sunt exagerata?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina

Uau, si eu ii faceam un circ monstru, sa aflu ca a dus copilul fara voia mea la soacra.

Nu vreau sa mi-o iei in nume de rau...dar esti cumva proprietara copilului tau? Esti singura si unica care decizi ce-i bine si ce-i rau pentru el? Voia ta e hotaratoare in casa, in ceea ce priveste copilul?
Intreb asta mirat de ce citesc, nu numai la tine. Daiana, sotul tau isi duce pe furis copiii la parinti tocmai sa evite un scandal. Care, sunt sigur ca intelegi, nu avantajeaza fetele. Sunt convins ca ai motivele tale sa nu-ti doresti relatii cu soacra...nu asta-i discutia. Spui ca insusi sotul tau stie ce parinti are...totusi, sunt ai lui si, in sufletul sau, ar dori o situatie normala. E firesc sa-si duca fetele la parinti, sa doreasca asta...si sa te stie alaturi, chiar daca te intelege prin ce ai trecut. Te asigur ca, indiferent ce simti tu pentru soacra, e de preferat ca sotul si fetele tale sa te stie cel mult neutra, in nici un caz inversunata. Nervii si circul descris de tine nu fac altceva decat sa va indeparteze si, insist, sa faca rau fetelor. Chiar daca sunt sau nu de fata la circ.
Singura situatie in care te poti opune ca fetele tale sa mearga la soacra este ca tu sa fii singura care decide legal asupra lor. In rest, este, dupa parerea mea, o...greseala. Eu, unul, n-as admite sa mi se puna astfel de conditii.
In plus, ar trebui sa conteze si parerea fetelor, nu? Poate tatal lor are puterea de convingere...le "vrajeste", pe parinti ii obliga sa-si ajusteze comportamentul...poate reuseste o apropiere...e chiar asa de criminal gandul asta pentru tine?
In ceea ce priveste mersul tau acolo, chiar nu stiu ce sa zic...tu decizi. Sfatul meu este sa incerci. Pentru el conteaza...
Cred ca "circurile" n-au ce cauta in casele oamenilor...dar daca se intampla, e bine sa nu fie prea dese.
Mersul copiilor la bunici nu-s motive de circ, daca nu le sunt lezate interesele.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daiana_raluk spune:

RUFUS,!Da,clar,ai dreptate,dar m-a deranjat modul in care a dus fetele la bunici.Departe de mine gandul sa le interzic fetelor sa-i viziteze,Doamne fereste,dar in primul rand le-a ascuns lor unde le duce si apoi mie,ceea ce nu e echitabil.Si repet,nu s-a discutat de ei timp de 2 ani,timp in care fetele nu au cerut sa mearga la bunici,ei nici macar nu le-au sunat sau vizitat.Iar eu....nu,momentan nu ma intereseaza soarta lor si nici nu imi face nici o placere sa-i vizitez,dar ma enerveaza insistentele lui,mai mult cand avem musafiri le spune acestora sa ma indemne sa-mi iert socrii,ca nu las fetele la ei(nici nu am discutat chestia asta),ca nu e normala atitudinea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

eu provin dintr-o familie de parinti divortati (ma rog, daca se poate spune asa). imi amintesc ca atunci cand aveam vreo 12 ani parintii mei au hotarat, fara sa ma intrebe, ca e timpul sa-mi intalnesc bunicii paterni pe care nu-i mai vazusem de vreo 5 ani. rezultatul a fost un dezastru: luata prin surprindere si fara sa-mi imaginez ce va urma, m-am purtat foarte urat, am respins orice contact cu ei, am renegat orice legatura cu ei. comportamentul lor a fost rece (cel putin asa mi s-a parut atunci) si m-au facut sa cred ca era o obligatia a mea sa-i vad.
nu au mai incercat niciodata sa imi faca surprize de acest gen, dar eu am capatat o raceala si aproape o sperietura ca as putea fi obligata sa ma intalnesc cu bunicii paterni.
deci, daca copiii sunt intrebati si e ok din partea lor, cred ca si parintii trebuie sa se puna de acord.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.andreibabyfashion.shopmania.biz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

ai descris o situatie oarecum similara cu a mea.nici eu n as fi de acord sa merg la cineva care a spus atatea porcarii despre mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Rufus, atata timp cat tu nu ai trecut prin situatii de acest gen, nu cred ca poti sa ma "tragi pe mine de urechi" la ceea ce am spus. Si da, poate dintre mine si sotul meu eu aleg ce e mai bine pentru copil, la asta nu te-ai gandit?
Si cum poti sa spui ca sotul Daianei duce copiii pe furis la bunici, tocmai ca sa evite un scandal? Oricine isi da seama ca acest gest, duce inevitabil la un scandal.
Parerea mea este ca da, in mod normal asa ar trebui sa fie, bunicii sa aibe o relatie frumoasa cu nepotii, dar atunci cand acesti bunici sunt cum sunt, au facut ce-au facut, au spus ce-au spus, atunci parintii decid daca este bine ca acestia sa intre in viata nepotilor (atunci cand copilul este mic, cand acesta va creste va fi decizia lui). Sunt bunici rautaciosi, plini de venin, fatarnici si poate un copil asteapta ceva anume de la ei, iar bunicii sunt exact invers decat si-au inchipuit ei...atunci mai bine nu.
Daiana, iti spun inca odata, sotul tau nu a procedat corect, a facut un gest urat, mai ales ca a mintit fetele unde le duce, si apoi te-a mintit pe tine, iar acum se asteapta ca tu sa-i mai dai si un pupic pentru ceea ce-a facut. Cu asta, el bulverseaza fetele, nu face altceva. Vrea ca dintr-o data sa se reprime aceste resentimente, si ca totul sa fie roz. Ei bine, nu se poate asa. O situatie de acest gen, se repara in timp, cu mult efort. Asta trebuie sa inteleaga el. Soacra trebuia sa vina la tine, sa-si ceara scuze pentru ceea ce ti-a facut si sa demonstreze ca poate fi si altfel. Atunci cred ca ti-ai fi schimbat si tu parerea.
Sfatul de genul: lasa de la tine, inchide ochii pentru binele tuturor, este o aiureala.

Mergi la inceput

Si inca ceva Rufus, copiii sunt pe primul plan, DA, dar totusi mama nu trebuie luata si ea in considerare? Ii ceri Daianei sa devina un om ascuns, sa nu-i spuna sotului ce simte, sa-l minta adica. Pentru ca el sa fie fericit, dar fericirea Daianei nu conteaza, unde este echilibrul, echitatea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:

Si inca ceva Rufus, copiii sunt pe primul plan, DA, dar totusi mama nu trebuie luata si ea in considerare? Ii ceri Daianei sa devina un om ascuns, sa nu-i spuna sotului ce simte, sa-l minta adica. Pentru ca el sa fie fericit, dar fericirea Daianei nu conteaza, unde este echilibrul, echitatea?

Copiii nu ar trebui implicati in razboiul parintilor. Indiferent de relatia parintilor cu bunicii copiii ar trebui sa aiba dreptul sa decida ei daca doresc sa-i cunoasca sau nu fara a fi influentati.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:

Rufus, atata timp cat tu nu ai trecut prin situatii de acest gen, nu cred ca poti sa ma "tragi pe mine de urechi" la ceea ce am spus. Si da, poate dintre mine si sotul meu eu aleg ce e mai bine pentru copil, la asta nu te-ai gandit?

Pai o asemenea situatie nu este deloc de dorit. Ambii parinti trebuie sa stabileasca impreuna cand este vorba de copiii lor.

Faptul ca sotul dianei a ascuns un asemenea lucru banal reprezinta un semnal de alarma ca ceva nu este ok in relatia lor. Sigur ca poti sa bati din picior, sa te enervezi, sa faci scandal etc - asta nu va face decat sa mai subrezeasca casnicia. Depinde ce-ti doresti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui daiana_raluk
... m-a deranjat modul in care a dus fetele la bunici.
... ma enerveaza insistentele lui,mai mult cand avem musafiri le spune acestora sa ma indemne sa-mi iert socrii,ca nu las fetele la ei(nici nu am discutat chestia asta),ca nu e normala atitudinea mea.

Sotul tau nu are tact, asta e clar. Ai dreptate sa fii deranjata de atitudinea lui, dupa cum am spus. Se pare ca nu stie cum trebuie sa procedeze cu tine si cu fetele lui ca sa ajunga la ce-si propune.
Eu as face, cu singuranta, altfel, insa te asigur ca dorinta unui tata de a se afisa cu fetele lui este puternica. Poate ca tu vei fi in stare sa mediezi acest aspect, din moment ce pari a fi mai echilibrata, insa tine cont ca, tratat cu indiferenta sau chiar violenta, problema nu se rezolva de la sine.

Zina...nu m-am gandit sa te trag de urechi, crede-ma. Si nu stii tu prin ce situatii am trecut eu...n-are relevanta.
Desigur, tu poti proceda cum crezi...eu nu sunt si nu voi fi niciodata de acord cu o disputa intre parinti "care ia hotarari mai bune" sau "care-i mai bun" pentru copil. In decursul unei casnicii, parintii se gandesc la ce-i mai bun pentru copii...uneori le iese, alteori gresesc. Nu veni cu exemple la extrema, pentru ca nu ma intereseaza. In plus, fiecare crede ca a atins extrema cand vrea el...o fi asa, n-o fi...
Eu n-am citit ca bunicii fetelor in cauza ar fi plini de venin la adresa lor...de altfel, nu asta-i discutia, ci atitudinea sotului. Poti sa-ti faci cate scenarii doresti, insa eu sunt de parere ca daca asta-i atitudinea pe care tu crezi ca-i corecta pentru o femeie, nu vad nimic ciudat in faptul ca sotul minte.
Cred ca nu strica putina moderatie...si intelepciune.
Daiana, crede-ma, situatia este una rezolvabila.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Daiana, ce-ti doresc eu este ca sotul sa te inteleaga si pe tine, si sa nu-ti mai ceara ceea ce nu poti oferi, inca. Trebuie sa aibe rabdare. Nici el nu a prea tinut cont de dorintele tale, asa ca, sper sa ajungeti la o intelegere comuna, fara cearta. Realitatea este alta atunci cand te confrunti cu ea, aici putem sa spunem verzi si uscate, tu stii mai bine ce simti si cum e sotul tau. Trebuie multa rabdare si "nervi", mai ales ca voi ati trecut prin ce-ati trecut.
Rufus, n-am dat exemple la extrema, si nici la bunicii in cauza nu ma refeream cand am spus ca exista unii plini de venin. Vorbeam la modul general. N-ai cam inteles, dar nu-i nimic. Se mai intampla...

Mergi la inceput