Crestinismul si evolutia spirituala*14*

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Iasmin,

Citat:
chiar de vei face subiect pentru asta, nici macar nu il voi citi, te asigur.

of, pai nu puteai sa spui asta de la inceput?

drept sa-ti spun, nu ma mira chiar asa de tare, am cunoscut aici ortodocsi care nu se-nchina la icoane sau la Sfinti, am cunoscut chiar un ortodox care considera ca nu conteaza, poti sa te-nchini chiar la o vaca sau la un copac, daca esti OM te mantuiesti

dar credeam ca pe tine te intereseaza invatatura Bisericii

Citat:
Altfel, iti urez mantuire, dupa cum Domnul doreste

asemenea iti doresc si eu tie, asa sa ne ajute Dumnezeu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Daca nici pe Iasmin n-o intereseaza invatatura Bisericii, atunci nu stiu pe cine mai intereseaza.

Doina, te rog mult, vrei sa discuti despre mantuire dpdv ortodox, te rog deschide un alt subiect, pt ca aici discutam despre altceva, si dupa cum vezi, nici Iasmin nu e pe aceeasi lungime de unda cu tine, deci n-are niciun rost sa continui cu subiectul asta.

merci de intelegere

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

sa va las o binecuvantare ptr ziua de azi, Psalmul 91.

Iasmin,
Crinuta,

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Iata ortodoxia:

"Intr-o Duminica dimineata Parintele cobora cu un cunoscut de-al sau, un taran batran, catre biserica din satul respectiv. Pe drum s-au intalnit cu un grup de sase-sapte tineri, ce se indreptau in directia opusa. Taranul i-a intrebat pe tineri: "Unde mergeti, copii?". Iar ei i-au raspuns: "La cafenea". Atunci taranul, care era foarte aspru, le-a spus plin de indignare: "Nu va e rusine, sa va duceti Duminica dimineata la cafenea, in loc sa mergeti la biserica? Crestini sunteti voi?". Si a inceput sa le tina o predica in aer liber. Tinerii i-au vorbit jignindu-l si si-au vazut de drum. Parintele tacea. Taranul, plin de entuziasm si multumire de sine, ii spuse Parintelui: "Nu le-am zis bine ce le-am zis acestor tineri rai?" Atunci Parintele i-a spus: "Nu le-ai zis bine". Taranul, care astepta sa fie felicitat, s-a intristat auzindu-i raspunsul.

Au ajuns la biserica, Parintele a intrat in Altar, iar taranul s-a asezat in strana. Nu trecu o jumatate de ora si iata, toti tinerii pe care ii intalnisera, intrara in biserica. Taranul isi freca mainile de multumire. Indata ce s-a terminat Sfanta Liturghie si Parintele a iesit din Altar, taranul s-a grabit sa-i arate tinerii, spunandu-i: "Ai vazut, si tu care mi-ai zis ca nu le-am spus bine! S-au gandit la cuvintele mele si-au venit la biserica". Parintele insa a suras si i-a explicat ca au venit, fiindca el s-a rugat in tacere pentru ei si nu fiindca au fost impresionati de comportamentul taranului."

"Langa parintele Porfirie" - Konstantinos Yannitsiotis

"Cine are urechi de auzit, sa auda"

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Tot de la parintele Porfirie citire:

"Mama sa nu se margineasca la mangaierea simtita, ci sa daruiasca in acelasi timp si mangaierea rugaciunii. Copilul simte in adancul sufletului sau mangaierea duhovniceasca pe care i-o trimite mama lui si este atras catre ea. Simte paza si ocrotire atunci cand mama il imbratiseaza in taina pe copilul ei prin neincetata, staruitoarea si fierbintea ei rugaciune, si-l elibereaza de tot ce-l apasa. Mamele stiu sa se nelinisteasca, sa sfatuiasca,sa spuna multe, dar sa se roage n-au invatat. Multele sfaturi si mustrari fac foarte mult rau. Sa vorbim fara multe cuvinte copiilor. Cuvintele lovesc in urechi, in vreme ce rugaciunea merge la inima. Este nevoie de rugaciune cu credinta lipsita de framantari, dar si de exemplu bun."

Mergi la inceput

Novena, ziua a doua.

Marie, Mama preaiubita, izvorul tuturor harurilor, inima mi se indreapta azi spre Tine. Recunosc ca sunt pacatoasa si ca am nevoie de ajutorul Tau. Din cauza egoismului meu, a resentimentelor, a lipsei de generozitate si de umilinta, am neglijat adeseori harurile pe care Tu le obtii pentru mine.

Ma indrept astazi spre Tine, Marie, care desfaci noduruile, si te rog
sa ceri pentru mine de la Fiul Tau puritatea inimii, detasarea, umilinta si increderea. Voi trai ziua de azi practicand aceste virtuti, pe care ti le voi oferi ca dovada a iubirii mele pentru Tine.
Incredintez in mainile Tale acest nod ( se mentioneaza) care ma impiedica sa reflectez Gloria lui Dumnezeu.
Marie, care desfaci nodurile, roaga-te pentru mine.
Maria i-a oferit lui Dumnezeu fiecare clipa a zilei.

Crinuta si minunea ei

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Rugaciune deosebita: http://www.youtube.com/watch?v=dtuS8a-MAb8&feature=related

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput

"Se întampla de multe ori ca cineva sa simta un necaz peste masura din pricina starii acestei lumi. Sa sufere vazand ca voia lui Dumnezeu nu se împlineste astazi de catre oameni, si nici de catre el însusi. Sa-l doara cu durerea trupeasca si sufleteasca a celorlalti. Aceasta sensibilitate este un dar de la Dumnezeu. La femei o întalnim mai des. Sufletele care au aceasta subtirime sunt în chip deosebit primitoare ale vestirilor si ale voii lui Dumnezeu. Aceste suflete sensibile au putinta de a spori mult în viata cea întru Hristos, caci îl iubesc pe Dumnezeu si nu vor sa-L întristeze. Au de strabatut o primejdie. Daca nu îi predau cu încredere lui Hristos viata lor, este cu putinta ca duhul viclean sa-si traga foloase din delicatetea lor si sa-i arunce în întristare si deznadejde.
Aceasta sensibilitate nu are îndreptare. Poate fi numai transformata, preschimbata în iubire, bucurie, adorare dumnezeiasca. Cum? Prin întoarcerea catre cele de sus. Sa întoarceti orice necaz catre cunoasterea lui Hristos, catre iubirea Lui, catre slavirea Lui. Iar Hristos, Care asteapta totdeauna cu ardoare sa ne ajute, va va da harul si puterea Sa, si va preface necazul în bucurie, în iubire pentru frati, în adorare catre El Însusi. Asa va fugi întunericul. Sa va amintiti de Apostolul Pavel. Ce spunea? Acum ma bucur în patimirile mele (Col. 1, 24).
Sufletul vostru sa se daruiasca rugaciunii „Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma” pentru toate nelinistile voastre, pentru toate si pentru toti. Nu priviti la ceea ce vi se întampla, ci la lumina, la Hristos, asa precum pruncul priveste catre mama atunci cand i se întampla ceva. Sa le vedeti pe toate fara framantare, fara stramtorare, fara apasare. Nu este nevoie sa va straduiti si sa va fortati. Întreaga voastra stradanie sa fie sa priviti spre lumina, sa cuceriti lumina. Astfel, în loc sa va predati stramtorarii, care nu este a Duhului lui Dumnezeu, va veti preda slavoslovirii lui Dumnezeu."

www.biserica-mihai-viteazul.ro/ro/index/porfirie.htm" target="_blank">Parintele Porfirie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

cam liniste pe aici....sa inteleg ca sunteti in vacanta? vreau si eu atunci vacanta!

o zi minunata mai departe si binecuvantari sa aveti din plin!

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Noi ne-am intors de la mare acum 2 zile...

Crinuta si minunea ei

www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica

Mergi la inceput