o relatie care ma subjuga
am o mare problema,am aproape 23 de ani datr pe interior ma simt ca la 60 de ani nu ma mai bucura nimic,uneori nici fetita mea care este un inger si toate astea din cauza sotului nu pot sa spun ca nu am fost fericita cu el la inceput,dar acum au inceput reprosurile,injuriile,invinovatirile.de foarte multe ori imi spune k eu yi cheltuii salariul si ca ar trebuii sa ma duc la munca precizez ca anul acesta am terminat facultatea si am luat licenta dar parintii mei lucreaza si nu am cu cine sa o las pe pitik pentru ca la gradintita sunt locurile ocupate la cresa la fel numai stiu ce sa fac sa ies din aceasta incurcatura,un sfat mi-ar prinde bine
Raspunsuri
Rufus spune:
Tu ai 23, dar sotul tau cati are, de i-a ajuns deja cutitul la os???
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
A_Iulia spune:
Discutiile incep doar de la bani? Sau asta e cauza principala? Daca da, atunci ar trebui sa discuti cu sotul tau la modul serios, daca situatia financiara este chiar grava (banuiesc ca nu primesti indemnizatia de crestere a copilului) - nu ar strica sa incepi sa-ti cauti de lucru si sa incerci sa gasesti solutii si pentru copil.
Cati ani are copilul? Inscrie-l din timp la o gradinita.
magneB6 spune:
Adina,
chiar daca si ea este vinovata de lipsa banilor, tot nu cred ca este normal sa o injure.
Deus spune:
poate sa fie vorba si de o depresie si de lipsa de vitamine si minerale, sotul, asteptarile, etc.
Incepe cu o cura de vitamine si minerale, fa ceva sport si daca te incarci cu energie probabil vei putea sa te mobilizezi sa faci ceva.
Fetita cat timp are? insista pe langa gradinite si cauta-ti ceva de lucru fiindca statul acasa= depresie sigura:-)
Dupa ce te pui pe picioare daca sotul continua cu tratamentul elevat fa-i bagajele si liber
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
A_Iulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui magneB6 Adina, chiar daca si ea este vinovata de lipsa banilor, tot nu cred ca este normal sa o injure. |
Dar eu nu am inteles asta. Poate privim diferit cuvantul "injurie".
Si mie mi se pare normal ca in cuplu amandoi sa se duca la munca, deci cerinta lui nu e iesita din comun.
O alta varianta, Alina, ar fi sa mai primesti acasa inca vreo 2-3 copilasi si sa ai grija de ei. Asacastigi si bani si ramai si cu copilul acasa.
magneB6 spune:
Adina, scuze , ai dreptate, nu a mentionat asta in subiectul acesta, ci in cel cu casniciile compromise unde spune ca "imi scoate ochii k stau pe banii lui,ma injura,ma umileste". de acolo retinusem eu ca o injura.
in rest, si eu sunt de acord ca ambii trebuie sa munceasca sau sa ajunga la un acord satisfacator pt. amandoi referitor la asta.
dar, daca el o injura si umileste pt. asta in mod repetat ( nu la modul, i-a scapat omului o vorba la furie o data intr-un an ), nu o vad bine.
JuliaSM spune:
Citat: |
O alta varianta, Alina, ar fi sa mai primesti acasa inca vreo 2-3 copilasi si sa ai grija de ei. Asacastigi si bani si ramai si cu copilul acasa. |
Mie varianta asta nu-mi surade deloc,din contra! Mai ales pentru o persoana care ea insasi isi cauta echilibrul si increderea in sine intr-o relatie,prezenta catorva copii ai altora nu ar face decat sa inrautateasca situatia.Daca ceea ce se urmareste sunt doar banii,e nasol,eu una nu mi-as lasa copiii cu o asemenea persoana,care mie,ca adult,nu-mi inspira incredere in fortele proprii si un zambet mai putin natural pe chip.La urma urmei,e o persoana care timp de mai multe ore va avea grija de copii,ii va inspira,invata,mai mult sau mai putin constient.
In acelasi timp,usor amarata si depresiva,nu reusesti nicicum sa fii cu ochii pe cativa copilasi care mai tot timpul debordeaza de energie si pun la cale trasnai si nazdravanii,fara sa vada pericolele iminente(asta e treaba adultului,de fapt).
Eu vad la ai mei(ambii sub 3,5 ani) cum stiu sa ma bage la centrifuga in zilele lor BUNE,si marturisesc ca ma straduiesc sa fiu o mama buna si mai ales prezenta langa ei...parca-i trage ata inspre pericole si situatii grele:ba se urca pe scaune,cautand sa ajunga ceva pe sus,ba "lucreaza" ceva pe la sertarele din baie sau bucatarie(care nu se poate sa nu aiba ceva chimic sau mai ascutit pe-acolo,si de nu e nici una,nici alta,se dovedeste a fi un sul de hartie igienica pe care ba-l indeasa in toaleta,ba il intind prin casa in toata splendoarea lui,si as putea continua asa mult si bine!).
Cireasa de pe tort e faptul ca adultul care ii supravegheaza pe copii e 100% responsabil si pasibil de a fi tras la raspundere pentru eventualele pericole domestice(atat cu privire la copii lui,cat si ai altora).E drept ca se intampla rar,dar...se intampla,si asta mai ales cand te astepti mai putin,cand ai o clipa de neatentie,cand crezi ca se joaca "safe" si poti sa ai un moment de liniste si tu.Deja am urechea formata la tot felul de sunete si zgomote,ii stiu pe-ai mei ca pe niste cai breji,aud cand tusesc mai ciudat,se ineaca,plansul mi-e usor descifrabil cu tipurile lui...insa mi-ar fi foarte greu sa mai am grija de unul,doi,mai ales de nu-s ai mei si nu-i cunosc bine...si-n plus,nici nu ma simt eu grozav!
E drept ca educatorii si invatatorii din crese,gradinite si scoli nu au dreptul de malpraxis,insa de cele mai multe ori lucreaza in echipa,cu cat sunt copiii mai mici si mai putin responsabili,cu atat sunt mai multe persoane in colectiv...si acela e un job permanent,se cunoaste protectia muncii,mai e si experienta care vorbeste,si studiile de pedagogie pe colo-colo...iar in momentul in care se ajunge la capatul puterilor,e si varianta cu concediul medical,etc.
Nu-i totuna cu cineva care face pe bona in privat,repet,mai ales pe un fundal psihic sau sufletesc nu foarte bun.
Mai degraba as merge pe varianta cu meditatiile la vreun obiect,eu am facut asa,meditand engleza,pana sa se nasca al doilea copil,si a fost ok.Fetita era linistita,se juca in tarcul ei,era hranita in prealabil.Sistam sedintele doar in perioadele in care era racita si trebuia sa ma ocup strict de ea.Varianta cu meditatiile(mai ales pt un student sau proaspat absolvent) mi se pare mult mai buna decat cea cu baby-sittingul,te mentine cat de cat pe varful valului,ca la surfing,chiar daca temporar esti limitata la activitatile de mama-gospodina.
In legatura cu relatia cu sotul tau,nu ma hazardez sa spun prea multe,o fi avand si omul problemele si ingrijorarile lui,mai ales ca s-a vazut cu un copil si o sotie fara venit momentan,persoane de care e raspunzator si e posibil sa-l copleseasca noile atributiuni de tata si principal suport financiar al familiei.Comunicarea face mult,ar trebui sa discutati mult despre situatia voastra,prin dialog se dilueaza de regula multe temeri si probleme din relatie.
alina_satena spune:
in primul si in primul rand Julia SM nu sunt depresiva si spre surprinderea ta am stat si k 5 copii deodata,sotul meu implineste 24 de ani anul acesta am incercat sa o dau pe cea mica si la cresa si la gradinita dar cum spagile sunt foarte mari nu am reusit deloc oricat am incercat nu am stat deloc cu mainile in san,julia te rog nu judeca oamenii nu ai vrea sa fii in situatia mea:((
JuliaSM spune:
Nu judec,nici nu dau cu parul,dar cand ai 23 ani,un copil ca un ingeras,licentiata,etc,etc,si totusi spui ca te simti de 60 ani si ca nu te mai bucuri de nimic,nici macar de copilul tau,asta mie nu-mi suna a persoana tare increzatoare in viata si in fortele proprii.
Nu discut persoana,ci situatia,perceputa strict din cuvintele tale si filtrata de experienta mea,usor mai veche de cei 23 ani de viata ai tai.
Nici nu sunt dispusa sa periez pe cineva,ai solicitat pareri,sfaturi si puncte de vedere si iaca,le-ai primit.Ia ceea ce ti se potriveste si ce crezi ca este bun din mesajele celor care isi fac timp sa-ti raspunda,nu te simti atat de usor atacata personal,pt ca nimeni nu stie situatia ta mai bine decat tine.Intentia mea nu a fost sa te judec sau sa te jignesc,pacat ca doar de pe pozitia asta ai ales sa te raportezi mesajului scris de mine.
Numai bine iti doresc!
absoluta spune:
Alina, nu te supara, tu ne-ai cerut parerile, nu te judeca nimeni, doar ne dam cu parerea.
Imi vine sa te contrazic referitor la crese/gradinite.
Eu stiu o cresa unde nu s-a intrat pe spaga si au fost si locuri suficiente. Tot la fel stiu si foarte multe gradinite unde au scris pe usa lor "toti copii care au depus dosarul au fost inscrisi".
Asa este..... circula acum 1-2 ani vorba ca domne numai cu spaga se inscrie copilul.....si eu cred ca tu ai luat asta de buna fara sa verifici.
Daca nu te superi si nu interpretezi ca te judec, la ce cresa ai depus dosarul si ti-a fost respins?!
E normal dar nu scuza comportamentul lui ca sotul tau sa fie panicat. E singura sursa de venit in familia voastra si probabil ii e frica ca poate singur intr-o zi nu o sa mai poata face fata.
Ajuta-l si mobilizati-va gasind o solutie.