Carti pt o fetita de 3 ani, bilingva
Initial am postat la alt subiect, dar intre timp m-am gandit ca sunt sanse sa fie mai bine vazut mesajul meu daca deschid subiect nou.
Fetita mea va implini in curand 3 ani. Ca de obicei va primi un sac de carti din Ro, de la bunici. Tot ca de obicei, cel mai probabil nu ii vor placea prea tare...
De data asta as vrea sa le spun clar bunicilor ce sa cumpere. Ma puteti ajuta cu niste titluri? Nu vreau orice fel de carte , le vreau doar pe acelea pe care copiii vostri le-au iubit mult de tot cand aveau trei anisori! Si daca se poate, sa fie in versuri. Spun asta pt ca fetita mea, desi intelege romaneste destul de bine, prefera sa vorbeasca mai mult in engleza si ma gandesc ca niste carti frumoase in limba romana ar ajuta-o. Iar daca sunt in versuri e si mai bine, caci va retine mai usor, mai ales ca ii place sa se joace cu cuvintele.
Multumesc anticipat!
Raspunsuri
beshter spune:
musetto, la multi ani!
Uite, tocmai am aflat ca Paralela 45 a republicat, in 2009, cartile din seria 'Dora Minodora si Luna Betiluna'. Uite si un www.bookblog.ro/carte-pentru-copii/luna-betilunadora-minodora-si-gradina/" target="_blank">link de unde poti afla mai multe.
Ma mai gandesc:)
musetto spune:
Mihaelka, multumim frumos pt urari si recomandare! Mi-ai facut o surpriza cu cartea asta... Habar n-am avut ca a reaparut in librarii. Am trimis deja sugestia mai departe. Cred ca o vom citi amandoua cu sufletul la gura, tare am mai iubit-o cand eram mica.
buli spune:
La multi ani!
incearca www.pravaliacucarti.ro/Gellu-Naum-Cartea-cu-Apolodor-poza-t-T-n-1-588.JPG" target="_blank">Apolodor
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
buli spune:
mie mi-a placut foarte mult si printul miorlau , insa n-am gasit-o inca - poate ai mai mult noroc
iata ca a aparut www.procarti.ro/carte/povestea-a-doi-pui-de-tigru-numiti-ninigra-si-aligru--i26428" target="_blank">ninigra si aligru
beshter spune:
Daaaa si eu am iubit cartile cu Dora si Luna! Mai am si acum cateva pagini ferfenitite din preferata mea 'Dora Minodora si Luna Betiluna in tara lui Peste Mamaliga-Prapadeste'.
buli, Cu 'Apolodor' adormim noi:) Nush cum de-am uitat de el.
Miriluta spune:
Super idee cu Dora Minodora! Si mie imi placea tare cartea asta cand eram copil. Fie-mea are si ea multe carti de povesti in romaneste insa nu se prea omoara (unele au un limbaj tare greoi) ins cred ca asta i-ar place.
musetto spune:
Buli, multumesc , ai avut o idee extraordinara cu 'Apolodor'. Nu stiam de cartea asta. Am dat un search pe google si am vazut cateva versuri, sunt foarte faine! Ba chiar am descoperit ca sunt doua carti :) si pot fi cumparate de la Humanitas.
'Printul Miorlau' e frumoasa tare, dar nu cred ca a fost retiparita.
buli spune:
printul miorlau e in acelasi volum cu ninigra si aligru :)
apolodor e si pe muzica, cauda dupa "ada milea - apolodor"
liadorian spune:
Noi citim si cartea asta cu www.librarultau.ro/carte/poezii-jucarii-pentru-cei-mai-mici-copii--i23282" target="_blank">poezii-jucarii pentru cei mai mici copii. Una mea are aproape trei ani si e gata indragostita de "Casutele luminii" si "Casutele intunericului", doua poeme din carte.
Editez sa spun ca s-a intors si www.pravaliacucarti.ro/Ana-Blandiana-Intoarcerea-lui-Arpagic-p-19611-c-352-p.html" target="_blank">Arpagic, la Humanitas. (De fapt cu asta trebuia sa incep, ca mie textele Danielei Crasnaru mi-au amintit cumva de stilul Anei Blandiana.) Editia asta noua nu mi s-a lipit de suflet chiar asa de tare ca cea de prin anii '80, cu care am copilarit eu, dar fiica-mea pare s-o prefere...
Daca tot adunati carti, poate si pentru mai tarziu - aici e www.pravaliacucarti.ro/Ioana-Nicolae-Aventurile-lui-Arik-p-18017-c-315-p.html" target="_blank">Arik, cel mai tinerel din gasca de animalute deja pomenite la topicul asta. Cartea are si un pret foarte bun acum.
musetto spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli printul miorlau e in acelasi volum cu ninigra si aligru :) apolodor e si pe muzica, cauda dupa "ada milea - apolodor" www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
Ah, in cazul asta, as fi avut o surpriza de proportii cand as fi primit pachetul, deoarece o trecusem deja pe lista. O voi cauta neaparat si pe Ada Milea.
Edit: Abia azi am observat ca imi dadusei descrierea cartii mura-n gura ... cu Miorlau cu tot.
Lia (ma bucur mult ca te vad din nou pe forum ), 'Poezii-jucarii...' pare foarte potrivita pt varsta de 3 ani, sper ca versurile sa fie la fel de reusite ca si cele din prezentarea cartii. Ce mai tura-vura, am inclus toate propunerile voastre si sper sa le gaseasca bunicii pe toate. Va multumesc mult de tot, mi-ati fost de mare ajutor!