Bobocei de sept-oct 2008 (302)
Raspunsuri - Pagina 10
angelynna82 spune:
CLau uite ca acesta e carutul pt Crina
http://www. intrasavezi .ro/carucior_sport_sun_sunrise_pink_bertoni/1121.htm
de
Crina Alexandra Bobocelul este o floricica
gaia.nevia spune:
Nerantula,
si sanatate lui Gruia.
Daca reusesti sa controlezi febra, adica sa scada si sa nu mai revina 8 ore, as zice ca va descurcati si acasa. Sa mergi la Medlife pentru analize si diagnostic, nu internare, depinde cum evaluezi tu situatia.
Desitinul NU scade febra, este pentru convulsii.
Novocalmin, alternat cu Diclogesic, peste 39.5, si panadol/nurofen (paracetamol sup si nurofen sup) alternate pentru febra mai mica.
Impachetari am incercat eu, si frectie mi-a sugerat cineva.
Sosetele ude sau ude cu otet nu le-am incercat vreodata.
Acum cand a avut dorel 40.8 a durat cam doua ore sa ii scada febra.
Nerantula spune:
De la 39.8C a scazut o vreme la 38.5C, acum insa a urcat iar brusc la 39.3C si Gruia iar e moale tot pe mine
Am intrebat de spital ca sa stiu, totusi, la ce sa ma astept daca nu vom avea incotro, bineinteles ca voi incerca sa evit cat mai mult asta.
Am sunat medicul de familie si iar m-am enervat, ca nu vine sa-l vada ca nu e urgenta
, mi-a dat schema de antitermice pe care oricum o stia si la revedere, ca avea treaba ..
Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si
Cezara
claudinna spune:
off, Nerantula, sper sa scapati repede de episodul asta de febra!!!
adevarul este ca nu prea ai ce sa faci decats a-l tii pe antitermice, impachetari cu apa la temp calduta, cate 10 minute de 3 ori, asa i-am facut eu lui R...
compresa cu apa calduta spre rece pe frunte sau unde simti tu ca e mai fierbinte...
novocalmin ai bagat??
dr mi-a zis cand a facut R aproape de 40 sa-i dau si panadolul si nurofenul si novocalminul o data
angelynna82 spune:
Ada e intradevar pentru convulsii si o scade fff repede febra mare, cel putin in cazul crinei i-a scazut febra. Ca sa nu faca convulsii si frisoane la temperatura fff mare se recomanda a se folosi, nu de multe ori. 
Nerantula cel mai bine ar fi sa ii faci un set de analize la urgenta sa vezi dc face febra asa mare
de
gaia.nevia spune:
wow, toate trei odata? Si mie mi-a zis pediatra ca pot sa ii dau si novocalminul si doza de celalalt antitermic care era la rand, dar nu amandoua odata.
alaltaieri i-am dat panadolul si la 10 min novocalminul, apoi frectie i-a facut tac-su si dupa ce a mai stat un pic, i-am facut eu impachetari si i-am pus un prosopel ud pe frunte. S-a racorit cam la jumatate de ora fruntea, si inca vreo jumatate de ora/o ora pana s-a racorit de tot.
Data trecuta cand a avut 40, nu i-a scazut deloc febra sub 39 aproape o zi, cu toate metodele mentionate si alternat novocalmin cu diclogesic la 8 ore (de seara de pe la 9, pana a doua zi la pranz, cand am sunat la dr, si m-am dus cu el de urgenta la analize. Atunci eram pregatita si de spitalizare.) si inca dupa ce am inceput antibioticul cateva ore...
Atunci ne-a zis ca e bacterian ce o fi citit ea acolo in hartii, si ne-a dat Klacidul, desi n-avea nici un muc macar.
Oricum eram speriata, avand in vedere cate ore se luptase cu febra.
gaia.nevia spune:
Ange, voi l-ati testat? Noi nu, dar mi-a spus clar pediatra, ii pun novocalminul, si Desitinul peste, daca face convulsii, ca Desitinul nu scade febra, deci nu se presupune ca inlocuieste antitermicul.
Din fericire noi nu am avut nevoie... a expirat in dulap...
angelynna82 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gaia.nevia Ange, voi l-ati testat? Noi nu, dar mi-a spus clar pediatra, ii pun novocalminul, si Desitinul peste, daca face convulsii, ca Desitinul nu scade febra, deci nu se presupune ca inlocuieste antitermicul. Din fericire noi nu am avut nevoie... a expirat in dulap... Gaia, muma pentru voi: Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri |
Da l-am incercat ultima oare cand a avut in toiul noptii febra mare cu frisoane. I l-am administrat si in cateva secunde deja era scazuta febra, apoi sa o tin in frau i-am pus un nivocalmin supozitor, sosete cu apa in picioare si dezbracata complet. Dr a zis asa: din moment ce a facut o data frisoane e predispusa la convulsii si putem folosi desitinul cu incredere, sincer decat sa o vad ca tremura in bratele mele mai bine am stocul in casa

de
angelynna82 spune:
Avem poze cu carutul de papusi si nu numai, enjoy
de
Nerantula spune:
Ce teste se fac la urgenta si unde? Pediatra noastra veche a zis sa venim maine dimineata sa ii faca proteina C reactiva si hemograma, rezultat pe loc, insa vreau sa aflu sigur ce are, sa stiu daca e pericol si pentru sarcina ![]()
I-am bagat un novocalmin, nu stiam ca i-l pot da o data cu panadolul si acum a adormit, mi-e mila sa-l trezesc. E numai in pampers si geamul e deschis la el in camera ![]()
Cu medicul de familie chiar sunt enervata, sta la 5 min de noi, ca de asta am cautat in zona, macar in gat sa se uite, macar sa ne spuna sa mergem la urgenta sa-i facem analize sau sa ne invite sa le facem undeva, macar .. nu stiu, el poate vede asta destul de des, la noi e prima oara cand se intampla, chiar sunt panicata!
Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si
Cezara