sunt mult prea multe minusuri la gradi, care sa compenseze plusul de socializare.
Iar daca ai o bona buna poate sa duca fata in parc pe putin 4-5 ore pe zi...timp berechet sa socializeze cu mult mai multi copii si intr-un cadru familiar ei.
Asta e parerea mea acum , nu ma intreba ce gindeam cu 3 ani in urma ca ai sa fii foarte surprinsa.
Sa iei decizia cea mai buna!LIDIA
300 spune:
Babytza primeste un gand bun de la mine sa te mai intareasca. Imi pare tare rau ca se chinuie atat de mult biata ta mama, acestea sunt momente grele pentru toata lumea.
Fetelor mai are careva o pompa de muls electrica? M-am hotarat sa donez lapte pentru un copilas de o luna. Daca printre mamele care alapteaza (in Bucuresti) e cineva dispusa sa ajute in acest mod ii dau detalii pe privat.
andreutac spune:
Babytza, 
Va multumesc pt. raspunsuri, mai astept si altele, bineinteles
. Asta e de fapt dilema mea: avantajele socializarii versus imbolnaviri. Stiu ca nu-i putem tine sub un clopot de sticla si nu-i putem feri de toate pericolele, insa e tare greu sa-i vezi bolnaviori. Nu va ascund ca de fiecare data cand citesc de un bobocel bolnavior mi se rupe inima si instant ma pun in locul mamicii respective, ma gandesc la suferinta puiutului, etc. Totusi, pe de alta parte, cred ca la 3 ani va fi aceeasi poveste, daca este reala informatia conform careia imunitatea copilului se dezvolta dupa 4 ani. Si atunci, ce facem??!!
dyanira spune:
Salutari si de la noi!!
Am citit pe fuga aseara tarziu ne-am intors si sunt obosita rupta insa nu puteam sa nu intru sa scriu.
Babytza iti doresc multa putere!!!Ma rog sa se intample o minune si mama ta sa isi revina.Suntem cu sufletul alaturi de voi in incercarea asta grea prin care treceti.
Kllemicu placere
Nikolici imi pare tare rau.Pot sa inteleg ce e in sufletul tau.
Andreutac am exact aceiasi parere despre gradi ca si Lidia.Eu pana la 3 ani nici nu ma gandesc sa dau copilul desi am mai spus probabil ma repet nu am in acest moment cine sa stea cu el.Mai caut sper sa gasesc pe cineva pana in sept dar GRADI CLAR NU la varsta asta si am multe argumente pt asta toate din interiorul sistemului.Dupa 3-3,5 ani situatia se schimba si atunci gradi e ok.
Dar normal e doar o parere nu trebuie sa o iei de buna sau sa faci asa insa crede-ma ca stiu ce zic am vazut multe crese/gradi si nu de viozonat e vorba...
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
tzitziri spune:
Dya, ce inseamna 'din interiorul sistemului'?
Sistemul public de invatamant nu primeste copii pana la 3 ani.Sistemul privat da..la care sistem te referi?
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso
mamidestefan spune:
subiect delicat "Gradi"![]()
Din zisele unui psiholog specializat pe problemele copiilor, am cules urmatoarea scara decizionala atunci cind e vorba de a lasa copilul sub trei ani in grija cuiva:
locul 1. parintele (mama/tata)
locul 2. bunici/matusi/ alte rude
locul 3. bona
locul 4. gradi.
Doamna respectiva insista ca abia dupa ce sunt epuizate toate alternativele sa se aleaga gradinita ca optiune. Ea venea cu plusurile si minusurile fiecarei variante, dar e mai complicat sa reproduc ideile ei aici.
LIDIA
andreutac spune:
| citat din mesajul lui mamidestefan subiect delicat "Gradi" Din zisele unui psiholog specializat pe problemele copiilor, am cules urmatoarea scara decizionala atunci cind e vorba de a lasa copilul sub trei ani in grija cuiva: locul 1. parintele (mama/tata) locul 2. bunici/matusi/ alte rude locul 3. bona locul 4. gradi. Doamna respectiva insista ca abia dupa ce sunt epuizate toate alternativele sa se aleaga gradinita ca optiune. Ea venea cu plusurile si minusurile fiecarei variante, dar e mai complicat sa reproduc ideile ei aici. ![]() LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006) |
Daca ai timp si chef, incearca sa reproduci macar plusurile si minusurile privitoare la gradinita. Cred ca e un subiect delicat, insa parerea mea e ca merita dezbatut, avand in vedere ca aproape toate suntem interesate.

Eva Maria