respira greu

respira greu | Autor: monalac

Link direct la acest mesaj

e vorba despre baiatul meu,in varsta de 5 ani si jumatate.
am fost cu el la pediatru la noi in oras,l a auscultat la plamani,la inima,concluzia a fost ca ''n are nimic''.
am fost si la dr stanciu,care a concluzionat ca are rinita vasomotorie si ca pe fond psihogen se agraveaza.i a dat un tratament cu aerius si spray biorinil pt nas,parca dupa ce a terminat tratamentul nu mai respira asa,dar acum continua sa respire greu,ca si cum nu ar avea aer.nu face tot timpul asa, ci la efort sau seara,cand este obosit, mai degraba atunci se chinuie sa respire.
mentionez ca nu e racit,nu i curge nasul,nu tuseste,insa a avut un episod in care isi misca globii oculari necontrolat,la oftalmolog ne a spus ca are o conjunctivita alergica,neurologul i a facut un eeg si a concluzionat ca i tic,insa pana la urma cred ca a fost doar conjunctivita de vina,pt ca dupa terminarea tratamentului cu picaturi pt ochi,n a mai facut asa.
si tot in aceeasi perioada se trezea noaptea si isi tragea nasul[fara sa aiba mucozitati],spunand ca ''i s a uscat nasul''.a facut asta vreo luna,dupa care a incetat.
ma gandesc sa i fac niste analize,dar nu stiu cu ce sa incep[hemograma,radiografie la plamani,test pt depistarea tbc,ecografie,glicemie au fost facute in urma cu cateva luni].
credeti ca se impune un ekg?sa i fac niste teste cutanate?[desi nu cred ca e criza de astm,ca eu am avut astm si am facut nenumarate crize,asa ca stiu cum e].
s a mai confruntat cineva cu asa ceva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna , incerc un raspuns, spui ca doctorul l-a ascultat la plamani, inima, dar asta s-a petrecut cand el era odihnit, deci incearca sa-l consulte cand el e obosit, adica dupa ce face efort, asa e mai relevant daca are sau nu are nimic.Plus ca la inima controlul sa-l faca tot asa dupa efort, pentru ca EKG este bine de facut, dar la repaus s-ar putea sa iasa bine (nu ca nu as vrea asta, dar nu e concludent, pentru ca spui ca respiratia grea e la efort , nu cand e relalxat ).
Deci vorbeste cu doctorul si pune-l sa faca efort, genoflexiuni, alergat dupa minge, din astea si apoi control, vezi daca tot asta e.
Iar daca e alergie, sunt teste ce pot sa stabileasca asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Monalac,
ceea ce spune roxy se cheama EKG de efort (sper sa nu gresesc). Daca dificultatea de a respira apare dupa efort, atunci asta as verifica.
Multa sanatate si sa nu fie nimic rau.

Cristina si Razvan (31.01.2006)
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
www.dropshots.com/asteryaro6" target="_blank">(7) MY HERO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Hmmm ... pare a fi alergie si astm bronsic. Aerul uscat poate sa fie din nou o cauza sau camera neaerisita. Interesant faptul ca nu i se umidifica mucoasa nazala - cauzele pot fi diferite atat externe camera/aer cat si interne, afectiuni ale glandelor lacrimale, canal lacrimal infundat sau alergie. Interesanta si propunerea privind efortul fizic, apropo care este masa(greutatea) baiatului in raport cu inaltimea varsta am vazut ca este 5 ani. Cand ati fost ultima data la munte sau la mare cu el?

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

multumesc pt raspunsuri.
MARIUS,are 17 kg jumatate,iar la mare am fost in fiecare an[cu exceptia anului in care s a nascut cel mic],la munte doar o data.
am uitat sa mentionez ca i am facut eco la inima pe cand avea 2 luni,,deci ceva congenital cred ca se exclude.
camera e f aerisita,pt ca practic stam numai cu geamul deschis,iar dificultati de respiratie apar si afara.prima data cand l am vazut facand asa,a fost in parc,atunci insa facea f rau,ca si cum n ar fi avut aer deloc.
m am speriat cumplit,pt ca el in septembrie anul trecut,dupa o problema digestiva[dureri de burta si voma],s a deshidratat atat de tare,incat nu mai putea respira.am ajuns cu el de urgenta la budimex,avea glicemia 40[am fost la un pas de o nenorocire],iar respiratia aceea se numeste acidoza bazica si aparuse pe fondul deshidratarii.
acum am crezut ca e acelasi lucru,desi nu vomase,nu fusese bolnav,dar cand i s a masurat glicemia a fost ok.
unde pot face ekg de efort?
ps-de ex si azi,cand s a trezit mi s a parut ca respira mai greu cand vorbea,desi nu facuse efort deosebit[ca asa,de agitat se agita f mult].insa nu pare sa l deranjeze f tare,ca si cum s ar fi obisnuit cu asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna

poate ca baietelul tau este mai predispus la alergii fata de alti copii, probabil ca de aici ar trebui sa incepi niste investigatii

n-am inteles prea bine, a facut sau nu radiografie la plamani ?

si inca ceva : baietelul tau are un aport suficient de lichide ? cam cat lichid bea/zi, cu tot cu apa, suc, ciorba ? spui ca este agitat, transpira excesiv cumva ? poate prin transpiratie pierde prea multe lichide si minerale din organism...

intreaba medicul daca l-ar ajuta cateva sedinte de tratament la o salina (artificiala sau naturala)...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ar trebui sa mergi la urmatorii:
-alergolog
-cardiolog

Usacrea nasului e poate sa fie de la aerul din camera , si eu ma trezesc asa de multe ori. la testul de efort se va putea vedea foarte bine daca e de la inima sau nu, e ceva bine stabilit , nu genuflexiuni si fugit dupa minge, spun asta ca sa nu-l pui tu sa faca asa ceva ci sa mergeti la un dr.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro**www.adoptiipisici.ro**
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Stiu ca pare absurd ce spun eu, dar el isi da seama ca respira greu? L-ai intrebat? E destul de maricel sa realizeze daca i se intampla ceva. Pot fi niste sunete pe care le scoate oarecum voluntar? Ca un obicei/tic. Ca spuneai mai devreme de ochi si de spasmul tremurul acela pe care unii l-au interpretat drept tic, iar altii conjuctivita. Cand observi ca respira asa i-ai atras atentia? Daca e ca un sunet pe care-l face nefiind atent, cand ii atragi atentia ar trebui sa inceteze. Sper sa nu fie nimic grav. Sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

Mona incerc sa iti dau ceva idei.

respira greu ce inseamna, trage aerul cu greu pe nas? daca respira pe gurita e mai bine? cel mai usor ar fi sa-l vada un orl-ist, poate are ceva polipi.
daca nu-i ajunge aerul, si respiratul pe gura nu-l ajuta, e ceva pulmonar si cel mai probabil astm. nu ai nevoie de analize de singe, trebuie sa-i faca o spirometrie, se face inainte si dupa tratament cu un bronhodilatator, sa se vada cum raspunde.

test de efort la copii asa mici nu e cazul, ca n-are el ateroscleroza la 5 ani. mai curind echografia ar ajuta sa se vada daca are vreun defect valvular.

sanatate!

Mami de doi mici

"If you believe everything that you read, better not read"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Biribu

Mona incerc sa iti dau ceva idei.

respira greu ce inseamna, trage aerul cu greu pe nas? daca respira pe gurita e mai bine? cel mai usor ar fi sa-l vada un orl-ist, poate are ceva polipi.
daca nu-i ajunge aerul, si respiratul pe gura nu-l ajuta, e ceva pulmonar si cel mai probabil astm. nu ai nevoie de analize de singe, trebuie sa-i faca o spirometrie, se face inainte si dupa tratament cu un bronhodilatator, sa se vada cum raspunde.

test de efort la copii asa mici nu e cazul, ca n-are el ateroscleroza la 5 ani. mai curind echografia ar ajuta sa se vada daca are vreun defect valvular.

sanatate!

Mami de doi mici

"If you believe everything that you read, better not read"

Nu e vorba de ateroscleroza

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

se aude asa , ca torsul pisicii ? asta e wheezing si poate aparea la astm . Apare seara inainte de culcare si la efort sau la apartia unui alergen

Incerca sa scoti toate covoarele , carpete daca ai parchet e perfect , renunta la ele, la draperii sau perdele grele, le jucarii de plus , paturi cu puf etc.
Mucozoiatile sunt tot de la stm -pare sa aiba muci dar nu are doar inghite muci care vin din plamani mai ales in timpul somnului
Cum ai descris tu ca s-a intamplat in par e sigur astm -lipsa de aer , copilul pare ca ,,inghite are " nu ca respira .
E foarte grav mergi cu el la doctor trebuie sa ai tratament in casa , se poate sufoca . Nu vreau sa te sperii dar nu lasa problema asa si nu te duce lapedoatru-decat daca e foarte bun Mergi la un spital de pneumologie und e se fac teste cu vetolin si teste de efort sau daca nu spirometrie, etc .

Mergi la inceput