America (207)
Raspunsuri - Pagina 13
Ramona J spune:
NewMami nu stiu cum facui ca am uitat sa ma uit la poze.
Lai, sa-ti fie de bine in Europa. Cind am fost in vizita tot asa m-am gindit si eu, ca-i frumos dar ma bucur ca locuiesc aici. O vreme tot as sta!
Good advice pentru Virgi.
Pumba, ce bine de tine. Mi-e dor de mami a mea, ma rasfata si ea de cite ori are ocazia. Enjoy timpul asta!
Arminad, culmea este ca Alex merge singur la scoala! Asta de vreun an jumate deja. Ai mei copii sint mai sociabili, imediat intra in grup si se joaca. Eu ma mir de ei, ca eram exact cum povestesti tu de Dan al tau. Eram de virsta lui Alex cind m-am mutat la Bucuresti si mi-a trebuit juma' de an sa merg la joaca, sa-mi fac prieteni. Salbatica am fost, salbatica am ramas!
Ciuf, vacanta placuta ca uitai sa zic!
Carmen, drum bun spre Romania si distractie placuta. Abia astept reviews! Lasa toate grijile si enjoy!
ruxij spune:
Arminad, cati ani are Dan? Dar de ce iti e asa teama, nu e prea safe pe la voi?
Lai, si cand te intorci din Europa, sau te-ai si intors?
La noi vremea e incredibil de umeda. Anul asta e cea mai umeda vara de cand sunt eu in Indiana, de 5 ani. Anul trecut a fost super misto, racoare. Anul asta e asa cald si umed, copiii din cartier se joaca mai mult la noi in casa si trambulina e cam abandonata, cui ii place sa sara in caldura si umezeala aia? Doar fi-miu ieri a sarit pe ea, in ploaie. A inceput o ploaie torentiala, cu soare, si fi-miu, in costum de baie, sarea pe trambulina. Poate in ultimele saptamani s-o face putin mai frumos, in sensul de uscat.
arminad spune:
Citat: |
Arminad, cati ani are Dan? Dar de ce iti e asa teama, nu e prea safe pe la voi? Lai, si cand te intorci din Europa, sau te-ai si intors? La noi vremea e incredibil de umeda. Anul asta e cea mai umeda vara de cand sunt eu in Indiana, de 5 ani. Anul trecut a fost super misto, racoare. Anul asta e asa cald si umed, copiii din cartier se joaca mai mult la noi in casa si trambulina e cam abandonata, cui ii place sa sara in caldura si umezeala aia? Doar fi-miu ieri a sarit pe ea, in ploaie. A inceput o ploaie torentiala, cu soare, si fi-miu, in costum de baie, sarea pe trambulina. Poate in ultimele saptamani s-o face putin mai frumos, in sensul de uscat. |
Are 8 ani ca si al tau. E safe, zic eu, e intr-un fel ca la tara chiar daca stam in oras mare. E zona foarte linistita, avem piscina, parc si scoala chiar linga noi si am vazut multi copii mergind la scoala singuri. Incep cam prin clasa a 2a a 3a sa mearga singuri.
Problema e ca n-am avut asa ceva in locurile in care am stat pina acum. Erau zone mai cu trafic si chiar pe la casele din jur n-am vazut copii jucindu-se singuri p-afara si tare mi-as fii dorit. A avut mereu playdates d-astea aranjate pe care eu le urasc fiindca nu stiu daca are copilul chef de joaca fix la 3 jumate marti sau joi.
E bine aici si imi place tare mult dar imi ia si mie timp sa ma obisnuiesc inclusiv cu venitul asta de la scoala.
Ioana ma tot critica dar ii povestesc ca asa a fost si cu ea.
Era in cls a 2a, in Ro si se jucau pe afara cu bitele cind una din prietenele ei a sunat la usa sa imi spuna ca a pierdut-o si n-o gaseste nicaieri A fost cel mai lung moment din viata mea.
Cu vremea cam asa e, vara trecuta a fost fain pe cind vara asta naspa de tot. Nici la piscina nu poti sa mergi. Copiii s-au jucat mai mult in fata casei, de fapt se stropesc mai mult si cind nu mai pot mai intra la umbra si pun de un video game sau un board game( mai rar)
corinadana spune:
Cami, Armina si Lai !!! I am facut Francescai ieri chestia cu tava; a luat parfum, pix, bani !!! dar se tot gandea si razgandea pana a hotarat, ha ha.
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
NewMami spune:
Ramona J, pai sa te uiti ca mie imi place Anuta ta , poate place si la tine de al meu si cine stie
Sau Eva lui Ciuf , am vazut numai fete frumoase aici in grup ... iaca cum imi caut eu nora pe forum, daca ar stii fiu-meu dar ce bine-ar fi din mamici asa de faine ...
Am venit azi la munca chitita sa muncesc, ca ieri m-a cam mustrat constiinta, atat de tare ca si noaptea tot asta am visat ca am tras chiulul si o aflat sefa
Virgi, unde esti ??? ia baga un ochi, te incurajam pe tine ....si se intoarce ieri barbatu-meu din South Carolina si ma intreaba asa pe nepusa masa ... ce zici de o mutare de 3-4 ani in China la Shanghai ???? Am facut ochii cat cepele si zic glumesti ... el nu, nu glumesc. Zic macar ma lasi sa rumeg si nu sunt pusa in fatza faptului implinit ... la care el
I s-o pus de mutare, unul din bastanii de la BMW a preluat comanda in Chiana pentru cativa ani si i-a zis primul lucru care-l face dupa ce ajunge acolo, scrisoare companiei sotului ca nu mai lucreaza cu ei daca nu-l trimit pe sot acolo
Eu inca sper ca glumeste ...
Miereamara, ma bucur mult sa aud ca Aidan e mai bine, Doamne da sa fie bine de acum incolo.
SinziAna, chiar asa mai vine David inapoi ? Patrick al meu e inca destul de atasat de noi, nici la sleep over nu vrea. Desi n-ai zice cand il vezi. In weekend Patrick vroia la sleep over la un prieten, toate bune pana sambata seara cand sa-i fac rucsacelul ... si mi-a declarat ca nu mai vrea ... merge sa se joace dar sa-l iau acasa la Nu e inca pregatit, intr-un fel ma bucur ca o veni vremea cand ma voi ruga eu de el sa stea pe acasa ....
Noi am avut o vara superba aici la noi in Michigan las ca ne-a plouat anul trecut de ne-a ajuns, mai sa dau in depresie, nimic nu-ti puteai programa. Asa ca cine vrea e welcome sa vina la noi in vacanta.
ruxij spune:
Arminad, suna faina zona. Iti vei face tu curaj cand vei fi pregatita. Si eu il duc pe fi-miu la scoala, sau merge cu autobuzul. Nu il mai insotesc la statia de autobuz, care e la 5 case de casa noastra. Dar de cele mai multe ori il duc eu, ca asa castigam vreo 20 min de somn:) S-ar putea si la noi merge cu bicicleta pana la scoala, in 5 min, sau chiar si pe jos, dar dureaza mai mult, poate sa zic vreo 15 min pe jos? Nu am curaj sa il las pe jos sau cu bicicleta si dealtfel n-a cerut. Dar imi imaginez cum e la voi, copiii din cartierul de peste drum de scoala noastra vad ca vin pe jos. Dc. stateam acolo cred ca l-as fi lasat si eu. Eu ma intreb cand voi putea sa il las sa stea singur dupa scoala. Proiectez ca prima incercare va fi pe la 10 ani. Nu, nu exista lege care sa zica 12 ani, asta cu 12 ani e doar o recomandare a nu stiu carei asociatii.
Macrina spune:
Aa.. ruxij, esti sigura ca nu exista lege? Vreau sa stiu si eu care e varsta minima la care poti lasa un copil singur acasa..
Si ai mei au inceput sa iasa afara, dar e un motiv de stres pentru mine, poate sunt maniaca, dar nu pot sa-i las singuri cu bicicleta.. Si fi-miu ma tot intreba cand poate sa plece singur, vrea libertate, si nu ma simt pregatita sa il las.. pfiuu.. greu..
Ideea ar fi ca l-as lasa daca ar fi mai constient de pericole, dar el nici macar nu intoarce capul sa vada daca vine masina, se repede sa faca race-uri cu ceilalti, e inca bebe emotional..
In fine, fac si eu ca arminad, stau dupa perdea si il urmaresc..
arminad spune:
Aa.. ruxij, esti sigura ca nu exista lege? Vreau sa stiu si eu care e varsta minima la care poti lasa un copil singur acasa.. |
Pe siteul DCFS din statul in care locuiesti, scrie exact ce si cum.
La noi e asa
http://www.state.il.us/dcfs/docs/leave.pdf
Eu pe Ioana am lasat-o singura si acasa si sa mearga la scoala de prin cls a 2a dar era in Ro. Cind am venit aici mi-a fost cam frica si cred ca am facut pasul asta tirziu de tot cam prin cls a 7a
Acum e foarte independenta comparativ cu "the brand new BF" al ei care locuieste in suburb si nu stia nici sa se dea cu busu cind a cunoscut-o
Deci cum zice Ruxij, e important sa simti cind sunt si ei pregatiti si tu.Doar ca e al naibii de greu la inceput
ruxij spune:
Macrina, in majoritatea statelor nu exista o lege care sa zica varsta X. E bun documentul pus de arminad, acolo scrie ca in functie de copil, in general copiii incep sa fie gata sa stea singuri intre varstele de 10 si 12 ani, dar iarasi, e o "parere" ca sa zic asa, nu o lege. Dar trebuie sa tii cont de multe variabile, copilul tau, vecinii, cartierul, cat esti tu de pregatita, cat e el/ea de pregatit/a samd. Ca la o adica si la 12 ani poate sa te reclame cineva ca ti-ai lasat copilul singur prea mult, dc. ai dusmani prin cartier. Mie mi-e frica de americani ca's reclamagii rau. Noroc ca noi avem chinezi in cartier Eu de la 10 ani vreau sa incerc sa testez copilul dc. e in stare si desigur dc. vrea si el. Deocamdata n-as avea incredere in el, are 8 ani jumate. Sunt sigura ca cheama copii in casa acum. Doar si eu faceam la fel. Si aici nu de altceva, dar se duc aia la mamele lor si zic ca Matt e singur si bla bla si cine stie ce vorbe ne mai ies. Am facut odata o chestie, urma ca si eu si copilu sa ajungem acasa cam in acelas timp (el cu autobuzul de scoala) si i-am zis ca dc. cumva eu ajung cu cateva minute mai tarziu din cauza de trafic sau ceva (asa minim cum e la noi, se mai intampla sa fie mai incet la ore de varf si atunci fac 15 min pe drum in loc de 10), sa ma astepte in casa alea 5 minute, fara sa bage copii in casa. Cica da da sigur. Da' de unde, am ajuns in acelas timp cu el, el era in driveway si deja il trimisese pe un copil sa ceara voie de la mama lui sa vina la el, cu mentiunea ca el e singur acasa A venit copilul ala si dupa nici 2 minute, a venit mama lui la usa si l-a chemat inapoi, dar cred ca de fapt venise pt. ca ii zisese fi-su ca fi-miu e singur acasa. Deci cand n-o sa mai faca chestii d'astea o sa il las. Pe la 10 ani o sa incep testarea. Pana atunci ma gandesc sa bag cod la garaj, acum n-am.
philip spune:
citat din mesajul lui corinadana Cami, Armina si Lai !!! I am facut Francescai ieri chestia cu tava; a luat parfum, pix, bani !!! dar se tot gandea si razgandea pana a hotarat, ha ha. Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family |
si Nick a luat parfum, pix si...tirbuson