Crestinismul si evolutia spirituala*14*
Raspunsuri - Pagina 2
Iasmin08 spune:
"Cel ce traieste viata lui Hristos in Biserica stie ca: "Daca unul dintre noi cade, el cade singur, dar nimeni nu se mantuieste singur." Cel ce se mantuieste se mantuieste in Biserica, ca membru al ei si in unire cu toti ceilalti membri ai ei. Daca unul crede este in comuniunea credintei; daca unul iubeste este in comunitatea iubirii; daca unul se roaga, este in comunitatea rugaciunii. De aceea, nimeni nu se poate bizui pe rugaciunea proprie, ci fiecare cere, cand se roaga, Bisericii intregi, asistenta ei, nu pentru ca s-ar indoi de asistenta singurului Mijlocitor, ci in convingerea ca Biserica intreaga se roaga neincetat pentru toti membrii ei. Pentru noi se roaga ingerii si Apostolii si martirii si Parintii de la inceput si Maica Domnului, care este mai presus de toti, si aceasta unire este adevarata viata a Bisericii."
(www.crestinortodox.ro/dogmatica/dogma/mantuirea-aspectele-68823.html" target="_blank">Mantuirea si aspectele ei)
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
irina.c. spune:
Nu exista alta scara spre Dumnezeu, decat prin interiorul Bisericii.Pr. Prof. Dumitru Staniloae, Ascetica si mistica ortodoxa, Editura Deisis, Alba Iulia, 1993, vol. 1, p. 58.............................................. mami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , Otilia (9 oct. 09 )am blog
Iasmin08 spune:
Trebuie sa se stie ca Dumnezeu voieste antecedent ca toti sa se mantuiasca si sa dobandeasca īmparatia Lui. Caci nu ne-a plasmuit ca sa ne pedepseasca, ci ca sa participam la bunatatea Lui, pentru ca el este bun. Dar vrea sa fie pedepsiti cei care pacatuiesc, pentru ca El este drept.
(Sfantul Ioan Damaschin- Dogmatica)
Iasmin08 spune:
"Dumnezeu, din pricina bunatatii Sale, aduce cele ce sunt de la neexistenta la existenta. El cunoaste mai dinainte pe cele ce vor fi. Daca cei pacatosi n-aveau sa existe si nici n-aveau sa fie rai, atunci nici n-ar fi fost cunoscuti de mai īnainte. Cunostintele sunt īn legatura cu existentele, iar precunostintele sunt īn legatura cu cele ce vor fi. In primul loc este existenta si apoi existenta buna sau existenta rea. Dar daca Dumnezeu ar fi oprit sa existe aceia care aveau sa existe īn virtutea bunatatii lui Dumnezeu si care aveau sa fie rai din pricina propriei lor vointe, atunci raul ar fi biruit bunatatea lui Dumnezeu. Prin urmare Dumnezeu face bune pe toate cate le face; dar fiecare ajunge bun sau rau prin propria lui alegere. Si daca Domnul a spus: ca era mai bine omului aceluia sa nu se fi nascut , nu a spus-o blamand propria Lui creatura, ci blamand rautatea, care s-a produs īn creatura Lui, prin propria ei alegere si lenevire. Caci lenevirea propriei vointe a facut pentru el nefolositoare facerea de bine a lui Dumnezeu.
Aceasta este la fel cu urmatorul exemplu: daca cineva primeste de la īmparat bogatie si dregatorie si va tiraniza pe binefacatorul Lui, atunci īmparatul pe buna dreptate īl va prinde si īl va pedepsi, daca vede ca el staruie mereu īn tirania lui."
(Sfantul Ioan Damaschin- Dogmatica)
Iasmin08 spune:
"Noi nu stim tainele lui Dumnezeu: pe cine mantuieste din lume si pe cine osandeste. Daca pe cel ce se
salbaticeste asupra ta, din pricina īntunecimii sale, īl stie Dumnezeu ca se va mantui, mantuirea lui o va face si cu ajutorul tau, prin aceea ca-ti da darul rabdarii, al iertarii din inima (Matei 18, 35) si al rugaciunii. Astfel pentru smerenia ta īl va birui Dumnezeu si va alunga duhul potrivnic dintr-īnsul. Daca īnsa fratele acela mai are de chinuit īn robie straina, sau chiar īsi va pierde sufletul, la purtarea ta cea dupa Dumnezeu, rautatea lui va creste si se va salbatici cu totul īmpotriva oamenilor si īmpotriva lui Dumnezeu. Prin urmare, nicidecum sa nu uitam ca ostasi (2 Timotei 2, 3) ai lui Dumnezeu suntem. Deci fii destoinic, suflete, stiind cui crezi (2 Timotei 1, 12), cu ale cui arme bati razboi (2 Corinteni 10, 4), cine īti ajuta, ca sa nu piarda Dumnezeu pe cineva pentru neiscusinta ta. De aceea au zis Parintii ca pricina mantuirii este aproapele."
parintele Arsenie Boca
crinuta spune:
Novena la "Maria care desface nodurile".
1) Facem semnul crucii.
2) Recitam actul de cainta. Cerem iertare pentru pacatele noastre si mai ales, luam hotararea sa nu le mai comitem niciodata.
Act de cainta:
Doamne, Dumnezeul meu, ma caiesc din toata inima de toate pacatele mele si le urasc mai presus de orice, pentru ca prin ele am pierdut harul Tau si Imparatia cerului si m-am facut vrednica de pedeapsa vesnica a iadului. Dar mai mult ma caiesc, pentru ca pacatuind, te-am maniat pe Tine Dumnezeul meu, atat de mare si atat de bun. Pentru aceasta ma hotarasc, cu ajutorul harului TAU, sa nu mai pacatuiesc si sa fug de orice prilej de pacat.
3. Recitam primele 3 decade ale Rozariului.
4. Citim meditatia proprie fiecarei zile a novenei.
5. Recitam apoi ultimele doua decade le Rozariului.
6. Incheiem cu Rugaciunea catre Maria care desface nodurile.
7. Semnul crucii
Prima zi:
Meditatie:
Mama preaiubita, Preasfanta Marie, Tu care desfaci nodurile ce ii sufoca pe copiii Tai, intinde-ti mainile milostive spre mine. Iti incredintez astazi acest nod.... ( il numim) si toate consecintele negative pe care le atrage dupa sine in viata mea. Iti dau acest nod care ma chinuieste, ma face nefericita si ma impiedica sa ma unesc cu Tine si cu Fiul Tau Isus, Mantuitorul meu.
Alerg la Tine, Marie care desfaci nodurile, caci am incredere in Tine si stiu ca nu dispretuiesti niciodata vreun copil pacatos carte Te implora sa-l ajuti. Cred cu tarie ca TU poti desface acest nod pentru ca Isus iti da intreaga putere.
Am incredere ca vei accepta sa desfaci acest nod, caci Tu esti Mama mea. Stiu ca o vei face pentru ca ma iubesti cu insasi iubirea lui Dumnezeu.
Iti multumesc Maicuta mea preaiubita.
Marie, care desfaciu nodurile, roaga-Te pentru mine.
Cine cauta un har, il va gasi in mainile Mariei.
Rugaciune catre Maria care desface nodurile.
Fecioara Maria, Mama Iubirii, care n-ai parasit niciodata un copil care striga dupa ajutor. Mama, ale carei maini lucreaza neincetat pentru copiii Tai preaiubiti, caci sunt conduse de iubirea divina si nesfarsita Indurare care se revarsa din Inima Ta, indreapta-ti privirea plina de milostivire spre mine. Vezi multimea de noduri care imi sufoca viata.
Tu imi stii disperarea si durerea, stii cum ma paralizeaza aceste noduri.
Marie, Mama pe care Dumnezeu a insarcinat-o sa desfaca nodurile din viata copiilor Sai, eu incredintez panglica vietii mele in mainile Tale/
Nimeni, nici macar cel rau n-o poate sustrage ajutorului Tau preamilostiv.
In mainile Tale nu exista nici un fel de nod care sa nu poata fi desfacut.
Mama atotputernica, prin harul Tau si prin puterea Ta de mijlocire la Fiul Tau Isus, Eliberatorul meu, primeste astazi acest nod ( il numim). Pentru Slava lui Dumnezeu te rog sa il desfaci, si sa il desfaci pentru totdeauna. Sper in Tine.
Tu esti singura mangaietoare pe care mi-a dat-o Dumnezeu, Tu esti fortareata slabelor mele puteri, bogatia nimicniciei mele, eliberarea de tot ce ma impedica sa fiu cu Cristos.
Primeste chemarea mea, pazeste-ma, calauzeste-ma, ocroteste-ma, Tu care esti refugiul meu sigur.
Marie, Tu care desfaci nodurile, roaga-Te pentru mine.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
Maine urmeaza ziua a doua, si tot asa.
kariguld spune:
hallo dragele mele,
ieri am avut o zi superba. am dus-o la biserica (la cea romaneasca) pe fina mea, sa-i citeasca parintele, conform traditiei ptr mamele care au nascut. si am ajuns de am prins si ceva din slujba in limba romana....era plin de oameni, foarte multi copilasi. apoi preotul a vorbit cu noi, cu mine mai intai, apoi ia citit finei si lui bebe. vocea si cuvintele parintelui ne-au transmis atata pace si caldura.
saptamana viitoare pregatesc parastasul ptr socru, abia astept. mai ales fata asteapta, ii este dor de bunicu, plange inca dupa el.
a facut acasa un mic altar (daca il pot numi asa) a pus poza lui tataie si aprinde in fiecare zi o lumnare. are o poza acolo si vorbeste cu el. (oare ar trebui sa ma ingrijorez?)
o saptamana cu multe binecuvantari va doresc.
imi place ce a spus Irina:"Nu exista alta scara spre Dumnezeu, decat prin interiorul bisericii!"
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
fdoina spune:
Iasmin draguto, nu te osteni degeaba, acum am niste urgente, dar am promis ca revin sa discutam la topic separat, ca am smintit destula lume pe-aici
si cand promit, ma tin de cuvant, dar mai am intarzieri in trafic, ca o astfel de discutie cere timp si rabdare
Iasmin08 spune:
Doina, daca pentru mine doresti sa te obosesti, chiar te rog frumos sa nu te obosesti degeaba cu contraargumente. Acuma chiar de mi-ai spune despre "Singur ortodoxia" a lui Arsenie Papacioc, sau cuvintele parintelui Ignatie Bracianov.
De altfel a ma convinge pe mine e un efort fara sens.... Poate pe altii vei convinge, pe mine in nici un caz. Fiinc o cauza pierduta din start, chiar de vei face subiect pentru asta, nici macar nu il voi citi, te asigur.
Altfel, iti urez mantuire, dupa cum Domnul doreste, sa se mantuiasca toti, indiferent cum s-au nascut si ce viata urmeaza.
Doamne ajuta!
crinuta spune:
In alta ordine de idei, ce mai faci Iasminutza draga?
Eu o sa scriu mai tarziu ziua a doua de Novena, dar acum ma doare capul, am o stare aiurea.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy