America (207)
Raspunsuri - Pagina 10
Macrina spune:
Virgi, hai mai, nu ma asteptam la asa ceva..
Din cauza gradinitei Luanei?
Pana la urma e vorba de adaptare, ce te faceai daca te mutai in India? sa zic asa..
Cred ca ti-e greu pentru ca faci tot timpul comparatii.. poate nu e bine, e doar o alta experienta.. cat o sa stati aici?
Corina, m-ar tenta si pe mine sa fac scufundari din astea, ca baiatul are 3 luni, dar nu stiu unde pe aici.. Am facut in cada si parca se duce la fund, n-am curaj sa-l las..
corinadana spune:
Virgi capul sus!!! eu nu cred ca i o solutie numaratul de zile ca mai rau iti faci si nu cred ca ti dai vreo sansa sa ti placa aici. Cauta si bucura te de orice lucru mic si intr o zi vei fi inapoi in Asia asa cum va doriti.
Cu doctorii cam asa e aici, dar este vaccin nu i ceva mai rau si chiar sa ai nevoie mare de unul.
Macrina pai i l tii sau stai cumva cu mainile pe langa corpuletul lui.Nu se duce el asa repede la fund.
Cauta tu YMCA, eu la ei as fi mers dar e departe...
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
miereamara spune:
Eu nu am asteptat niciodata pt pediatru, daca am avut o urgenta m-a primit imediat, in aceeasi zi, ba chiar a venit special sambata de acasa pt Aidan. e adevarat ca nu e american, e din Peru.
Schimba medicul, nu e normal sa se intample asta.
Virgi, comparatiile nu fac bine,au sa cum au spus fetele. Bafta in gasirea solutiei cea mai buna pt familia voastra!
virgi spune:
Da, stiu ca voi aveti dreptate, insa problema care ne deprima cel mai tare este locatia. Stam intr-o mare padure ( fetele din houston stiu ce inseamna woodlands), unde de la 7-8 seara nu mai vezi pe nimeni..si n-ar fi asta o problema, dar ne este si frica sa iesim la plimbare pe jos, dupa ce se lasa intunericul...pe strada noastra abia daca zaresti o lumina doua seara....este mai rau decat la tara...tara asa cum o stiu de la bunica mea din romania. Exista un parc in apropiere, unde n-am intalnit niciodata pe nimeni, iar singurul parc mai populat unde copilul se poate juca este la 7 mile..oriunde vrem sa mergem suntem dependenti de masina...distantele sunt uriase..daca e sa vorbim de un teatru...sau de magazinele cu produse de import...in jur de 50 de mile...oriunde am vrea sa iesim din acesta padure. Am venit aici, pe motiv ca sunt cele mai bune scoli publice....unde va putea merge de la anul....pana la anul am putea schimba locatia, insa aici din ce vad e cea mai sigura zona....si n-as putea spune ca mi-a placut o locatie anume...Houston e o mare tara in general....din punctul meu de vedere...
Am intalnit o vecina cu doua fetite de 4 ani si-am intrebat-o..daca pe strada asta mai locuieste cineva..ca eu n-am mai vazut pe nimeni, si mi-a spus " da, dar stau in case din cauza caldurii"..e, intr-adevar cald...pentru noi vremea este superba.....fata de caldurile din korea, aici este parfum. o sa vad la toamna daca se mai schimba situatia....
Noua ne place aglomeratia, ne plac orasele mari, unde poti sa bati pe jos km....suntem intr-un loc total opus...si nu ne vom putea acomoda. Daca as fi venit inainte sa vad cum e aici, sigur nu as fi acceptat sa ne mutam..
La toate astea, se mai aduga si restul ( sistemul in general. Oricum, asa cum ati spus si voi..incerc s-o iau ca pe o experienta, macar acum stiu cum se pune problema aici si vom sti pe viitor ce avem de facut.
Aici, ar cam trebui sa stam minim 2 ani, dar..eu in cel mai rau caz..ma voi intorce la bucuresti cu copilul, si astept sa-si termine sotul proiectul..si apoi poate reusim sa ne mutam inapoi in asia. Eu personal, nu cred ca rezist 2 ani aici.
miereamara spune:
Dar ce va retine sa va mutati intr-o zona mai populata sau chiar alt stat? Nu am inteles exact, serviciul sotului, scoala?
blackpanterro spune:
Virgi, nu prea poti compara Seoul-ul cu o suburbie din US :). Mie imi place mult in Woodlands, chiar am gasit case de cumparat daca ne mutam inapoi in Houston, imi place ca e zona cu multa verdeata ca si aici in Germania :)). Si eu compar totul dar incerc sa ma bucur mereu de ce am si nu sa fiu intristata de ce nu am ca oricum nu are rost sa "cry over spilled milk" :)
Zilele trecute am avut o prietena la mine care a stat in Korea 3 ani si mai au 6 luni.Abia acum a inceput sa ii placa, s-a obisnuit greu cu tot, mancare, oameni, obiceiuri, acum ii place dar mai mult din cauza ca pleaca in 6 luni :)
Adriana 34+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier
virgi spune:
amara - nu avem cum sa ne mutam. Da, job-ul...iar compania este ok..nu vrem s-o schimbam...e mai usor sa schimbam tara, dar trebuie sa avem rabdare, ca noi am zis da..nu ne-a obligat nimeni sa venim aici.....
Dar acum..asta e....trebuie sa gasim solutii alternative...nu putem sta asa sa ne plangem 2 ani....pana mai zilele trecute nici nu puteam sa vorbesc cu cineva despre asta, ca n-am avut nicio zi in care sa nu ma apuce plansul...faptul ca acum pot vorbi macar cu voi aici, e un semn de resemnare....si am inceput sa cautam solutii. Sotul macar merge la job...intra numai seara in depresie..cand intra in padure....mai rau e de mine....
virgi spune:
Adriana - prietena ta..are adreptate. Korea este o tara foarte ciudata, eu am avut nevoie de vreo 2 ani sa ma obisnuiesc cu mancarea, ma rog..o parte din ea...ca foarte multe nici n-am avut cum sa le incerc...insa aveai atat de multe de vazut...in maxim 4-5 ore puteai sa bati toata tara dintr-o parte in alta. Insa, acolo nu m-am simtit niciodata asa ciudat ca aici, iar sistemul lor merge ca pe roate..iar asta te face sa traiesti usor. Nu pot sa spun ca mi-a placut totul acolo, dar n-am plans ca aici. Mie mi-a placut toata Asia, si cred ca as putea trai in orice tara asiatica.
Un lucru e clar..America ( houston ) nu este pentru mine.
ruxij spune:
Muta-te la New York sau la Chicago:) Dureaza cel putin un an sa te acomodezi in America, mai ales dc. esti intr-un loc f. diferit de cel cu care esti obisnuita. Din ce spui, inteleg ca nu iti plac locurile mai linistite, iti plac orasele mari, organizate in alt fel decat Houston, ca si Houston e mare, dar nu poti sa faci ce poti face in altele, in sensul de mers pe jos and such. Tu conduci? Pacat ca n-ati nimerit intr-un loc mai convenabil pt voi. Cu gradinitele care-i problema?
La multi ani Francesca!
Ciuf, vacanta placuta, o sa va placa sigur!