respira greu

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

LIGEEA,nu se aude nimic,niciun sunet.am fost la pediatru,la trei pediatrii chiar,toti mi au spus ca nu e astm.

BEE si eu m am gandit initial la un tic,mai ales ca prima data cand a facut asa a fost dupa ce l am pedepsit pentru ca i rupsese jucaria celui mic[intentionat] si nu l am mai scos in parc[eu m am dus cu cel mic in parc,sotul l a luat pe el la cumparaturi].a plans f tare,dar dupa ce au venit de la cumparaturi ,l a adus in parc.atunci l am vazut pt prima data facand asa.
isi da seama ca respira asa,de multe ori il intreb daca nu poate sa respire si imi confirma,insa nu se plange de asta,doar il vad cum se chinuie sa respire,trage f mult aer pe gura.

BIRI,m am gandit si eu la o spirometrie[polipi nu cred ca are ca nu sforaie noaptea],insa nu stiu la ce spital se face in buc.
ma gandesc ca daca era astm ar fi racit des,ar fi tusit,insa el raceste maximum de 2-3 ori pe an,tusea ii trece dupa cateva sedinte de aerosoli.

LIPSA CALCIULUI DIN ORGANISM POATE GENERA ASTA?CA I AM DAT O STICLUTA DE OSTOCARE[CA+MG] SI NU MAI FACEA ASA...acum,a revenit respiratia asta..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

eu ti recoman la doamna basca la spitalul de pneumologie nasta din Viilor , sunt foarte draguti cu copiii si foarte competenti
Daca e tic de ce la parculet ,,se sufoca ?
Nu se vede nimic la plamani decat daca acesta e afectat , ori asta se intampla in timp sau la cazurile grave . asa nu se vede si bronhospasmul nici nu se aude decat cand e racit .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Daca mai face asa, incearca sa-l rogi sa inceteze. Daca nu e cooperant, incearca sa-i oferi ceva care-l tenteaza, ca sa inceteze. Asa o sa te lamuresti daca e o chestie pe care o controleaza. In momentul in care l-ai intrebat daca are dificultati de respiratie, i-ai sugerat raspunsul. Evident ca a confirmat. Cunosc, avem acasa asa ceva (ii intreb de vreo durere ceva, ups sa vezi cum apar durerile numai daca le-am sugerat ca ar trebui sa-i doara ceva). Deci doctorii nu l-au prins "in criza" cum ar veni. La noi crizele de astm sunt asociate numai cu racelile, nu cu alergeni, nu efort. Si nu arata asa cum descrii tu (desi stiu ca-s forme si forme, copii si copii). Ca idee, noua doctorul ne-a spus ca-n crizele de astm expirul e prelungit (inspira usor, fara probleme si expira luuuung si eventual zgomotos/suierat). Si de cate ori am avut belele, raceli, asa am deosebit crizele de raceli cu mucozitati si tuse.
Sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ligeea

se aude asa , ca torsul pisicii ? asta e wheezing si poate aparea la astm . Apare seara inainte de culcare si la efort sau la apartia unui alergen

ligeea

Wheezingul nu seamana cu torsul unei pisici.
Asta e wheezing:
http://www.youtube.com/watch?v=VA9C_aCH7F0&feature=related

Asta e pisica torcand:
http://www.youtube.com/watch?v=Duu2muYULX4

In Astm se aude "zgomot de porumbar" , exact asa e descris in carti si exact asa se aude .

Se poate sa aiba Reflux gastro-esofagian. Refluxul asta poate ajunge chiar si in sinusuri si plaman, implicit si la nivel nazal.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

BEE,eu nu cred ca i tic,cel mult se accentueaza la el forma,daca intelegi ce vreau sa spun.adica are initial ceva,insa faptul ca are un prag de durere f scazut il face sa faca poate mai rau decat ar face altcineva.
la el nu cand expira pare sa fie problema,ci cand inspira,ca si cum nu i ar ajunge aerul.
cand am ajuns cu el la urgenta,in dupa amiaza cand s a declansat,facea asa cand l a consultat dr,dar mi a spus ca nu se aude nimic la plamani.
radiografie i am facut acum cateva luni[cam cu o doua luni inainte sa apara chestia cu respiratia,i am facut o pt alta problema,un ganglion lateralocervical care se inflamase fara o cauza aparenta] si a iesit ok.

LIGEEA,spitalul despre care vb face spirometrie?imi tb trimitere de la med de familie,cum se procedeaza?

Mergi la inceput

XIO,reflux fara voma?ca el in ultimii 4 ani a vomat de maximum 8 ori.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui monalac

XIO,reflux fara voma?ca el in ultimii 4 ani a vomat de maximum 8 ori.

Mami de Cris si Codrin

Poze Cris
Bebe Codrin

Refluxul gastro-esofagian nu inseamna si voma!!!!! Am tot vazut pe aici chestia asta cu voma in sus si in jos.
Nu e cazul, voma nu este un simptom patognomonic si nici macar unul obligatoriu.
"Alte simptome sau complicatii ale bolii de reflux gastroesofagian includ:
- dificultate de a inghiti (disfagie). Acest simptom este mai frecvent in cazurile avansate de boala de reflux gastroesofagian
- durere retrosternala. Acesta poate fi sub forma unui disconfort toracic. Durerea poate aparea insotita de pirozis si poate fi confundata cu durerea din infarctul miocardic
- greata, frecvent dimineata
- anumite afectiuni ale nasului, urechii sau gatului. Acestea includ larigita, leziuni la nivelul gatului, senzatie de corp strain in gat, raguseala
- afectiuni la nivelul plamanilor si tulburari ale respiratiei, ce includ tuse, wheezing (respiratie suieratoare), pneumonie frecventa, bronsiectazii (largirea cailor aeriene) si astm cronic. Boala de reflux gastroesofagian produce o inrautatire a simptomelor astmului la persoanele care au aceasta afectiune.
Copii cu boala de reflux gastroesofagian pot avea o intarziere in dezvoltare si o crestere incetinita sau pot manifesta afectiuni respiratorii.
Exista mai multe afectiuni cu simptome asemanatoare cu ale bolii de reflux gastroesofagian, printre care ulcerul peptic si infectiile esofagiene."

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

mona raspund pe scurt, scuze

cauta-l de polipi intii (n-are a face sforaitul)
de abia apoi o spirometrie, la o policlinica/spital cu sectie pneumologie pediatrica. eu ii stiu pe cei de la Emilia Irza ca erau buni, da' or mai fi si altii. iarasi, nu iti trage singura concluziile ca daca nu a racit n-are astm ca nu e chiar asa
calciul n-are a face

refluxul poate cauza o tuse cronica, sau poate inrautati astmul, dar nu il va cauza

xio n-am inteles exact de ce rinjesti cu privire la atheroscleroza, ca exact de aia e vorba cind faci un test de efort, atheroscleroza coronariana, si clar nu e cazul la un copil de 5 ani.

Mami de doi mici

"If you believe everything that you read, better not read"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Biribu

mona raspund pe scurt, scuze

cauta-l de polipi intii (n-are a face sforaitul)
de abia apoi o spirometrie, la o policlinica/spital cu sectie pneumologie pediatrica. eu ii stiu pe cei de la Emilia Irza ca erau buni, da' or mai fi si altii. iarasi, nu iti trage singura concluziile ca daca nu a racit n-are astm ca nu e chiar asa
calciul n-are a face

refluxul poate cauza o tuse cronica, sau poate inrautati astmul, dar nu il va cauza

xio n-am inteles exact de ce rinjesti cu privire la atheroscleroza, ca exact de aia e vorba cind faci un test de efort, atheroscleroza coronariana, si clar nu e cazul la un copil de 5 ani.

Mami de doi mici

"If you believe everything that you read, better not read"

Ranjesc pt. ca nu este vorba doar de aia.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

nu stiu ce sa zic...eu m-am dus fara nimic , doar o ,,atentie " pt doamna de la fisier...Ia eventual o trimitere ,sunt foarte blanzi cu copiii ,au si aparatura buna iar dr. este compatenta .

Mergi la inceput