Licurici de ianuarie-februarie 2009 (113)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariya spune:

Selene,rabdare,mama,ca o iei pe tarla....acum e si f cald si nici micutii nu cred ca au pofta de mancare...si boierul meu mananca muuuuult mai putin ca de obicei...ia-o cu calm!
Am facut compot de caise si-i place lu' miguel la nebunie...ce bine!

Vorbeati de cezariene - ale mele erau frumoase,ca un firisor alb si s-au stricat cu ultima care e maronie si e bagata mai inauntru,nu stiu cum sa explic...deci am burta varza,bine ca e jos si nu se vede nici din slip...asta e!...oricum pe sotul meu nu-l deranjeaza!
Pupici!

amedeo 12ani,annamaria 8 ani,miguel adriano 27/01/2009

sunt o mama implinita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Pyc dc te consoleaza cu ceva noi suntem in faza de care spui tu de vreo doua luni, urla cand il imbrac/dezbrac/schimb diaperul, urla la culcare/cand iese afara/cand vine de afara...de mancare nu va mai spun...cum face cand ii pun farfuria in fata, v-am zis ca alaltaieri a aruncat cu ciorba pe jos, adica direct la taica'su in poala, initial da din cap si tipa ca nu vrea si apoi dc apuc sa ii dau o lingurita descopera ca de fapt ii place si mananca f frumos singurel. Ieri a ros din proprie initiativa la un copan de pui,mai mult pielea si zgarciurile alea de la capete,bine si asa. m-am minunat teribil pt ca A. nu mananca () carne, stiti ca nu ii place, am zis Aleluia, calul de dar nu se cauta la dinti

Incerc pe cat posibil sa evit situatiile sau factorul declansator, il cunosc f bine si stiu care sunt triggerele, cel mai bine functioneaza la noi distragerea atentiei catre ceva mai interesant...

Dar culmea la gradinita e cel mai ascultator copil, nu plange niciodata, nu face crize de nervi, nu se tranteste, adoarme in cinci minute, mananca frumos la masa...copil cu dubla personalitate, vorba maica-mii, cica si eu am fost la fel, acasa dracu gol si in public copilul model (asa zice ea)

Selene hmmm depresie, eu cred ca ai un pui de depresie, e si normal, mai ales ca te consumi atat de mult. Ia niste vitamine, plimba-te cat mai mult, odihneste-te..nu vindeca depresia, dar ajuta.

Eu am avut depresie destul de maricica dupa nastere, am luat medicamente cateva zile dar ma ameteau teribil,umblam prin casa parca eram drogata, nu cred ca v-am spus sau v-am spus? Din exterior lumea ar fi zis ca eram ok, dar numai eu stiu ce stari de disperare si ganduri negre am avut (la mine a fost factorul declasator nasterea si apoi faptul ca a trebuit sa plec acasa fara Aidan care a ramas in spital o saptamana). Eu am stat tot timpul cu el , dar initial am fost discharged si a trebuit sa ma duc acasa cu mainile goale, Doamne cat de pustie si neprimitoare mi s-a parut casa si eu atat de goala si pe afara si pe dinauntru, cu burta de parca eram gravida, dar totusi nu eram, si in acelasi timp fara copil in brate. Cred ca trebuie sa fie groaznic pt mamele carora le mor copilasii la nastere, nu stiu ...

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axis spune:

Selene, daca vrei depresie, e ok, poti s-o ai oricat, depinde doar de tine; numai vezi ca atunci nu te mai salveaza 1oo de psihiatri. eu m-as mai gandi odata.

Nu inteleg de ce-i dai D. mancare in mana atunci cand stii ce face cu ea. Incepe iar de unde stii sigur ca functioneaza: lapte, piine, fructe. si apoi ia TU problema in mana, nu o lasa la voia sortii, sau cum o vrea Daria, ca ea habar nu are de ce are nevoie. Vorbesc foarte serios, e vital acum pentru D. ca tu sa stii sigur ce ai de facut! adu-ti aminte ce a functionat inainte de episodul asta si incepe iar sa aplici, dupa ce da semne ca o intereseaza iar mancarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Of, axis, de atatea ori am spus ce si cum, ca ma plictisesc, ma simt ca un robot care tre' sa reia problema iar si iar si iar si iar...

De ce, pentru ca NU mai accepta sa o hranesc eu. Prefera ea, cu lingurita. Facea scandal daca nu o lasam si refuza sa deschida gura.

Asa ca, eu, ca orice mama care SPERA ca piticul va manca, ii da copilului lingurita, pentru ca exista un PRECEDENT, care arata ca, daca piticul era lasat singur, ducea lingurita la gura, chiar daca se mai si murdarea sau murdarea primprejur. Insa mancarea ajungea si in gura, respectiv burtica.

Ei, pe baza acestui PRECEDENT am actionat si eu.

Doar ca... se duse pe coclauri precedentu', amu' ne spalam mainile in mancare, aruncam pe jos, pe mami, ne punem in cap, ca e fun...

Am scris asta la subiectul dedicat, mai demult.

Spuneam si ca imbunatatirile aparusera atunci cand schimbasem programul de masa si ii oferisem posibilitatea de a alege din mai multe feluri de mancare.

Acum, desi urmez acelasi program, nu mai merge.

A avut de ales intre supa de legume cu orez, ou fiert cu piure de cartofi si pilaf cu ciuperci. Nexam, nimic n-a fost bun.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui axis

Selene, daca vrei depresie, e ok, poti s-o ai oricat, depinde doar de tine; numai vezi ca atunci nu te mai salveaza 1oo de psihiatri. eu m-as mai gandi odata.

Esti cam categorica:)) daca ar fi asa cum spui tu ar fi grav pt omenire.
Depresia nu e o boala incurabila, e un dezechilibru chimic la nivelul creierului care are diferite cauze, multe din ele independente de vointa noastra. Eu inteleg din ce spui tu ca daca o persoana are depresie, e vina ei ca o are pt ca si-a dorit-o???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Sal sunt la cmu iar

Cristi 2003 devii Cristi2011!bravo felicitari si pe net...ieri la telefon chitaiai de fericire

Roxana eu in febra de la dinti nu cred si mister a tot tusit pn m-am prins si eu ca e chiar racit, ieri tusea laringianata ete.Ce e naspa e ca iar are scaune moi acum e cu antitermice la nevoie de aseara nu a mai primit nimic.Ce mi-a ramas?sa sper ca i treceeeeeeeee si scauneala si viroza.In rest analize perfecte VSH=7 Fg=200 si ceva.

Va pup ca am pacient

Primul an cu Andrei
Poze Andrei
mami cea mai fericita de Andreita

Mergi la inceput

Selene, piine mananca? Lapte, fructe, macar alea le vrea ???

Apoi, stiam de toate astea....insa ce mi s-a parut mie a fi cu adevarat nou si ca a dat rezultat, a fost faptul ca nu i-ai permis sa arunce mancarea pe jos, adica sa transfrome masa intr-un joc de putere.

Mergi la inceput

Miere, :), pai e grav pentru omenire; din pacate....

nu spun ca cei care au depresia si-o doresc musai, ca te doare pana-n oase...spun doar poti sa te feresti de seductia ei...

Mergi la inceput

Te poti feri de depresie daca constientizezi ca te paste sau ca o ai.
Si actionezi din timp, medicamente, schimbi factorii de influenta/declansatori, etc

Personal cand mi-am adus copilul acasa si nu imi mai vedeam capul de treburi (copil+scoala+servici), s-a dus naibii depresia mea, pt ca in momentul in care puneam capul pe perna adormeam instantaneu, nu mai aveam timp pt ganduri negre. Sau poate au avut si medicamentele alea vreun rol si faptul ca s-a facut copilul bine.
Am facut multa miscare, am luat vitamine...probabil ce am avut eu a fost ceva destul de moderat.

Acum catva timp parca m-a mai incercat asa..un gand de depresie, cand a fost A bolnav si cand nu se mai terminau toate de pe capul nostru. Dar am recunoscut simptomele si le-am luat din pripa, incerc pe cat posibil sa ma odihnesc, merg la piscina cu bebe macar de trei ori pe saptamana, iau vitamine si omega-3 fish oil, gatesc numai mancaruri care imi plac, ies in oras cu fetele, imi iau liber de la servici o zi pe saptamana (atunci cand pot) si mi-o petrec facand ce vreau (piscina, cumparaturi,epilat, maichiura/pedichiura sau pur si simplu dorm), incerc sa nu ma cert cu sotul, nu imi iese intotdeauna pt ca uneori imi descar pe el frustrarile acumulate in cursul zile, e sacul meu de box , vad ca rezista eroic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Ariya

Cezariana mea e rozulie inca

PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si samburel mic de 13 saptamani
Cutiuta cu bijuterii

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput