Bobocei de sept-oct 2008 (303)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

neata!!
si merci de cafea, acum ma asez sa o beau!!

Ada, sper sa va acomodati repede cu noul program si sa fie bine la serviciu!!!!

abe, am plecat de la ideea de a ne juca cu ingredientele, a le amesteca, sa-i dau de lucru util, cumva. am facut o coca de paine, dar fara drojdie (faina, apa calda, sare), am scris despre asta aici:
http://www.okey.ro/claudette/index.php/faina-drojdie-apa-sare-punem-in-covata-mare.html

Nerantula, sper sa scapati repede de tuse!!
cat despre "Nu"...nervi de otel iti trebuie!! am avut o peroada din asta, dar cred ca a revenit, mai puternica, as zice si firesc, in acelasi timp...
exact cum spune Muhh, "vreau apa" hai sa-ti dau apa "nu mai vreau apa!!"...adica in secunda 2, dupa ce am zis eu, el vrea exact invers
Ana Savin spune ca perioadele acestea ce par de dezechilibru, sunt de fapt f importante in evolutia copilului, sunt perioadele cand ei acumuleaza.
acum, ei incep sa vada posibilitatile multiple are situatiilor, afla ca pot merge si la stanga si la dreapta, insa apare dilema si nu se pot hotara
trebuie sa fim consecventi noi, cei din familie, sa le spunem mereu de ce sa faca un lucru si nu altul...de obicei, prin explicatie, discutie, copilul ajunge sa faca ce vrei tu, adica sa stinga focul ala si sa-si indrepte atentia spre altceva
de ex: vreau apa, sa-ti dau apa: nu mai vreau apa! (noi continuam) iti este sete? da...sa-ti dau apa! daca zice da-mi: ce sete-ti era! bei apa cand iti e sete; daca zice nu: inseamna ca nu ti-e sete, hai sa ne jucam cu....
e important sa le spunem de ce alegem o anumita actiune si nu alta, conform cu nevoile noastre, apoi sa gasim ceva ce cu siguranta vor sa faca, pentru ca lucurile obisnuite le ofera siguranta, ancora de care au nevoie

cred ca nu exista o solutie universal valabila si cheia este sa ii intelegem, sa intelegem de ce se comporta intr-un anumit fel la un moment dat...si sa ne pastram calmul, pentru a nu-i dezorganiza mai mult

Mergi la inceput

Claudia, ma dau si eu cu parerea, desi nu ma pricep la bilingvism, multilingvism...
probabil va Lucia are nevoie acum sa-si sedimenteze cunostintele de germana, sa le probeze si faptul ca voi nu o sustineti in asta, nu cred ca-i face bine
e posibil ca ea sa capete aversiune pentru limba romana, tocmai pentru ca incercati sa i-o impuneti
ea este mica inca, va avea timp sa vorbeasca si romaneste si vrand-nevrand va face asta, din moment ce-i vorbiti si romaneste sau voi vrobiti intre voi in romana...va vrea sa faca parte din "gasca', daca gasca ii va respecta dorintele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Ca mi-am adus aminte...Nerantula, acum imi aduc aminte doar o situatie total 'negativista' a lui David.Eram in concediu si la toate intrebarile raspunsul era nu.Vrei afara?Vrei la telecabina?Vrei sa mancam?Vrei sa ne imbracam?Vrei ...etc...
Si dupa vreo ora de dialog de asta al surzilor (nu era ceva obligatoriu sa faca nimic din ce il intrebam noi si de aia am lasat-o asa) am incercat sa ii oferim alternative..David, vrei sosetele astea?Nu.Vrei altele?...(deja aici a picat pe ganduri si a zis prima data dupa 50 de nu-uri si un Da).
El nu are faze de astea decat foarte rar (dovada ca tin minte acea situatie).Dar atunci a mers cu oferirea de alternative:bine, nu vrei sosetele astea.Atunci alege tu pe care le vrei...
Sper oricum ca noi sa sarim peste faza cu 'vreau apa','nu mai vreau apa'

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

stiu ca sunt offtopic, dar ca sa nu uit:

http://www.basme-romanesti.ro/ noua ne plac mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

Karinutza este fata mare, prima zi de "scoala", am zis ca-i fac poza sa o bag la dosar ca eveniment important, dar la 7.30 numai de poze nu aveam chef nu mai zis de nervi.
A fost preluata de o doamna care a dus-o la copiii care aveau program de olita si a pus-o si pe ea, nu a zis nimic mititica iar eu am fugit bezmetica pe strada, dezorientata, parca cu inima scoasa din piept, acasa a fost impactul si mai nasol ca ma astepta in usa tricicleta rozalie parca intrebandu-ma unde e fata sa ma calareasca putin :(.Greu greu.Acusi plec sa o iau, am niste emotii cat casa...uffi.

cu K2 in 27s si mamica de K1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Oana i-am cumparat masina fara pedale

Niko felicitari pentru prima zi de gradi, sa ii fie bine lui K in continuare iar tu mamico sa te gandesti ca este fff bine pentru amantrei

mai...nu stiu daca fac bine ceea ce voi face, si sper tare mult sa nu iau "bobarnace".

As vrea ca fiecare sa avem o vorba buna, un gand bun, o pt mama Roxanei (Babytza) care nu se simte bine dupa operatie, ci dn contra, si mai ales sa ii transmitem multe incurajari.

Asadar Rox, mamica draga si scumpa, vino si vorbeste cu noi, suntem aici pentru tine, sa te sustinem si sa te ajutam fiecare cum putem. Ne sa se faca o minune pentru mama ta.

Te rog din suflet sa nu te superi, insa dupa ce am vorbit la telefon am ramas cu inima stransa si lacrimi, nu imi pot imagina cat de greu iti este si tocmai de asta sper ca rpin cuvinte frumoase, ganduri bune si rugaciuni sa te simti mai bine.

de Crina Alexandra Bobocelul este o floricica

Mergi la inceput

babytza, sanatate si multa putere mamei tale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nocom spune:

Neata,

Multumesc fetelor pentru aprecieri. Asa este de caand avem piscinuta e mare distractie la noi, toata ziua suntem "la apa"

abe eu am facut cam acum 3-4 luni un curs de prim ajutor, focusat pe ajutorul copiilor pana in 6 ani dar multe tehnici merg si pentru adulti. De atunci sunt muuult mai linistita, stiu ca m-as putea descurca in cazul in care se ineaca cu mancare, sau se loveste si are rana deschisa....sau isi pierde cunostinta. Mi se pare fff util cursul, l-am facut la motherhood center, pe undeva pe langa City mall. Intra pe site-ul lor si intraba cand mai au cursul de prim ajutor http://www.motherhood.ro/curs-prim-ajutor.html Atunci mi-am facut si o trusa de prim ajutor si o am tot timpul la indemana si e de nelipsit in concedii....

Ada sper ca a fost totul bine in prima zi de scarbici si copiii au stat bine mersi la gradi. Hai, intra si zi-ne impresii....

babytzaaaaa ne-ai parasit mai devreme mami?? Pai nu ti-e dor de noi?!?!

LE: acum am citi ce a scris ange despre mama ta! Imi pare nespus de rau ca nu e bine, ma pentru ea sa fie bine. Putere mami iti doresc! Suntem alaturi de tine si ne rugam pentru mami tau sa treaca peste acest hop!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kllemi spune:

neatza

In primul rand BABYTZA ma muuult sa fie bine mama ta, si ptr tine un camp de si multe sa fi tare si sa sti ca noi suntem aici oricand

niko mam gandit la tine ieri toata ziua, si ma intrebam daca ai reusit sa dormi azi-noapte ...te cred ca trebuie sa fio fost groaznic...de-aia am si intrat mai mult sa vad cu sa3comportat K, dar daca zici ca a reactionat atat de bine....doamne ajuta

Si noi am intrat in perioada negatiilor ...orice intai e nu, dupa care isi da sema ca vrea de fapt acel lucru si se duce singura sa-l faca.......numai ca nu stiu cum e la voi, la noi e cam asa "vrei apa??" "NUUUUUU"...atat de hotarat si de rasunator acest nu, ca ma si sperii cateodata ....in fine eu am abordat acest subiect cam asa: " vrei aia?? NUUUUU.. ii raspund bineee" si ma intorc cu spatele si plec, cand vede ca nu insist se razgandeste imediat .....inca mai tine chestia asta, nu stiu cat dar deocamdata e ok.

fericita de AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kllemi spune:

dya vreau sa-ti multumesc ca mi-ai raspuns la intrebarea cu inaltimea, sper sa nu fie prea tarziu, dar vad ca si voi sunte-ti destul de inalti....uuuuaaaauuuuu pot sa spun

ange tot legat de inaltime, ziceai ca nu vrea sa stea la masuratoare, eu am gasit in revista " mamica de azi" un centimetru care incepe de la 50 de cm. am lipit-o si eu frumos pe usa, bineinteles ca nu mam gandit ca va vrea sa stea acolo ca eu sa o masor, dar fiind viu colorata si cu niste canguri pe ea a atras-o,sa se uite la easi sa o rupa, ca de fapt prima oara sa speriat cand am puso acolo, nu stia ce vreau sa ii fac, si cand i-am aratat ia placut ca acum vreau sa zic ca de 10 ori pe zi se duce acolo si eu trebuie sa ma duc linga ea si sa ii arat cat de "maie e AMAIA"

fericita de AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)

Mergi la inceput