Sezatoarea canadiana (186)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Monicutza sa-ti traiasca fata! La multi ani!

Dana ha ha ha! noroc cu surpriza si poate vii si tu! Si eu zic ca se merita efortul!

Oana la care restaurant ai facut rezervare pana la urma?

Participante: ange(?), cge(?), Doloress, mikiion, mimitete, oanagabriela, pitilache +1, Podeanu(?), Simonna +1 si cine mai doreste!?!
Data: vineri, 30 iulie
Ora: 17:30-18:00
Locatie: Lachine, resto www.restomontreal.ca/portal/il-fornetto/index.php?lang=fr" target="_blank">Il Fornetto sau www.restomontreal.ca/restaurants/index.php?section=viewresto&resto_id=2129&lang=fr" target="_blank">Pasta Andrea

Bijoux by Mitziad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

Salut fetelor!

Va doresc intalnire placuta, pare foarte atragator, calduros, se anunta cu surprize...

Despre vinete: noi am copt anul trecut, mai am si acum in congelator, a copt sotul meu, cum spunea cineva, o zi intreaga, tot el le-a si curatat (asta e o operatiune ce nu-mi place in mod deosebit...), dar va marturisesc ca noi suntem mancatori de salata de vinete...facuta de altii, la prieteni este extraordinara, la noi ramane si o aruncam, poate d-aia mai am si acum in congelator.

Noi vrem sa mergem la sfarsitul lui august aici:

http://www.cavernetroudelafee.ca/index.php?id=1

A mai fost careva dintre voi? As fi vrut sa stiu locuri de cazare, recomandari, si eventual resto.Caci si resto e important...Anne si acum isi aminteste de Tadoussac unde am mancat oua cu bacon o saptamana, o lunga perioada dupa ce am ajuns acasa de la balene n-am mai mancat oua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

LA MULTI ANI AYLIN!!

Mihaela - imi dai curaj sa probez vinetele la cuptor.
Eu sunt mare mancatoare de vinete, dar detest fumul. Nici nu ma deranjeaza sa le curat, dar sa nu manjeasca aragazul si sa nu faca fum.

Dar de cand fac salata aia etajata, nu mai mancam vinete goale, salata goala asa, ca nu mi se mai pare ca are nici un haz.

Iselin - ce misto pestera. Cam departe pentru gustul meu de escapade "plecat dimineata si venit seara", dar retin ideea.

Noi cautam ceva verde - unde ne recomandati? ma gandeam sa luam la rand parcurile nationale (am scormonit mai ales dupa ce a spus Dana ca au fost la Yamaska)
Deci unde ati merge voi, sa nu fie departe si sa fie verde si cu miros de padure? Si sa fie accesibil cu copil mic la purtator. Eventual sa se poata pescui sau plimba cu o barcuta... Un mic picnic... Un stat la umbra fara sa te bata soarele in cap....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

Citat:
citat din mesajul lui ankalaura

Dar de cand fac salata aia etajata, nu mai mancam vinete goale, salata goala asa, ca nu mi se mai pare ca are nici un haz.

...care salata?

Iselin - ce misto pestera. Cam departe pentru gustul meu de escapade "plecat dimineata si venit seara", dar retin ideea.

Noi vrem sa ramanem acolo, e prea departe pentru dimineata - seara. Si, ai dreptate Anca, e departe si pentru noi, dar incercam sa dam copilului amintiri, cultura generala, etc, intelegi ca as prefera un masaj si un film bun, dar...vine curand iarna, si o sa vad toate filmele nevazute.

Noi cautam ceva verde - unde ne recomandati? ma gandeam sa luam la rand parcurile nationale (am scormonit mai ales dupa ce a spus Dana ca au fost la Yamaska)
Deci unde ati merge voi, sa nu fie departe si sa fie verde si cu miros de padure? Si sa fie accesibil cu copil mic la purtator. Eventual sa se poata pescui sau plimba cu o barcuta... Un mic picnic... Un stat la umbra fara sa te bata soarele in cap....

Noi am merge in parcul acela imens la Gatineau- Hull.
O sa revin cu informatii, acum fug

La Multi Ani copiilor sarbatoriti. Si uite asa mai trece un anisor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Ankalaura uite aici, arunca un ochi:
http://www.sepaq.com/pq/
Noi am fost si ne-a placut la Yamaska, Cap St-Jacques, Mont Sutton mai merita vazut Mont Tremblant, Mont St-Sauveur, Mont St-Bruno

Uite si aici : da cautare pe regiuni si pe activitati :
http://www.quebecvacances.com/

Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si -11+
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zavalita spune:

La multi ani sarbatoritilor!

Anka, eu am facut vinete in tava la cuptor si au iesit ok, le-am tinnut cam mult cred ca 30 de minute la 250-300 e suficient. daca le cureti imediat nu se amarasc.

M-a apucat putin mirarea azi, la inceput mi-am zis ca mi se pare dar se pare ca nu...eu fac un curs de franca platit la o institutie non profit englezeasca. am 2 tipe la curs care nu ma suporta deloc pt ca sunt romanca, una e poloneza, cealalta are un tata care e tutore pt un copil roman...ca s-o citez " il mediteaza la aproape orice" ....m-a apucat mirarea putin, ca-i putina ura in priviri si-s tinere rau fetele astea.
am venit cu inclinatii anglofone, dar cred ca( mirarea mare pt mine)relationez cam greu cu ei....am totusi rezerve inca, ca nu prea am avut multe contacte nici de-o parte nici de alta, dar recunosc ca am venit cu prejudecati de rau fata de francofoni

intrebarea mea ar fi -nu cred ca am intrebat pana acum: ce reputatie avem noi aici in quebec/canada?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

Citat:
citat din mesajul lui cge

Mamaliga la microunde

Se ia un castron mare se pune 4 cani de apa cu sare la fiert vreo 4 minute.
Se scoate castronul, se adauga 1 cana malai si se mai pune la microunde 5 minute. Se scoate, se amesteca si se mai pune inca 5 minute.

Voila, mamaliga.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

cristina multumim de reteta - ne-am lins cu totii pe degete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

sunt de acord cu dana cu vinetele: eu am tot facut vinete in cuptor pana ne-am mutat la casa; de atunci fac numai la gratar; ies ca cele de la mama de acasa, nu se compara cu cele din cuptor; iar de amarat, daca nu se curata imediat se amarasc oriunde se coc
dana maine dimineata fac omleta la microunde ca e zi de oua pentru copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Roxana, am rezervat la "Pasta Andrea". Deocamdata am pus 8 persoane, pe terasa (atitea erau ieri seara ). Mai astept pina joi ca sa actualizez numarul. Nu uitati sa spuneti exact cite persoane veniti pe cap de "mamica". Cum v-am spus, terasa nu este f.mare, deci trebuie sa fim destul de precise cind dam numarul total ca sa nu riscam sa stam in picioare .

Si noi facem vinetele tot la cuptor si le curat f.usor: tai vinata coapta in 2 si scobesc miezul cu o lingura. Simplu si fara bataie de cap...

Anka, pe la inceputurile noastre in Canada, am mers de mai multe ori cu prietenii la "Trousers lake" (lacul Pantalonilor ). Este f.frumos, exact cum descrii tu ca iti doresti (lac, brazi, pescuit, umbra, loc de picnic) si nu este prea aglomerat. Este nu departe de Magog (Contons de l'Est)
http://www.bonjourquebec.com/qc-fr/repertoire-hebergement/camping/camping-trouser-lake_41955525.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ione81 spune:

Count me in pt vineri, doar ca eu o sa ajung pe la ~ 18:30.

Oana,
Cred ca am vaz restaurantul asta cand ne plimbam pe acolo, dar sa fiu sigura, adresa este:

Pasta Andrea
1718 Boul St Joseph
Lachine, QC H8S2N2?

Note:
Accepta doar cash or credit card, scrie pe site!

Pup!

Mergi la inceput