Crestinismul si evolutia spirituala - 13

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Un film interesant: http://www.youtube.com/watch?v=g2qDlOb72yM

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Gata , in sfarsit acasa.

Fetelor, am gasit la manastirea Neamt, moastele sfantului Simeon Stalpnicul (capul sfantului). Daca aveti drum pe acolo, merita sa intrati.

Crinuta cum mai esti?

Selena, noi punem egal intre evolutie spirituala si evolutie duhovniceasca. Adica evolutia spiritului din punct de vedere crestin (noi asta am urmarit la inceputul subiectului).

Va pup pe toate .

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Sunt bine Iasmin, tocmai am venit de la o plimbare lunga cu Rayan, cam 7 ore am tot fost prin mall, parc, a fost frumos.

Tu ce faci?

ps: am pus filmuletul acela cu vizionarii din Rwanda, pentru ca acum vreo 3 saptamani am vazut cu sotul filmul despre genocidul din 1994.

Aseara, gasind aceste filmulete am vazut ca genocidul a fost prezis de Fecioara cu 10 ani inainte...., nu stiu, m-a cutremurat.

Crinuta si minunea ei

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Crinuta eu mi-am mai luat niste carti si pe langa spalat rufe, facut mancare, aranjat ce mai e de aranjat, incerc sa imi fac timp sa citesc. Am sa postez cate putin mai tarziu dintr-una din ele, caci sunt citate mici si cu multe de invatat din ele.

Am chef sa plec ''lelea'' cum zice mama. Adica sa ma sui in masina si sa plec pe la manastiri, mai degraba mi s-a deschis apetitul spre plecare decat sa-mi treaca.

Am incercat sa mai citesc cate ceva de pe forum, dar e obositor si fara sens, multe pareri contradictorii, pareri exprimate greoi si fara nici o liniaritate. Cu alte cuvinte: timp pierdut.

Imi cer scuze ca nu am reusit sa te mai sun, dar ai fost mereu in gandul meu.

Mergi la inceput

Da Iasmin, si eu vreau sa plec cu masina prin tara, sa ma opresc unde imi place, sa am portofelul plin, sa nu ma gandesc daca am sau nu bani, sa ma plimb, sa vizitez. Imi place viata asta de du-te, vino.

Astept telefonul tau cand poti.

pup

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Ma bag si eu ca musca-n lapte...

Ce e aia "evolutie spirituala"?

Am citit postarile care au urmat interventiei lui Selene_Bunny dar nu am gasit un raspuns lamuritor care sa-i fie adresat,macar din politete!
Ignorati intrebarea din ORGOLIU,sau este ceva care duce la o atitudine dispretuitoare?Ntz!Ntz!
V-am mai spus,"evolutia spirituala" este greu de descoperit in postarile voastre!

Mergi la inceput

"Cand dragostea pleaca, pleaca si Dumnezeu"

"Fara smerenie nici o lucrare nu imprastie mireasma. E ca si cand am spune: nici o mancare nu este gustoasa daca nu pui sare. Daca nu pui smerenie in lucrarea ta, mica sau mare, nu are nici un sens. Nici gust, nici buna-mireasma, nici frumusete, pentru ca nu are in ea continuturile potrivite care vindeca. Caci mandria este otrava, distruge totul, orice continut de folos ar cuprinde sufletul, il otraveste, il anuleaza definitiv. Vedem lucrari mari ale oamenilor care, neavand smerenie in ele, sunt nefolositoare. Dumnezeu le respinge pe toate"

Parintele Efrem Athonitul "Despre credinta si mantuire"

Mergi la inceput

"Cand dragostea exista intre oameni, ii uneste, le uneste inimile. Vrei sa vezi daca-L iubesti pe Dumnezeu? Vezi ast din cat il iubesti pe fratele tau. Dragostea adevarata se vede cand aproapele tau nu se poarta bine cu tine, cand te invinuieste. Atunci se dovedeste cat il iubesti tu pe acest om"

"Omul care iubeste nu sufera. Sufera acela care uraste, care simte rautate, care este intunecat de rele, care este cuprins de invidie si gelozie. Rautatea este apasatoare, dragostea si virtutea sunt usoare. Dragostea lui Dumnezeu este odhina duhovniceasca"

Parintele Efrem Athonitul "Despre credinta si mantuire"

Mergi la inceput

Bnica, ce ai mama?

Tu ai luat intrebarea in serios? Eu nu. Mi-e imposibil sa cred ca cineva nu stie ce inseamna evolutie spirituala, cand este limpede ca despre perfectionarea spiritului in raport cu Dumnezeu vorbim aici.
Nu inteleg ce explicatii trebuia sa dam.

In ceea ce priveste evolutia spirituala a noastra, lasa-l pe Dumnezeu sa ne judece.

M-am luat de Iasmin pt ca mi se parea ca ti se adreseaza mult prea dur, dar acum zau ca o inteleg. Sunt mirata de felul in care ai scris mesajul, sau mai bine spus, dezamagita.

Si referitor la intrebari fara raspuns, si eu te-am intrebat la subiectul tau daca consideri ca toate religiile se inchina aceluiasi Dumnezeu, si nu imi amintesc sa fi raspuns, iar pt asta nu te-am jignit.
Fiecare are dreptul de a selecta intrebarile, iar daca consideram o intrebare la misto e treaba fiecaruia cum procedeaza. Nu cred ca esti politie la acest subiect sau responsabil pentru masurarea evolutiei unora sau altora.

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput