Fetita mea s-a invatat plangacioasa
Raspunsuri - Pagina 2
luminita2008 spune:
intrebi daca un copil poate fi considerat rasfatat pana la varsta de 1 an. indraznesc sa-ti spun ca nu poate fi rasfatat nici la 10 luni, nici la 1 an, si nici la 2 ani. indraznesc sa-ti spun chiar ca eu nu cred in rasfat. e vorba doar de nevoi si comunicarea acestora, de comunicarea dintre tine, sau cei care o ingrijesc, si ea. daca exista aceasta comunicare, in toate felurile posibile, verbala, non-verbala, relatia dintre voi va fi ok.
mai mult decat atat, iti spun si tie ceaa ce incerc sa-i spun si sotului de vreo 2 ani incoace: nu trata copilul ca pe tine, dar in acelasi timp, trateaza-l ca pe tine. vorbeste-i ca unui adult, trateaza-l ca pe egalul tau, dar nu te astepta ca problemele lui sa fie aceleasi cu ale tale. pentru tine e un lucru firesc sa stea in scaunul de masina, si e f ok poentru siguranta ei, ea insa e prea mica sa inteleaga asta. si atunci trebuie sa intervii tu, sa ii explici, sa o linistesti, sa ii distragi atentia, sa faci orice pentru a-i rezolva problema si mai ales, sa nu o lasi sa planga!
un alt exemplu: tie ti se pare poate anormal sa arunce cu jucarii si nu pricepi cum de e asa de amuzata de zgomotul pe care-l fac jucariile trantite cu putere pe gresie. si mai ales, cum de poate face asta iar si iar, cand pe tine deja te doare capul de atata zgomot. sa nu mai vorbim de vecini... pentru tine, nu e normal, tu nu faci asta zilnic, ea insa abia acum descopera lumea din jur, si zgomotele si joaca, si jucariile. de-asta poate i se pare normal sa vrea sa se joace cu 'obiectele interzise', sau mai stiu eu cu ce lucru din categoria 'anormala' a oamenilor mari.
trage aer in piept, pune-te putin in papucii ei si sper sa vezi altfel lucrurile. laura25 ti-a dat niste sfaturi f bune.
intelepciune iti doresc!
Ceata lui pitigoi: Luminita, Edi si Robi - 26.09.2008
"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tessh crede-ma ca am citit, e netul plin si pe cat de plin este pe atat de mult se bat cap in cap articolele, de-aia sunt si putin derutata si eram curioasa sa stiu din experienta altor mamici. |
Nu, nu se bat cap in cap articolele.
Exista 2 categorii de teorii:
- teorii de bun simt, care analizeaza cu inteligenta si sensibilitate nevoile copilului, si care indeamna la respectarea copilului si tratament respectuos aplicat copilului.
- teorii de prost gust (ca sa fiu ponderata), care nu tin cont de nevoile copilului si care sustin ideea copilului-tiran, aparut pe lume special ca sa isi abuzeze bietii parinti cumsecade .
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
kariguld spune:
citat din mesajul lui Tessh Am incercat sa o las sa planga si a plans isteric pana cand a adormit dupa aproximativ 40 min. Ma doare sufletul sa o vad ca face asa, ma doare si capul in acelasi timp si numai calma nu ma mai simt cand vad ca urla in continuu doar de dragul de a face zgomot . Se opreste din cand in cand asa brusc, trage aer in piept cateva secunde si o ia de la capat cu urlatul. Ma tot intreb daca la 10 luni se poate pune problema unui copil rasfatat sau nu. Uneori tind sa cred ca da, ca poate a vazut ca o iubim si face intentionat asa, alteori ma intreb daca se poate vorbi totusi de rasfat pana intr-un an la sugar... E tare cuminte in rest, nu strica prin casa, se joaca si singura cand am treaba si am reusit sa o invatam sa inteleaga de "NU". |
partile subliniate cu rosu nu le comentez. precizez insa sa cauti alte motive ptr care plange. precis nu sunt cele mentionate!
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
madyrizi spune:
draga mea, poti sa stergi subiectul? nu vei fi ajutata. vei fi doar criticata. eu m-am lamurit cu "supermamicile" de aici. nu stiu sa dea un sfat fara sa critice. asa ca ori iti iei papara de la mamici ori inchizi subiectul.
bafta!!!
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.andreibabyfashion.shopmania.biz
kariguld spune:
citat din mesajul lui Tessh crede-ma ca am citit, e netul plin si pe cat de plin este pe atat de mult se bat cap in cap articolele, de-aia sunt si putin derutata si eram curioasa sa stiu din experienta altor mamici. |
da, netul si librariile sunt pline de carti. scrise de cei care au vrut sa impartaseasca si altora experienta lor. cartile si articolele de pe net, doar te ajuta pe tine ca mama sa te dezvolti, nu-ti ofera solutii concrete.
copii sunt diferiti, parintii care ii cresc sunt diferiti, asa ca nu se aplica lege universal valabila tuturor. treci prin filtrul mintii cele citite, dar tot cu inima cresti copilul.
Bazar general pe DC
natalia_nica spune:
citat din mesajul lui madyrizi draga mea, poti sa stergi subiectul? nu vei fi ajutata. vei fi doar criticata. eu m-am lamurit cu "supermamicile" de aici. nu stiu sa dea un sfat fara sa critice. asa ca ori iti iei papara de la mamici ori inchizi subiectul. bafta!!! |
Eu vad asici o gramada de sfaturi bune, doar ca nu corespund cu cele asteptate de tine, asa-i? Sa va spun si eu ceva: copilul meu are 4 ani, a fost fff "rasfatat" si culmea, acum ma inteleg cu el mai bine decat cu un adult! Crezi ca e un rezultat bun? Si nu vreau sa-ti explic cat de nazbatios si galagios e el de la mama natura
kj74 spune:
citat din mesajul lui madyrizi draga mea, poti sa stergi subiectul? nu vei fi ajutata. vei fi doar criticata. eu m-am lamurit cu "supermamicile" de aici. nu stiu sa dea un sfat fara sa critice. asa ca ori iti iei papara de la mamici ori inchizi subiectul. bafta!!! Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex AlexsiMihai AlexsiMihai www.andreibabyfashion.shopmania.biz |
macar de ar invata ceva de la ele
ce asteptati dragelor sfaturi cum sa va dresati copiii???
madyrizi spune:
de acord, copilul nu plange fara un motiv. dar nu putem sa spunem asta fara sa jignim mamica? nu putem sa fim tolerante fata de o mamica, care pune o intrebare? trebuie neaparat sa-i aratam ca noi stim tot si ea nu se pricepe?
in fine, treaba voastra. eu nu mai pun intrebari aici oricat de nedumerita, nepriceputa si nestiutoare sunt.
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.andreibabyfashion.shopmania.biz
Cristina_C spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui natalia_nica
Eu vad asici o gramada de sfaturi bune, doar ca nu corespund cu cele asteptate de tine, asa-i? Sa va spun si eu ceva: copilul meu are 4 ani, a fost fff "rasfatat" si culmea, acum ma inteleg cu el mai bine decat cu un adult! Crezi ca e un rezultat bun? Si nu vreau sa-ti explic cat de nazbatios si galagios e el de la mama natura "Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark Mami de Denis (17.06.2006) |
"Supermamici" ai scris ca sa ironizezi si sa jignesti.
Cat despre critici, insasi autoarea subiectului si-a criticat, pe nedrept, copilul.
kariguld spune:
citat din mesajul lui madyrizi de acord, copilul nu plange fara un motiv. dar nu putem sa spunem asta fara sa jignim mamica? nu putem sa fim tolerante fata de o mamica, care pune o intrebare? trebuie neaparat sa-i aratam ca noi stim tot si ea nu se pricepe? in fine, treaba voastra. eu nu mai pun intrebari aici oricat de nedumerita, nepriceputa si nestiutoare sunt. Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex AlexsiMihai AlexsiMihai www.andreibabyfashion.shopmania.biz |
generalizarea nu e buna, pentruca nu "am"(mamicile de aici) sarit in capul ei. eu vad raspunsuri de bun simt aici.....poate anumite aspecte nu are trebui atinse...dar e dreptul fiecaruia.
Bazar general pe DC